Long time no seen..

Hej mina vänner!

Ja ni som läser min blogg vet att jag ibland tappar inspirationen till att skriva. Så var fallet även denna gång : ) Man kan helt enkelt inte alltid vara på topp! Jag har knappt suttit framför dator den senaste veckan, ganska skön ändå..

Vad har då hänt senast jag skrev?
Förra lördagen så firade vi min födelsedag med middag hemma hos mamma och pappa. Det blev en hel del folk när alla hade sina respektive med sig. Vi åt skagenröra till förrätt, fläskfilé i olivsås till varmrätt och sen min goda kaka till efterrätt. Jag var nära på att bara göra en paj för jag tänkte att det måste väl räcka? Tur var väl att jag har en klok pappa som sa att vi måste nog ha två, för formarna blev nästintill slickade. Min lillebror Fredrik och hans tjej Emma hade tydligen diskuterat efterrätten hela vägen hem! Haha, jag är stolt!

Fick även ett grymt tråkigt, men tyvärr väntat besked. En nära vän till familjen gick bort i cancer i lördags morgon. Min storasyster Malin var barndomkompis med henne och hennes syster. Hon kämpade mot cancer i nära 7 år. Men hon förlorade kampen.. Det här var som sagt väntat, men det gör inte chocken mindre..

Jag minns en gång när jag gick i lågstadiet, det var en fredag och vi hade skolfest. Min storasyster Malin och Fabienne och hennes kompis kom förbi skolan. Dom frågade rektorn om inte Fabienne och hennes vän kunde få köra en dansuppvisning för oss. Jag minns att hela skolan blev som galna, dom visslade och applåderade och jag minns att jag var såå stolt! Jag kände ju henne, jag tyckte att det var så häftigt! Fabienne var så duktig, och några år senare studerade hon även på ett dansinstitiut.

Usch, cancer SKA inte få finnas! Det är djävulens påfund. Mina tankar går till Sabina som kämpar mot draken. Jag är så glad för att min skit äntligen är över, men jag blir ändå så påverkad.. CANCER, CANCER CANCER! Det finns ta mig fan överallt!


Fredagen den 20/2-09

Tack så hemskt mycket för alla grattis-kommentarer jag fått, ni är så jäkla gulliga! ♥ Kul när läsare som inte brukar kommentera träder fram, hej på er! : )

Just nu ligger jag i soffan. Jag har tagit Milos sovplats o hörnet. För det är där han sover nu för tiden, nu när han inte får sova i sängen. Han är så söt vår lilla bebis, för han ligger först på filten bredvid sängen och sen tassar han ut i soffan, sen buffar han runt en massa och flyttar på kuddar och bäddar. Sen lägger han sig ned med en ljudlig suck : ) 

Helgen är mycket efterlängtad. Veckan har varit tuff, jag saknar det självförtroende jag långsamt byggt upp innan jag blev sjuk, vilket gör att det är ganska jobbigt att behöva lite på sig själv och sin egna förmåga att faktiskt få saker gjorda, och rätt gjort. Innan jag bytte arbetsplats kunde jag ju bolla växelproblem med mina kollegor. Nu sitter jag själv och måste ta itu med alla problem som uppstår. Som idag t.ex. Helt plötslig så blir jag utkastad ur växeln - anslutningsfel, så jag ringer till vår support och meddelar problemt. Det visar sig att systemet är helt nere, för alla. Kul. Ett annat problem som uppstått är att nu när jag sitter uppe på kundtjänsten så berättar alla om de problem dom har med sina telefoner och inställningar. Något som jag tidigare sluppit då jag satt i bilhallen. Så jag är glad för att det är helg! : )



Imorgon kommer pappa hit för att fixa ett nytt uttag i vår garderob/datarummet (det är bra att ha en hantverkare i familjen). Efter det åker vi och handlar till födelsedagsmiddage vi ska ha imorgon! Blir fläskfilé i olivsås och sen den goda kakan jag gjorde som chefen min älskade : ) Ska nog köpa lite mynta och lime oxå - mojito! : )

Nu ska jag börja förbereda middagen - kyckling, och potatis i ung!

