Imorgon börjar semestern!

Det var 3 år sen sist, så nu är det dags igen. Mot Norrland. Hemavan för att vara med exakt!  Imorgon eftermiddag väntar en ca 14 timmar lång bilfärd upp, upp, upp. Patrics familj har en liten ranglig stuga långt bort i ingenstans, med en underbar utsikt (se nedan) Jag och Patric har packat allt i sista minuten.. Jag har köpt mig ett par vandringskängor och ett par byxor inför den 2-3 dagars vandringen vi ska göra upp i bergen... Tror jag har allt med mig, hoppas det i alla fall :)

S å å å , det kommer inte att bli något mer bloggande på ca 1,5 veckor.. Men ni är iof vana vid att jag brukar "försvinna" i veckor i sträck! Hade i och försig velat ha dator med mig, men det är dator och tv- förbud där uppe, där ska man umgås : ), tror knappast att datorn hade fungerat där uppe, när telefonerna inte gör det. Eller jo, på ett ställe, om man går upp på taket, och lutar sig över skorstenen och håller upp telefonen åt någon rikting, kommer inte ihåg vilken.. Men det tror jag knappast att jag orkar med en dator, haha!

Utsikten från stugan..


Trappan som jag och Patric restaurerade, eller jag dekorerade med stenar


Vid "stranden" och sjön. Vid Patric stuga finns det en bäck som rinner ner från berget ovanför som sen rinner ner i sjön nedanför... Där kan man fiska Rödning och annat kul! :)


En dagsvandring upp på berget. Hoppas dock att vädret är bättre i år..


 Bäcken lite högre upp


Ett hjortron :)


Utsikt från bergstoppen


I väntan på lunch
Glöm inte att rösta på mig i månadens blogg hos Enbart!
Glöm heller inte att man kan rösta varje dag.
Vinner jag går vinstpengarna raka vägen till cancerfonden!

Varje röst räknas, varje öre spelar roll!

Jag har blivit nominerad...

... Till månadens blogg hos Enbart! Tack så hemskt mycket Sarah! : )

Så här skriver Peter PS Carlsson :


"Den blogg som vinner "Månadens Blogg" går till "Enbarts årsfinal" 2009 och   vinnaren där kommer jag att bjuda på en middag på en restaurang i Stockholm. (På så viss blir ju jag också en vinnare ;-) Kan vinnaren och jag inte ses ger jag 1.000 kr till valfri hjälporganisation i vinnarens namn."

Det är enbart bloggar med ett innehåll som på ett ellar annat sätt manar oss till eftertanke som kan vara med i tävlingen.S å å å, mina vänner nu är det bara att rösta, moahahah! Vinner jag går självklart pengarna till cancerfonden. Ganska otippat va?

Edit : Såg att man faktiskt kan lägga en röst per dag, eller fick tipset av herr Enbart själv.. Så rösta på mina vänner :)

Läkarbesöket

Det gick bra hos läkaren! Även fast man kommer därifrån mer förvirrad än när man kom dit. Blodprovet som jag tog såg bra ut, vilket egentligen inte spelar någon roll, det är rutin att ta blodprov men dom visar egentligen inte någonting, det kan visa på en pågående infektion man har i kroppen, men provet i sig säger  n a d a . Inga knölar kände hon heller, vilket är bra... Frågade henne hur man då upptäcker om man eventuellt skulle få ett återfall. Åter igen så säger hon att man får lyssna till kroppen, har man gått ner i vikt? Svettningar? Feber?  Jag påpekade då för henne att jag inte haft någon av dessa symptomer under hösten 2008 då jag först upptäckte min knöl. Inte heller blev jag särskilt bra bemött av vården då jag ville ta bort knölen. Utöver den synliga knölen på axeln så hade jag ju även en knöl under armen, strax mot bröstmuskeln, som inte kändes. Anta att jag "bara" hade haft den.. Hur upptäcker man något sådant då? Om den varken känns eller syns, jag visar inte på några symptomer och ett blodprov säger varken bu eller bä? Det kunde hon självklart inte svara på, annat än att man får lyssna på kroppen, och sen gör hon en utvärdering när hon träffar mig nästa gång...

Som sagt, känner mig mer förvirrad nu. Läkarbesöket gav mig inte ett jota, förutom att proverna såg bra ut och att hon inte kände några knölar. Det stillar verkligen min oro. Samtidigt som att mötet inte gav mig ett smack, så är jag ändå fruktansvärt glad att hon  i n t e  hittade något avvikande, vare sig det gäller knölar eller blod : ) WOHO!

Läkarbesök och hår!

