Blodprov

Var på Danderyd och tog blodprov idag inför nästa veckas läkarbesök. Kom till en ung uska som skulle sticka mig. Två rör skulle hon ta. Så jag lägger fram vänster arm, och hon frågar om det är den "bästa armen". "Det är helt olika svarar jag, men testa där först." Så hon sticker mig och allt går väldigt fort - för fort tycker jag för precis när honm dragit ut nålen säger hon " - ÅÅh, neeej". Då hade hon glömt att fylla det andra röret..

Så typiskt. Som ni vet sen tidigare så  h a t a r jag att bli stucken. Man kan tro att det ska bli bättre efter en sommar med massa stick, men icke. Men nu var hon ju oundvikligen tvungen att sticka mig egen, men nu fick jag välja - finger eller arm. Väldigt otippat valde jag finger.. Inte räckte det heller med två droppar blod, utan hon var tvungen att typ mjölka mitt finger på flera droppar..

Det är synd om mig idag...
    

Galan

Började att kolla på bröstcancergalan som gick på trean härmodagen. Hade från början sagt att jag inte skulle se den. Jag ville inte bli påmind om det som varit. Men, jag kunde inte låte bli att se galan. Jag kände mig helt ok fram tills man fick se en ung mamma som fått reda på att hon hade bröstcancer..

Jag kunde verkligen se mig själv i henne. Det var verkligen som att jag återupplevde hela skitsommaren igen..
Första gången jag grät var när hon för första gången fick sina cellgifter. Jag såg dom olika gifterna som hängde från "galgen" som jag kallar dom. Då rann tårarna..

Sen började hon tappa håret, och kunde själv dra av stora tussar från huvudet. Sen var det dags för hennes man att raka av henne det sista håret...
 
Jag tror inte att jag har gråtit så mycket under hela sommaren som jag gjorde i tisdags. Det var både lättnaskänslor blandat med ångest och rädsla. När kvinnan såg sig själv i spegeln för första gången som rakad så drog hon handen över huvudet och sa  något liknande som" - jaha..." och så kom ett osäkret litet halvskratt. Precis så var det för mig.. Jag minns att jag småskrattade lite för jag visste inte hur jag skulle reagera.. U s c h , hemsk känsla...

Jag grät varje gång musik spelades, när reklamen kom, och under reportagen. Tårarna bara rann, utan att jag ens tänkte på det.

Jag vet att jag säkert är ganska partisk eftersom att jag drabbats av en annan typ av cancer. Inte just bröstcancer, och jag vet att galan samlar in pengar till cancerforskning överhuvudtaget, och inte bara bröstcancer. Men jag tyckter att det är lite fel att man bara riktar in sig på en sorts cancer. ALL cancer är skit, och något fruktansvärt jobbigt man måste gå igenom...


SATC, svullande och XBOX!

Då har jag och min kärlek sett SATC-filmen och svullat som fan. Först innan middagen, käkade vi lite av chokladkakan som jag gjorde igår, och den var ännu godare idag! :) Sen middag. Efter middagen käkade vi marsglass drack cola och chips. Men jag fick inte äta några mer chips för Patric. Han påstår att jag får dålig andedräkt.. 

Nu sitter jag framför datan. Kan ni gissa vad Patric gör?haha

MAAAT och cola!

Jag älskar att åka och storhandla. Även fast det är svindyrt. Notan idag gick på den nätta summan 1600:-
Men jag mår så bra av att veta att skafferi och kyl och frys är välfyllda. Eller iallafall frys och skafferi. Kylvaror håller ju inte lika länge så där får man ju fylla på allt efter som.

Skafferiet med massa smått och gott!


Fruktfatet med en gammal banan :)


Kylskåp med kycklingrester från gårdagen som ska bli dagensmiddag - kycklingsallad!


Jag och Patric har bestämt oss att inte dricka så mycket Cola. Nu kanske det inte ser så lovande ut på bilden, men ni skulle bara veta hur mycket vi faktiskt kan dricka. Jag kan ju lugnt säga att jag typ är beroende. Hur som, det här är den enda Colan vi får dricka. På hela månaden...

Sen blev det ju en tur till systemet för lite vin till mig, och smirnoff till Patric : )


Patric fixar med sitt älskade XBOX. Jag tror att det kommer att bli  m y c k e t  tid framför datan för min del. TVn kommer garanterat vara uppbokad hela kvällen!

Storhandling och XBOX!

Jaha då var man hemma efter en tur på MM, Coop och systemet. Vi höll oss till det som stod på matlistan, plus lite sådana där spontanköp som man alltid gör : ). Patric fick även sitt efterlängtade XBOX, och jag köpte SATC-filmen..

Planen var att vi skulle städa när vi kom hem. Men Patric var snabb på att säga att det inte alls går nu. Vi får ta det en annan dag. " - Jag har ju faktiskt köpt ett XBOX nu, och då måste jag ju testa hur det funkar, och alla spel och så.." Men, han har lovat att vi ska ta och hänga all tvätt iallafall! :)

Hemma

Kom nyss hem från jobbet. Har käkat lite mackor och ska snart iväg och storhandla. Skrev matlista igår som Patric nu håller på och renskriver i den ordning matvarorna finns i butiken, haha!

Förövrigt så fick Patric en monsterlön den här månaden då han även fick med all semsesterersättning. Men, till saken hör att min kärlek har suktat efter ett Xbox hur länge som helst. Saken blir inte direkt bättre av att hans syster Nanna köpte ett Xbox för ett tag sen. Nyss sa han så här till mig :

Patric - Älskling, nu sätter jag ner min fot i det här förhållandet.
Johanna - Jaha, vadå då?
Patric - Nej, du får inte köpa något Xbox nu
Johanna - Nähä ok...
Patric - Nej, vi har inte råd...
Johanna - Okej, så du menar alltså att du vill köpa ett Xbox?
Patric - Kanske... bara lite...Men som sagt, hrmm vi har inte råd.

Så, efter storhandlingen ska vi åka och kolla på ett Xbox, men "bara kolla" som han säger. För jag får inte köpa något Xbox! hahaKladdkaka

Jag sa till Patric att jag var sugen på att baka, men att jag inte visste vad.

Patric -  jag vill ha kladdkakesmet.
Johanna - vadå, att bara äta?
Patric -  ja..
Johanna - Okej, men då gör vi en liten kladdkaka så att du kan äta mycket smet.

Patric kramar då om Johanna <3

Så nu ska vi alltså baka kladdkaka :)

Helgen på Solö!

Nanna uppfostrar hundarna


Patric på fyrhjulingen som ska dra upp flotten


Svärfar på flotten


Johanna fryser : )


Vovvarna på stranden <3

Är på Solö

Är på Patrics landställe. Planen var att åka hem för att äta middag med några kompisar och bara umgås. Men eftersom att en panikattack var väääldigt nära under gårdagen har jag valt att stanna här. Känns bra att bara vara här, inte göra någonting, utan att bara just vara. Känner mig för tillfället väldigt obekväm över att umgås med människor - även fast det är mina närmaste vänner det handlar om. Känner lite pressen över att behöva vara social och trevlig. Även fast jag vet att dom absolut inte kräver det av mig. Men det är väl just känslan tror jag... Som sagt, jag tror verkligen att jag behöver prata med någon, haha!

Nu ska vi snart basta igen, och sen blir det en middag bestående av älgentrecot och potatisgratäng. Patric har åkt hem för han skulle på middag hos en kompis..

Haha, igår så delade jag, Patric, Nanna (Patrics syster) och Milo säng, ikväll blir det jag, Nanna och Magnus (Nannas kille) och Milo. Det blir trångt och mysigt! : )

Att vara sjukskriven...