Födelsedagen

Fy farao vad vi har kallt här hemma. Sitter här med duntäcket om mig.. b r r r r r !
Dagen har egentligen varit som vilken annan dag som helst, inte många på jobbet visste om att jag fyller år. Ganska skönt det ändå : ). Men det har plingat till en hel del i mobilen! Idag blir det inget firande alls, utan vi har bestämt att vi tar allt på lördag istället, hemma hos mamma och pappa! Patric familj kommer över oxå, så det ska bli mys ♥

Tänkte att jag skulle visa hur nya sängstommen ser ut, men eftersom att vi fortfarande inte (lata jävlar) fixat in en ordentlig taklampa till sovrummet så blir bilderna skitdåliga. Måste verkligen ta tag i det där.. : (


Snart kommer Patric hem och då blir det en middag bestående av en röra på gravadlax, cremefraise, citron och pasta. Man tager vad man haver när det ekar tomt i kylen. Haha, lite komiskt det där, jag ville inte köpa någon mat, men jag har köpt lite efterrätt - marängsviss!

Vad är det för en dag...?

Vad är det för en dag? Nej, det är ingen vanligt dag för det är Johannas födelsedag, HURRA; HURRA; HURRA! :) Första grattis smset damp ner i mobilen klockan 00.04 av kära Sofia som är nere i Sydamerika! ♥
Patric slutar 20.00 ikväll och sen blir det och äta ett hopkok av vad som finns i kyl och frys. Det blir svårt för det ekar där inne! Nej, nu måste jag gå och göra iordning mina smörgåsar som jag ska käka till frulle på jobbet!

Hoppas att alla underbaringar där ute får en supertorsdag! Shit, det är redan torsdag. Veckorna går ju så jäkla snabbt!


Förresten, jag och Patric har sagt att i den nya sängen får inte Milo sova. Så vi la fram en "Milofilt" bredvis sängen och sen gick vi och la oss. På morgonen när klockan ringde, gissa vart Milo låg?
I Soffan, haha! Han lär sig vår lilla bebis :)


Dagen före den stora dagen.. :)

Hallåå alla!

Jag känner mig åter igen inte motiverad till att skriva. Men som alltid så kommer det och går. Jag vet att ju mer jag har att göra desto mindre skriver jag, eller får lusten att skriva. Det har hänt väldigt mycket den här veckan, och den är ju inte ens slut än : ) Igår var jag och Patric och åt på restaurang - Koh Phangan, svingott! Idag har jag fått min födelsedags present av Patric, jag fick den sängstomme som jag pratat så länge om att jag ville ha ♥. Imorgon fyller jag år. Ska inte göra något imorgon eller bjuda över någon, utan det blir födelsedagsmiddag hemma och mamma och pappa på lördag. Ska bli jättemysigt!

Annars då? Jo som ni vet så jobbar jag ju på ett annat plan på jobbet. Jag har helt enkelt bytt arbetsplats. På måndag ska jag på ett möte för att diskutera eventuella uppgifter som jag kan göra samtidigt som jag sköter växeln. Verkligen jättekul! Känner att jag måste stimuleras lite mera! Jag tror att jobbet är en stor anledning till att jag är så trött, och inte har någon lust till egentligen ingenting. Jag är nog helt mentalt slut. Jag har ju trots allt bara jobbat heltid från och med 1 januari, vilket faktiskt inte är så lång tid. 

Mer då? Jag och Patric har varit riktigt duktiga idag. Vi har bakat bröd och kokat lingon sylt, rester år vi till middag - gryta, vääldigt goda rester.

Nej, nu ska jag fortsätta att ladda inför Greys som börjar om 20 min! 
Kraaam på er! ♥

Projekt "Minnesbok"

Nu finns det inga ursäkter längre. Sommarhelvetet ska in i en "Minnesbok". En skrivare är köpt, foton från sommaren är inskickade och bör komma till mig på tisdag eller onsdag. Det blir mycket inlägg och bilder som skall in i boken. Även kommentarer ska in. Bloggen på aftonbladet ska in. Även de båda artiklarna (här och här) om mig ska in. Det tråkiga är att jag tror att vi har råkat slänga den tidningen som jag var med i. Hade varit roligt att faktiskt klippa in ett tidningsurklipp! Men att skriva ut från nätet duger det med.. Det kliar i fingrarna på mig, vill börja nu! Har tusen ideér om hur jag vill att det ska se ut!

