För ett år sedan...27/5 2008

...Fick jag min första kur.  Jag hade tid på hematologiavdelingen klockan 09:00. Med mig hade jag Patric och Stina... Jag minns att vi åkte hemifrån vid 08:20 för vi ville komma i god tid till sjukhuset. Men så fort vi kom ut på motorvägen var det smockat med folk.

Men vi hade tur och kom till KS strax innan klockan 9. När vi sitter i korridoren (visste inte att det fanns ett väntrum) och väntar så går det förbi en sjuksyrra som pratar hackigt och rör sig väldigt ryckigt, hon lixom skakar. Jag säger fnissande till Patric och Stina : "-Hoppas jag inte får henne som sjuksyrra..." Inte för att jag inte trodde att hon kunde göra sitt jobb, men man blir ju lite nervös när det är första gången och man vet inte alls hur det går till.

Efter ett tag blir vi visade till väntrummet och där sitter en tant som tror att vi är där och ska intervjua någon för vår skoltidning (Öööhh vi tid studenten för för nästan 3 år sedan). Anledningen till att hon trodde det var för att Patric hade sin stora Olympus med sig :) Jag sa ingenting då, utan hon kunde gärna få tro att vi var där för att fotografera, det hade jag gärna gjort oxå. Istället.

Efter att ha väntat ett tag kommer hon ryckiga och skakiga sjuksyrran in i rummet och ropar "-Johanna Moll.." varpå jag reser mig upp och ler lite försktigt. Marita som sjuksyrran heter frågar mig om jag vill ligga i en säng eller sitta/ligga i en sådan där stol. Jag väljer stolen. Kommer in och sätter mig i stolen och leker lite med inställningarna. Jag sänker ryggstödet och drar upp fotstödet så att mina fötter har något att luta på... Det var dagens roligaste!


Maritha börjar förbereda för att sätta in kanylen i armen och sprutar in koksalt och annat. Hon sprutar även i cytostatikan "vargtass", vet inte vad det var eller heter, men hon sa att det såg ut som vargtass, eller som rosévin, dock var det här  l i i i i t e  starkare... Idag kan jag knappt se på när någon dricker rosévin.. Den andra cytostatikan får vi vänta lite på för det var inte färdigblandat än. Minns att Marita sprutade in koksalt och annat så långsamt och säkert i armen. Det kändes knappt. Många trycker i det så snabbt att man verkligen känner att det kommer in i armen, för det blir ett sådant tryck. Men Marita lät det verkligen ta den tiden det behövde för att jag inte skulle känna obehag.


Efter ca 3 timmar på KS var det dags att dra sig hemmåt.
Men först var jag tvungen att kissa. Man får ju i sig en hel del vätska så det var verkligen P A N I K !!  Vad Marita därmot glömt att berätta var att kisset efter "vargtassen" blir färgat rött. Usch vad illa jag mådde då! I hissen på väg ner till bilen blir jag så jäkla hungrig. Bakishungrig. Så vi bestämmde oss för att köpa pizza och käka den hemma hos oss. Sagt och gjort. Jag köper en pizza med räkor och bladpersilja på. Klämde i mig nästan hela pizzan, vilket aldrig annars brukar hända. Stina frågade mig hur jag mådde och jag säger att jag känner mig lite konstig. Ögonen känns jättetunga och det känns nästan som att jag hade feber. 

Efter lunchen åkte Patric vidare till jobbet (jag sa att det var ok, jag hade ju Stina). Vi bestämmde oss för att vi ville baka rulltårta, så vi gick ner till ICA och handlade. Fortfarande kände jag mig konstig och offantligt trött, vad jag inte visste då var att det bara var börja...

Vi bakade och käkade lite rulltårta. Sen satte vi oss i soffan och bara slappade. Efter det gick det fort. Jag kunde inte fokusera på Stina utan kände mig bara så jäkla konstig. Kunde inte sätta fingret på vad det var.. Ögonen kändes jättekonstiga och kropp och mage ville inte alls vara med. Tillslut fick jag säga till Stina att jag var tvungen att gå och lägga mig... Klockan var då runt 16.00. Jag lägger mig sen i sängen och vilar i ca 20 min. Sen var jag tvungen att gå och dricka vatten, problemet är bara att jag så fort jag rest på mig så kände jag att jag var tvungen att kräkas.  Rusar till toaletten och hinner precis (tur att vi dagen innan skurat toaletten just för detta ändamål..). Då kom hela pizzan upp. Och rulltårtan. Höll på i säkert en halvtimme innan jag helt utmattad lägger mig på toalettgolvet och ringer till mamma och säger.. "- Jag har kräkts... massor... jag kommer aldrig kunna äta pizza igen..."



