Njuter...

Sitter här på terassen och njuter av sommarvärmen...


Ha en trevlig dag! :)



Dålig uppdatering..

Är inte så bra på att skriva just för tillfället. Finns så mycket annat roligt att göra :) 
Men men finns lite om hänt iallafall. Milo är nu kastrerad. Var lite ömklig och så igår, men annars mådde han bra. Han började gnälla vid 04.00 imorse och håller fortfarande på. Ska ge honom hans smärtlindrande nu tror jag.

Var ju som sagt och tog blodprov igår.  Fick reda på att jag visst måste fortsätta med mina Neupogen sprutor i tre dagar till för mina värden var för dåliga. Kunde inte ta sprutan själv igår, hade nog en mental spärr eller något.. Fick be Patric faster som är sjuksyrra ge mig den.  Kändes helt ok!

Dom lyckades laga vattenskotern som jag skrev om igår, så det blev lite leka av. Haha, Patric och hans pappa var helt lyriska. Pojkar och deras leksaker.

Vattenskoter

Nu är hunden lämnad hos veterinären och jag och Patric har precis käkat frukost! Har även hunnit vara på sjukhuset där jag tog blodprov för att se om jag måste fortsätta ta mina sprutor. Vi har hunnit med massor med andra ord...

Sen när Milo är "klar" så åker vi till Solö och myser med alla hundar!
En kul grej, Patrics jobbarkompis har en vattenskoter som inte riktigt vill fungera. Men Patrica pappa Lasse tror han vet vad som är felet. Vilket betyder att vi tar med oss skotern till Solö. Får vi den sen att funka så har vi en jätterolig leksak att leka med! :)

Imorgon blir Milo en "Det"

Imorgon smäller det. No more balls for Mr Milo, min lilla vovve.. Oj, vad ömklig och ledsen han ska vara. Mammas bebis, haha.

GE IGEN FRUKOST IMORGON! :)



"Smarta filmer"

Patric sitter just nu och zappar mellan 4:ans American Pie oxh 6:ans Ace Ventura. Två intellektuella och givande filmer.. 

...eller?

Mamma Mia!

Filmen var verkligen jättebra! Har alltid älskat ABBAs låtar och man rycks verkligen med i filmen. Det är absolut en sådan film man blir glad över! :) Haha brevid Malin satt ett tjej som diggade järnet. Hon kunde inte sitta still och knäppte med fingrarna och sjöng med i hela filmen! :)

Tidigare under dagen så var jag och syster Malin och shoppade lite. Jag skämde bort min systerdotter och köpte en jättesöt dragkedjströja och lite annat smått och gott. Köpte allt på Zara.  Den dagen jag får barn så ska majoriteten av hans/hennes kläder komma därifrån! Så fina kläder!



Ska gå och ta tempen nu, det känns som om jag har feber :(

Mamma Mia

Pappa hämtar upp mig snart, ska käka frukost och sånt där hemma. Sen blir det promenad ner till Taby Centrum med Malin. Ska se Mamma Mia :) Tror nog jag ska shoppa lite. Vill ha några söta klänningar..


För ett år sedan...


Jag för exakt ett år sedan på Patrics fasters 60-års fest på Högmarsö!




Kissande hund..

Har inte mått så mycket bättre idag. Är precis lika trött och sliten som jag var igår. Är hemma hos mamma och pappa nu förresten.

Milo kissade inne idag igen, flera gånger. Pappa blev förbannad och jag blev jätte arg och upprörd. Vet egentligen inte varför. Blir ju själv sur på hunden när han kissar inne. Jag började grina och blev typ helt hysterisk, pappa blev ledsen, men jag sket i det och betedde mig som en och annan barnunge. Det kändes som om hundens kissande fick det att rinna över för mig. Satte mig på golvet och grät och nästan skrek.  Tror att det är dags för mig att gå och prata med någon. Känns orättvist att resten av familjen ska drabbas av mina känsloutbrott..

Pillerknaprande...

Ipren mot molande värk i svanken,p-piller mot "ja-ni-vet-vad" och kortison tabletterna jag glömde ta imorse.

Nu är jag redo för sängen. Godnatt..

*snark*

Är så glad för att ni är här :)

Syster Malin och Isabelle


Isabelle, 3 månader och 3 veckor!


Konstig dag..

Det har varit en konstig dag idag, den som började så bra. Vid 19.00-tiden blev jag akut trött och var tvungen att gå och lägga mig. Sedan dess har jag haft en sådan konstig känsla i kroppen. Det är som en konstig trötthetskänsla som inte försvinner trots vila..  Jag vaknar lika trött och sliten som jag var när jag la mig.


Fingrarna har börjat domna ännu mer nu oxå. Hade svårt idag att ta upp Isabelle ur "gungan" idag. Kunde inte knäppa loss henne. Kunde inte heller känna om hundarna har fästingar. Jag som har "fästing" händer. Känner jämt om dom har något äckeldjur på sig.  Hoppas att det blir bättre imorgon...

Mitt hår..

Har varit utan mitt hår i nära två månader nu. Första två veckorna var fruktansvärda. Kändes så hemskt att behöva visa hur jag såg ut för Patric. Även fast jag visste att han skiter fullständigt i om jag har hår eller ej. Han älskar mig oavsett, och det vet jag ju, för det påminner han mig om dagligen.

Men ändå. Första gången var hemsk. Det är ju håret och brösten som gör kvinnan eller? Lite så kändes det som. Utan mitt hår som jag haft en hatkärlek till i flera år skulle jag känna mig mindre kvinnlig. Jag mådde dåligt varje gång han tittade på mig, blev arg och skämdes. Tyckte ju att jag såg ut som ett jävla ollon. Han fick knappt krama mig, och absolut inte ta mig på huvudet om inte jag sagt att det var ok.

På dagarna var jag rätt ok. Gick bara ut när jag var tvungen och brydde mig inte så mycket att folk tittade. Men så fort Patric kom hem från jobbet så mådde jag dåligt. Man vill ju vara snygg och attraktiv för sin respektive. Man vill ju känna sig vacker.  Jag kunde inte ligga och kramas och mysa med den jag älskar för att jag kände mig så ful, äcklig och okvinnlig. Det är hemskt att känna så.  Allt man vill i det läget är ju att få och känna kärlek av den man älskar. Man vill inte att något så trivialt som avsaknaden av hår ska komma emellan. Men det gjorde det, och jag fick kämpa och Patric fick kämpa för att få mig att inse att det är inte håret som gör mig till den jag är. 

