Gott Nytt År vänner!! Hoppas att ni får en...

img_5204 (MMS)

Gott Nytt År vänner!! Hoppas att ni får en grym kväll o en grym start på det nya året 2011!


Årsresume: jan - feb 2010

Januari.

Förra årets nyår såg jag ut såhär... Saknar min rocka-billy-frilla lite måste jag säga! Årets nyår kommer att firas med samma personer som förra året, plus några till, gissar på att vi blie runt 10 pers..



Januari var en rätt jobbig månad för mig, det var mycket med min gamla lägenhet som jag hade tillsammans med mig ex, det var renovering och värdering och en massor av bråk därimellan vilket tog mycket hårt på mig. Allt runt omkring hela separationen var extra jobbig under januarimånad. Men jag hade även väldigt mycket roligt, och jag hittade tillbaka till många gamla vänner, bland annat Stephi ♥

 



Jag blev även en riktig fena på att sätta på lösögonfransar och jag kunde äntligen göra en inbakad fläta i håret, total lycka var det mina vänner :)

Februari

Jag slingade håret och blev lite blondare...
 

Jag var hemma hos Häss och hade förfest tillsammans med hans fjortistjejer till kompisar ;)


Vi åkte på konferansresa med jobbet upp till Åre, väl där åkte jag Zipline, vi körde Audi på isen, fylleåkte skidor (eller jag åkte bakom en kollega, gick mindre bra, men ner kom vi i alla fall, haha)







Jag fylld 23 och hade sushikväll men mina vänner och sen blev det utgång..




Band Of Brothers


Godmorgon bloggen!

Jag har startat morgonen med att se ett avsnitt av favvoserien "Band Of Brothers" och käkat rostade mackor och varm choklad, en helt okej morgon med andra ord :) Jag är helt såld på Band of Brothers, den är så jäkla bra! Har man börjat se första avsnittet vill man se resten på en gång, helt klart beroendeframkallande!

Jag och pappa beställde den nya serien "The Pacific" igår, jag vet inte så mycket om den, men att det är uppföljaren av Band of Brothers och att även den serien är producerad av Tom Hanks och Steven Spielberg..

Nu ska jag börja göra mig iordning för att sen gå ner till Centrum en snabbis för att köpa strumpbyxor... Vet inte riktigt vad jag ska ha på mig, men eventuellt blir det samma klädsel som jag hade på julafton :)

 Vad har ni för planer ikväll?

Blodbad..


När jag är sjuk/förkyld så får jag ofta munsår och så blöder jag näsblod. Igår stod jag i duschen och peelade ansiktet när det helt plötsligt började komma blod. Dock gick det över rätt snabbt... Men jag sket i mitt nässpray och gick och la mig med täppt näsa..

Imorse vaknade jag genomtäppt men med snoken full av äckligt snor, jag gick upp i badrummet och snöt mig, vilkte resulterade i blodbad. Satt i badrummet i typ en kvart innan det slutade blöda. En timme senare började det blöda igen, som fan. Men även det gick över rätt fort.

Sen tog jag promenaden hem till mamma och pappa, och då började det blöda IGEN!!

Någon som vet om Cyklokrapon (?) säljs receptfritt??


T h e l i s t .


Hej vänner!

Mår fortfarande rätt kasst, så det blir att stanna hemma imorgon oxå... Dock har jag jobbat lite hemifrån dag (eller från mamma och pappa då jag inte kommer åt mig jobbmail från mig...).

Jag har även börjat med min lilla lista, men fy fan vilken tid det tar! Jag har gjort typ fyra och jag har typ 20 kvar. Men "Min första kärlek...", "Min första kyss", "Min favoritplats" och "Detta ångrar jag..."

Jag fick förresten listan skickad till mig av cancer-syster Kamilla, tack och bock förresten ;) Dock kommer jag nog att modifiera den något och lägga till några av de frågor som ni läsare ville att jag skulle ta upp! En titt i garderoben bland annat och lite recept kommer nog att komma upp, och kanske en liten beskrivning över hur jag var som liten..


♥ Hjärta ♥


Fan vad jag hatar att vara sjuk. Det suger hästballe.

Nu kan jag inte sova heller... Somnade på soffan och "råkade" sova i typ två timmar. Bra gjort där. Men den lilla eftermiddagsluren har nu gjort att jag lider av insomnia.