Ps. På nyårsaftonen så lagade jag pilgrimsmusslor med bladpersilja. Jag började äta men fick kvälningar när jag åt persiljan. Förstod inte varför.. Jag har ju alltid tyckt om persilja. Men sen slog det mig varför. Jag kan heller inte gå in i en pizzera utan att nästan kräkas.. Vilket iof inte är hela världen. Pizza klarar jag mig utan.. värre hade det varit med tacos, även fast jag ett tag trodde att jag inte skulle kunna äta det heller.. Men det är en annan cellgiftshistoria.. DS.
 

Make Up Store och 800 kronor fattigare

I måndags åkte jag och Patric till Stinsen och shoppade. Jag behövde uppdatera min sommargarderob eftersom att förra sommaren inte innehöll någon typ av sådan shopping.. Behövde även köpa ett bar nya promenad/löpskor då mina krympte(?) i helgen eftersom jag satt dom framför en värmefläkt. Smart där Johanna.

Åkte som sagt till Stinsen och kom hem med massa roligt. Patric köpte ett par nya skor och annan "jobbklädsel".  Nu är det skjorta och kavaj som gäller och inte fula Cykelringen-kläder. Jag köpte två par jeans, shorts och en kjol och massa tröjor. Ville kolla på bikini och gick in på Gina Tricot, tycker att dom har så söta bikinisar... Men kan jag ha dom??  NEJ, eller jo, om det är ok att visa nipples?? Dom är ju sååå små deras överdelar?? För så stora boobs har jag inte!

Men men blev ju även ett besök på Make Up Store. Köpte äntligen lösögonfransar som jag förtillfället håller på att öva på att fästa! Är ju skitsvårt ju! Sen blev det en ny foundation, primer och ett antal ögonskuggor..


Lösögonfransarna.. Make Up tjejen rekommenderade att köpa styckvis, det ser tydligen med naturligt ut..

Ögonskuggorna
Till vänster : Ghetto
Högst upp : Dora (gratis gåva)
Till vänster : Brown sugar


Nyss hemkommen..

Shit vad det blåser ute, helt galet! Men jag är jävligt glad att jag hade medvind på väg hem med tanke på att det är uppförsbacke hela vägen hem ;p Snart kommer Patric hem och då ska vi åka och handla. Det ekar i kylen.. har typ smör, vitkål, potatis och morötter. Blir en väldigt tråkig middag på det! Nej, idag är jag sugen på tacos.. mmm avocado,


Obehagligt

Ingen har väl missat det mordförsök på en 16-årig tjej i UpplandsVäsby? Jag hade ingen aning om att detta hänt förrens en kollega kom fram till mig strax efter 16-tiden och bad mig gå en omväg hem och ta det försiktigt. Då berättade hon att tjejen hade hittats vid den busshållsplats som jag dagligen går förbi till och från jobbet. Idag fick jag till och reda på att killen som gjort det bara bor ett stenkast ifrån oss. Så jäkla obehagligt!

Det var ganska tur att jag fick skjuts av en kollega till Stinsen för annars hade jag fått problem med att ta mig hem eftersom att det var avspärrat överallt! Jag fick vända med cykeln imorse för att min vanliga cykelväg via skogen (som tjejen sprang efter att hon blivit stucken) var avspärrad. Jag och Patric kom hem från Stinsen strax innan klockan 20 och då fick vi ta en omväg för att kunna ta oss hem, fick även reda på att polisen grep killen strax innan vi kom hem.. Jag känner inte killen alls, men jag har kollegor som vet vem han är. Tycker bara att det känns så olustigt att det hänt precis i det villaområde vi bor i... Jag går förbi det huset varje dag.. U s c h !

Skogsvägen jag brukar gå till jobbet..



Härliga fredag, eller?

Oj vad roligt det är att gå upp på morgonen när sambon ligger kvar i sängen! Igårkväll sa han till och med att han skulle gå upp samtidigt som mig, men det tror jag vi båda visste att han inte skulle göra :)

Är vädret fint idag så kommer han och lunchar med mig nere i Infra, då tar han med sig Milo så kan vi sitta ute på någon bänk och käka tillsammans..

Efter jobbet åker vi direkt till landet (mitt landställe den här gången). Mamma, pappa och lillebror Mattias och hans tjej Emma är redan där. Eventuellt får vi med oss Nannas hund Kita oxå, så då har vi tre bushundar lekandes :)


Vet förresten inte om jag har visat en bild på håret? Vet att det var ganska länge sen? Hur som, nu är det ju färgat så nu har det lite koppar-aktiga nyanser i sig. Är faktiskt nöjd med färgen.. Trots att den är helt tvärtemot vad jag brukar ha. Eller innan jag tappade håret vill säga..