Fan för att vara sjukskriven säger jag! Fick min lönespec från jobbet igår. 750 jävla kronor fick jag, och det bara för att det ska "bli rätt" nästa månad. Fick heller ingenting från jobbets försäkringsbolag eftersom att jag har varit sjukskriven "för länge".  Eftersom att jag jobbar 50% nu så kommer jag bara att få 50% av min lön från FK. Eller rättare sagt, jag kommer att få 80% av dom 50 procenten jag skulle ha fått om jag jobbade heltid. Hänger ni med?

Jag har räknat ut att jag kommer kanske att få typ 5000:-. Känns jävligt bra. Skit bra verkligen. Nu har jag i och för sig förberett mig på att det här kunde hända. MEN VA FAN ÄNDÅ! 

Jag hade tänkt att boka en biljett till Småland för att hälsa på släkt, men nu känns det inte lika självklart att man kan punga ut 600 spänn för det. SÅ DET SUGER! 

Som tur är ska jag få bada bastu och dricka vin ikväll. Känns som att det behövs..

Hårresande! : )

Juni - hårcermoni (dvs klippning)  med Stina och Stephanie!
  

    

  

Juni - Dag innan kur                                   Juni - 2 dagar efter kur
  
I början på september börjar tappa alla ögonbryn, fransar och lite hår - igen. Omkring den 10:e hade jag inga kvar
  


Helt utan ögonfransar och bryn


Ungefär den 20 september började allt att växa igen : )
  

Häromdagen...


Haha, ser ut som värsta mattan ju

Känslor..

Min morgon började helt uselt. Jag är så fruktansvärt ojämn i humöret föt illfället och det går tyvärr ut över min älskade sambo. Han är ju den jag absolut inte vill såra, men tyvärr blir det så. Jag har insett att jag nu känner mig redo att prata med någon proffesionell. Har så mycket känslor. Men om vad, det vet jag inte. Det är nog  m å å n g a  faktorer...

Jag blir ledsen utan att egentligen veta varför och jag hatar hur jag ser ut. Att veta att det kommer att ta månader innan jag ens har hår ner till öronen.

Jag märker tydligt att jag lägger upp en fasad över hur jag egentligen mår. Vet att jag alltid varit bra på att dölja när jag mått dåligt. Jag ignorerar det helt enkelt, för vem vill må dåligt? Eller erkänna för andra att man mår dåligt? 
Därför känns det som att det kan komma som en chock för många, att jag faktiskt mår dåligt.. Just för att jag döljer det, och jag vet att jag döljer det bra. Under hela mitt liv har jag egentligen hållt mina känslor för mig själv, av väldigt många anledningar som jag inte har lust att skriva om här..

Jag har svårt för att öppna mig - vara ärlig mot mig själv, 
och där har jag en till anledning till att skrivandet här har varit så bra för mig. Jag kan ventilera mig, skriva det jag vill...

Det här var inte alls det jag tänkte skriva om från början. Men ibland vill inte känslor (och händer) skriva det som huvudet redan tänkt ut. Men, om två veckor ska jag träffa min nya kvinnliga läkare och då kan jag förhoppningsvis få svar på mina frågor, och hjälp att hitta en bra psykolog... För jag behöver det!


Försäkringskassan

Jag har precis avslutat ett samtal med min handläggare på FK. I början tyckte jag inte alls om henne. Det kändes som att hon inte hade några känslor eller någon respekt för mig - och min sjukdom. Men nu har jag helt ändrat uppfattning om henne. Hon är verkligen kanon - omtänksam, förstående osv. 

Jag frågade henne om jag själv kunde välja hur jag vill lägga upp mina tider. Dvs kanske jobba längre på dagarna, och vara ledig en dag i veckan. På så sätt känner jag att jag långsamt trappar upp, samtidigt som jag håller mig till mina 50 %. Hon sa att det absolut inte var några problem. I vissa fall godkänner dom det inte, så det var ju skönt. Hon sa även att jag hade varit väldigt bra på att hela tiden ringa och meddela läget, eller bara berätta hur jag tänkt, och hur jag vill ha saker och ting. Så jag känner att jag har förtroende för henne. Det känns inte längre jobbigt att ringa till FK! : ) WOOHOOPs. Har fått lite frågor angående hur jag och Patric blev tillsammans.. Om jag orkar så kommer det kanske upp en lite berättelse om det lite senare ikväll! Ds.

Onsdagen den 22 oktober!

Det betyder att jag och Patric har varit tillsammans i 43 månader, eller 3 år och 7 månader! Haha, inte för att vi brukar fira våra månadsdagar direkt. Nu mera håller vi oss till årsdagarna, sen årsdagen av förlovningen den 27/9 2008 såklart : )

Hur som, det är jättefint, soligt höstväder ute, så nu ska jag ta en lång (så lång som huvudet tillåter) promenad med Milo.. Huvudvärken och det hals-onda är mycket bättre. Ska inte ta någon Ipren nu på morgonen för att verkligen känna efter!

Nu ut i solen! : )<3

Har just kommit hem efter att ha varit ute på prommis med Milo. Nu är han trött, så trött och sover med huvudet i mammas knä.. <3Påminnelse : Köp nya gummistövlar då mina läcker! 


Ögonbryn - igen

Nu har jag noppat ögonbrynen för första gången sen i våras. Ögonfransarna börjar även bli tillräckligt långa för att kunna använda mascara : ) Om man tittar på bilden längst ner så ser man att jag idag har mörkare ögonbryn, även fast brynen på bilden längst ner är målade...


Så här såg jag ut för bara 3 veckor sedan...


Sen gick det snabbt. Efter att jag tappat alla, börjde det direkt växa nytt..


Mitten på september 2008. Några få strån satt någorlunda fast.


Vinter 2007

Godmorgon regniga tisdag!

Vaknade nyss av att det skramlade i köket. Älsklings-Patric står och bakar scones...Min kärlek.. <3
Ligger fortfarande i sängen och drar mig. Om jag känner efter så känns både huvud och hals av. Men jag får sluta känna efter helt enkelt! : )

Patric åker snart till jobbet, och då blir jag och monstret ensamma.. 

Kan inte ni alla som läser här lämna en liten kommentar, om vem ni är, vart ni bor, och hur ni hittade hit. Om ni hittade hit via Aftonbladet eller inte? 

Jag har ju så jäkla tråkigt här hemma, så ni skulle lugnt förgylla min tråkiga sjukdag! : )

Min familj... <3


Sängen

Nu har jag tagit min 4:e ipren. Ska nu borsta tänderna och sen blir det sängen.. Jag hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon, för på onsdag har jag en liten utbildning på jobbet. 

Nej som sagt, sängen var det..I soffan - igen

Ligger i soffan och tittar på NCIS. Har mössa, filt och mina uggtofflor på mig, men fryser fortfarande. Fan att vi inte har badkar här. Jag som älskar att bada.

Hemma hos mamma och pappa har vi ett jacuzzibad.. där badade jag flera gånger i veckan. I kokhett vatten! Här har vi bara en sketen dusch med mjuka strålar (jag vill ha hårda) och kallt vatten.. Är lixom inte någon njutning att duscha här...Snart kommer Patric hem. Då ska vi äta kyckling i en sås på creme fraise och kycklingfond, och till efterrätt blir det paj :) Någonting positivt i alla frusenhet...

Pajbak!

Läste i söta Erikas blogg (som pga av vissa puckon nu är lösenordsskyddad) att hon gjorde äppelpaj. Kan ju säga att jag blev inspirerad att göra det samma.. : ) Därmot har jag inga äpplen hemma, så det fick bli hallon och blåbär med ett marängtäcke över... Mmmmmm...