Måste även berätta om en grej som hände idag! klockan var väl runt 11 på förmiddagen och jag är inne i badrummet och ska precis hoppa in i duschen när jag hör hur det plingar på dörren och sen hur någon höll på med brevinkastet, och jag blev  l i v r ä d d ! !  Jag frös till is och fick rent ut sagt panik! Värre blev det när jag hörde hur en nyckel vreds om i nyckelhålet. Dörren öppnades och där står :

Min PAPPA!

Som blev orolig för jag inte svarat i telefonen och han vet att jag är sjuk och att jag igår mådde riktigt kasst. Så mamma och pappa blev oroliga att något hade hänt mig ♥

Jag visste inte vad jag skulle säga, utan istället började jag typ böla för jag blev så jäkla rädd! Lite senare när jag lugnat ned mig och pappa gått så ringde jag honom och tackade för att han kommit och kollat till mig..

J a g  h a r  e n  u n d e r b a r  f a m i l j  ♥

Förövrigt tycker jag att ni suger på att kommentera lika mycket som jag suger på att svara på dem.. Något som vi kanske ska ta och göra någonting åt? ;) Sen skulle de faktiskt göra mina tråkiga-ligga-på-soffan-sjuk-dagar lite roligare!

Dagens middag...


Okej, kassa bilder, but you get the picture...
En apgod korvstroganoff med bland annat persilja och sötsursås!





Och tre matlådor räckte det även till :)


Den finaste julklappen...


... Fick jag av mina syskonbarn ♥ 
En magnet som nu pryder mitt kylskåp


Sjukling.


Ligger nedbäddad i soffan med min goa filt om mig, och mina sköna "UGG-tofflor". Det skulle ha varit rätt mysig om det inte var för att jag är sjuk. Är förkyld som ett jäkla as och har inte någon röst att ens tala om (hehe, fyndiga jag). Gårdagen var knappast bättre.. Bestämde mig trots allt att gå ned och tvätta (min tvättmaskin läcker vatten, pappa trodde att det var en packning (?) som försvunnit) och det kan nog ha varit bland det jobbigaste jag gjort på länge. IKEA-påsen med mina rena kläder ligger fortfarande och väntar på att hängas in i garderoben...


Nu till ICA för att handla middag, sen hem...

img_3894 (MMS)

Nu till ICA för att handla middag, sen hem till mig o lämna julklapparna, sen pulkabacken o sen middag med la familia :) Hoppas att ni alla haft en grym jul...


GOD JUL, vänner!!

img_8113 (MMS)

GOD JUL, vänner!!


Kyla.


Just ni ligger jag i sängen med morgonrock och mina mystofflor och försöker att få tillbaka värmen i min genomfrusna kropp! Min buss från Systeryster Malin kom inte när den skulle utan jag fick snällt vänta på en annan buss som gick en kvart senare. I typ -20 grader. Så jag fryser. Som fan.

Men kvällen var jättemysig och jag fick god mat, syskonsnack, bebisgos och Isabellebad, en mycket lyckad onsdagskväll med andra ord :)

Imorgon jobbar jag till 13.00, och sen blir det en sväng till Täby Cenrtrum för att fixa de sista julklapparna... Har fortfarande inte köpt något till lillebror Fredrik och jag har fortfarande ingen aning om vad jag ska köpa! Så jäkla svårt...

Nu känner jag mig alldeles mosig i kroppen och det typ bultar i mina nu (äntligen) varma fötter! Haha, när jag stod i duschen så blev fötterna illröda medans tårna fick en konstig lila nyans. Som sagt -20 grader ute lämnar sina spår ;)



En badande Isabelle ♥


Dag före dag före dopparedag...


Att det är dag före dag för dopperadag idag känns helt overkligt.. Om två dagar är det julafton. Det vill lixom inte sjunka in. Men det lär det väl göra imorgon när jag åker hem till mamma och pappa så att vi gemensamt hela familjen kan skära upp julskinkan. Och sen vakna upp gemensamt och äta frukost tillsammans,  ta en promenad i kylan och sen förbereda all julmat... Herregud vad jag kommer att moffa mat... Janssons och julskinka framförallt :)

Julgranspyntning 2009. Jag och lillerbror Nelson ♥
 


Örhängen


Jag har fem hål i öronen, till vardags (eller alltid snarare) brukar jag ha antingen pärlor eller ett par glittrande stenar i tre av hålen.  I de andra hålen brukar jag använda örhängena på bilden.

