2009-07-30

Idag har Milo varit en "det " i ett år :) Så här skrev jag för exakt ett år sedan, haha, till och med nästan exakt samma tid oxå!


" Nu är hunden lämnad hos veterinären och jag och Patric har precis käkat frukost! Har även hunnit vara på sjukhuset där jag tog blodprov för att se om jag måste fortsätta ta mina sprutor. Vi har hunnit med massor med andra ord...

Sen när Milo är "klar" så åker vi till Solö och myser med alla hundar!
En kul grej, Patrics jobbarkompis har en vattenskoter som inte riktigt vill fungera. Men Patrics pappa Lasse tror han vet vad som är felet. Vilket betyder att vi tar med oss skotern till Solö. Får vi den sen att funka så har vi en jätterolig leksak att leka med! :) "

Om en vecka för ett år sedan (hänger ni med...?) hade jag även min sista kur! Gud det är helt galet vad tiden har gått fort! Kom även på att jag har ju till och med haft 1-års jubileum för bloggen, och jag har helt missat det..!!


Dagen..

Det enda positiva jag kan se med att jobba just nu när Patric har semester det är att jag slipper att spackla och slipa. Eller jag slipper till viss del i alla fall =). Idag hade Patric i och försig en liten slappar dag, men han slipade taket en gång och köksväggen. Vi spacklade gemensamt och sen tog vi en kvällstur med Milogubben. Milogubben som förövrigt har börjat äta en ny diet. Hädanefter blir det inget torrfoder utan kycklingkorvar, viltfärs, ris, morötter och broccoli. Tydligen ska det vara dundermat mot fisiga hundmagar och allmänt välbefinnade för stora och små vovvar! Har räknat ut att vi kanske får betala 100 kronor mer i månaden för hans mat, men då vet man i alla fall vad som finns i det, inget konserveringsmedel utan bara naturligt!

Annars svängde vi förbi svärföräldrarna och käkade kalvschnitzel och jag passade på att dricka lite vin.. Mysigt så här en måndag:). Under lunchen imorgon så ska jag och Patric lunchträna och sen under eftermiddagen bär det av mot Bayer för att kolla efter bänkskiva! Är så jäkla glad för att vi äntligen har kommit igång!

Haha, gick igenom alla album på datorn och fastnade framför den här bilden! 
Vännerna hade samlats hemma hos mig inför min studenskiva för 3 år sedan!


22:22

Nu får man önska! Eller, när jag har slutat skriva så kommer den garanterat inte vara 22:22 : )
Har just sett klart på den 5:e Harry Potter filmen. Har tidigare bara sett 1:an och 2:an, men nu bestämde vi oss för att se alla filmer, för att sen se nr 6 på bio!

Hur går det med hall och kök då?
Jodå, det går långsamt... Alldeles för långsamt... Slipade som sagt taket idag och såg att jag hade använt på tok för lite spackel under gårdagen. Men man lär sig av sina misstag. Nu har vi spacklat en gång till och även slipat på väggarna i köket. Ser verkligen hemtrevligt ut med byggplast överallt.. Men som sagt, vill man vara fin får man lida pin : )


Milo

För ca en månad sen hittade vi ett nytt dagis till Milo! Det är så otroligt skönt att vi faktiskt har hittat ett dagis till vår bebis, så här i efterhand har vi insett hur mycket det har slitet på vårt förhållande att inte veta hur det kommer att blir. Kommer vi att få ett dagis till honom? Eller kommer vi vara tvungna att sälja honom?

Jag blev tipsad om det här dagiset av en kollega till mig och förra veckan hade han sin inskolning =) Första dagen hade han gått med hanar och då hade han skvätt revir och gruffat lite med en annan hane, men det hade inte varit några problem alls enligt fröknarna. Dag för dag hade det bara gått bättre och bättre så imorgon ska vi skriva på alla papper och imorgon går han sin första "riktiga" dag på ett kanondagis! Ägaren till dagiset hade till och med sagt till Patric att hon inte förstod vad det förra dagisets problem var. Det här dagiset har verkligen gett Milo en chans och dom är inte rädda för att säga till honom eller någon av de andra hundarna för den delen.Dom är helt enkelt g r y m m a  så vi hoppas och håller tummarna för att detta ska fungera!!! =)

Nu kom husse hem så nu är det arbete som gäller!  Spacklet i taket ska slipas för att sen spacklas igen - arbete, arbete!

Bild : Milo uppe på Brakko där vi vandrade.. Som han njöt <3

Lägesrapport!

Pappa och svärfar åkte hem för ca en timme sen. Tog väl totalt ca 4 timmar att smacka upp gipsskivorna. Jag bidrog väl inte med så mycket, annat än att jag cyklade ner och köpte pizza till pojkarna, är förövrigt inte att rekommendera att c y k l a  och hämta pizza =)

Just nu håller vi på att spackla igen alla skarvar,
men insåg ganska snart att spacklet inte skulel räcka. Så Patric är just nu på Krauta, och jag har bänkat mig här..

Pappa och svärfars armar :)


Patric sågar bort stolpen..


Halva stolpen borta, och taket färdiglagt!! Här ser man även några av de gråa färger vi målat upp, men i verkligheten är de mycket mer mörka.. Skulle däremot vilja ha en sådan färg som bilden visar...


Vårt golv har fått en helt ny färg.. Numera ser det vitlaserat ut, haha!UPPDATE - igen : Patric kom nyss hem 16:30, och så ser jag att han köpt fel spackel!! Han köpte för snickerier och träskulpturer.. Då var det bara för hjärtat att vända..

Lördag!