Patric fick så ofta trösta mig när tårarna kom på kvällarna, för det var då jag blev som mest ledsen. Han har ställt upp så fruktansvärt mycket för mig. Han finns alltid där för mig, och han gör mig så lycklig!
 

Idag har jag åter igen en hatkärlek till mitt hår, eller skalle, eller vad jag ska säga. Är ändå bekväm i hur jag ser ut och jag kunde inte bry mig mindre i om folk ser mig utan sjal. Det rör mig inte ryggen längre.

Men gud så jag längtar tills jag får gå till frisören och klippa och slinga. Eller bara dra handen genom håret, sätta upp det i en hästsvans, eller bara platta det.  Åhh, vad jag längtar tills det börjar växa igen. Blir det en annorlunda färg? Form? Kommer det bli vågigt? Eller kommer jag att få samma raka tunna hår? 



ONT!

Har ont som fan i svanken. Det går inte att ligga ner, varken på rygg, sida eller mage.. Testade med att ställa mig mot husväggen och böja mig fram för att försöka "stretchas" ut svanken. Det gick inge vidare.. Det känns som att ryggen behöver stretchas ut, men det funkar ju inte. Är skitjobbigt för det är en konstant molande värk som typ dunkar. BLÄÄ

Bestämde mig för att gå och plocka lite blåbär med pappa. Blev hallon oxå, så ikväll blir det hallon&blåbärs smulpaj, yummi!

Åker hem till Danderyd/Täby imorgon. Tror nog att jag ska ner till Täby Centrum ett tag då, känner verkligen för att typ bara sminka mig lite.. Bli lite fräsch!

Morrn, morrn!

Sovit som en prinsessa om man bortser från ryggvärk och en tom säng utan Patric, men väl en pruttande Milo. 
Sprutan ska tas ut ur kylen och tas om en halvtimme. Men nu ska jag lägga mig i solen och njuta...

Ha en underbar dag!

Dom jävla sprutorna!

Började ju ta Neupogena sprutorna igår. Nu kom värken. Faaaaaaan.
Vänder och vrider på mig och försöker hitta en position som faktiskt inte gör lika ont. Men tror att det är ganska meningslöst. Nu är det bara att gå upp och knapra Ipren.

Nu får Patric ta och ringa så han kan få mig på bättre humör..

TACK OCH HEJ!

Nu ska jag krypa ner i sängen med en bok och vänta på att killen ska ringa mig.. Under dom 3 åren vi har varit tillsammans så är det inte många gånger vi inte sovit tillsammans. Det kommer att bli en ensam natt ikväll. Inga snarkningar, inga puttar för att han ska vända sig om, ingen att krama, och ingen att snusa i nacken.. 

Det är helt klart synd om mig ikväll.. Jävla Patric :(

Haha måste bara berätta hur smarta vi var igår kväll när vi låg i sängen och pratade. Vi ska ju som sagt kastrera Milo på onsdag och här är konversationen som följde...

P - Han ska vara hos veterinären ca kl 08:00 på onsdag
J - Okej..
P - Så får han inte äta någon mat 12 timmar innan heller.
J - Okej..

P&J... tystnad i några minuter

J - Försöker du oxå räkna ut när han senast ska äta mat på tisdagkväll?
P - HAHAHA, jaaaaaa :)

Ja, jag har väl aldrig sagt att vi är smarta? haha

Godnatt på er mina vänner :)


Försöker få tiden att gå..

...Eftersom att Patric slutar jobba nu vid 24.00, och sen ska han köra bil från Rotebro till Mörby. Vill alltid att han ska ringa mig när han har jobbat sent och ska köra bil! Tycker det är ganska läskigt, vill  hålla han sällskap så han inte somnar där bakom ratten...

Mys med familjen..

Kräftor, ost och kortspelet Plump.. Kan det bli mer härligt? :)
Pappa den jäveln ska alltid vinna i plump. Men jag är ingen dålig förlorare. Jag kom faktiskt tvåa! :)







Bajs fakta!

Okej, kanske onödigt vetande, men det gick bra på toalett besöket. Tror jag slipper dropparna. Hoppas det för det är så jäkla svårt att dosera dom. Dom rekommenderar en att man ska börja med 10 droppar. Jag gjorde det i tre dagar och INGET hände. Fjärde dagen tog jag 15 droppar, och det var nog 4 droppar för mycket om ni förstår vad jag menar.. Huuuhh

Vattenmeloner

Nu tror jag att jag måste försöka gå och klämma ut vattenmeloner igen.. Om det går vill säga. Blir ju så jäkla förstoppad av mina illamående mediciner. Nu är det 4 dagar sen jag gjorde nummero två. Det börjar bli dags att försöka... annars blir det Laxoberal droppar, och då vet man aldrig vad som händer...

Önska mig lycka till haha!


Tacos!

Jaha då har man precis käkat middag. Tacos, och fy fan va gott det var! 

Kan ju berätta att jag för ca en månad sen trodde att jag aldrig mera kunde äta tacos. Åt ju det direkt efter min tredje kur. Kände mig ganska dålig, men jag och Patric bestämde oss för att vi skulle hem till hans föräldrar och käka middag - Tacos.

Hade inte fått i mig någon lunch, bara vatten och så fort vi kom till hans päruttser så var jag tvungen att gå och kräkas. Och det var bara vatten som kom upp. Kräktes nog 2 gånger till innan det var dags för maten. 

Eftersom att jag inte hade ätit något på hela dagen så tänkte jag att lite, lite mat skadar väl inte. Så jag åt, lite, lite. Sen satte vi oss i bilen och vi hann inte längre än kanske 4 km innan det var dags att kräkas igen. Vid parkeringen på Scandic Hotell... Där stod jag och hulkade medans Patric satt kvar i bilen och visste inte om han skulle komma ut eller inte. 

Köttfärs är inte kräkvänlig mat. Men har ätit det två gånger efter det och det har gått så bra så! Det enda jag aldrig kommer att kunna äta igen det är pizza. Men det är väl egentligen ingen större förlust :p

Hallonplock!