Lördagen i bilder

Molnigt och kallt. Men har vi äntligen fixat skridskor så ska inte lite kyla få stoppa oss. Det gick sådär för mig. Har inte åkt på hockeyrör på flera år. Men jag ramlade inte i allafall, det är väl det som räknas! : ) Idag har jag däremot värk längst ner på mina vader. (där skridskon slutar) Men det var  s v i n k u l !  och  s v i n j o b b i g t !  Jag som de senaste typ 10 gångerna jag åkt varit i en ishall tillsammans med klassen. Jag var heeelt död efter några timmars åkande! : )



Milo och Nelson går på upptäcksfärd på isen


Bambi på hal is
underställ - check
raggisar  - check
tröja - check
flis - check
vindjacka - check
en svart tummvante - check
en grön fingervante - check
  

Nelson, Zimi, Milo och Patric. Milo med sele på sig, tränade på att dra lite.. : )


Aj, aj, aj! Plingplongbilen till veterinären..


Orolig husse och ko-lugn hund..

Vår fredagskväll!

Direkt efter jobbet åkte vi och handlade lite för att sedan åka och hämta upp min "lillebror" Nelson. Sen bar det iväg ut till Solö. Väl där började vi direkt med maten - skaldjur. Mmmm min favorit! Patric tycker väl att det är sådär.. Jag fick äta upp hans hummerhalva oxå, vilket inte gjorde mig någonting : )

Trötta hundar efter en timmes bilåkande. Milo ska alltid ligga på Nelsons filt, medans Nelson helst ligger på mattor
  



Hummer, pilgrimsmusslor, havskräftor, halloumiost och baguette
 
Egentligen skulle vi väl ha ätit det här under gårdagen - alla hjärtans dag - men jag hade suktat efter skaldjur hela dagen så jag kunde helt enkelt inte hålla mig. Gudomligt gott var det i alla fall!

Vår helg - 3628 kr fattigare

Ena stunden ute på havet och åker skridskor...





Andra stunden veterinären och 3628 kr fattigare..




                          

       

Men Milo är så jäkla störtskön. Djursjukvårdaren skulle ge han lugnande för att de var tvungna att klippa bort hudfliken som skurits upp av skridskon. Hur som, han säger åt Patric att hålla i Milos huvud och ha han vänd mot oss. för sprutan kommer att göra ont. Syntes det på Milo eller?  Han satt helt blixtstilla och reagerade inte för fem öre. Vår cooling!

Husse däremot var inte lika cool.
Han fick hålla i Milo (för att han inte skulle kunna ramla ner) när veterinären skulle klippa bort fliken och plåstra om. Men matte fick rycka in som huvudhållare för husse höll på att svimma. Det är inte så lätt när ens bebis är skadad :p. Riktigt så är det kanske inte då både Patrics och hans far lider av blodtryckfall och kan svimma till ibland.

Hur som, när det sen var dags för uppvaktningsprutan så sa dom att det skulle ta ca 10 min innan han vaknade upp. Efter ca 20 hade han fortfarande inte vaknat upp. Då kommer djurskötaren och säger "- Är det lugnt, tyst och skönt runt omkring så fortsätter dom gärna att sova"  Så han ropar på Milo och sen klappar han och ruskar lite på honom. Jäklar, Milo nästan flög upp och såg allmänt förvirrad ut, haha!

Vadå omplåstrad?

Läkarbesök och skaldjur. Och vin förstås!

Hej mina vänner!

Läkarbesöket gick jättebra! Hon kände mig under armarna, i ljumskarna, magen och halsen. Hon kände inget avvikande och jag känner mig inte speciellt avvikande :p.  Problemet är bara att jag alltid glömmer bort vad det är jag vill fråga henne. Frågorna bara försvinner. Men inför nästa besök SKA jag skriva ner mina frågor. Med start typ nu. Det funkar inte att sitta kvällen innan och fundera ut vad det är man vill ha reda på. För då har man inga frågor.

Men men, allt gick som sagt bra och mina prover såg även dom bra ut!
Nu har jag och Patric kommit ut till Solö och har precis avnjutit en skaldjursmiddag bestående av hummer, pilgrimsmusslor och havskräftor. Och vitt vin, vad annars? : ) 

Imorgon är det tänkt att vi ska åka skridskor! Vi har köpt en ny sele till Milo så förhoppningsvis kan vi få ha att dra oss lite. "Lillebror" Nelson är oxå med, gammelhunden. Sen så står bastu på schemat. Och god mat. Och vin. Igen! Måste ju mysa till det lite eftersom att det är en speciell dag imorgon ♥

Måste ju bara berätta att jag har en alldeles underbar pojkvän! Jag har länge pratat om att jag vill köpa en skrivare eftersom att jag vill göra en pysselbok med bilder och texter från bloggen. En egen klipp-och-klistra bok. Så vad hade han gjort idag, jo, han hade köpt en skrivare till mig (oss). Behöver jag säga att jag älskar honom?