Imorgon är det dags för läkarbesök.  Ska bli så skönt när det är över, tror inte att det är många som förstår den ångest jag har haft sen det där jäkla papperet damp ner i brevlådan för över en månad sen.  Sen så tar det ett tag innan man hinner smälta det faktum att man för en liten stund faktiskt varit ”sjuk” igen.  Så fort man går innanför dörrarna på KS så känner man sig sjuk…  Att sitta i väntrummet, att någon går igenom ens provresultat, klämmer på lymfarna, och frågar hur man mår.  U s c h . . . Sen är det tillbaka till vardagen och arbetet..

 

MEN, till något positivt! Jag har bara tre arbetsdagar kvar innan det är semesterdags! J Det lättar upp det jobbiga lite i alla fall!  

 

Håret har växt lite i alla fall : )... Det är nog tre gånger så tjockt som vad det var tidigare! Alltid något : ) 

 

 


Det är svårt att leva...

Just nu känner jag att jag bara är.. Jag går upp på morgonen - för att jag måste till jobbet. Jag jobbar - för att jag måste. Jag kommer hem och är helt slut och lägger mig i soffan och flyttar knappt på mig förrens det är dags att sova. Jag har ingen lust till något längre. Jag som kände att livet kom tillbaka när jag började springa, dock hann det bara bli två gånger, men jag kände mig så taggad.. Istället fick jag ont i ryggen, var tvungen att stretcha och återigenom kom alla tankar på morgondagen upp... Jag  v i l l  inte känna så här. Jag vill kunna släppa allt jobbigt, men just nu är det svårt. Så offantligt svårt..  Mitt självförtroende är kör i botten. Konstigt nog hade jag bättre självfortroende när jag var sjuk än vad jag har nu..  V a r f ö r ?


Seeeg fredag

Oj vilken kväll det var igår! Jag och en kollega kom till Grönan vid halv 6 tiden igår.  Många åkte dock dit tidigar och och startade kvällen med ett (läs: några) glas vin innan det var dags för middagen. Väl inne på restaurang Tyrol fick vi en skagentoast till förrätt och oxfilé till middag. Vi fick in flera flaskor vin och öl till maten och jag fick mitt glas påfyllt flera gånger av min kära kollega Lizette som tycket att jag skulle komma upp i hennes nivå  :)

Efter middagen beställdes det in ett antal jägershots, som jag inte tycker om, men som sagt, har man alkohol i kroppen så funkar allt! :) Sen var det dags för att åka attraktioner.. Eller det blev som jag trodde för min del, gick endast lustiga huset, haha men  f y y y  f a a a n  vad roligt det var!! Förrutom när man kom till rummet som ser ut som rymnden och som snurrar.. Inte bra för en alkoholpåverkad Johanna ;p

Kvällen var verkligen jätterolig och intressant...
Folk släpper verkligen alla hämningar när det är firmafester, något som jag inte gillar, och som alltid när det är alkohol inblandat så får man reda på massa saker och saker kan bli jobbiga.. MEN, i övrigt var det en skitkul kväll!!

När klockan var 01 så kom Patric och hämtade mig och några andra Väsby-bor. Men vi fick göra ett spy-stopp på motorvägen vid Haga norra, haha! Dock var det inte jag,  h a h aNu har du din bild i bloggen Robert :)

Torsdag

Gick upp klockan 06.00 och körde mitt stretch-program.. Inte världens roligaste kanske. Ont gör det oxå, vilket i och för sig är meningen ;pSnart ska jag bege mig till jobbet! Sen vid 17-tiden åker vi alla till Restaurang Tyrol och sen blir det Grönan! Har inte varit på Grönan på säkert 5 år! Känner jag mig själv kommer jag bara gå i lustiga huset och åka vilda musen,  haha! Men en fördel är att Milow kommer och spelar! :D

Ha en bra dag alla söta!

Sammanfattning av veckan..

Det var ett bra tag sen jag skrev. Har inte känt för det helt enkelt. Som det brukar vara ibland. Eller kanske ganska ofta nu för tiden?

 

Men sen förra veckan har jag :

 

måndag :  Sprang/gick 5 km. Gick helt ok med tanke på att det var typ 25 grader ute och med tanke på hur länge sen det var jag motionerade. Kände ”knölar” runt ärret på axeln.

 

tisdag : TRÄNINGSVÄRK!  Köpte även en nu sport-bh eftersom att jag verkligen tänkt fortsätta med löpningen.

 

onsdag : Ännu värre träningsvärk med grymt taggad inför torsdagens löpning.  Bestämmer mig även för att åka till landet över helgen eftersom att Patric skulle till Liseberg med några jobbkompisar.

 

torsdag :  Tar med mig träningskläder till jobbet och är grymt taggad. Känner mig däremot lite konstig i ryggen..  Jag och Carro (kollega) sitter i bilen på väg till Ensta för att springa. Det börjar regna, men vi springer ändå!  Men jag hade fruktansvärt ont i rumpan. Smärtan strålade ner mot benen och upp i svanken. Gjorde verkligen skiiitont! Fick även mitt körkortstillstånd!! :D Knölarna jag kände visade sig vara finnar.. tror jag i alla fall. Tycker mig känna knölar över allt.