Nu när Patric och Mattias åkt hem igen för jobb och annat så passade jag på att plocka hallon. Och vi har MASSOR!
Fyllde ungefär 3 skålar med hallon, och mer finns det!

Mamma ska koka drottningsylt (Jag och Patric plockade blåbär här för några veckor sen) och sen ska vi äta pannkakor med vaniljglass! :)

Efter 30 sek..


...2 min


...5 min


...20 min


Fick sätta hallonburken mellan knäna för att kunna plocka med båda händerna.. haha


Badat!


Typ 30 grader varmt, och alldeles spegelblankt...


Snygga Patric


Och snygga lillebror Mattias! :)




The Illusionist

Nu ska jag och babe kolla på film...



Natti Natti

Middag..


Pappa och lillebror Mattias som kom ut idag. 


Efterrätt :)


Båda hundarna under bordet.. haha något kan ju ramla ner!


Som sagt, något kan ju ramla ner!


Var ju och badade tidigare..

... och på badbryggan låg det redan lite folk. Jag har kommit till det stadiet att jag inte längre bryr mig om folk ser mig skallig. Det är endel av läkningsprocessen - Att acceptera hur jag ser ut nu, och att det finns faktiskt en anledning till det.

Men hur som helst så tog jag av mig sjalen och gick ner för badstegen. Inget dyk inte, för då blir dom ju blöta :p
Men men, man märker ju hur folk tittar. Eller jag har väl lärt mig ignorera det, men pappa märkte! Skönt att man inte bryr sig längre, haha hela världen kan få se min vackra vita skalle!



Bada bebis... :)

...Och bytt bajsblöja! Jag är nog konstig, men det luktade blåbärssoppa. Haha, är jag konstig?









Vilka är ni?

Glöm inte att svara.. blir ju så nyfiken på mina besökare som stadigt ökar i antal :)

Jag har badat igen :) jätte skönt. Fick med mig pappa ut oxå, men han bada inte. Badkruka och tråkmåns.. haha!
Nelson badade iallafall med mig, men inte Milo. Han är lika mycket badkruka som sin "morfar"!

Nu ska vi snart börja laga middag jag och pappa. Malin och mamma har åkt hem en stund, men kommer ut snart. Systeryster kan nämligen inte skita på våran konstiga landet toalett. Primadonna.. :)

Om ett år...

För fem år sedan...  Var jag 16 år gammal och hade min första "riktiga" pojkvän. Livet var ganska enkelt just då. Mamma hade precis börjat återhämta sig efter sin stroke hon hade ett år tidigare. 

För tre år sedan...   Våren 2005 träffade jag Patric, det är det absolut bästa som hänt mig. Någonsin. Han är allt för mig, och med risk för att låta klyschig, men han gör mig hel. 

För ett år sedan...  Var i London och hälsade på systeryster Malin. Jobbade på ett demensboende. Patric gjorde lumpen. Jag svimmade på jobbet och fick åka plingplong bilen till sjukhuset där jag fick ligga inne för observation. 2007 var inte ett sådant speciellt år..

För tre månader sedan...  Blev jag moster till världens finaste Isabelle! Blev i samma veva sambo med min älskade Patric och bytte jobb!

För två månader sedan...  Fick jag diagnosen cancer, lymfom.

För en månad sen...  Hade jag genomgått ett antal cellgiftsbehandlingar är sjukskriven och har tappat håret.

I förrgår...  Hade jag min näst sista cellgiftsbehandling

I går...   Åkte familjen ut till landet. Badade för första gången i sjön här.. :)

Idag...  Solar, badar, umgås, väntar på att Patric ska sluta jobba och komma ut hit!

Om ett år... Om ett år ska jag vara förlovad och förhoppningsvis veta vad jag vill plugga. Om ett år ska jag och Patric även åka till Egypten för att dyka. Jag ska vara frisk och må så bra som jag bara kan! Jag ska leva livet! :)

Jag njuter!


Landet


Systeryster Malin i solen, jag i skuggan.. haha


Älskar att vara här ute. Det är en sådan frihet!
J

Solen skiner och det är underbart, eller?

Jo, visst hade det varit underbart, om man blev så jävla påverkad av alla gifter man har i kroppen, Just nu svettas jag som en gris och känner mig lite rastlös.
Att ha sjal på sig gör inte saken direkt bättre, men vill ju inte direkt bränna flinten.., känns inte så kul kanske.

Vill ju kunna pressa lite och få lite färg framförallt i ansiktet så slipper man den där gråa och glåmiga fejjan, Framför allt så hoppas jag att den röda tonen kring ögonen försvinner.. Aint to pretty..



Nej, nog med klagandet, nu ska jag ut i solen igen med ett glas saft och snacka med syrran!

Glöm inte att skriva en kommentar om vem DU är som läser :) Ni gör min dag!

Vilka är ni?

Nu har jag ca 30 unika besökare som kommer och tittar in varje dag. Vilka är ni? 
Vore kul om ni lämnade en liten kommentar innan ni går! :)

Nu ska jag ut i solen, har lagt på en lite kompress på ärret så att det inte ska bli ännu fulare av solen.
Slänger nog upp en bild av det så får ni se det vackra.. haha

Jäkla hund..

När jag äntligen lyckats somna igårkväll (Har alltid lite svårt att sova utan Patric) så börjar hundfan att gnälla! Han gör aldrig det hemma, utan han gör det när han vet att han är på landet = springa lös ute! Så jag hade liite svårt att sova.

Sen vid 07:30 hade visst pappa gått upp och hämtat upp nätet och släppt ut Nelson. Det hörde självklart Milo och tyckte att det då var en jätte bra idé att väcka matte. Jag skriker några gånger på honom och kastar till och med en och annan kudde, men inser tillslut att det bara är att pallra sig upp och släppa ut monstret.

Jag gick alltså upp 07:30 imorse.. Ibland vill man bara inte ha hund..

Liten blåsa

Jag dricker så otroligt mycket vatten nu. Dels för att jag måste hålla igång njurarna och dels för att jag har ett sådant jäkla behov av det. Har aldrig egentligen tyckt att vatten är gott. Men nu, det är typ det bästa som finns. Näst efter Cola vill säga :) haha!