Photo Booth är bra på det sättet, det är en snäll kamera som inte visar allt för mycket. Jag är nere i en sådan utseende svacka och både självförtroende och självkänsla är nerkörda i botten. Så photo booth är super, den visar inte upp alla små skavanker. Man ser inte mina ögonfransar är olika långa eller att jag är torr runt ögonen (pga tappade ögonfransar).

Nej, nu är det dags att lägga sig i sängen och mysa med Patric innan det är dags att gå till jobbet! :) Ha en underbar fredag, och helg!!


I års jubileum!

Det är nu ett år sedan jag och Patric fick hem Milo! På bilderna nedan är han nästan 6 månader och en riktig buse (vilket han är även idag) Vi tog med oss Nelson när vi hälsade på Milo som då hette Milou för att vi ville att dom två skulle fungera tillsammans. Kan ju säga att Nelson var mer intresserad av Milo än tvärtom.  Kommer ihåg att Milo var v ä ä ä l d i g t  beskyddande över "sina" saker, som sitt vatten t.ex. Så fort Nelson kom i närheten så sprang Milo fram och började stressdricka!

Idag vaktar han inte alls på samma sätt, även om vi ibland måste påminna honom om det. Nu har han lärt sig att slappna av på ett annat sätt, även fast vi har en bra bit kvar!

När vi var och tittade på Milo så hade jag inte fått mitt cancerbesked, livet var så jäkla bra under den här perioden! Nybliven sambo, nybliven moster, snart hundägare, nytt jobb. Livet lekte verkligen!

Många har sagt att det var tur i oturen att vi skaffade hund just den här tiden, när jag blev sjuk, och visst är det väl så. Jag tror att många blev tröstade av att veta att Milo fanns där och höll mig sällskap. Jag blev oxå tröstad av honom. Han gav mig stöd och fick mig att gå ut och promenera och slippa att tänka på hur jobbigt allt var. Men oj så jobbigt det var att ha hund under den här perioden. Innan semestern började och vi kunde vara ute på landet. Att veta att jag inte kunde ge han den uppmärksamhet och den stimulering som han behövde var fruktansvärt jobbigt. Det är något jag kämpar med än idag. När man inte har motivationen till att ta tag i sig själv  är det svårt att ta tag i andra...

Vår älskade Milo ♥



Mitt vatten!




Här känner jag på hans tassar för att se om han tycker att det är obehagligt :)
    

Fast han var inte så mysig inatt/imorse. Vid fyra-tiden imorse började han gnälla och gick på altandörren.. Då skulle han ut och skita tydligen. En halvtimme senare var det dags igen, då sprutade det ur honom... En gång till fick vi (Patric) gå ut med honom innan han somnade om...

Morgonpromenad...

... På väg mot ICA och en god frukost!


Måste köpa en ny väska till Milo för nu har den gått sönder ännu mera.. Det är mycket som ska köpas/betalas denna månad. En b r a  väska till vovve liten, betala tvättmaskinen, köpa en handgräsklippare, dynor till våra urestolar osv, osv, osv...  Såg även att räkningen till tv-licensen kommit, KUL!

PS...

.. Det är INTE en bra idé att klia sig i ögonen när man precis har hackat chili..
Sen är det ännu värre när man glömmer bort det och gör det EN GÅNG TILL!!


Förberedande

Som alltid när man lagar en trerätters (för det blir tre rätter) så är det efterrätten jag gjort först, eller halva i alla fall ;)

Filodegs-rundlar in the making







Lemoncurd(en?)
 



Skrev ju även att det faktiskt blir en förrätt, om jag lyckas vill säga... Tänke göra vårrullar med räkor av de överblivna filodegspapprerna! Håller just nu på att mjuka upp vitkål och morötter lite.. Men dom ska jag inte "fritera" förrens Patric är hemma.. Vill ju ha dom så där härligt krispiga :)

Till vårrullarna..


Kvällens middag

Ikväll består middagen av 2 rätter som jag aldrig lagat själv.  Ska bli grymt spännade att se hur det smakar! Så länge man bara halstrar tonfisken så känns det inte som att man kan misslyckas men fisken i alla fall :)

Förrätt -  Blir ingen förrätt, tror däremot att jag kommer att göra en drink istället
Varmrätt - Halstrad tonfisk marinderad med chili och lime,avokadokräm och potatisduchesser
Efterrätt - Mille feuille med lemoncurd och maaaassa bär :)



Hoppas kärleken blir nöjd nu när jag gör duchesserna som han så gärna ville ha... ♥

Skitväxel!