Tavlor till nya lägenheten

 Jag har en pojkvän som är helt otroligt duktig på att fotografera. Bilderna gör sig absolut inte rätt här i bloggen, dom är s å å å  mycket finare "close up".
Hur som. Häromdagen satt jag och gick igenom alla bilder vi har och plockade ut några som jag vill förstora upp och ha i nya lägenheten... Här kommer några utav dom : )  

Röda rosor jag fick av Patric


   

På skansen...


 Tagen på Bali
Kanske inte väärldens vackraste bild, men den har betydelse...


Oxå tagen på Bali. Här ska vi bara fixa så att blommorna blir lite klarare...


Utsikten från vår balkong. Tycker verkligen att det är en svincool bild!

Sjukling..

Är hemma idag. Känner mig jätte krasslig, med huvudvärk och halsont. Kroppen känns tung och seg. Orkar inte göra så mycket mer än att sitta i soffan och kolla på tv.

Det känns nästan som att jag blivit straffad för att jag har haft en sådan perfekt helg! Första helgen på månader som jag har umgåtts så mycket med mina vänner. Första helgen som jag verkliegn har orkat och varit pigg. Första gången på lääänge som vi satt hemma hos mig och förfestade lite, och första gången som jag blev riktigt salongsberusad och bakis på lääänge! haha.  Tråkigt bara att man ska bli sjuk pga det.. : (

Stephanie och Sofia <3

Söndag morgon

Jag mår inge vidare idag. Trött och ont i huvud och kropp. Får nog sota för att jag haft riktigt roligt i helgen. Kropp och huvud är inte riktigt vana. 

Gårdagen var jättemysig, med god mat och ostbricka. Dock ingen alkohol för min del, jag fick min cola som jag suktat efter! :) Vi började prata om Carmen Electras fitness collection - video, där hon visar hur man gör en lapdance bland annat. Jag nämnde att jag faktiskt hade den videon hemma, och det lockade fram skratt så att tårarna rann! Jag råkade nämna att man behöver faktisk inte ta av sig kläderna.. haha, tur att jag inte är blond för tillfället!

Hur som, jag köpte videon i somras, för jag vet att det ska vara ganska basic, enkel träning och jag ville ju träna under hela skitsommaren, men det orkades aldrig med.. Tyvärr.. Men nu ska Sofia komma hem och strippa med mig! HAHA!

Det är verkligen jättekul att träffa Sofias släkt, nu träffade jag dom för typ 3 veckor sedan, men innan dess var det flera år sedan. Var framför allt kul att träffa hennes kusiner, Anna, Jonas och Martin. När vi var mindre så kändes det som att det var en sådan stor åldersskillnad, men nu känns det mera jämnlikt! : )

Nu ska jag lägga mig i soffan, men ett glas vatten och en IPREN. Mår inte alls bra.. fryser och grejer.. Vill inte bli sjuk! : (Min lördagskväll!

Nu ska jag iväg snart efter att ha legat i soffan hela dagen. Har haft ett sug efter Cola hela dagen, men inte fått för mig att lämna lägenheten och köpa! haha, ganska bra ehentligen!

Snart kommer Sofia och hennes familj och hämtar mig, vi ska till faster Bettan som fyller år idag. Ska bli jättekul! :)

Förövrigt känner jag mig riktigt snygg idag, sminkat mig ordentligt MED MASCARA! :) haha!
Hoppas att ni får en underbar lördagskväll!


Recension av Uggla, Rheborg och Ulveson!

Glömde ju att berätta om showen! Den var sådär, varken bra eller dålig. Hade endel roliga inslag. Det enda roliga egentligen var när Uggla spelade några gamla godningar med omgjord text och när Ulveson och Rheborg gjorde någon balletcirkus grej och lite dans..

Jag kommer inte att rekommendera folk att gå och se den, men vi tjejer hade det mysigt och det var faktiskt det som var hela poängen med kvällen! : )


Dagen efter igår :)

Någon i trapphuset bankar och spikar.. Känns inte så roligt då jag känner mig e n   a a a n i n g  seg och dagen-efter-bakis...

Kvällen igår var jätterolig. Stephanie kom hit vid 15.30, vi satte oss i soffan och typ dog.  Kl 16.30 mötte vi upp Sofia i Mörby och handlade sushi och vin. Sen gick vi hem till mig igen och korkade uppen flaska mousserande för att fira lite! Fira att Fia är hemma igen, och att jag är frisk, förlovad och flyttad, och Stephanie för att hon pluggar och vet vad hon ska bli när hon blir stor! haha!

Uppkorkning av flaska, Sofia tar det hela väääldig seriöst! : )


Mmmm.. Notera Stephies läsglasögon till höger.. I plastfodral!


Sofia testar Stephies glajjor! : )


Jag, Stephie, Sofia.. Jag har underbara vänner <3


HAHA, inte h e e e e l t  nyktra kanske...


Hade det så jäkla kul hemma hos mig, att det var nästan lite tråkigt att åka iväg. Hur som, satte oss på tunnelbanan och då helt plötsligt kommer det fram en tjej som tydligen läser här! Skitkul var det, och jättetrevlig var hon! Vi var salnongsberusade och glada i hatten och hade det roligt!

Kom fram till Östermalm och insåg att vi kommer aldrig hinna till Circus med bussen, så vi tog taxi. Stephanie ska alltid vara så trevlig och prata med allt och alla, oxå chaffören! haha!

Kom iallafall dit, köpte en cider,
fick panik-dricka den eftersom att vi köpte den i andra ringningen vilket gjorde att vi alla tre blev AKUT-kissnödiga. Så i pausen gick vi mot damernas för att uträtta våra behov. Men vi insåg ganska snabbt att vi skulle behöva gå ut istället. Kön var ju m i l s l å n g ! Vi sprang ut mot en gräsplätt, Fia och Stephi fick snabbt ner byxorna och började att producera. För mig gick det inte så lätt. Jag kunde inte koncentrera mig! Så när dom var färdiga satt jag fortfarande ner i djup koncentration..
 
Efter att jag bytt kisställe bakom en stor ek, skrikigt åt tjejerna att inte prata med mig, för här krävs koncentration så lyckades jag.. halleluja moment! HAHA

Köpte en till cider, runt första ringningen, fick stressa lite igen...

Efter revyn blev vi upphämtade av Alexander (Eller Gullan som vi kallar honom). Vi åkta till ett ställe som hette "Rött"? om jag inte minns fel, där mötte vi upp Linnéa och så beställde vi in en flaska vitt, och bara hade det trevligt. Kom hem till min underbara Patric vid 01.00 ungefär. Hade verkligen en helt perfekt och underbar kväll!

Ååh juste, måste bara berätta att Gullan är typ världens underbaraste kille. Jag och Fia var nära att missa bussen som skulle ta oss till Tekniska. Vi ser bussen komma och börjar springa. Gullan springer utav bara helvete för att hålla kvar bussen tills jag och Fia kunde komma på! Han är en sann gentleman den där Gullan, haha : )

SÅÅÅÅ HETA!


ÅÅÅhhh sååå sexiga!


Happy fredag!

Snart kommer Stephanie och Sofia hit. Vi ska käka sushi och dricka lite vin. Sen bär det av till staden för att se föreställningen "Uggla, Rehborg, och Ulveson". Ska bli jätteroligt! Har inte träffat Sofia på typ hela sommaren eftersom att hon varit i Norge och jobbat..