Godmorgon! Imorse ringde klockan 08:30, vi har hunnit äta frukost, tagit morgonpromenaden (jag) med Milo. Pappa, storasyster och Isabelle kom förbi påväg ut till Arlanda för att åka hem till London, så det kom en hel del tårar. Blir bara värre och värre varje gång...

Hur som, Patric har åkt iväg till ByggMax och ska köpa gipsskivor, för idag ska taket läggas! =) Pappa var här igår och drog all el, så nu är det bara taket som skall läggas, för att sen spacklas i skarvarna och målas! W O H O !

 


UPDATE : Fick just ett samtal från systeryster. Hon hade kollat fel på datumet, hon åker imorgon istället.. så nu är dom påväg hem igen : =)

Välbehövd renovering

Hej vänner, allt bra?

Här är det bara bra! Eller det är på god väg i alla fall. Lägenheten håller som sagt på att renoveras, väggarna i hallen är slipade, bredspacklad och slipade igen. Vi har provmålat och bestämt oss för en färg, fast vi vill ha den i några nyanser ljusare. Förberedelserna för nytt tak i hall och kök blir färdiga idag, sen kommer pappa lite senare under dagen för att fixa allt el-arbete till spottarna vi ska ha i både kök och hall. Sen ska det  " b a r a "  inhandlas en ny bänkskiva och nya lister, och andra bra-ha-saker till hallen... Men vi har kommit en bra bit på vägen!

Det är jätteskönt att vi verkligen har kommit igång med renoveringen, och inte bara av lägenheten...Vi har haft en riktig svacka i vårt förhållande och ett tag var det inte säkert hur det skulle sluta. Så mycket som vi har pratat under de senaste veckorna har vi nog aldrig pratat med varandra. Vi har kommit fram till att vi helt enkelt har tagit varandra för givet... De senaste halvåret har den tråkiga vardagen verkligen kommit som ett brev på posten. Jag har kommit hem från jobbet, satt mig i soffan en timme, lagat middag, Patric kommer hem, ätit middag framför tv:n, sitta framför tv:n tills det är dags att gå och lägga sig...

Men för ca två veckor sedan var det något som hände som gjorde att vi insåg att såhär kan vi inte fortsätta. Vi pratar nu med varandra - på riktigt. Mår vi dåligt så berättar vi det för varanda, vi hittar på mer saker att göra tillsammans, vi diskar t i l l s a m m a n s, vi går ut med hunden t i l l s a m m an s, och vi tränar t i l l s a m m a n s.  Vi umgås helt enkelt.

Vårt förhållande har fått en nystart och jag tror att vi båda känner och lyckligare och mer tillfreds med varandra och med oss själva än vad vi varit på länge! Vi blev tillsammans när vi var 18 år och fortfarande gick i gymnasiet, vi har genomgått lumpen, en långresa, flytta hemifrån, samboskap, hund, sjukdom. Klart att vi har förändrats under de 4 år vi varit tillsammans, men vi vet nu att vi vill förändras tillsammans. Jag kan verkligen inte tänka mig ett liv utan honom bredvid mig och jag vet att han känner det samma. Så just nu genomgår inte bara lägenheten en renovering, utan även vårt förhållande, och jag vet att det kommer att bli perfekt... <3


Renovering av hall

Då har vi äntligen börjat med renoveringen av hallen! Fick nog blodad tand efter Norrland då vi målade om kök och vardagsrum, tog ner träd, sågade och högg ved och massa annat pyssel.

Hur som helst, så här ser alltså vår hall ut, eller en del av den i alla fall : ) Vi ska ta bort pelaren och sen lägga en rundad, bredare bänkskiva över för att sen sätta fast de fina ankarkrokarna jag köpte i Vaxholm i våras. Där är det sen tänkt att vi ska hänga våra jackor så att garderoben kan bli ett städskåp för typ damsugare och tvättställ. Nu har vi allt sådant i tvättstugan, så där kan man knappt vara...

Väggarna ska sen målas i en grå färg, är nog ett mellanting mellan de två färgerna nedan, (paint är ju så fruktansvärt bra, eller vad tycker ni ;p). Lister ska bytas, för de vi har nu är fula typ gula lister som de tidigare ägarna haft över rör och sådant, men jag vägrar tro att det inte finns trälister med ett "djup" på några centimeter.. Har ni några tips på ställen?

Vi ska fixa spottar i taket i både hall och kök, riktbara, så vi behöver fixa gipsskivor och reglar för att sänka taket, ska bli skönt att fixa spottar och få bort se fula lampor som nu sitter i köket!         

Men det är så mycket mer som jag vill fixa till : Jag vill bygga in elementer, fixa till det vita ovanför köksluckorna, kanske bygga in vinställ? Så småning om ska vi även lägga in klinker med värmegolv i hallen, vet inte om det blir gjort nu, men vi ska ha det! :) Tur att man har en pappa som är elektriker som kan fixa med el och en hel del andra saker..


Här ser man ganska tydliget vilken färg det var innan det beiga/latte färgen...

Hemma igen!

Hej vänner!! Är nyss hemkommen, eller kom hem igår kväll, efter en hel dags resande med buss och flyg.. Var lite sliten kan jag säga :) Just nu håller vi på och slipar tapeterna i hallen. Eller vi började slipa för hand men insåg ganska snabbt att vi inte skulle orka slipa allt, så Patric drog iväg för att hämta upp en slipmaskin vilket betyder bloggande för mig :DÅterkommer under dagen med bilder från vackra Norrland.. Hoppas att ni har haft en lika bra start på sommaren som jag har haft! :D

RSS 2.0