Men. Förra veckan hade jag på mig örhänget längst till vänster. När jag sen kom hem efter att ha varit och handlat mat så inser jag att jag bara har  E T T  örhänge på mig! Jag har alltså tappat det andra någonstans antingen i centrum eller påvägen hem.

I torsdags hade jag på mig örhänget i mitten. Jag var hemma hos mamma och pappa när helt plötsligt "bladet" som ska hänga till vänster på örhänget ramlar ner på golvet, sen hittade jag det inte igen!!

Örhänget till höger har helt tappat sin kompis, vet dock inte vart... Mest troligt är att det kommit bort i flytten. Mina tre favoritörfängen borta inom loppet av en vecka. Shit funny.


Trött.


Har bäddat ned mig i sängen och ska snart släcka ner. Är så jäkla trött plus att jag börjar känna av halsen lite, känns mindre bra... Hur som, var ju på födelsedagsmiddag hos pärutserna för att fira lillebror Mattias som fyller 21 idag! Vi åt mycket god (om än otippad kombo av) mat! Till förrätt blev det scampi i olivolja, massa vitlök och chili och en baguettbit att fiska upp alla godheter med, och sen till varmrätt hemmagjorda hamburgare!

Jag är mätt och belåten, och trött.. Riktigt trött...

Imorgon ska jag hem till Systeryster för att kolla in hennes lägenhet ordentligt och äta middag, tror hon skulle bjuda på wok... Ska bli riktigt mysigt :)

Nu: Sova. Ska stänga av tv:n, släcka ner ljusstaken och stänga av datorn.. Sov gott söta ni och tack för att ni finns och lämnar avtryck här i bloggen och i min mail, ni sätter helt klart en guldkant kring min vardag ♥

Bild tagen från google.se


Favoriter i smyckeslådan.


När min vän Stephanie åkte till Thailand för några veckor sedan bad jag henne köpa mig några färgranna armband, och dessa har utan tvekan blivit mina favoriter bland mina smycken! Jag använder dessa  o f t a ,  och jag planerar på att köpa flera i Malaysia, jag skulle vilja ha några svarta/vita med fina mönster, men även några guld-aktiga!

Bilderna gör knappast armbanden rättvisa, och egentligen är det väl roligare att se dem i sin helhel, på en hel outfit, men jag har blivit kär och kommer garanterat att öka på min samling :)

Nr 1, 3 och 4 är köpta i Thailand, och nr 2 är köpt här hemma i Sverige.



Grattis på födelsedagen...


... Lillebror!!



Jag, lillebror Mattias (som fyller år) och Fredrik, bara systeryster Malin saknas ♥


Kvällens middag...


... Svamplasagne!




Maaaaaaaaaaaat


Kul med lite förslag till min lilla lista, keep them coming :)

Just nu väntar jag på middagen som står på spisen och svalnar, ikväll blir det svamplasagne och det doftar verkligen grymt gott här i min lilla lägenhet! Men jag har sagt att jag ska vänta i minst 15 minuter till så att lasagnen hinner "sätta sig" lite bättre... Men magen säger  m a a a a a a a a a a a t ! !

 


Nedräkningen börjar, och hilfe bitte?


Om 18 dagar åker jag till Malaysia för att sola, bada och bara njuta!

Jag vet ju att jag inte kommer att hinna/vilja/orka/kunna sätta mig och blogga när vi väl är där - förrutom något enstaka inlägg kanske - så därför har jag en liten plan som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med??

Jag har sett att flera bloggare gjort en "Lista" där de berättar en sak varje dag i ex antal dagar... Typ:

Dag 1 - Det här är jag..
Dag 2 - Det här gjorde jag för exakt ett år sedan...

...Och så vidare, och så vidare! Jag skulle vilja göra en sådan lista, men jag skulle behöva er hjälp! Dels för att jag aldrig själv kommer att komma på typ tjugo saker att berätta om, och att ni då har en möjlighet att få svar eller få reda på saker som ni kanske undrar över?

Fan det skulle ju vara askul att göra en sådan lista! Dock känns det som att jag måste börja skriva på den redan nu om jag ska hinna med allt innan jag åker ;)

Så kan ni inte slänga iväg en kommentar, eller ett mail till [email protected] :)



Nya simstilen "simma-med-röven-så-högt-ovanför-ytan-som-du-bara-kan"!