Har även haft på mig glasögonen typ hela dagen. Gick hur bra som helst att ha dom när jag satt ner framför datan på jobbet. Men så fort jag skulle upp och gå, så hade jag ingen som helst koll på vart jag satte fötterna! Haha, helmysko!

Tycker nästan att jag ser lite "estetig" ut.. : )


Nu ska jag plocka undan lite i lägenheten, och sen blir det duschen. Måste även kolla vad jag ska ha på mig... 
Vad ska ni göra denna härliga fredag?

Ser ni något annorlunda?

Min kropp har blivit gammal efter alla cellgifter. Ibland tror jag att jag är i klimakteriet. Kan få sådana sjuka svettningar, helt oväntat. Jag har ingen mens, och jag har humörsvängningar - värre än vanligt. Men nu är jag inte bara en klimakteriekossa, jag är en glasögonorm. EN MYCKET DYR SÅDAN! Shit, jag ser typ 10 år äldre ut, haha! : ) Men jag ser bättre, det är väl det som är huvudsaken, eller?


P-piller, mens och barn..

Jag började äta p-piller när jag var 16 år. Hade från början regelbundna blödningar som kom som vanligt. Efter några månader bytte jag till dom pillren jag äter nu. Mensen uteblev det första halvåret, sen kom det lite oregelbundet. Hur som, jag fick blödningar, även fast dom kunde vara väldigt oregelbundna. 

Jag har fortsatt att äta mina piller under hela min kur, och jag har även haft blödningar under sommaren. Men det var först när jag och Patric började om det som jag insåg att jag vet inte när jag hade mens sist. Jag tror att det var i mitten av sommaren någon gång. Jag vet att jag inte är gravid. Men för ca två veckor sedan slutade jag med mina piller, just för att jag vill att mensen ska komma igång igen. Jag vill veta att allt är som det ska, och att jag fortfarande kan ha möjligheten att få barn. Jag vet ju att det finns många risker med cellgifter, man kan bli steril, även fast det kanske inte är så vanligt. MEN risken finns..

Det som känns jobbigt är att när jag tidigare glömt att ta ett piller har jag fått en liten mellanblödning. Den blödningen kom typ 1-3 dagar efter ett glömt piller. Nu är det 2 veckor sedan sista pillret.  Jag vet att kroppen inte har återhämtat sig helt, och det känner jag av, men det här är ett sådant orosmoment för mig. Min högsta önskan är att kunna få barn. Mitt och Patrics barn..

Som sagt, jag vet att det tar tid för kroppen att återhämta sig, men VA FAN! Jag vill ju bara veta att allt är som det ska! Trodde aldrig att jag skulle säga att jag LÄNGTAR tills jag får tillbaka min mens!

IKEA och vin..

Är nyss hemkommen från IKEA.  Trots att vi igår sa att vi inte skulle köpa något, så gjorde vi det iallafall. Men, vi har en väldigt bra anledning till våra köp. Imorgon ska vi göra en gryta på rådjurskött, och vad behövs då? Jo, en gryta. För det äger inte vi. Sen köpte vi lite matlådor, stora och små. Alltid bra att ha! Sen,  mamma och pappa, om ni läser detta ikväll, vi köpte även den där lilla kokboken åt er! : )

Hur som, nu sitter jag i köket och läser "Hänt Bild" och "buffé", äter lite mörk choklad och dricker lite vitt vin. Kan faktiskt inte bli så mycket bättre..

Jobbet idag gick helt ok. Men blev lite upprörd över att jag under en tid blev lämnad helt ensam i  receptionen/växeln, utan någon som helst backup. Jag kan absolut klara att sitta där själv, med telefonen som ringer i ett, körkortskollar och post. Men inte nu. Det var rent ut sagt fruktanvärt, och det värsta var att det var ingen som ens frågade mig om det var ok att dom lämnade mig. Jag visste att en kollega skulle till doktorn, men jag visste inte att den andra oxå skulle iväg - nästan samtidigt. Eller hur länge hon skulle vara borta.

Jag var helt slut redan vid 10.30. Men stannade som jag sagt - till 12.00..

Nu har jag druckit upp mitt glas vin och ska ta mig ett till! SCHKÅÅÅLL! :) haha

Födelsedag!

Har ju glömt att berätta! Världens bästa Milo fyller 1 år idag! Så när Milo kom hem idag efter att ha varit på jobbet med husse så väntade ett grisöra på honom! : ) Mitt lilla monster haha!Nu ska jag försöka få Patric att slita sig från "Mina, jag och Irene" på 3:an så att vi kan ta en kvällspromenad med födelsedagshunden! : )

IKEA

Patric är ledig imorgon, det betyder IKEA för vår del! : ) Jag bli hämtad från jobbet imorgon och sen bär det av till mitt favoritställe!

Tanken är att vi inte ska köpa något imorgon, bara kolla runt lite. Har bland annat hittat en annan klädsel till våra soffor som vi ska kika på imorgon!  Men vi får se hur det blir med att inte köpa något, haha! Ska INTE föra över några extra pengar till kontot ikväll iallafall.. : ) 

Blommor och pumpor!

Igår när jag stod och väntade på bussen som skulle ta mig hem så fick jag ett samtal från en blomsterbutik. Jag skulle få blommor! : )

TACK snälla kusin Andreas, Jenny och lilla Filip! : )


Var nere i affären igår och handlade lite, och hittade då dom här söta pumporna. Och eftersom att jag hade Patric kort så slog jag till och köpte hela tre stycken! haha
Blev lite så där höstigt fint tycker jag...Okej..

Okej. Jag tror jag vet hur jag ska göra med mitt problem angående bloggen och dess "framtid". Jag tror på det många av er säger, att jag kanske ska göra en helt ny design till bloggen. En ny start helt enkelt. Vill ju ändå ha kvar det gamla efter som att det har blivit en sådan stor del av mig och mitt liv.

Men, nu till mitt andra problem. Jag kan absolut ingenting om html-koder och allt vad det är. Jag även meddela att jag på gymnsiet gick ett linje med inriktning på just media/hemsida/skoltidning! Haha, vi kan ju hoppas att min gamla lärare P-A inte läser detta! =) Lite komiskt...

Alltså, frågan är : Är det någon är lite mer haj på det här med design? Någon som känner sig manad? =) haha!Förövrigt så sminkade jag mig "ordentligt" när jag kom hem från jobbet idag. Kände mig lite deppig. Ögonfransarna är fortfarande lite för korta för att det ska se snyggt ut. Plus att jag vant mig vid att inte ha någon ögonmakeup. Kan nästan tycka att det ser fel och konstigt ut att ha mascara, haha!

Nej, nu ska jag ner till affären och köpa Cola, har ett sådant grymt sug efter det. Som alltid i och för sig.

Hat / Kärlek

Sen jag började jobba för ca två veckor sedan har jag inte skrivit lika många inlägg. Jag har helt enkelt inte haft någon lust. Skrivarglädjen har lixom försvunnit lite. Visst kan jag fortfarande känna att jag mår bättre av att skriva av mig, men jag vet inte vad jag känner inför bloggen längre...

Jag startade bloggen när jag blev sjuk, och skrivandet har hjälpt mig otroligt mycket. Att veta att det fanns dom som faktiskt läste det jag skrev och följde min kamp mot att bli frisk. Det har hjälpt mig, det fick mig att komma upp på mornarna. Era söta kommentarer och peppningar, allt det har hjälpt mig. Pushat mig.

Hur som, idag när jag nu är så kallad frisk och "på väg tillbaka" så känner jag en typ av hat/kärlek gentemot bloggen. Jag älskar att skriva och jag mår bra av det. Men det är något som känns fel. Kanske är det att bloggen för alltid kommer att vara "bloggen jag startade när jag blev sjuk" och "bloggen som fick uppmärksamhet pga att jag var sjuk".