 

fredag :  Halvdag. Mamma kommer och hämtar upp mig och Milo så åker vi ut till landet. Vi kommer ut till landet och jag hjälper pappa att lägga när. Gick väl sådär med tanke på att jag inte kan ro och det blåste typ kuling på sjön. Det slutade med att nätet blev lagt i vassen i stället…

 

lördag : …Men tur var väl det. 5 stora abborrar fick vi, och inte en enda brax eller gädda som vi alltid annars får (slänger bara i braxen och gäddan igen). Det dåliga vädret gjorde att vi senare under dagen åkte in till Norrtälje där det var smockat med folk eftersom att det var Custom Biker Show.. Det var motorcyklar överallt!

 

söndag :  Hemgång och Patric kommer hem. Testade även att springa lite smått med fick verkligen skitont i ”rumpan”.

 

måndag (igår) :  Går över till Sats tvärs över gatan från jobbet och bokar en tid hos en sjukgymnast som kunde kolla till min rygg. Ingen löpning. Bokade även tid för att slinga håret innan semestern…

 

tisdag (idag) : Jobbdagen börjar rätt kasst och jobbig men slutar mycket positivt och glatt! Sådana dagar är roliga! Patric är det synd om. Han är sjuk och påstår även att vi har haft en godistjuv här hemma som käkar upp godis.. Märkligt. ..

 

Hade en tid hos sjukgymnasten efter jobbet. Självklart var det en lång, snygg, kille i 30-års åldern. Vi sitter och diskuterar mina ”problem”. Sen helt plötslig ber han mig klä av mig till bara underkläder för han vill se hur min rygg ser ut. Perfekt, verkligen! Jag som hade på mig en för liten bh, små, typ hipster/spets trosor. Vad fan tänkte jag med imorse lixom?? Inte nog med det.. Jag började svettas också! Förstå att stå i bara underkläder framför en snygg kille när man inte alls känner sig bekväm med hur man ser ut?? Han fick seriöst typ torka bort svetten från mig! Så jäkla pinsamt! Men han var väldigt professionell och förstod ganska snabbt hur obekväm jag kände mig..Hur som. Han kom fram till att min smärta i ”rumpan” är en typ av ”falsk ischias (?)” som har uppstått pga av att jag är så fruktansvärt stel, vilket är en kombination av att jag inte tränat/stretchat och förra sommarens sängliggande/inte röra så mycket på mig. Han sa även att jag svankade mycket vilket också tydde på att jag var stel och att mina muskler inte var tillräckligt långa. Botemedel?

 

Stretchövningar 2 gånger / dag i ca 30 min var under två veckors tid. Ingen löpning eller tyngre träning alls. Sen ska jag återkomma till honom om två veckor igen. Men då ska jag ja mormorstrosor och en helt annan bh på mig…

 

 


Löpning (?) och knöl

Jag har gjort något jag aldrig trott att jag skulle göra igen!! Jag har sprungit 5 km J eller jag körde intervaller, sprang ca 1 km, gick några hundra, osv osv. Första springsträckan gick helt ok, men resten var fan så jobbiga! Jag var s å å å  tung i benen och det var fullt av mygg i skogen. Men gud så härligt avslappnad jag känner mig nu när jag ligger nedbäddad i sängen (yes, ni hörde rätt, jag ligger i sängen och kollar på Shrek ).

 

Det var i fredags som jag och några tjejer på jobbet bestämde oss för att gå ut i spåret i Ensta och springa, känns verkligen skit skönt att springa med någon, vet inte om jag hade haft motivationen att göra det själv! Så förhoppningsvis är någon på att springa på torsdag också! 

 

När jag sen kom hem och skulle duscha så skrubbade jag bort klistret från tejpen som jag har över mitt ärr då jag solar. Precis bredvid ärret kände jag en knöl, den är inte stor men dock en liten hård knöl. Ropade på Patric så han fick se efter. Han sa att den var lite röd och att det kunde vara en finne. Nu ska jag ju till läkaren om ca 3 veckor, har inte ”knölen” försvunnit innan dess så…  Det är säkert bara en finne, men man blir ju så jäkla nojjig, över en ”finne”, som är hård och inte ömmar, precis som min tidigare så kallade finne.  Jag tror att andra cancerdrabbade känner igen sig i att man blir helt f*cked upp i huvudet, man blir lite hypokondrisk och tror att man kommer att får återfall och tro sig känna knölar eller liknande.  Det måste nog vara första gången som jag faktiskt ”längtar” tills läkarbesöket. Har haft så mycket konstiga tankar på sistone…


RSS 2.0