Det brukar ta mig ca 20 minuter att ta mig hem efter att jag slutat idag kom jag inte hem förrens efter 14.00.
 Idag har vår växel och våra telefoner haft tuppjuck! Eller dom fick tuppjuck strax innan växeln skulle stänga! Telefonerna hade ingen mottagning och växeln vägrade att stänga ner! Trots att vi har en inställning som säger att dag före röd dag så ska den stänga klockan 13.00!

Först nu, 1,5 timmar efter att jag ringt till supporten och dom säger att dom ska återkomma asap får jag hjälp. Eller hjälp och hjälp, jag och kollega fixade så att växeln stängde sig. Killen på supporten sa att det skulle vara bra om jag ringde direkt till dom när problemet upstod! Jävla pucko, det var ju det jag gjorde, men då var det ingen som ville hjälpa, utan dom ringe upp först 1,5 timmar senare!

Sen kunde han heller inte säga vad problemet var, det såg rätt ut sa han. Men något måste ju vara fel om växeln inte vill stänga ner?? TRE och deras Switchväxel kan ta sig!

Så, nu har jag fått spy lite galla över TRE så nu känns det genast lite bättre :)


Dag före röd dag...

... Betyder att jag sluta klockan 13.00 idag! Woho
Efter jobbet ska jag gå ner och handla tonfisk på ICA, såg att dom hade ett erbjudande på typ 179:-/kg. Så till middag ikväll blir det halstrad tonfisk med avokadokräm och någon typ av potatis (Patric ville ha duchesser efter att han sett Per Moberg göra der häromkvällen :p)

Hur ser er kväll ut? Är ni lediga imorgon?
Jag är ledig imorgon med måste jobba på fredag, tyvärr, hade jag fått vara ledig så hade jag det. Men skönt för Patric som är ledig! Hade han jobbat kvar på cykelringen så hade han garanterat jobbat!

Kärlek ♥





Helgen på Solö.

Jag har haft en helt underbar helg med Patric och svärföräldrar! Kom dit relativt sent på fredags eftermiddagen så det var bara att börja laga mat och sen gick vi faktiskt och la oss redan vid 22-tiden.

Lördagen spenderades i solstolen med en bok och PIZbrun, det är  r i i i k t i g t  bra det! Sen kom ett par vänner till svärpäronen över till Solö med deras gigantiska segelbåt. Jag är inte alls en båtmänniska, visst tycker jag om att åka, men jag kan absolut ingenting om knopar, eller vad som är babord eller styrbord. Hur som, tydligen så ska man, när en båt lägger till ta sig en sup, så vi fick gå ombord på "din&min" för att ta oss en sup. Men jag är inget stort fan av varken whiskey eller rosévin (då det påminner allt för mycket om den "vargtass" jag fick injincerad i armen). Så jag fick ett glas apelsinjuice och samtidigt fick jag frågan om jag möjligtvis var gravid... Vilket jag ju inte är, men ville ju varken ha wiskey eller rosé.

Senare på eftermiddagen var det dags för bastu och årets första dopp i havet. Termometern stannade på hela 12 grader. Kan ju säga det är  m y y y c k e t  härligare att bada och doppa huvudet när man har hår på skallen! Fick inte vatten i öronen en enda gång! Man får vara glad för det lilla :) 

Efter bastun var det dags för en drink på "min&din" och lite tilltugg.. Var en jättegod drink med vodka, äppeljuice passionsfrukt och fruktsoda..





♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥

Mot Solö

Helgen kommer att spenderas på Solö tillsammans med svärföräldrarna! Ska bli jättehärligt att få komma iväg med tanke på hur veckan har varit.. Behöver få vara vid havet och andas lite frisk luft, basta och sola.. Det är riktigt välbehövligt!

Nu väntar jag bara på att min kärlek ska komma hem så åker vi sen ♥
Hoppas att ni får en underbar kväll och helg! Förresten, ska ni se Eurovision finalen?? Känner mig inte allt för manad själv, men tror att svärföräldrarna vill se den :)

Förresten.. Snart är det studenttider :)

Piss vecka!!

Den här veckan har helt klart kommit upp i min topp-tio av de sämsta veckorna jag någonsin haft! Veckan började i måndags med en morgonpromenad och sen jobb, gick sen och klippte mig och blev nöjd. Så måndagen var som vilken måndag som helst. Tisdagen var det däremot inte.