Läsarantalet har även minskat, vilket säkert beror på att jag nu är frisk - alltså inte lika intressant att läsa om. Nu har ju inte läsarantalet någonting med saken att göra, egentligen. Det är bara ett tråkigt fakta. Det är ju roligare att skriva när man får någon typ av respons.

Hur som, skrivarlusten har försvunnit lite, finns inte längre några "intressanta" inlägg och så det här med besöksantalet. Jag vet inte. Bloggen betyder mycket för mig, den har hjälpt mig under en mycket tuff period i mitt liv. 

Men det kanske räcker nu? 

Ögonbryn

Inte så jättebra "före" bild, men jag tror man ser skillnaden ändå.. : )

Före


Efter


Det gjorde svinont att få ögonbrynen noppade. Har alltid noppat dom själv, och har aldrig låtit någon annan röra dom, förrutom kanske ett strå eller två. Nu hade hon ju en hel buske att noppa.. Fint röd blev jag sen oxå.. haha!
Sen när håret på huvudet har växt lite mer så tror jag nog att det blir dags för att färga oxå, dom syns ju knappt nu..

Men som sagt, vill man vara fin, får man lida pin...

Sen när håret på huvudet har växt lite mer så tror jag nog att det blir dags för att färga oxå, dom syns ju knappt nu..

Snart träning

Jag suger på att skriva i bloggen just nu. Kommer återkomma om varför lite senare. Ska snart iväg och träna. Ska bli jätteskönt att få svettas lite! : ) Har ju blivit lite si och så med träningen under förra veckan med tanke på Milo och så...

Har ni något tips på hur man går tillväga för att få en hund att inte skälla när han lämnas ensam? Vill dock inte använda skällhalsband..

Hur som, för att motivera mig mera till att skriva så tänkte jag lägga upp en lista med vad jag ska skriva om! HAHA

- Naglar
- Ögonbryn
- Varför jag har en hat/kärlek till bloggen
- Flytten

Kanske inte låter sååå intressant, men det kommer massa bilder iallafall. Blir lite intressantare att läsa då..

SÖNDAG

Morgonmys i sängen.. <3


Lite av dagen

Sorry för dålig uppdatering. Har haft det kanon under hela helgen och har därför inte orkat/kunnar skriva. Hur som, var ju som sagt på innebandy match idag. Patric syster Tessan var med så vi satt och flummade och snackade skit. Senbar det av hem till oss för middag, vin och ännu mera snack! TACK för att du är en sådan bra lyssnare Tessan! =)

Patrics syster Tessan och jag på innebandy! 


Jag vet att bloggen och skrivandet har blivit lidande den sista tiden. Kan bara säga att jag typ känner en hatkärlek till den... Men orkar inte gå in så ingående på det.. Berättar mer imorgon...

Godmorgon lördag!

Svärfar gör frukost och vi andra ligger i soffan och myser. Maten igår blev jättegod - laxlasagne och chokladmousse till efterrätt. : )

Snart ska jag och Patric börja röra på oss igen. Han ska nämligen spela innebandymatch om några timmar. Jag kommer att sitta bänkad där - med macen i knät såklart! : )
På Solö!

Nu har vi precis kommit till Norrtälje och Solö. Hade tänkt att börja med maten direkt men såg ganska snabbt att vi glömt att köpa mjölk som vi ska ha till såsen. Ska äta ett nytt recept - laxlasagne! : ) 

Hur som, var ju och noppade mina ögonbryn, blev jättebra! Trodde nog att det skulle göra ondare än vad det gjorde. Anledningen till att jag inte noppade själv var för att stråna var så "överallt" och så ville jag unna mig att bli lite ompysslad! Så där hade ni anledningen.. (har nämligen fått frågan)

Man ser inte direkt resultatet av noppningen när man tar med webcamen. Ni får se en bättre bild imorgon...Nu ska jag ta mig ett glas vin och börja med efterrätten istället! =) 

Ps. Synd att Tommy inte spelar imorgon Erika, hade varit jättekul att ses! Men som sagt, nästa gång! : )
FREDAG!

Nu håller vi på att packar lite för helgen.
Följer nämligen med Patric föräldrar till landet idag! : ) Jag och Patric blev så sugna på att bada bastu, haha!

Ska snart iväg till Täby Centrum för att handla och fixa till mina buskar till ögonbryn.. Ska bli spännande, haha!


Hoppas att er fredagskväll blir lika mysig som jag vet att min kommer att bli.. <3

Ska vi gå ut?

- Milo, ska vi gå ut?


Han reagerar alltid på orden "ska vi gå ut" haha!


Nu är det dags för en dusch, och sen är det sängen som gäller för oss. Imorgon ska jag jobba mina två timmar, sen ska jag iväg till Täby Centrum och noppa mina buskar till ögonbryn! HAHA

Kanske kan få ett tips för mina naglar oxå.. Dom går ju av och delar sig. Dom mår allmänt skit bara.. Hur som, ha en fortsatt trevlig torsdagskväll/natt! : )

I soffan

Ligger i soffan och väntar på att Patric ska sluta jobba. Ikväll ska vi äta enkelt, gulaschsoppa på burk, sååå gott! : )
Nu är det roligt att kolla på tv igen, man SER faktiskt texten! Haha!Imorgon är det fredag och det betyder ledighet! : ) Patric är oxå ledig imorgon, hela helgen till och med! På måndag börjar jag arbeta 50 %, och jag längtar faktiskt lite. Det känns som att jag börjar arbeta "på riktigt" då..

Nej, nu ska jag gå och hämta lite gurka och dipp... : )

Depp

Dagen idag har varit helt ok.. Jobbet går bara bättre och bättre. Jag känner att jag orkar mer och jag är inte lika trött när jag kommer hem. Men allt känns väldigt konstigt. Jag sitter på jobbet och är frisk, men känner mig fortfarande sjuk. jag tror att det mesta ligger i att jag inte har något hår...

Nu när jag är frisk vill jag väldigt gärna SE frisk ut oxå. Jag ser ju att håret växer för varje dag, MEN det går INTE FORT NOG!! 

Jag har vant mig vid att inte ha något hår och känner mig ändå relativt bekväm det. Men att veta att det växer, men att det växer jäääkligt långsamt är skitkobbigt... Det kommer ju ta en hel evighet innan jag ens har axellångt hår..
 

Ögonbryn

Syns det att jag behöver noppa mina ögonbryn? Det kan jag nog själv svara på.. Som tur är så ska jag gå och få dom noppade imorgon. Hade helst velat vaxa, då blir smärtan inte lika långvarig som när man tar ett strå i taget. Men salongen jag går till vaxar inte.. : (

Men vill man vara fin får man lida pin...


Jag testede även häromdagen att sätta på lite mascara på ögonfransarna. Men resultatet av det blev att fransarna stod rakt ut istället för snyggt böjda uppåt. Fåt nog vänta några veckor till tror jag..
: (

JAG VILL KUNNA SMINKA MIG ORDENTLIGT!
Det är inge kul att sminka sig nu. Det ser lixom inte alls bra ut. Det ser bara halvdant ut...!!

Godmorgon!

Patric är ute med Milo och jag har precis gjort mig iordning. Han kör mig till jobbet idag för han ska till sitt "gamla" jobb på cykelringen och fixa med sin nya cykel. Haha, han har blivit besatt av cyklar!

Hur som, kommer hem strax efter 10..