Eftersom att det faktiskt är fredagen den 13:e så vad passar inte bättre än en grymt äcklig bild tagen från i somras. Det som ser ut som ett ollon är jag : )
  

Ha en fortsatt underbar fredagskväll!! ♥

Läkarbesök!

Snart kommer min käre far och hämtar upp mig. Sen bär det av mot KS där jag har en läkartid 10:30. Känns ändå helt ok. Trodde att det skulle kännas jobbigare, men jag tror att jag har förträngt de ångestkänslor som alltid infann sig i somras. Nu känns det nästan som att jag inte bryr mig. En bra anledning till att komma senare till jobbet : )

Efter läkarbesöket passar jag och pappa på att luncha. Blir på Thaistället mitt emot jobbet. Svingod mat har dom! Synd bara att man bara orkar en portion (Man tar en jäkla stor första portion)


För första gången på länge ska det även bli riktigt riktigt roligt att komma till jobbet! En helt ny EGEN arbetsplats, woho! Nej nu ringde pappa, måste kila..

Tjingeling! :D

Min goda kaka

Har fått en del frågor om vad det var för kaka jag bakade och bjöd mina kollegor på i måndags. Det blev ett hopkok av det jag hade hemma, dvs :

- kondenserad mjölk (som skall koka i ca 3 timmar)
- smör
- digestivekex
- kanel
- hallon och blåbär





Först så kokar jag den kondenserade mjölken i ca 3 timmar. Den blir då mera som en kola eller fudge.


Sen så gör jag en botten bestående av digestivekex, smör och lite kanel. 
På med frysta hallon och blåbär, och sen en bruk kola på det *smaskens*
Tjoff in i frysen i någon timme. Jag brukar ta ut kakan ur frysen en timme innan det är dags att servera, då brukar den vara helt perfekt i konsistensen : )
    
            

Min chef var helt lyrisk över kakan! Han tog till och med upp det på onsdagsmötet vi hade idag "- Den kakan var ta-mig-fan den bästa jag någonsin ätit". Får en kaka det betyget så är den i alla fall ätbar : )
Men det som är bra med det här receptet är att det inte blir för sött. Kondenserad mjölk är otroligt sött och sliskigt, men hallonen och blåbären neutraliserar kakan/tårtan så att den blir sådär lagom.



Tvättstugetid

Jag hade helt glömt bort (förträngt) att jag har tvättid vid 19. Vi brukar tvätta varannan måndag men jag bytte tid eftersom att Patric slutade tidigt i måndags. Jag hade ingen större lust att springa ut stup i kvarten för att fixa med tvätten. Så därför har vi tid idag istället. Vilket känns sådär. Hade hellre kurat in mig i soffan och kollat på "Unga mödrar". Det är tur att vi ska äta stuvade makaroner och köttbullar till middag, något positivt i det hela : )

Mörk respektive ljus tvätt + handdukar och underkläder.

Ögonfransar och läkarbesök

Snart kan jag börja använda mascara  i g e n . Vet sen förra gången jag tappade fransarna att dom vid den här längden är lite för korta för att jag ska känna  mig bekväm. Dom står rakt ut istället för snyggt böjda. Men om 2-3 veckor har dom nog växt så pass mycket så att jag blir nöjd. Gud vad kräsen man blivit då, haha!

Så här ser fransarna ut nu....                                                                       
              
                                                                                                          Här höll jag visserligen på att börja tappa fransarna igen, men dom är iaf långa och fina!

På torsdag har jag för övrigt mitt andra återbesök hos min läkare. Blodprovet är ju redan avklarat sen en vecka tillbaka, så nu är det  "bara"  läkarundersökning och prat kvar. 