Så fort jag kom till jobbet på tisdagen hade jag en konstig känsla i kroppen, jag kände att gråten satt i halsen, hjärtat klappade och ångesten kom smygande. Varför vet jag inte. Jag kom till jobbet och fick veta att en kollega som ska pensioneras skulle ta med företaget på lunch, hon hade mailat ut dagen ut till alla och frågat vilka som skulle följa med. Jag fick reda på det här samma morgon eftersom att jag inte fått något mail.. Visste väl att hon säkerligen bara missat mig, men på något sätt blev jag så fruktansvärt ledsen. Det var nog det som fick det hela att rinna över.. Jag som startat morgonen med ångest och tårar i ögonen kunde inte hålla mig. Tårarna bara rann, jag kunde inte göra något åt det! Jag fick gå in flera gånger på toaletten för att åtminstone  f ö r s ö k a  samla mig, men det gick inge vidare. Tillslut gick jag helt rödgråten till en kollega och bad henne följa med mig till läkaren tvärs över gatan. Hon följde med mig och där fick jag sitta i 30 min och prata med en läkare och jag kunde inte sluta gråta. Eller jag grät inte, men tårarna ville inte sluta rinna. Det tog aldrig slut...

Jag och läkaren kom fram till olika alternativ över hur vi skulle gå vidare. Men vi kom i alla fall fram till att jag ska gå och prata med någon. Antingen ska jag gå till KS och prata eller så ska jag gå till någon privat psykolog. Vet att jag inte kommer att sätta mig på KS iallafall..

Hur som, efter läkarbesöket bestämde jag mig för att gå hem för dagen.. Kändes inte roligt att sitta på jobbet och när som helst plötsligt börja gråta. Men innan jag skulle gå hem så skulle jag och kollegan låna den BMW 325i cab som företaget under veckan provkört för att åka och käka lunch. Precis när vi skulle gå ut mot bilen ringer det i min telefon. Då är det Milos dagis som ringer och säger att vi måste åka och hämta Milo för han gjort ett utfall mot en ny inskolnings hund, en hane. Då grina jag ännu mer, sen började jag även grina för att jag inte skulle få åka cab och hämta Milo.. Sjuk grej att grina över, men det var ju lixom det som skulle muntra upp mig..

Vi kom till dagiset och där står en tjej med Milo bredvid sig, utanför dagiset. Han får alltså inte ens vara inne! Sen så säger dom att de hade varit ute på en promenad med Milo och den nya hunden och det hade gått jättebra! Sen hade dom kommit in och gått in med hundarna i boxarna, kopplade, det hade också gått bra, sen så släppte de hundarna och då hade den andra hunden kommit fram och nosat på Milo och då hade han gjort ett utfall. Eller han hade morrat och visat tänderna, sen sa dom att om dom inte tagit bort Milo då så hade han gjort ett utfall.

Jag blir så jäkla arg!! Jag försvarar inte på något sätt det Milo gjort, men dagiset har skött detta så fruktansvärt dåligt! Fick reda på att han inte ens gått sin inskolning med någon hanhund, utan bara med tikar! Vad är det för inskolning lixom? En halv?! Sen så säger dom att dom inte accepterar ett sådant beteende, vilket jag absolut kan köpa, men då kan dom ju bara inte sätta in en hanhund i "Milos" flock och tro att allt ska gå helt smärtfritt, dessutom har Milo bara gått där i 3 veckor plus att dom  v e t  att han är en osäker hund, vilket vi har påpekat för dom. Hanhunden dom höll på att skola in hade tydligen blivit biten två gånger tidigare på sitt gamla dagis. Så då sa jag att två osäkra hundar tillsammans är inte en match made in heaven, man kommer att behöva jobba på det. Vet ni vad hon svarar?! - Men Ralf är så stabil och snäll, han har funkat med alla hundar förrutom Milo, så därför måste han gå.. Dessutom är Milo redan inskolad och då ska han klara att vara med både tikar och hanar. (Vilket han inte ens fått en chans att göra) Sen att dom går in med två hundar kopplade i en box där dom ska lära känna varandra.. JAG ÄR SÅ ARG!!

Jag är absolut ingen expert på hundar, men jag omger mig med folk som har en otrolig erfarenhet av hundar och djur och sen så har jag även en hel del sunt förnuft. En hund som är stabil blir inte biten två gånger.. det måste ha med någon typ av osäkerhet att göra! Jävla skitdagis!

Som sagt, jag försvarar inte alls det Milo gjort, vi måste jobba mera på att bygga upp hans självförtroende och självkänsla för att förebygga sådana här grejer, men dagiset har enligt min mening agerat helt fel!!

Så nu är livet piss.. Milo bor för tillfället hos Patrics syster Nanna och just nu letar vi för fullt efter dagis eller andra alternativ åt Milo. Så, därför har jag inte skrivit något i veckab..


 


Fredagen den 8/5-09

Årsdagen av beskedet - Jag har cancer.