Ha en underbar tisdagsförmiddag! =)

År 2008

Satt och tänkte på en sak. Jag har nog aldrig varit med om ett sådant omtumlande år som år 2008. Året har varit både det bästa och sämsta i hela mitt liv. 2008 kommer jag alltid att minnas som ett år fylld av massa glädje och lycka. Visst kommer år 2008 vara det året jag blev sjuk, men det kommer alltid att övervägas av allt bra som hänt under året!

Året som gått - 2008 :

Januari/februari - Bali med Patric, dykcert, sol och bad
Mars - Nytt jobb och lägenhet
April - Min systerdotter isabelle föddes + cancer besked
Maj - cancerbesked och undersökningar, första behandlingen
Maj/augusti - kurer
September - Förlovning
Oktober - Började jobba igen, köpte lägenhet

Som sagt, ett händelserikt år! =)

Väntan

I väntan på Patric sitter jag och tittar på "Make me a supermodel" på trean. Klyftpotatisen står i ugnen, svampsåsen är färdig och köttfärsbiffarna ligger i stekpannan.

Nu är det bara en Patric som väntar.. <3

Hur ser er kväll ut?

Recept

Som efterfrågat. Recept på de rostbröd jag bakar och köttfärsbiffarna jag gjorde häromdagen! =)

Leilas goda formfranska
2 bröd

50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk honung
2 tsk ljus sirap
1 dl olivolja
1 1/2 msk flingsalt
2 dl durumvete
10-11 dl vetemjöl special

Smör och sesamfrön eller vallmofrön till formarna.

1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, sirap, olivolja och flingsalt.
2. Tillsätt mjöl tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
3. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 40 min.
4. Smörj och bröa två formar med sesam eller vallmofrön
5. Dela degen i 2 delar, knåda lite och rulla ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.
6. Sätt ugnen på 200 grader
7. Lår bröden jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek i 30 min.
8. Pensla limporna med vatten
9. Grädda genast i mitten av ugnen i 25-30 min och låt bröden svalna på ett brödgaller.

När jag gjorde dom här så hade jag inte det mjöl som man skulle ha enligt receptet. Jag tog det jag hade helt enkelt, och det blev mycket gott ändå! =)


Köttfärsbiffar

När jag lagar mat så gör jag oftast allt "på en höft" så receptet kan bli lite luddigt och utan mått.

ca 1 kg köttfärs
Riven ost
skinka
mjölk 
ströbröd
salt och peppar
lök
vitlök

Lägg lite ströbröd i mjölk och låt det svälla.
Hacka löken och presse vitlöken och lägg det i bunken med färs.
Lägg i ströbröd, ost, skinka och kryddor och blanda ihop.

Gegga ihop allt och forma biffar av det. In i ugnen på ca 175 grader i typ 20 min, eller tills dom är klara.
Biffarna blev verkligen jättegoda, och saftiga! =)

Lunch med Hedda!

Om tio min ska jag gå och möta Hedda. Sen ska vi käka lunch och snacka skit! =)


Sängen

Är såå trött. Det tar på krafterna att ha så mycket inplanerat..  


Imorgon är det en ny dag vilket innebär nya utmaningar för både kropp och knopp! Ska förhoppningsvis träffa två vänner imorgon.  Vet dock inte om det blir under två omgångar.. Men men, det löser sig!

Godnatt mina vänner, hoppas ni haft en bra tisdag!

Banken och ny TV

Kom precis hem. Har flängt runt som fan idag känns det som. Jobb, träning, promenader, banken, mamma och pappa, svärföräldrarna och sen hem.

Det gick bra på banken. Nu är handpenningen fixad så nu väntar vi bara på resten. Sen drog vi till mamma och pappa och käka falukorv. Dom har ju inte sett mig på några dagar men dom tyckte att håret hade växt jättemycket.. =)

Sen åkte vi lite snabbt till Patrics föräldrar och hämtade lite papper som jag glömt. (Vi är med i en företagstävling på jobbet så vi har fått stegräknare och blivit indelade i lag. Men jag glömde mina inloggningsuppgifter hos svärföräldrarna i förra veckan så jag har inte kunna registrera mina steg)

Hur som, jag går upp för trappan och hämtar papprerna, då hör jag Patric ropa. Så jag springer ner igen. Då säger han åt mig att ta bort den filt som ligger över en stor kartong. I kartongen låg en ny TV har vi fått av Patrics mamma och pappa!!

Tack så hemskt mycket igen käre svärmor och far! =)

Ps. Patric står i skrivande stund och fixar med den nya fina TVn.. =)

Irritation...

Ååh jag blir så irriterrad.. Vissa människor kan göra mig så fruktanvärt irriterad. Som nu... Tycker inte om när människor nästan tvingar sig på en..

Först lek med boll, sen gäsp!

Som ni vet är min hund lite knäpp. Han är ganska egen om man säger så. Jag har ju skrivit tidigare att Milo, när han gäspar, vill ha en hand i munnen när han gör det. Idag fick jag det på bild!

Först lite lek... Bollen var inte lika roligt som mattes hand


GÄÄÄÄÄSP....

Träning och godis!

Klockan ringde 06.15 imorse, men jag vaknade redan 05.00 och var pigg. Låg och drog mig och kramade på Patric tills alarmet gick.

Gick jättebra att jobba idag. Satt i växeln och gjorde lite pappersarbete. Blir inte alls lika trött som jag var förra veckan, men är ändå grymt sliten när jag kommer hem. 

Direkt efter jobbet åkte jag och tränade. Köpte ett rehabkort som räcker i 3 månader, alldeles lagom tills vi flyttar! =) Hur som, jag tränade och det gick bra trots att jag var lite stressad.  På väg bort från gymmet så går man förbi en videoaffär med massa gott godis. Johanna gick in och köpte lite nostalgigodis! =)

Banana skids och Refreshers. Det åt jag i högstatiet. Köpte det i kiosken innan det var dags för ett prov! =)


Bänkad i soffan..

Nu sitter vi alla tre i soffan och myser och tittar på tv. Milo snarkar som bara den och Patric kollar sporten. Hur som, middagen blev jättegod. Smakade även köttfärsbiffarna, och fy fan vad goda dom blev! Jag är grymt imponerad av mig själv! =)

Ska snart gå och lägga mig efter som att väckarklockan ringer 06.15 imorgonbitti. Kan ju säga att det finns EN fördel med väntan på att ögonbryn och fransar växer ut - Jag behöver inte sminka mig, bara lite solpuder. Sen klart! =)

Imorgon är det som sagt jobb på morgonen, sen ska jag träna eftersom att det inte blev av idag, och sen ska jag och Patric till banken. Sen ska jag även till Synsam för att kolla på dom bågar jag beställt. Japp, ni läste rätt. Johanna behöver glasögon, har tydligen brytningsfel. Ett väldigt litet sådant, men jag känner att jag behöver glasögon eftersom att jag har fått för mig att jag ser sämre efter mina kurer. behövs framför allt när jag kollar på tv och sitter framför datan..

Nej, nu är det sängen som gäller.. Kram på er alla <3

Städa eller laga mat?

Igårkväll kom jag och Patric överens om att vi skulle städa idag. Han skulle städa innan han gick till jobbet, och jag skulle fortsätta när jag kom hem från jobbet. 

När jag kom hem hade han varit så duktig och städat i köket och tvättat lite.  Jag kom hem och satte mig framför datan, sen lagade jag lunch till oss båda innan det var dags för Patric att dra till jobbet.

Patric åkte, och jag gick ut med hunden. Sen började jag med middagen och tog fram köttfärs. Jag lagad middagen samtidigt som jag hängde och tvättade tvätt. 