Ellie, Isabelle, lillebror Mattias och lillebror Nelson ♥


Idag klädde vi granen och lade alla stora och små paket under, riktigt mysigt, och nu börjar julkänslan att infinna sig.. Mindre än en vecka kvar och jag har bara en endaste liten julklapp kvar att köpa.. Har ni några tips på vad man kan köpa till en lillebror på 22 år?? Riktigt svårt det där...

Mamma knäppte några bilder på mig och tjejerna, Ellie har en fritte som heter duga! Hon har så mycket hår och det ligger aldrig som det ska, det spetar jämt åt alla håll och kanter, haha! Och Isabelle ska hela tiden sticka ut tungan och slicka sig på hakan!

Och sen kom Nelson springandes och pratandes och ville vara med och kela ♥ Och så har vi lillebror Mattias oxå, icka att förglömma ;)


Hemmamys är bomull för själen.


Hej vänner!

Min helg har varit så jäkla härlig! Middag med vänner i fredags, igår hemmamys och idag en lååång sovmorgon (som igår, haha) och snart ska jag pallra mig hem till mami och papi för att möta upp syskon och syskonbarn för att klä julgranen och sen äta middag tillsammans :)

Men annars sitter jag bänkad i soffan, vilket jag gjort större delen av helgen, haha! Men det har verkligen behövts! Har den senaste veckan insett hur stressad jag varit över lägenhet och flytt. Men tack vare lugna helger antingen själv, med vänner eller familj så har nu stressen lagt sig och jag mår just nu toppen :)



Vad tycker ni om min filt då? Typ mjukt "sammet" på ena sidan och fluffigt härligt ludd på andra! Så jäkla mysig filt, och varm! Jag diggar den skarp, framför allt för den billiga summan 199:-


Baakaaa bröööd.


Ligger i sängen och försöker att sova, men jag har en granne som har fest och det hörs kan jag säga.. Dock hoppas jag att det inte är någon hemmafest utan att de faktisk pallrar sig iväg ut snart, jag är trött, haha! Dock passar jag på att kolla igenom mina olika arkiv, och nu har jag läst igenom hela arkivet "Mat och recept" och inser hur mycket jag saknar att laga mat och baka. Jag minns hur pysslig jag var förrut och kunde lätt slänga ihop en mycket god måltid på rester eller på det jag bara hade hemma.

Nu vet jag att min kyl och frys knappast är så välfylld som den tidigare år varit, men det kommer den att bli. Sakta men säkert kommer jag att fylla upp skafferiet med olika mjölsorter och bakprodukter, kyl och frys kommer att fyllas med matvaror och ingredienser!

Jag vill baka massa bröd, bland annat "Mammas bröd",  Filmjölkbrödet" och "Rostat bröd"...





 


El Dinner...


Bakad potatis, skageröra och lite smör och havssalt vid sidan om... Och julmust att drica till det ;)






Myskväll


Jag och pappa åkte och hämtade en Kungsgran som jag förövrigt fixade gratis via jobbet! Dock hade granen vi köpte rätt stor stam som inte fick plats i foten så då var det bara att såga. Med en lite typ bågsåg eller kontursåg eller va fan det heter, skitjobbigt var det i alla fall, haha! Men fint blev det, och ännu finare blir det när vi klär den imorgon :)

Ikväll blir det en hemma-mys-kväll. Jag har köpt bakpotatis och ska göra skagenröra, har även köpt julmust och lite lösviktsgodis som jag ska svulla med senare ;)


Juuulgraaaaan


Godmorgon!

Jag tog mig en riktig sovmorgon och ligger fortfarande och i sängen och drar mig! Trodde att jag skulle få problem att sova i min nya lya men jag sover som en stock! Förutom de två första nätterna då jag typ var för exalterad för att kunna sova, haha!

Idag skulle jag egentligen åkt till Skansen med Systeryster, Isabelle och Anna, men lilltjejen Isabelle är sjuk plus att vädret känns inte så jätteroligt direkt... Det småsnöar och är rätt mörkt ute... Så istället ska jag följa med papi och hämta en julgran och sen blir det nog stök och bök i lägenheten... Skulle vilja gå och shoppa lite mer julklappar men julklappskontot står typ på noll komma noll, noll, så det får vänta tills efter lön!