Sist jag var där
så pratade vi bland annat om min då obefintliga mens, och mitt fula ärr på axeln. Får se om läkaren själv tar upp och frågar om framför allt mensen. Annars vet jag att jag kommer att bli förbannad. Vet sen tidigare (jag hade ju 4 olika läkare under mina 6 behandlingar)  att dom inte är så jättebra på att komma ihåg saker (vet inte ens om dom skriver upp sådant i journaler eller om dom helt enkelt skiter i att läsa journalerna innan patienten kommer). Hur som, på torsdag ska hon testas lite iallafall, vi kan ju hoppas för hennes skull att hon klarar provet : )

Om 10 dagar smäller det

Då fyller jag 22 : )


Nej, nu måste jag gå och fixa med maten. Det blir lax i ugn med pressad potatis!

För exakt ett år sedan

Dagbok från Bali..

"Vaknade av Patrics ljuva stämma kl. 07:45. Samling på ABSOLTE SCUBA kl. 08:30!
Hade även den här gången sällskap av norrmannen men även av en australienare. Vår instruktör Jojor är nog den skönaste killen någonsin. Lite småpluffsig storrökande kille med mustach, men shit vad rolig han är. Gjorde två dyk idag. Det första var vid Tepekon, såg bland annat Napoleonfish ( Nu skulle jag vilja fråga Patric vad vi mer såg, men han ligger så sött bredvid mig och sover)

Andra dyket var vid en liten större ö, FAN vilket coolt dyk! Muränor, triggerfish, whitetip reef shark. Var nere i en "grotta" och såg hur många revhajar som helst. Dom största var enligt Jojor ca 2 meter. SVINCOOLT!

När vi sen kom tillbaka till land så gick vi och solade några timmar vid Blue Lagon (man blir rätt så sliten efter två dyk). Juste, har bokat ett till dyk på tisdag. Förväntningarna är höga! "

Tepekon
         

Blue Lagon och en grymt sliten Johanna
         

Tisdagen den 10/2-2009

Oj, vad trött jag är idag.
Och oinspirerad. Flytten som skulle ske idag blir nog inte av förrens förhoppningsvis nästa vecka. Men det var väl nästan väntat.  Man kommer på att det är vissa grejer som inte är fixade. Det blir många frågor som man kanske borde ha tänkt på innan. Jag har sagt det att jag tänker inte flytta innan allt är på plats, och innan jag faktiskt har en egen arbetsplats med mina egna saker. Punkt.

Annars har dagen varit helt ok.
En vanlig arbetsdag lixom : ). Det jobbiga nu är ju att man bara går och väntar på få flytta upp, jag är otålig som bara den!  J a g  v i l l  j u  f l y t t a !

Nu längtar jag bara till helgen. Patric är, från och med torsdagkväll ledig ända fram tills på onsdag. J a g  l ä n g t a r ! Idag är han nog inne på arbetsdag tio tror jag. Så i helgen är vi båda lediga. Har planer på att åka ut till landet och basta och bara mysa. Sen så är det ju alla ♥ - dag på lördag så då blir det nog någon god middag!

L o v e  

Mot jobbet!

Ska gå till jobbet nu. Ska bjuda på god kaka! 

Hoppas att alla får en kanonstart på den nya veckan! :)

Att googla sin blogg.

Jag googlade nyss min blogg. Hittade massor av roligt och fint som andra människor skrivit om mig och bloggen. Men sen hittade jag även något som gjorde mig s å å å å  förbannad! Det finns dom (för jag hittade flera) som faktiskt skriver kommentarer i mitt namn?! What the f*ck?? Det var sådana kommentarer som "din blogg är grym!!" och "fan vad du inspirerar!!". Jag skriver inte så, det är inte min stil. Jag kan skriva att en blogg är bra, ja, till och med grym, m e n , jag skriver INTE på det sättet. Det värsta är att jag vet ju inte om det är personen som själv har bloggen som skrivit kommentaren i mitt namn, det känns nästan lite så, då bloggen i övrigt hade många anonyma kommentarer. Det var inprincip bara min bloggadress som fanns.

Fan vad arg jag är!! Jag skickade en kommentar till han/hon/den/det som hade bloggen och bad personen att ta bort de två kommentarer som "jag" skrivit tidigare. För jag kan knappast stå för en kommentar jag inte skickat, ej minde ens besökt bloggen i fråga..

Vilka jävla människor det finns!!

Lördagsmys...

Sitter i köket och väntar på att maten ska bli färdig. I handen har jag ett stort glas iskall coca-cola. Njutning på hög nivå! : )
Patric står och försteker de goda älgfärsbiffarna, och jag har bänkat mig på en köksstol.  