Inte nog med att jag gjorde middag, jag gjorde även köttfärsbiffar som jag ska frysa in.. Tycker ni inte att jag kan slippa städa? Eller så gör jag ett skitsnabbt ryck innan Patric kommer hem. Tar det värsta lixom.. =)

Plus att rensade bland våra räkningar och la in det i vår räkningspärm. Dessutom drack Patric upp min Cola igår, så därför borde jag inte behöva städa.. Eller...?

Köttfärsbiffar (Dom fick inte plats på plåten om dom var runda, så därför är några avlånga, haha) och stekt ris med kyckling och wokgrönsaker! =)

Lägenhetsköp!

Har ju helt glömt att berätta, jag och Patric har köpt lägenhet! =) Vi skrev på kontraktet i fredags och ska till banken imorgon..

Lägenheten är verkligen p e r f e k t  för oss. Markplanslägenhet på 61 kvm i ett jättesött radhus område. Gång avstånd till jobbet för oss båda. Åååhh vad vi längtar... Inflyttning är den 5 januari, men vi hoppas att säljarna kan flytta fram datumet till mellandagarna. Vore sååå perfekt!

Vi är absolut inga lägenhets/balkong människor. Både jag och Patric känner oss instängda i vår nuvarande lägenhet.
Vi vill bo på markplan, med en liten gräsplätt där man kan sola och grilla..  Lite mera villa/radhus känsla helt enkelt!

Trädäckad framsida med kvällssol


Trädäckad baksida med morgon och eftermiddags sol..


Planen är att sätta upp ett staket så Milo kan gå lös på vår lilla uteplats! =)

Kan ni förstå att vi längtar! Varje kväll innan vi ska somna ligger vi och pratar om vad vi måste köpa, ska vi måla, eller ska vi vänta med det?  Hur vi vill inreda garderoben (Det finns en ganska sor klädkammare i sovrummet som har stor potential att bli en framtida l i i i t e n  walk-in-closet, woho!

Måndag

Är nästan precis hemkommen från jobbet. Jobbar bara 2-timmars pass den här veckan, och det är verkligen precis lagom. Idag satt jag även i växeln, så man kommer långsamt tillbaka. Men som sagt, 2 timmar är precis det jag orkar för tillfället.

Skulle även ha tränat idag, direkt efter jobbet. Men jag glömde min "träningssjal". Känner inte direkt för att ha mössa eller en sjal med en stor bulle bak i nacken, inte så jätte smidigt kanske. Så, träningspasset flyttas till imorgon istället!

Nu är det städning som gäller. Håller på att tvätta för fullt och middagen är redan lagad. Bra gjort Johanna! =)Allt ditt är mitt...

Jag och Patric hade varsit glas Cola att dricka till middagen. Saken är att Patric drack upp sitt ganska snabbt, och jag hade mitt kvar. Den som spar, han har. Men det skiter Patric i. Han tog mitt glas med Cola, utan att fråga och klunkar i sig nästan allt!

Jag - Dricker du upp min cola?!

Patric- Men du har ju inte druckit på typ en timme!!

Jag- Men jag kanske ville ha snart!

Patric - Men jag frågaden ju.. Väldigt tyst frågade jag...

Jag - Men du lämnar slatten bara för att du inte ska få dåligt samvete för att du druckit upp MIN cola?

Vet ni vad han gör då? HAN DRICKER UPP SLATTEN OXÅ!

Choklad

Sitter i soffan med Patric och äter 70 % mintchoklad.. Mysfaktorn är hög <3 Måste komma ihåg att innan jag lägger mig ska jag :

- Ladda jobbmobilen
- Lägga sjukskrivning + ett annat papper i ett kuvert för att sen lägga det på lådan i morgon
- Plocka fram träningskläder
- Plocka undan i köket

Sen är det sängen som gäller för mig. Måste ladda inför jobb och träning imorgon. Hur ser er morgondag ut?

No cheese

Jag kom ut med hunden, men jag glömde plånboken så därför blev det ingen ost. Den får patric köpa på väg hem! =) 
Imorgon är det jobb igen, ska börja kl 08.00 och så kommer Patric och hämtar mig vid 10.00.  Sen ska jag försöka hinna träna innan Patric drar till jobbet! 

Snart ska jag ut i rusket igen för att möta Patric.. Hoppas att ni får en fortsatt mysig söndagskväll! =)

UTTRÅKAD!

Jag har TRÅKIGT, jag har varit påväg ut med hunden i en timmes tid, men det är inte så jätte lockande med tanke på vädret. Plus det faktum att jag inte ens äger en regnjacka. Varken jag eller Patric gör det. Måste även till affären och köpa vitlöksost som jag ska använda till middagen.. 

Ligger mycket hellre kvar i soffan, med Patrics tröja på mig och mina supervarma ugg-aktiga tofflor.
Hoppas att vädret är bättre hos någon av er, för här öser det ner, och blåser som bara den!

Milo

Milo har en mysko grej för sig. När han är påväg att gäspa så letar han efter min eller Patrics hand. Sen gäspar han - med handen i munnen! =) haha, han är lite speciell vårt lilla monster! 

Milo har precis avslutat en gäsp..


Godmorgon!

Jag fick en m y c k e t  v ä ä ä l  behövlig sovmorgon idag. Patric tog ut Milo innan han drog iväg till jobbet. Verkligen jätteskönt att bara få ligga kvar i sängen utan att tänka på hunden. Han är underbar min Patric! <3

Idag står inget speciellt på schemat. Ska väl bara tvätta lite och så. Patric kommer hem vid strax innan sju ikväll så det blir mys!

Juste, måste även fylla i mina papper från Försäkringskassan, om hur jag ska jobba i nästa vecka och så.
Är det någon som vet om man får lägga upp sina tider helt själv? Dvs, jag jobbar 25% kan jag jobba måndag - torsdag och sen vara ledig fredag, eller måste man jobba varje dag?

Stjärnor på is

Nu sitter jag och min älskling framför tvn och Stjärnor på is. Måste säga att jag är imponerad.. Skulle aldrig klara det själv tror jag! =)

Hur som, igårkväll drog jag med handen över över mina lår, och känner att jag har typ prickar överallt! Typ hårsäcksinflammationer. Skit äckligt.

Är skitjobbigt att fortfarande känna sig "sjuk" trots att jag faktiskt är frisk. Vill ju ha mitt hår tillbaka nu! Det växer ju så fruktanvärt långsamt, även fast jag ser skillnad från dag till dag. Det suger balle. Jag vill kunna känna mig snygg, vilket jag absolut inte gör för tillfället. Jag vill kunna sminka mig fint, ha långa ögonfransar, fina ögonbryn och ett vackert hår.. FAN..

Mys

Mys i soffan i väntan på att husse kommer hem <3
Som sagt, det växer...

Som sagt det växer.. Bild tagen idag

Bild tagen för lite över en vecka sedan...

IDAG!

Håret växer satan nu.
Ö v e r a l l t  !
Måste nog be någon fixa till mina ögonbryn. Okej, stråna är korta, men dom är ju överallt! inte så jättesnyggt direkt..

Bild tagen idag den 4 oktober


Bild tagen den 19 september
          

Svar på era frågor!


 Hur "finnen" såg ut. Hur stor var den och växte den något? Hur kändes den?
Egentligen såg den väl inte ut som en finne. Men det var det jag trodde att den var när jag först upptäckte den. Efter ett tag tänkte jag inte på att jag hade den. Sen helt plötsligt var den en liten knöl, just eftersom att jag inte tänkte på att den fanns där. Läkaren som opererade mig sa, när hon kände på den att den var nog lika stor som en 50-öring, men i själva verket var den större. Den kändes helle inte konstig. Den kändes som en knöl helt enkelt.