Men men summan av det blir ju att jag går och kissar femtioelva gånger per dag. Gick för ca 40 min sen, och nu är det dags igen.  Jag som aldrig ens ha behövt gå upp på natten och kissa, nu MÅSTE jag göra det, annars händer det garanterat en olycka!

Nu ska jag gå och kissa IGEN..

Neupogen sprutor

Mina värden för mina vitablodkroppar har ju som jag skrev tidigare sjunkit lite. Det innebär att jag måste börja med mina Neupogena sprutor redan imorgon, istället för på måndag. Och inte nog med det, när jag tagit dom i 5 dagar som jag ska så är det dags för ett blodprov. Har inte värdet gått upp då så måste jag ta sprutorna i ytterligare 3 dagar!

KUL VA?!

Men som sagt. det här är den näst sista behandlingen. En kvar, och sen ska det vara över...

Hej, hej Monika..

Jaha då har man precis avslutat en god middag. Idag blev det grillad kyckling och potatis i foliepaket. Mycket gott! Njuter av att kunna äta "normalt" så pass tidigt in i kuren. 

Igår åt jag bara lite popcorn och godis till middag. Får ju en sådan fruktansvärd bakiskänsla och då går det inte så bra att äta "riktig" mat. 

igår på KS så träffade jag en kvinna i 50-års åldern som hette Monika som oxå hade lymfom. Hon hade däremot snäppet värre än jag, med tumörer från ljumsken och upp till halsen. Men det var så jäkla skönt att prata med henne. Haha, eller beklaga sig. 
Hon berättade att hennes ögon oxå geggade sig, och att hon oxå var tvungen att typ bända upp ögonen på morgonen.
Hennes kondis sög oxå, och hennes fingrar var oxå bort domnande.

Det var så himla skönt att bara få ur sig lite skit till någon annan än familj och vänner. Någon som faktiskt har samma sjukdom som jag och så lever med samma biverkningar. Men det var två saker som vi inte var lika med. Hon hade tappat allt sitt hår, inklusive ögonbryn och fransar. Det har inte jag. Men hon fick å andra sidan inte ont i ryggen av sprutorna... Så tänk vad lika men ändå olika det kan vara...


Badat!



Då har man badat för första gången "ordentligt" på landet. Tidigare har man bara doppat halva sig pga såret på axeln. Men såret har nu helt läkt ihop! Jätteskönt. Men gud så fult det är. En stor jävla grop är vad det är.. Dom har lovat mig en "snygga-till-operation" av ärret, för det ser verkligen förjävligt ut. Men 1000 gånger hellre en ful grop, än ett öppet sår. Det tog ganska exakt 3 månader för det att läka ihop.

Vid vattnet

Halva familjen på väg till vattnet




När man inte har nått hår på skallen så får man ALLTID vatten i örat när
man dyker.. haha


Men gud va skönt det var att bada.. :)



På landet

Det  tar fan en evighet och ladda upp bilder här ute i bushen.. För Edsbro är ta mig fan bush. Massa mygg och insekter. Men jag älskar det här. Att kunna gå ut och lägga sig och sova eller bara ligga och lapa sol. I love it!

Har sovit inprincip hela eftermiddagen.. och dreglat endel, haha. Det är konstigt, för jag är ju så jävla torr i munnen, men degla, det kan jag. Äckligt ju haha!

Jag igår, innan KS




Bilder från igår

Igår lyckades dom hitta ett bra kärl redan på första sticket, men hon träffade dock en nerv, men det gjorde inte lika ont som förra gången, och tur var väl det. Hade fan ont i den armen i en hel jävla dag!







Frukost

Idag blev det en sådan bra frukost som ett glas Tropicana juice. Det är bra skit det :)
Blir så himla torr i munnen av cellgifter. Har man tur så går det över efter några dagar, och då kan man börja äta lite mer normalt.




Gårdagen

Orkade inte skriva något igår.., jag tror bilderna talar för sig själva..





Åker till landet med familjen idag. Men tar med mig datorn och kameran!

Nu ska jag försöka få i mig lite frukost..

Nu åker vi!

Nu går bilen till Karolinska Universitetssjukhuset, Hematologi avdelningen. Jag beräknas väl vara färdig till 12.00 någon gång. Det vill säga om mina prover är så pass bra att jag faktiskt kan få kuren! 

Så håll tummarna för mig!


Ett kort inlägg

Jaha, då var frukosten intagen. Jättegott!
Nu ska jag in i duschen lite snabbt och sen göra mig iordning. Patric går ut med monstret och jag ska göra mig vacker :) haha

Tar med mig kameran så får vi se om det blir några bilder!

Skriver direkt när jag kommit hem, sen får vi se...

Over and out!

Tröttheten börjar smyga sig på. Jag gör ett försök till att sova..

Önska mig lycka till!

Hemma hos mamma och pappa

Mamma och Jag


Jag och Pappa


Patric och jag


Snygga lillebror Fredrik. Hett, Hett

Jaha..

Då är man nyduschad och redo att gå till sängs, men kan likt förbannat inte sova. Precis som innan förra kuren, tror jag satt uppe till strax efter klockan 2. Men det är så mysko, vill ju sova och känner mig trött. Det är som att huvudet säger åt kroppen att inte sova. Sover jag inte så kommer kanske aldrig morgondagen?

Känner mig så vacker. Skallig lite pluffsig ragata till salu..
'

Hatar verkligen känslan av att må så bra som jag gör nu, men om några timmar så kommer jag att må skit. Jag kommer kräkas som en gris, jag kommer att bli förstoppad och det kommer att kännas som att skita ut vattenmeloner, jag kommer att vara snustorr i munnen och jävligt trött. haha listan kan göras så låååååååång.

Men det är näst sista gången imorgon. Efter imorgon är det bara en, bara en, bara EN enda gång kvar!!! SÅÅ LYCKLIG!! 
Det spelar ingen roll hur dåligt jag mår imorgon, det är bara EN gång kvar sen. och den FRIHET! haha

Femte och näst sista cellgiftsbehandlingen imorgon!

Imorgon är det som sagt näst sista kuren. Dvs om alla blodprover är som de ska! Hoppas, hoppas. Vill inte behöva skjuta på det nu när syster är här.

Känner mig ändå ganska lugn inför morgondagen. Oroar mig inte allt för mycket för sticket, mer för känslan någon timme senare. Blir så konstigt trött. Inte i kroppen utan i ögonen. Ögonen känns så tunga och trötta, man vill bara sova men det går inte. Det är en jätteobehaglig känsla.