Som sagt, njutning på hög nivå. Nu är bara den stora frågan om man ska se melodifestivalen? 


Med risk för att låta gammal så tycker jag att melodifestivalen var bättre förr, när det bara var en tävling och inte flera deltävlingar. Det enda roliga förra året var Björn Gustafsson. Han är grym. Han är ögongodis en lördagskväll! : )

Ha en underbart trevlig kväll mina vänner ♥, jag vet att jag kommer att ha det iallafall! : )

Nytt jobb. Eller nästan...

På tisdag sker en del förändringar på jobbet. Jag jobbar just nu som receptionist/telefonist och sitter nere i vår bilhall. På tisdag ska jag flytta upp till våran kundtjänst 6 våningar upp. Jag kommer att få "ensamt ansvar" för växeln, med backuper när det behövs. Förra veckan när det här blev bestämt så kändes det jättekonstigt. Jag trivs ju nere i bilhallen med mina kollegor. Men nu känns det mycket bättre! Jag behöver inte längre jobba 09:00-18:00 pass, utan hädanefter är det bara 08:00-17:00 som gäller. Dag före röd dag slutar jag kl 13:00 (istället för 15:00 i bilhallen). Under sommaren slutar jag 16:00. Inte nog med det, jag kommer även att vara en del av en kundtjänstgrupp vilket betyder mera arbete. Känns verkligen jätteroligt då ett växeljobb är ganska enformigt! När det ringer mycket så är man helt fast, men är det lugnt så sitter man inprincip och rullar tummarna. Så det här ska verkligen bli jättespännande. Det känns nästan som att man ska börja ett nytt jobb : )

Godmorgon LÖRDAG!

Idag till frukost blev jag barn på nytt. Jag åt det absolut godaste man någonsin kan äta! Skogaholmslimpa med smältad ost. Jag äter a a a l d r i g  smält ost. Nej, jag äter smältad ost. Nu är jag, efter två smältadeost mackor och ett glas pärondricka, mätt i magen! : ) 

Patric jobbar som vanligt, han är inne på dag nummer 7 av 12 tror jag. Men han är ledig hela nästa helg fram tills på onsdag tror jag ♥


Mojito

Ett efterfrågat recept på den gudomligt goda drinken mojito

4-6 cl rom
1 lime
2-3 tsk socker
1/2 kruka mynta
6-8 cl fruktsoda
Massor av is

Lägg den skurna limen, mynta och socker i ett glas.
Muddla.
Lägg i krossad is.
Fyll på med fruksoda.



Läser man på recept på nätet så säger många att det räcker med några kvistar mynta och en halv lime. Men jag tycker att det är mycket godare med en hel lime och mer mynta. Blir en mycket mer intensiv smak helt enkelt! : )

Tisdagen den 5/2 - 2008

Dagbok från Baliresan. Idag för exakt ett år sedan.
Gili Trawangan, en ö utan för bali

"Började dagen med den hitintills godaste frukosten, chokladcroissanter (?), bacon, donuts, grönsaker, ägg mm. Patric blev helt överlycklig över att baconet nästan smakade som hemma i Sverige. Efter frukosten fortsatte vi dagen med lite spabehandlingar. Jag tod facial och hairtreatment och Patric tog en balinesisk massage, superhärligt!

Strosade sen runt lite i närheten av hotellet. Framåt eftermiddagen började det att regna igen. (Har gjort det en hel del de senaste dagarna). Folk här är jättetrevliga och vi njuter. Synd bara på vädret. "







Behöver jag säga att jag längtar tillbaka?

Krångel..

Jag är konstig i magen. Jag har varit hemma från jobbet idag, och ska vara det imorgon oxå. Jag tror jag har varit inne på huset typ 15 gånger. Skitjobbigt. Det bubblar och grejjer. Verkligen jättejobbigt. Blääää...
Nej, nu är det sängen som gäller.. Fast innan dess blir det ett till besök på toaletten.. 

Kvällspromenad

Milo var riktigt svårskiten idag. Han vägrade att bajsa. Gick bara runt och luktade och kissade. Man blir ju lite frustrerad när det är kallt och mörkt, och man vill bara hem och lägga sig i soffan. Men nu är jag ju som sagt hemma, vilket betyder att han faktiskt klämde en korv : )

Idag känner jag mig lite nedstämd då Patric sluta först klockan 23.00 - igen. Han har jobbat sent ända sen i fredags, så vi har knappt hunnit ses alls. Men imorgon ar vi några timmar tillsammans för då ska jag iväg för att ta blodprov inför läkarbesöket nästa vecka.