Trodde att fredagen skulle vara full av känslor och att jag skulle tycka det var jättejobbigt, men jag tror jag hade mitt jobbiga i torsdags. Hade verkligen fullt upp hela fredagen. Inte en lugn stund på jobbet, hade  s v i n m y c k e t  att göra. Sen när jag kom hem så väntade Patric där hemma med en lite överraskning. Fick ett par jättefina pärlörhängen.. ♥ Sen bar det av till Patrics syrra Nanna där vi käkade middag och drack vin ;-). Eller jag och Tessan drack i alla fall!

Trots att fredagen gjorde att jobbiga tankar inte hann ploppa upp så gjorde dom det under natten. Jag kommer så väl ihåg h e e l a  dagen. Jag minns när jag fick min kallelse till Hematologen. Det första jag gjorde var att googla hematologi och det jag fick upp var att det handlade om blodsjukdomar, och det stod mest om HIV, vilket jag var helt hundra på att jag hade, jag vet att jag tidigare inte alltid skyddat mig så jag vet helt säker på att jag skulle vara drabbad.

Samma dag som jag skulle åka till KS stod jag i hissen och kollade mig själv i spegeln och funderade på vad läkaren skulle säga till mig. Tankar på HIV kom upp men jag försökte intala mig själv att det inte alls var något allvarligt.

När jag var i stan och väntade på bussen som skulle ta mig till KS kom det fram en surkärring till mig och ber mig gå någon annanstans och prata i telefon för hon kunde inte koncentrera sig på att läsa tidtabellen när jag pratade så "förfärligt mycket"´! Det gjorde ju inte starten på dagen bättre.. När jag sen kom till KS så visste jag inte vart jag skulle.. Jag gick inte till sjukhuset utan jag gick till stället mitt emot, där man studerar. Så jag fick fråga flera om vägen. Tillslut hittade jag en jättetrevlig man (sjuksyrra) som guidade mig hela vägen till Hematologen. Väl där fick jag vänta i typ 30 min innan läkare A bestämde sig för att komma. Att behöva vänta på på ett besked från sjukhus gör inte grejen lättare.

Det första läkare A sa till mig när han såg mig var :

A  - Oj, är du ensam?
J - Ja, det var ingen som sa till mig att jag behövde han någon med mig... Är det allvarligt?
A - Vi går in på mitt rum här och pratar...

Sen började läkare A att klämma och känna i mina armhålor, ljumskarna, mage och hals. Sen släppte han bomben. Knölen jag hade visade sig vara en cancersjuksom som kallades för Non Hodkins Lymfom. Men läkare A sade att det troligtvis "bara" var den knölen och inga fler, vilket betyder att strålning med största sannolikhet skulle räcka. Jag började gråta, men fick ingen näsduk. Han sa att under de närmsta veckorna skulle jag få genomgå en massa tester för att utesluta flera eventuella tumörer.

Direkt efter mötet med läkare A ringde jag Patrics syster Tessan som då jobbade som sjuksyrra på KS dialys avdelning. Hon tog ledigt resten av dagen och vi gick hem till henne och käkade lunch. Hon fick ringa samtalet till Patric och jag ringde min pappa. Pappa frågade på en gång hur det hade gått och jag svarade - sådär... jag har cancer. Pappa åkte direkt från jobbet för att möta upp mig och Tessan i Solna, sen satt vi där alla tre och käkade lunch tillsammans.

Efter lunchen åkte jag direkt till jobbet för att meddela läget för min chef. Började självklart att storböla men sa flera gånger att sannolikheten för att jag skulle behöva genomgå cellgifter var väldigt liten. Tyckte väl då att det var väldigt viktigt att förtydliga detta för honom då jag bara jobbar där i ca två månader. Sen var det dags att samla familjen hemma hos mamma och pappa och berätta. Alla satt i soffan när jag berättade att jag hade cancer. Jag sa det som läkaren sagt till mig - "Ska man ha cancer är det denna typ av cancer man ska ha"  Risken att inte överleva är liten. Söta mamma som nog inte riktigt visste hur hon skulle reagera sa - Ja, men dåså!! :)

Efter att få det beskedet och att sen berätta för familjen var det dags att åka och packa väskan för jag och Patric skulle åka och hälsa på min systerdotter Isabelle i London för första gången som föddes tre veckor tidigare..  Den resan kunde inte ha kommit mera lägligt.. Jag minns att jag grät varje natt i Patrics famn, men att jag varje dag mådde så bra så fort jag höll lilla Isabelle i min famn... ♥



Tänk vad en sådan liten kan göra och hjälpa. Vistelsen i London och att få umgås med syster och Isabelle hjälpte mig att lägga fokus på Isabelle och att jag faktiskt blivit moster, och inte på cancern. Resan kunde inte varit med läglig..

Mera mat och bak!