Sen kommer jag komma hem och vara svinhungrig men inte veta vad jag vill äta. Det är en fördel om det är kräkvänlig. Köttfärs är det inte kan jag säga. Förra omgången blev det vindruvor, det funkar kanon. Kalaspuffar funkar inte heller. Det smakar likadant när det kommer upp, och det känns bara helt fel.

Efter att jag ätit brukar jag lägga mig i sängen för att det känns som att jag vill sova, men det går nästan aldrig. Ögonen vill sova, men kroppen känns rastlös. Efter att ha legat ett tag i sängen så brukar det börja kännas konstigt i magen. Det är ett tecken på att maten vill komma upp igen. Det enklaste då för att fort bli över med det är att stoppa fingrarna i halsen.

Efter att jag har kräkts så brukar jag känna mig som en helt ny människa. Befriad. Åhh, den känslan är så skön! I ungefär en halvtimme, sen sover jag.

Hundmat.

Var även och handlade hundmat idag. Hade på mig min svarta mössa, vilket kanske inte var världens smartaste när det är ca 25 grader utomhus. Men inte fan tänkte jag på det, jag vet bara att jag är så jävla trött på att ha sjal. Det är enklare med mössa helt enkelt.

Men men, vi kom till tanten vi köper hundmat av och det första hon säger till mig är :

- Är det inte lite varmt med mössa. (Och det säger hon nästan lite spydigt)
- Jo, svarar jag, men jag har inget hår.
- Nähä, vadåda? (Lite halvspydigt igen)
- Ehh, jag har cancer...eeehhh
- Nej, men oj, förlåt och blablabla bla blabla blabla..........

Vet inte varför, men jag blev bara så jävla irriterrad när hon frågade. Jävla kärring rent ut sagt. Men det kan väl inte hon rå för. Plus att jag har blivigt en jävla ragata på sista tiden..

You can call me Johanna a.k.a The Ragata


Stolt moster!

Kom precis hem från mamma och pappa. Mamma hade gjort iordning en jättegod smörgåstårta som jag dekorerade. Mycket vackert måste jag säga!
Annars satt vi bara och snackade massa skit egentligen. haha Isabelle gick från famn till famn, vi har ju inte sett henne så mycket eftersom att systern min är bosatt i London!

Moster Johanna och Isabelle




Var första gången Malin såg mig utan hår, men hon tyckte ändå att det såg bra ut. Fast det är klart att man säger att det är fint ändå! haha

Före städning

Den mörka tvätten är nu borta, det tog 3 maskiner. Ljus tvätt återstår.

Mörk och ljus tvätt.





Hallbyrån..

Magen kurrar!

Jag är hungrig! Nu får fanskapet pallra sig upp ur sängen och äta frukost med mig!

KOM!!!!!!!!!!

Nu skriker killen nästan argt på mig!
KOM HIT säger han..
Okej, får väl lyda en morgon trött Patric.. :)

Morrn morrn

Kan inte sova längre så jag sitter här i min ensamhet framför datorn och väntar på att sambon och hunden ska vakna..

Hunden är lätt att väcka, sambon däremot..

Kärlek <3



Sängen

Nej, nu blir det sängen för min/vår del. Har ju som sagt endel att göra under morgon dagen.

Det är bra att hålla sig sysselsatt under hela morgondagen för då ligger inre fokus på onsdagens cellgiftsbehandling. Nej, nu är det morgondagen som gäller med städning och allt vad det innebär.

Men det bästa av allt, Isabelle!

I London med Isabelle! ( Här ser ni en annan klockfavorit köpt på Bali) :)


Som jag skrivit tidigare så kom mitt Londonbesök jättelämpligt. Samma dag som jag fick reda på att jag hade cancer så åkte jag till syster Malin. (Biljettet var bokad sen långt tillbaka) Det var nog det absolut bästa jag kunde ha gjort i den situationen. Man tänker inte på så mycket annat när man håller en sån liten i handen. Här var hon bara 3 månader gammal. Snuttan

Nää. no more...

Godnatt

Kastrering

Om ca en vecka är blir vår hanhund Milo ett DET!
Juste, bollarna ska bort!

Vet ni vad som hände när vi var på landet i helgen? När Nanna (Patric syster) skulle gå ut för att kissa så följde Milo efter, och vet ni vad han gjorde? Han lyfte oxå på benet, och kissade på henne! Samma sak hände lite senare samma kväll, fast med Nannas kille Magnus. Varför gör han så? Hoppas att kastreringer tar bort sådant där revirbeteende från honom!

4200 spänn ska dom ha för att ta bort kulorna på våran bäsi. Jävla rån.. haha

Hunden som kallades "Det" hahah


Systeryster kommer hem imorgon!

Min storasyster Malin kommer hem till Sverige imorgon, och med sig har hon den sötaste bäsin någonsin! :) Jag och Patric ska hämta henne på Arlanda imorgon kväll. Saknar henne så himla mycket!

Imorgon har vi planerat mycket jag och min kära sambo. Vi ska :

- Städa hela lägenheten. Och då menar jag grov rengöra. (Städade badrummet nyss)

- Handla tvätt och maskindiskmedel (Ska visa vår hög med tvätt som måste tvättas imorgon, den är inte att leka med)      
- Slänga skräp

- Handla mat till monstret

- Åka förbi mitt jobb och säga hej och tacka för blomman.

- Hämta systeryster på Arlanda vis 20.00 - tiden

- Middag hos mamma och pappa.

Däremellan bör vi nog hälsa på Patrics morfor som inte träffat Milo än. haha får se hur mycket av listan som faktiskt blir gjort. 


Tröst shoppat

Fick ju som sagt åka kommunalt hem från KS. Hoppade av vid sveaplan och gick till hötorget. Svängde förbi Gina Tricot och handlade 2 par jeans 2 koftor och lite annat smått och gott. Den notan slutade på nära 1500:- Som hittat med sååå värt dom pengarna!

Men inte nog med det. Ur&Penn har jätterea. Valde mellan 2 mindre klockor för tillsammans 600 spänn, eller en annan för 999 spänn. Det blev den andra.