Hade du några andra besvär än själva "finnen på axeln", mådde du dåligt, var ditt allmäntillstånd sämre, tröttare etc? Innan du ens fick reda på att du var dålig. Och hur länge hade du "finnen" innan du tog bort den?
Jag hade inga som helst symptom utom just knölen på axeln. Min läkare frågade om jag hade gått ner i vikt på sista tiden eller om jag hade börjat svettats mycket,  vilket jag inte hade. Jag mådde precis som vanligt. Jag upptäckte knölen på hösten förra året. Det måste ha varit den här tiden. Sen tog det ungefär 6 månader innan jag fick den undersökt.

Hur mår du nu? Känner du dig fortfarande sjuk även fast du fått ditt friskbeked?
Just nu mår jag ändå relativt bra. Det går upp och ner, ibland är jag jätteglad och positiv men ibland är jag nere i den djupaste svackan och har ångest och tryck över bröstet. Jag känner mig fortfarande sjuk eftersom att kroppen inte har återhämtat sig än - håret har precis börjat växa och jag jobbar inte heltid. Det är två faktorer till att jag inte känner mig frisk. 

När började du tappa ditt hår? Och hur reagerade du till det? Kommer du att använda peruken nu när du börjar jobba igen?
Jag hade min första kur tisdagen den 27 maj, två dagar innan min lillebror tog studenten. Jag började tappa mitt hår söndagen den 8 juni. Jag kommer ihåg att vi var på landet, jag, patric, mamma och pappa. Vi satt på lördagskvällen och pratade om mitt hår. Jag sa att jag borde ha börjat tappa håret nu, så jag kommer säkert att få behålla det. Patric åkte och jobbade på söndagsmorgonen och jag gick upp till storstugan för att äta frukost med mamma och pappa - då drog jag handen genom håret och med handen följde massa strån. Söndagen var ganska lugn, ur hårperspektivet. Måndag och tisdag var rena helveten. Jag hatade att duscha håret, för håret bara rann av med vattnet. Hela duschen var full. Likadant var det med kudden. Jag vaknade på morgonen av att kudden var full av hår, hår som man sen fick i ansiktet.

Onsdagen den 11 juni tog jag rakapparaten och rakade av mig allt hår. Det syntes inte på mig att jag hade tappat hår, det såg fortfarande fint ut, och inte så tunt och stripit.

Jag kommer ihåg att jag inte kände så mycket inför att tappa håret. Jag sa redan från början att det var endel i sjukdomen och det accepterade jag. Men när jag väl rakat av mig håret mådde jag fruktansvärt dåligt. Jag ville inte visa mig för någon. Framför allt inte för Patric - hur skulle han kunna tycka att jag var vacker? Som tur är gick dom känslorna så smånining om över.

Och nej, jag använder inte peruken på jobbet!

Jag undrar vad du jobbar med. Det är tufft av dig att gå och arbeta så fort du är friskförklarad. Var det bestämt redan innan du fick det positiva beskedet?
Jag jobbar som receptionist på ett billeasing företag. Datumet för när jag skulle tillbaka och jobba var redan bestämt innan jag ens gjort min första kur. En månad efter att jag tagit min första spruta skulle jag tillbaka till arbetet. Men det funkade inte, så jag blev sjukskriven i 2 veckor till.


Jag har några frågor om din cellgiftsbehandling! Vad hette cellgifterna du fick? Hur kändes det under tiden du fick behandlingen? Kände du dig yr, trött, illamående osv meddetsamma under tiden du låg på droppet, eller kom det dagen efter?
Jag kan helt ärligt säga att jag inte vet vilka gifter dom sprutade in mig. Jag fick det berättat för mig en gång, men det fastnade inte i minnet. Jag tyckte helt enkelt att det var ganska ointressant. Dom skulle göra mig frisk och det var det ända som spelade någon roll. Däremot vet jag att jag fick tre olika gifter. Ett som såg ut som rosévin, som dom sprutade in i kanylen, och två som jag fick i dropp.

Jag var på sjukhuset och fick min behandling i 2 timmar. Första timmen var helt ok, då mådde jag ändå relativt bra. Sen blev jag så fruktansvärt trött. Jag mådde inte illa, men jag kände mig bakis. Ni vet, man har en konstig känsla i kroppen. Man känner sig trött och sliten och vill sova, men det går inte riktigt.

På kvällen/eftermiddagen efter kuren då kom illamåendet. Eller egentligen mådde jag inte så illa, utan det var mer att jag visste att jag skulle må illa om jag inte kräktes. Jag mådde så otroligt mcyekt bättre efter att jag kräkts. Jag blev piggare och mådde inte lika dåligt. Efter första kuren så kräktes jag "ofrivilligt" om man säger så. Dom andra gångerna stoppade jag faktiskt fingrarna i halsen just för att jag inte ville vänta till jag kräktes. Jag ville ha kontroll, och ville må bra så snabbt som möjligt.

Jag undrar en sak, hur kände du inför en behandling? Ångest?Rädsla? och hur var din reaktion inför den sista behandlingen?
Jag mådde ganska dåligt inför en behandling. För precis innan det var dags för en ny kur så hade jag just blivit pigg efter den sista. Den blev en ond cirkel. Jag mådde ju inte så jätetdåligt under sjukhus besöket, utan jag fick med ångest inför daganra efter kur, eftersom att jag visste hur dåligt jag skulle må.

Känslorna inför min sista kur var blandade. Det var sista, men det var ändå en kur man måste gå igenom.

Vad var det för typ av cancer? är det riskfritt nu att den inte kommer tillbaka?
Cancern som jag hade heter Non-Hogkins lymfom och är en typ av lymfkörtelcancer. Nu är jag som sagt frisk, men risken finns alltid att den kommer tillbaka, även om den risken är väldigt liten. Ska under ett års tid gå på regelbunda läkarundersökningar.


Hur har du blivit bemött av sjukvårdspersonal? Något som varit bra/dåligt?????
Nåt du kan känna att du saknat i kontakt med vården?????
Innan jag fick beskedet cancer, när jag gick på undersökningar för att ta reda på vad knölen var - då kan jag tycka att jag inte blev behandlad bra av sjukvärdspersonal. Jag blev nonchalerad helt enkelt. När sen beskedet kom så har alla i stort sätt varit trevliga och tillmötesgående.

Något jag kan sakna är att jag tycker att det finns brister i informationen läkare och patient imellan. Jag visste till exempel inte att det fanns samtalsgrupper man kunde gå i under hösten. Jag vet inte om jag hade velat gå i en sådan grupp, men det hade varit trevligt att få möjligheten att välja.  Så just kommunikationen har jag saknat. Det är inte så lätt att förstå läkartermer och allt vad det är. Ja, det var endel frågor, och det tog sin lilla tid att svara på dom. Men har ni flera frågor - fire away!
Nu ska jag äta frukost!

I`M BACK!

Som jag skrev på Aftonsbladets blogg så kommer jag nu att fortsätta att skriva här. Trivs bättre här helt enkelt! Ska under morgondagen svara på de frågor ni hade tidigare! 

Har ju som ni vet börjat jobbat igen, och det har bokstavligen sugit must och ork ur mig.  Det har varit tillfällen då jag känt mig helt apatisk. Men jag saknar skrivandet så jag ska försöka att bättre mig, för jag mår ju trots allt väldigt bra av det!

Sen under morgondagen ska jag även berätta en rolig sak som hänt i veckan. Det är mycket som hänt i mitt och Patrics liv år 2008! =)

RSS 2.0