Som ni kanske redan har förstått så tycker jag att det är grymt roligt att laga mat och baka.  Idag har jag varit en riktig duktig "fru" åt min sambo. Han har fått nybakat bröd, jag har bakat brownie, sytt igen ett hål i hans chinos och fixat hålet i Milos väska. Så nu kan Milo äntligen börja använda väskan och ha lite tyngd i den, så får han arbeta lite mer : )

Bröd med bland annat fänkål och filmjölk.. M m m m m




G r y y y m t  gott bröd.. Saftigt till tusen


Hålet i Milos väska. Trodde jag skulle kunna sy det med symaskinen vi lånade från mamma, men nej, fick sy allt för hand, så förhoppningsvis håller det ett tag till i alla fall!

Världens bästa present!

Nu i julas fick jag och Patric världens smartaste grej av Patrics syster Tessan.  Det är en vitlökshackare! Man stoppar bara in vitlöken i denna manick som har tre vassa knivar i sig. Sen rullar man den bara mot typ benet och ut kommer perfekt hackad lök. Lätt är den och rengöra oxå ;-)






Typiskt..

Jag har tagit massa bilder under dagen och jag har massor som jag vill skriva, men självklart så strular blogg.se så jag kan inte få upp några bilder, inte heller kan jag länka... Bloggandet blir lixom inte lika roligt utan bilder. Blir heller inte lika roligt att läsa! Så därför avvaktar jag och hoppas att det kommer att fungera som det ska senare under kvällen! :)

Godmorgon söndag!

Klockan är snart 11, men vi har hunnit med mycket nu här på morgonen! Först blev det en morgonprommis med Milo, sen hem för att äta frukost och baka matbröd, som jag hade alla ingredienser till ;). Vädret nu på morgonen har varit jättefint, så vi bestämde oss att efter frukosten rensa i rabatten på framsidan. Precis när vi var färdiga började det småregna, så jäkla irriterande!

Nu väntar vi bara på att brödet ska bli klart, sen ska vi åka iväg och handla lite socker till min brownie ;) och hämta mammas symaskin för att laga Milos väska!

Hoppas alla har haft en underbar helg! ♥

Gårdagen

Blev inget bloggande igår. Hann helt enkelt inte! Direkt efter jobbet åkte jag och Patric hem till Nanna för att käka middag och hämta Milo! Vi käkade grillspett och drack vin, precis som jag sa att jag skulle göra på årsdagen av cancerbeskedet!

Idag har vi storstädad lägenheten och använt tvättmaskinen för första gången! Fy fan så underbart!!  Efter det åkte vi och handlade mat till middagen och till resten av veckan, jag hade bestämt mig för att göra brownies till efterrätt och skrev upp att det enda  vi behövde handla till kakan var osaltat smör - trodde jag.. När jag kommer hem och ska börja baka så inser jag att jag inte har något socker!! Smart där, Johanna.

Hahahahah, Patric kom precis förbi med tårar i ögonen och inte lite heller HAHA, han håller på och hackar löken till hamburgarna vi ska äta ikväll, och vill ha hjälp med hackandet, haha! Skriver mera sen :)

Dagen före..

Imorgon är det ett år sedan jag fick mitt cancerbesked. Har egentligen inte funderat så mycket på det tidigare, visst har tänkt lite på det, men idag slog det ner som en blixt från en klar himmel. Jag hade skrivit en liten not i mitt kalender på jobbet. Jag har ju sett den hela veckan men har inte kännt någonting när jag sett datumet.

När jag såg datumet idag så fick jag en sådan ångest att jag var tvungen att gå ut och gå. Helt plötsligt sköjde alla känslor över. Jag som sett den där anteckningen hela veckan, men inte brytt mig! Helt plötsligt blev allt så verkligt..  Bara för att jag nu vet att det är ett år sedan beskedet så har jag blivit nojjig över att jag känner mig konstig, eller att jag tror mig känner knölar på halsen. Jag som inte haft de känslorna tidigare! Jag har inte tänkt de tankarna att jag faktiskt skulle kunna bli sjuk igen, jag har inte klämt mig på halsen, ljumskarna, eller under armarna. Men idag, jäklar vad jag har klämt och känt.

Så nu springer jag runt med ett glas vin
samtidigt som jag städar och håller på att laga mat! Har sagt till mig själv att jag ska dricka massa vin imorgon, och på ett-års-dagen två veckor senare när jag fick beskedet om att strålning inte räckte. Jag ska också dricka vin på ett-års-dagen för första cellgiftsbehandlingen, när jag rakade av håret, och hade min sista kur!!

 

Godmorgon, underbara torsdag, eller?