Jag älskar klockor, ju större desto bättre, antingen ska det vara riktigt tjejiga klockor, eller stora killklockor. Har lånat Patric klockor ett antal gånger!

Me like..


Som sagt, tröst shopping. Men det är jag fan i mig värd.

Hemma från KS

Nu är jag hemma igen.. Kom till KS strax efter 08.00 för att innan läkarbesöket ta ett blodprov. Lyckades med sticket första gången. Det bådar gott inför onsdagens behandling!
Kl 10.00 skulle jag in och träffa min läkare, men som alltid inom vården så kommer man aldrig in den tiden man ska. Jag kom in 10.40

Jag i hissen påväg till Hematologimottagningen KS



Allmänt road i väntrummet.


Som sagt, 40 min fick jag vänta på farbror doktorn. Kan ju säga att jag fick endel flashback från det första läkarebesöket då jag fick reda på att jag har cancer. Men men tillslut kom han i alla fall, och vi pratade en massa.

Mina vitablodkroppsvärden (de jag tar Neupogena sprutorna för) har sjunkit. Dom ska ligga på runt 1 men mina ligger på 0,6. Det betyder att har inte dom värderna gått upp så finns risken att vi måste skjuta på nästa behandling. Hoppas verkligen inte att det behövs..

Fick även svaren från min datortomografiröntgen, tydligen så har tumörerna minskat men dom finns fortfarande kvar. Så förhoppningsvis så räcker det med dom två återstående kurerna.

Annars då, jo vi kom fram till att jag med all sannolikhet börjar bli/är deprimerad. Han sa att det är ok att bli deprimerad och att det är väldigt vanligt att man blir det när man går igenom något sånt här. Nu mår kroppen bättre, inte lika mycket illamående eller trött, men huvudet mår desto sämre.

Vet ju att jag bygger upp en fasad av att jag är stark och orkar det här, men om sanningen ska fram så känner jag att ångesten kommer smygande. Fan

Nervös..

Haha, men inte för att gå till läkaren, eller för att ta blodprov. Nää, jag är nervös för att åka buss helt själv. Var så otroligt länge sedan. Jag känner mig osäker när jag är ensam, när jag åker kommunalt vill jag ha någon med mig.

Vackert va? min viiita viiita skalle...


Så här ser jag ut idag.. Älskar min mössa!

På väg..

På väg till farbror doktorn. Önska mig lycka till..

Nervös

Imorgon kl 08:00 ska jag vara på KS för att ta blodprov. Jag ber till gudarna att dom bara behöver sticka en gång, ångest...
På onsdag tar jag min femte och näst sista kur. Visst låter det bra när man säger näst sista?

Varför känns det då inte bra? Kan nog inte riktigt förstå att det faktiskt kanske finns ett slut på den här skiten. Om allt går som det ska så kanske jag om två månader slipper illamående, bortdomnande fingrar, 30 minuters toalettbesök, kvälningar, sprutor, värk i rygg och svank. Kondisen kommer tillbaka (den lilla som fanns), och håret börjar växa.

På tal om hår, idag så såg jag en skithäftig håruppsättning på nätet med bilder och beskrivning om hur man gjorde det. Jag blev så glad och uppspelt när jag såg den fina frisyren att jag, utan att tänka på det drog min hand genom mitt hår för att jag skulle känna hur tjockt och långt det var. Vilken  besvikelse.

Har ju varit utan mitt hår i nära två månader, och faktiskt vant mig vid det. Det var första gången som jag faktiskt helt glömde bort att jag inte har något hår. Det kändes riktigt tufft.

Bara en limpa kvar..

Jag och Patric åkte och storhandlade ikväll och lämnade Milo ensamm hemma med nybakt bröd.
Ingen bra idé. Av de två limpor som matte bakade finns nu bara en kvar..

Han är duktig den där Milo.. mamma är så stolt.

Tänk vad lite smink kan göra!

Jag har tröttnat på att ha alla dessa jävla sjalar. Och peruken är inte uppklippt än så den kan jag inte heller ha. Jag blir så deppig bara jag ser hur jag ser ut i sjal. I början tyckte jag att det var ganska fint, men nu är jag så less. Och som folk stirrar, dom vänder sig om på gatan. Idag när jag var och handlade var det en gubbe som faktiskt böjde sig ner för att försöka se lite under sjalen. Han trodde förstås att jag inte märkte. Jävla pucko.

Vet ni vad jag gjorde för att pigga upp mig?

Jag sminkade mig!  :)


Ser ni hur få ögonfransar jag har kvar på mitt högra öga?


Tänk vad lite smink kan göra..



Johanna posar :)


Det är helt otroligt vad lite smink kan göra. Har inte sminkat mig "på riktigt" på typ 3 månader. Har tidigare bara haft lite solpuder och fixat till ögonbrynen. Men nu slog jag på stort. Till och med mascara. Men jag kan nog räkna med att tappa några ögonfransar när allt ska bort sen. Men vet ni vad? Det var det såååååå värt!
Ska nog sminka mig så här mycket varje dag.. vilken boost


Hos mig luktar det nybakat bröd..

Åhhh det luktar så gott här! Älskar doften av nybakat bröd!
Bröden blev jättefina och goda!

Mitt stora problem när jag tar mig an sådana här saker som att typ baka eller röjja undan eller vad som helst är att det är kul i början. Som i det här fallet, det är skitkul att fixa med degen och brödet, men det suger att plocka undan.

Bröder "under the making"


Färdigt resultat! Mumma


Röran


Röran igen..


Kan ju meddela att det tog nog två timmar innan jag fick arselet ur vagnen och plockade undan..


..

Fan vad jag är känslig för tillfället. Och inte bara känslig, jag är grinig nästan på  gränsen till elak känns det som.

Pappa ringde nyss och frågade om inte jag hade läkarbesök imorgon.
- Nä, det är på tisdag, och behandling på ondsdag.
- Är du helt säker? för vi är på landet och har ingen möjlighet att komma hem.
- japp, säker.

10 min senare.
- ...Pappa, det är visst läkarbesök imorgon...
- JA SA JU DET!

Nu jobbar Patric och pappa kan inte följa med. Det fick mig att börja stortjuta.., fan vad ledsen och upprörd jag blev. egentligen vet jag inte varför, går ju lika bra att åka själv. Men fy fan vad jag grät. Och så sparkade jag i tån oxå.., jävla skit..