Annars har det inte hänt så mycket. Jag känner mig lite sysslolös. Jag vet lixom inte vad jag vill göra. Pyssla tror jag, men frågan är vad? Kanske ska man plocka fram mina målargrejer. Har inte målat på evigheter. Vad brukar ni göra när ni pysslar?

Nu funderar jag på att antingen ta ett hett bad, eller en kopp te. Att göra båda blir nog lite kaka på kaka. På tal om kaka, snart fyller denna kaka hela 22 år! : )

Kroppsbehåring

Den här bilden är tagen i november.
Innan jag "klippte" mig för första gången. Jag har inte vågat visa bilden tidigare för f y  f a n  vad jag skämdes när jag såg bilden. Jag tänkte ju inte på hur jag såg ut. Jag som aldrig har haft kort hår visste knappast att håret faktiskt växer i nacken oxå.

Jag minns att jag var så förbannad på både Patric och på mamma för att dom inte sagt att jag såg förjävlig ut. Men insåg väl ganska snabbt att dom säker inte tänkte på det eller ens lade märke till det.

När håret börjar växa på kroppen så växte det verkligen  ö v e r a l l t . Jag hade ju för fan nästa polisonger. Jag tyckte att mina armar var helt groteskt håriga, lika så benen. Jag fick massor av mjuk fjun i svanken, och vi ska ju inte tala om de nedre regionerna. November var verkligen en low point för mig. Idag har faktiskt mycket av håret försvunnet. Det har väl skavts bort av kläder och skrubb. Men jag minns verkligen att jag kände mig som en luden apa..

Idag ser jag ju inte ut så här, som tur är. Nu väntar jag som sagt bara på att huden ska bli bra igen så att jag så småning om kan börja "sätta på mig ansiktet" igen : )


Läkarbesöket

Jag har ju inte berättat hur besöket hos hudläkaren gick..

Jag hade inte smörjt in mig på hela dagen eftersom att hag ville visa hur torr jag faktiskt är. Skulle jag smörjt in mig så skulle jag faktiskt döljt hur det ser ut. Men jag kom i alla fall dit, och fick träffa en mycket märklig men trevlig läkare. Han  var en sådan som verkligen utförde sitt arbete med ett genuint intresse.  Han var lixom ingen typisk läkare som "bara gör det dom måste". Han var verkligen intresserad av min hud och mitt problem. Plus för honom, han var grym! Märklig, men grym! : )

Hur som, han frågade om jag var allergisk mot något -
vilket jag är (pollen bl.a). Han frågade även om jag som liten haft eksem eller astma. Han berättade att med allergier medföljer oftast antingen eksem eller astma. Jag hade som liten eksem, men ingen astma. Han sa att jag "bara" var torr. Men att all typ av torrhet  egentligen är eksem. Så nu fick jag två krämer utskrivna som jag ska använda två gånger per dag. Den ena salvan är en barnkräm som jag kan använda runt ögonområdet. Den andra krämen är, tro't eller ej, en fotsvamps salva, haha! Han sa att den här salvan, just för att den var så fet och innehöll kortison skulle hjälpa mig med mina problem. 

Jag kan ju säga att jag, efter första användningen av salvan märkte en enorm skillnad. Jag är inte längre torr runt ögonen, nu har jag bara vissa torra partier kvar som jag måste smörja in!  W O H O O O ! ! ! Nu är det bara ögonfransarna och brynen som saknas (måste växa till sig lite mer) sen är jag  f i t  f o r  f i g h t , igen!

Godmorgon söndag!

Gick upp samidigt som Patric skulle cykla iväg till jobbet. Passade på att ta en långpromenad med Milo. Är precis lagom kallt ute, tror det är runt -5. Det är tillräckligt kallt för att det ska bita i kinderna, men ändå inte för kallt : )
Idag har jag ingenting planerat, förrutom att jag måste hänga upp tvätten. Jag orkar verkligen inte göra sådana saker när jag är ledig. Patric är likadan. Vi jobbar så mycket bättre när vi är tillsammans. Det är ju skittrist att behöva göra något så tråkigt som att hänga tvätt själv : (

Nej, tvätten måste hängas. Den blir ju knappats renare av att den ligger på golver..


RSS 2.0