Jag  ä ä l s k a r  verkligen att gå upp på morgonen och se mig själv i spegeln.. Eller inte!! Stod i duschen nyss och kom och tänka på att jag ska klippa mig på måndag. Sen kom jag på att jag sist jag klippte mig också tappade mina fransar. Och gången innan dess.. Det här betyder att jag var 6:e - 8:e tappar mina fransar! 



Det här är mitt högra öga. Vänster öga ser ändå helt okej ut. Där har det jag tappat växt ut så pass mycket att jag nog skulle kunna ha mascara. Men hur kul är det när man bara kan måla ett öga? Jag undrar hur länge det här kommer att pågå? Tappar hellre alla på en gång så att dom växer ut samtidigt, nu väntar jag bara på att tappa resten av de långa..

Tvättmaskinen!

 ÅÅÅhhh så fin hon är, min nya kompis Cylinda :)


Synundersökning

Igår åkte jag till Täby Centrum för att göra synundersökningen för mitt körkortstillstånd. Var så jäkla nervös inför att eventuellt behöva köra med mina glasögon. Först så skulle jag kolla med höger öga, och det gick jättebra. Visst fick man anstänga sig när man kom de minsta bokstäverna, men det kändes bra iallafall! Men när jag skulle kolla vänster öga så insåg jag att jag såg helt suddigt!! Då hade jag blundat för hårt med vänster när jag skulle testa höger öga. Det tog en bra stund innan jag kunde se något, haha! Som tur är hade jag en bra optiker som sa åt mig att fokusera på något annat i rummet.

Det kändes som att jag chansade en hel del med vänster öga, jag sa till och med att jag  inte såg nedersta raden. Då frågade hon om jag såg när jag kollade med båda ögonen, och det gjorde jag ju, så jag behöver inte köra med glasögon! : )

Så nu är det bara att skicka in alla papper och sen börja boka massa lektioner!

Tvättmaskin och middag

Nu har vi en fungerade tvättmaskin (eller nästan, måste bara fixa en grej för att det ska funka. Haha, jag har ingen koll alls) Mamma, pappa och Fredrik kom hem till mig och installerade tvättmaskinen och sen blev dom bjudna på middag!


Ska bli så jäkla skönt med en  e g e n  tvättmaskin, WOHO!

Sooooleeen


     

Japp, i helgen har vi solat!

Nu är magen mätt!

Oj, oj, oj. Ibland blir jag riktigt imponerad av mig själv! Maten smakade verkligen jättebra! Lite överraskande ändå med tanke på att jag aldrig lagat risotto eller att jag knappt använde mig ett recept. Jag visste vad jag ville ha i och sen så ska man ju ha i vätska. Den vätskan blev vin och hönsbuljong, en mycket god kombination :p

Nu märks det att man är ensam hemma.
Ingen Milo som tränger in sig i hörnet i soffan och ingen Patric som plockar undan disken efter att jag lagat maten!  Ska snart hoppa in i duschen och sen förbereda inför morgondagen. Har bokat tid hos Synsam för att göra en synundersökning inför mitt nya körkortstillstånd. Har en känsla av att jag kommer att få köra med glasögon.. Vilket känns sådär då jag har extremt svårt att tex gå i mina glajjor. Men det är väl en vanesak!

Efter Synsam ska jag hem till mamma och pappa och käka middag. Tror nog att jag sover över där oxå. Har inte sovit hos mamma och pappa på över ett år.. Helt galet! Men det ska bli jättemysigt, känner att jag kommit mycket närmre min familj under det senaste året, än hur det var när jag fortfarande bodde hemma. Jag har vuxit och ser annorlunda på livet, värdesätter och prioriterar på ett annat sätt.

Ensam hemma

Då var man alldeles ensammen hemma då. Patric är på utbildning i Halmstad hela veckan, och Milo har fått följa med Patrics syster Nanna hem, där han ska få springa runt och leka i en rastgård med hennes hund Kita, så han lider då inte : ) Jag lider inte heller. Än så länge :). Men snart kommer kvällen och då ska jag lägga mig själv och sova. Utan varesig Patric eller Milo.

En stor fördel när man är ensam hemma är att man kan äta  p r e c i i i i s  vad man vill, och det ska jag göra ikväll! Jag har aldrig försökt mig på att göra risotto, för Patric "påstår" att han inte tycker om det ; ). Så vad ska Johanna göra då? Jo, hon ska äta risotto. Svamprisotto till och med. Och dricka ett glas vin : )



Behöver jag säga att det kommer att bli mycket bloggande i veckan? ;p

På landet!

Tänkte bara meddela att vi är på landet! Åkte hit efter jobbet igår och stannar tills imorgon! Här är det helt underbart härligt, går i bikini och lapar sol! Hoppas ni alla hade en trevlig Valborg och att ni får en fortsatt trevlig helg!

Hörs imorgon! 

RSS 2.0