Bakar!

Nu ska hemmafru Johanna vara huslig! Håller på att bakar matbröd. Ska baka ett bröd som mamma brukar göra som verkligen är super gott. Hoppas bara att det blir lika gott när jag gör det! haha





Tror nog att jag ska äta lite lunch medans det jäser.. Magen säger kurr! haha


Hemma igen

Hemma igen! Kom hem strax innan kl 09:00 imorse för att Patric skulle jobba.
Hade gärna stannat där längre men har ju behandling på onsdag och innan dess är det endel som måste fixas här i hemmet.

Underbara Solö

Trött

Är så fruktansvärt trött, känner mig kall och frusen oxå, även fast solen skiner ute och alla går i badkläder så går jag och fryser. Blir alltid nojjig när jag känner mig såhär... Är ju mer känslig för eventuella infektioner. Fan. Hoppas bara inte att mina värden har gått ner. Vill inte behöva skjuta på nästa kur.

Juste, min syster Malin och hennes dotter Isabelle kommer hit från London på tisdag. Dom är hemma i en hel månad! Ska bli så kul att få hålla en liten tre månaders i famnen. Jag vill oxå ha en bebis!

Vet ni en kul grej? Jag har nästan aldrig fått en fästning på mig. Någon enstaka gång ha det krypit någon på benet eller något. Men nu igår så hade jag fyra krypande på byxbenet + en krypande på ansiktet. Sen idag hade jag en till krypande i ansiktet. 

Kan det vara så att cellgifter gör att man på något sätt ger ifrån sig någon doft eller något som fästingar dras till? För så här mycket fästingar har jag aldrig haft! Det tål att forskas lite på!

Fråga

Har fått endel frågor om vad för typ av cancer jag har. Den kallas för Non-Hodgkins lymfom, vilket betyder att man har tumörer i lymfsystemet. Hade en stor knöl på min vänstra axel som jag nu opererat bort och en tumör under armen, nära bröstet på min vänstra sida.

Gjorde en ny CT röntgen förra måndagen, så på tisdag kommer jag att få besked om hur tumörerna har svarat på cellgifterna.

Idag tar jag fjärde kurens sista spruta!

Gårdagen

Igår hade jag ju endel värk i svanken, så dagen igår var ganska jobbig. Vi var ute och plockade blåbär, men fick inte så jättemycket, dom är ju så små! Men ikväll blir det blåbärspaj! Det tycker vi om!

Den här långhelgen har verkligen varit en prövning för mig, att känna sina egna begränsningar. Det är väldigt påfrestande att vara social, att försöka se pigg och fräsch ut. Jag mår bra av att höra att folk tycker att jag ser ut att vara pigg. Då ser jag ju relativt frisk ut? Men jag tror inte att människor inser vilken ansträngning det är. Därför har helgen varit en prövning. Men en väldigt rolig och trevlig sådan.

Det är ett måste att få vara social, att tvinga sig till det. Sen så har jag ju till och med druckigt vin! :)


Uppe med tuppen idag!

Jag älskar min hund. Det gör jag verkligen. Men inte 04.00 på morgonen, inte heller 06.00 på morgonen. Han har en tendens att vakna tidigt på morgonen när vi är på landet. Gnäller och yla gör han den jäveln. Någon som vill ha en morgonpigg hund?

Jag har ont i svanken!

Fan vad jag har ont! Kan knappt stå. Det är en jobbig, molande ond värk! :( AAAAAAJJJJ!

Har inte lyckats ta den jävla sprutan heller... Gör riktigt ont idag.. :(

Det känns som att dagen kommer att bli lååång och smärtsam..

Morgontrött!

Har inte sovit så jätte bra inatt. Hunden började gnälla vid 04:00 och ville ut och leka med Patrics familjs hund.
Milo gav sig inte utan gnällde tills vi tog in Ozzy i vårt rum och dom kunde sova tillsammans.
Knäppisar.





Kvällen igår var jättemysig. Vi satt ute på deras nybyggda veranda och lyssnade på musik och och drack vin. Drack hela 4 glas vin och lite cider. Det var länge sen kan jag säga!

Idag ska vi nog ut i skogen och plocka blåbär, och lite senare i eftermiddag ska vi på auktion! Har aldrig varit på auktion, så det ska bli spännande. Stina kommer nog hit och hälsar på oxå!

Känner att jag har lite svårt att skriva, fingrarna är ganska bortdomnade. Obehagligt. Drömde förresten att mitt hår hade växt tillbaka. Fan vad jag var lycklig! Jag gick och svängde med håret och drog i det, satte upp det i olika frisyrer och tvättade det. Måste jag säga att jag var besviken när jag vaknade på morgonen?

Nej, nu ska sprutan ut ur kylskåpet... 

På Solö

Är på Solö. Mår som en prinsessa här. God mat och underbara människor!  Patrics familj är verkligen underbara, så otroligt omtänksamma och mysiga. Har till och med druckit två glas vin! 

Stannar här tills på Söndag tror jag! :)

Tack för alla dessa söta kommentarer, det värmer kan jag säga!

Mot Solö!

Patric är ledig imorgon så vi tänkte åka ut till hans landställe i Norrtälje. Kommer hem på torsdag morgon tror jag.
Om jag hinner och orkar så uppdaterar jag! :)

Kraam kraam

Panik!

Blombudet ringde på för ca 1 timme sen. Stod i bara bh och trosor och visst einte vad jag skulle göra. Fick på mig en tunika och tänkte precis öppna dörren när jag kom på att jag inte hade något på huvudet! haha blev mössa...

Jättefina blommor. Blev så glad!



:)

Toalett besök..

Jag äter medicin för illamående. Den medicinen gör som sagt att jag inte kräks och mår dåligt. Men den gör även att jag får sitta i nära en halvtimme på toaletten för att försöka göra nr 2. Lite för mycket information kanske?
Då kan jag även meddela att när jag kommer ut från toaletten så är jag så andfådd och anstängd att jag ibland nästan svimmar. Får kämpa som fan..

Det "roliga" i det hela är att det känns som man skiter ut jävla vattenmeloner. Men det ända som kommer ut är typ små små harpluttar.

Jag kan inte direkt säga att det är glamoröst med cancer..


Blomsterbud!

