Grattis...


... Alla som heter Johanna, idag är det vår dag :)


Onsdagen den 20/7-2011


Kan inte fatta att det redan är onsdag?? Herregud, tiden går så fort, hinner knappt med! Har varit riktigt nojjig över den här veckan då jag sitter själv i min grupp, men än så länge har det inte varit något problem. Det märks att folk är på semester i alla fall, haha!

Jag ringde till min frissa igår efter lunch och sa att jag ville fixa till håret igen. Jag är nöjd överlag, men i vissa ljus så ser man att blekningen inte tagit på alla ställen och att det ser ojämt ut. Så på fredag är det dags igen, blir några slingor upptill på huvudet och sen hoppas jag att det blir som jag vill!Vad pysslar ni med denna onsdag? Har ni semester? Det har ju varit lite dött här på sistone, haha!


Missnöjd


Jag var ju och klippte mig igår och slingade håret. Blev riktigt nöjd när jag var färdig och pröjsade glatt den tusenlapp det kostade och gick hem. Väl hemma ser jag att håret är ojämt klippt plus att jag tycker att slingningen har tagit ojämt. Jag tycker att det skiftar i en orange-aktig ton på vissa slingor. Jag är inte nöjd helt enkelt!

Så jag gick ned till henne imorse och säger som det är. Det är ojämt klippt och att jag inte är nöjd med slingningen. Hon går igenom håret men tycker inte att håret skiftar. Därmot skulle hon fixa till det ojämna. Men det skyller hon på mina virvlar jag har i håret! Hallå, tjejen har klippt mitt hår sen den började växa ut igen för snart tre år sedan! Hon om någon borde veta vart mitt håt har virvlar!!

Sen så säger hon att jag ska avvakta några dagar var gäller färgen på håret, typ som att jag ska sova på saken, är jag inte nöjd så får jag återkomma. Vad är det för jävla stil?? Jag säger att jag är missnöjd och jag är din kund. Nu avvaktar jag tills efter lunch sen ska jag ringa ned dit och boka en ny tid för slingning, för det här vill jag ha gjort innan semester. Punkt. Sen går inte jag till henne flera gånger.

Fråga


Jag fick en fråga tidigare av Lina om vilken typ av Non-Hodkins jag hade. Svaret på den frågan är att jag har inte den blekaste. Har aldrig lagt det på minnet. Läkaren berättade det för mig vid första läkarbesöket när det konstaterades att jag behövde cellgifter och inte strålning, men jag har inte lagt det på minnet.

Så tyvärr kan jag inte svara på den frågan. Det var aldrig relevant för mig. Jag fick informationen om att det fanns extremt många undergrupper inom Non-Hodkins, och att jag hade "turen" att bli drabbad av en typ av Non-Hodkins där prognosen var väldigt bra. Att jag efter min behandling så gott som säkert skulle bli frisk, och att återfallsrisken var väldigt liten.

Jag är ledsen att jag inte kan ge dig ett mer konkret svar än så. Är så ledsen över att du ska behöva genomgå skiten, vill du prata så är det bara att slänga iväg ett mail, det är tre år sedan jag var mitt i mina kurer, jag har allt väldigt färskt i minnet, men jag har även fått distans till det.

Men jag vet att jag saknade verkligen någon att prata med under min sjukdomsperiod. Någon som verkligen förstod. Som själv upplevt hur det är att få cellgifter, hur det känns när koksaltet, och gifterna sprutas in i armen. Hur det känns när håret ramlar av, bortdomnande fingertoppar, hur håret i näsan försvinner så snoret rinner utan att man kan kontrollera det. Hur ont man får i ryggslutet av Neupogena-sprutorna, hur ögonen "kleggar igen", hur torr man blir i munnen och hur dåligt man faktiskt mår.

Det förstår inte riktigt en anhörig på samma sätt som en cancer-syster eller cancer-bror, om de nu inte själva varit/är drabbade...


Mårrn, mårrn


Godmorgon!

Sliten är bara förnamnet på mig idag. Jag är helt slut. Dock börjar min förkylning att ge med sig och jag har nästan ingen hosta kvar *peppar, peppar ta i trä*..

Igår började jag kolla på söndagsfilmen på kanal 5 "Zodiak", den verkade asbra och jag ville verkligen se den, men när klockan blev 22, så var mina ögon så trötta och ömma att jag inte orkade se mer! Så jäkla irriterande, men kanske rätt vettigt ändå, haha!

Annars ska jag bara ta det lugnt efter jobbet. Jag har äntligen bokat en tid för klipp och sling, så det ska jag göra vid 16:00. Ska bli blondie igen och funderar att klippa håret som jag hade förra sommaren, den frisyren gillade jag skarpt =)

Bild på mig från förra sommaren. Då ville jag bara ha längre hår, men idag har jag insett att jag passar nog fan bättre i kort hår. Majoriteten av mina vänner säger även att kort passar mig, så den här bilden kommer jag att visa upp till frissan Elin :)


Hemma igen..


Då var man hemma efter en kanon helg på landet! Det tog verkligen emot att lämna min syster och barnen där och istället bege sig hem till Täby för att man ska jobba. Det suger hästpung. Men det är bara en vecka kvar och sen har jag semester, dock bara i två veckor (sparar semestern till i vinter då det blir Filippinerna), men de två veckorna är så efterlängtade!!

Men återigen, fan vilken bra helg det har varit! Vi har plockat smultron och blåbär som vi gjorde en tårta på, vi har ätit gott och badat. Verkligen en superhelg tillsammans med min bästa vän och syster ♥

Jag har fortfarande inte hittat min kamerasladd så jag laddar upp lite kassa iPhone-bilder som jag fotade bilderna in min kamera med, haha!


Heeeeeeej!!


Hoohooo, är det någon här?

Jag är här i allafall, haha! Vad ska jag säga, motivationen har verkligen varit lika med nada de senaste veckorna. Mycket har berott på att jag har bott hos mami och papi under den första delen av stamrenoveringen av min lägenhet. Hela sex veckor bodde jag där. Funkade i och försig väldigt bra, men när man är van vid att bo själv blir det så klart lite jobbigt. Framförallt eftersom att jag snodde madrassen till den säng jag hade i mitt "gamla rum" till min nya lägenheten, det i sin tur gjorde så att jag har sovit på en tunn madrass i sängstommen. Så när jag har sovit har jag alltså legat på golvet med en sängstomme om mig, haha! Mindre kul kan jag säga.

Men sen i måndags bor jag hemma igen och försöker att iordningställa lägenheten, känns skitkul och nu vill jag börja inreda på riktigt, köpa grejjer, flytta på tavlor som jag insett inte passar där de sitter nu, fixa och pyssla helt enkelt!

Annars händer det inte så mycket, jag jobbar och sliter, och jobbar lite mer. Det är skitmycket att göra på jobbet och jag jobbar över nästan varje dag. Nästa vecka kommer att bli en helvetsvecka, men efter nästa vecka är det semester, woopwooop!!

Inga bilder blir det till detta inlägg, jag har typ slarvat bort min usb-sladd till kameran. Eller den ligger säkert någonstans bland mina "flyttpåsar" som jag inte packat upp än.. Störigt som fan.

Nej, nu är det sängen som gäller. Ska ta en tidigare buss till jobbet imorgon, kommer att vara på plats vid 07-tiden för då är det frukost på Scandic Hotel, Infra City som gäller! Sen är det hard work, work som gäller innan jag och några vänner drar ut till landet för en tjejhelg ♥

RSS 2.0