Caliente


Direkt efter jobbet åkte jag och Anna in till stan och mötte upp Stephi för en tidig middag och lite tjej-fnitter-snack på tapas restaurangen Caliente. Jag väljer typ alltid samma mat när jag är där, mozarellasticksen är givna och även kyckling och ost tortillas med vitlöksgräddfil just för att det är lite mer matigt! Jag tycker alltid att det känns så tråkigt och "tomt" med bara två rätter, så en tredje liten tapas beställdes, då med seranoskinka och en skitgod ost! Och så Fanta till det, hehe!

På tal om läsk.. Jag är en Cola-tjej, men jag tycker att tapp-cola är så fruktansvärt vidrig! Det är ju inte ens riktig cola?? Beställer jag Cola, då vill jag ha Coca Cola, inte typ Pepsi eller annan skit! Därför blir det numer alltid att jag beställer Fanta på restauranger som inte har cola på flaska!

Ja, jag är lite konstig ;)


The incredible HULK!


Det som gömms i lådor kommer fram vid flytt ;) Hittade dessa bilder på en cd-skiva döpt "Johanna & Stephi Londonresa sportlovet 2005"




Att sakna.


Jag har insett nu, under den vecka som jag sovit och bott i lägenheten, hur jäkla mycket jag måste köpa! Insåg inte hur mycket jag lämnade kvar till exet bara för att jag inte orkade dela upp skiten! I fredags skulle jag laga middag för första gången i mitt nya kök, skulle göra bland annat vitlöksbröd. Men inser att jag inte har en vitlökspress. Inte heller hade jag en pastaslev som behövdes för att sleva upp pastan till middagen, eller en stekspade som jag hade behövt för att ta upp vitlöksbrödet. För att ta ut ungsplåten hade jag behövt en grytlapp. Dricksglas har jag heller inte utan dricker ut stora tekoppar, jag saknar min riskokare, och jag saknar alla mina köksverktyg som man använder när man lagar mat.

Jag som älskar att laga mat. Men det är fan inte kul när man saknar utrustningen till det. När man får "låna" en osthyvel av pärutserna för att man inser att den hade man visst lämnat kvar. Och när man sen använder osthyveln som stekspade, då inser man hur jäkla körd man är, haha!

Men jag vägrar köpa dessa saker på typ ICA eller på Cervera, när det är så mycket billigare på IKEA. Eller i alla fall basutbudet av köksprylar och glas och sådant. Men den turen blir inte förrens till mellandagarna.

Jag saknar min "vitlökshackare"


...Och min riskokare.


Interneeeeet


Äntligen har man fått tummen ur och installerat internet (eller man, och man, supporten fick guida mig, haha) så nu kan jag surfa och blogga precis när jag vill! Wooop, wooop!

Just nu sitter jag bänkad framför soffan med laptopen i knät medans maten puttrar och kokar på spisen! Idag blir det lättlagad mat bestående av kyckling, ris och en sås på creme fraise!





Precis som jag hyllade mina grymma knivar från OBH Nordica så skär jag mig på fingret, inte så speciellt smärtsamt, men det slutar ju inte blöda!! Hur kan ett sådant litet, litet snitt blöda så mycket??


Wish me good luck..!

img_9074 (MMS)

Wish me good luck..!


Haha, bilden som skulle till inlägget neda...

img_3673 (MMS)

Haha, bilden som skulle till inlägget nedan ville visst inte publiceras :) Nu är jag hemma i lägenheten o ska börja laga mat, sen blir det att packa upp lådor!


Installerad och klar?


Ja ni vänner, nu är jag installerad i lägenheten!

Eller installerad och installerad. Det är lådor precis överallt och jag har insett hur mycket saker jag faktiskt måste köpa! Jag var och handlade med min kära mor igår och den notan hamnade på den nätta summan av 1000 kronor. Inte så mycket kanske ni tycker, men för typ ett paket köttfärs, ägg, lite grönsaker, olja, krossade tomater, marmelad, mozarella och grönmögelost så är det  j ä ä ä v l i g t  mycket!

Okej, jag köpte även massa annat nödvändigt, typ diskmedel och disktrasa, torkställning och en sopkvast med mera, med mera.

img_1042 (MMS)


Är i lägenheten o packar upp.. Obeskrivlig...

img_6112 (MMS)

Är i lägenheten o packar upp.. Obeskrivlig lycka!


RSS 2.0