Fick nyss ett samtal från ett blomsterbud i Upplands Väsby. Dom ska komma och leverera blommor till mig under dagen! :)

Eftersom att jag jobbar i Upplands Väsby så kan jag nog vara ganska säker på att det är jobbet som skickat blommorna!
Det där gjorde min dag, eller det beror i och för sig på hur buketten ser ut ;p haha!


Milo


Hunden ska alltid vara med.


Men han gör mig glad...


Ögonen är trötta, så trötta..

Frukost intagen!


Fil med nektariner, linfrö och musli. Smörgås med gårdagens skagenröra och det bästa av allt:
TROPICANA JUICE.


Har typ "craving" efter Tropicana. Det är det absolut bästa just nu!
För mig har det blivit viktigt att maten ser god ut och att det faktiskt är gott. Det har ju blivit lite si och så med maten för mig. Under första delen av en kur har jag väldigt svårt för att laga mat och matlagningsos. Därför blir det mycket småätande. Vet ju att det är så viktigt att äta, men det är svårt när allt inprincip smakar skit.

Nu när jag är inne på andra veckan av kuren så är inte mitt smaksinne så påverkat. Är däremot ganska torr i munnen, vilket gör att jag dricker jättemycket Tropicana. Det gör att jag går på toa ungefär femtioelva gånger.

Nu är det dags för toan igen!


Ont!

Har inte kunnat sova mycket inatt. Har haft värk i både svank och lår. I det läget spelar det ingen roll vad man gör. Det hjälper inte att sträcka på sig, att byta ställning eller att bli masserad. O inte kan man få någon typ av smärtlindring heller. Alvedon är det ända. Det hjälper ju extremt mycket.

Jag känner mig jätte elak. En utav mina närmsta vänner kom hem från en resa till Canada för några dagar sen. Vi bestämde oss för att ses igår. Men jag orkade inte alls. Hon både ringde och skickade sms och jag svarade inte ens.

Inte nog med att man ska dras med den här skiten, nu försummar man även sina vänner. OCH DET FÅR ALDRIG HÄNDA!



Nu är det dags för sprutan igen... Någon som vill byta?

Folk och deras tävlingar.

Blir så irriterad!

Folk går in på bloggen och lämnar en kommentar om att dom vill att man ska vara med och tävla om hårprodukter.
Läser dom inte ens något inlägg innan dom lämnar en kommentar om tävling?? Skulle man faktiskt läsa bloggen så inser man väl att jag inte ar något hår. Har både skrivit det och till och med visat det!

Det känns som att vissa bara är så desperata.. Visst kan man göra misstag men nu har det hänt flera gånger, och jag har bara haft bloggen i en vecka!

Deppig

Fick en akut depp. Visste inte vad jag skulle göra. Grät mängder och kände mig allmänt låg och nere. När jag är ledsen brukar jag duscha. Vet inte varför jag tycker att det hjälper? Kanske får vattnet det ledsna att försvinna?
Duschade både varmt och kallt, men känner inte att det hjälper.

Orkar ingenting, vill inte göra någonting. Inte ens sova. Bara ligga och stirra i taket.

Fan ta dom här perioderna. Mådde ju så bra tidigare...

Hungrig.

Man kanske ska tjuvstarta lite på middagen?

Jag tänker tonfisk, avokado kanske ägg och knäckebröd? eller lyxa till det med baguetten jag köpte till ikväll?
Nog tänkt, Patric får köpa en ny baguett! :)

"Morbror" Patric och Isabelle

Dagens motion!

Som jag har sagt tidigare så är min grundkondis urusel. Ännu sämre blir den med alla dessa gifter i kroppen.
Kände mig ju pigg och fräsch, tänkte gå ner och handla lite och hämta ut paketet från posten.  Peace of cake ju...

Tur att man tog cykeln kan jag säga! Fick en stor jävla kartong plus att jag handlade en kasse mat, plus handväskan. 
Från affären är den en lååång backe upp till lägenheten. Behöver jag säga att jag nu är inprincip död?
Svettig, hungrig, lite grinig oxå tror jag.

Så här ser min hall ut efter att ha provat och tittat på alla kläder!
ÄLSKAR SKORNA TILL HÖGER!


Köpte som sagt lite mat till middagen. Först tänkte jag bara göra två röror. En skagen och en avokado/tonfisk. Men sen fick jag syn på fetaosten i kyldisken så nu blir det tre röror.

Haha idag till middag blir det röror med bakpotatis. Inte bakpotatis med röror.

Mot centrum!

Ska äntligen iväg till centrum och handla lite mat till kvällen. Blir bakpotatis med några goda röror.

Ska även hämta ut paketet från Ellos. Hoppas verkligen att kläderna sitter som dom ska!

Nu en dusch och sen ska jag sätta på mig ansiktet! :)

Första sprutan tagen.

Jag sa ju att jag ska försöka ta sprutan så tidigt som möjligt. Det gick väl sådär. Klockan är nu 12:37.
Idag gick det helt ok att ta den. Det jobbiga är inte själv sticket, utan att själv pressa igenom nålen genom huden. Men som sagt, det gick helt ok idag.

Senare under kvällen/morgondagen kommer den molande värken i ländryggen/svanken att uppkomma. Det är en sådan värk som gör att man inte kan sova, ibland knappt gå eller röra sig överhuvudtaget.




Jag vilar upp efter sprutan. Känner att jag alltid är nära på att svimma.
Vadå känslig?



Måste säga att hunden är nog den bästa terapin för mig. När jag mår dåligt kommer han och inprincip sätter sig på mig och ska pussas och kramas.  Han är så kelig min Milo!

Känns lite konstigt att lägga ut bilder på sig själv utan hår. Är inte många som sett mig utan sjalen, men antar att det är en del av accepterings proccesen?

Helgen på landet!

Helgen på landet kanon. Precis vad jag behövde. God mat, sol bad och fiske! :)

Lade ut nät och fick 5 stora abborrar och massa mört typ!
Milo vill alltid vara med när "morfar" håller på!



Storebror Nelson, aka den tandlösa! :)



Milo och Nelson leker

Godmorgon!

Starten på morgonen var inte den bästa direkt. För det första var smöret nästan slut. Räckte precis till en knäckemacka med leverpastej och smörgåsgurka!
Sen fuckade sig internet. Jävla skit!

Jag är en sådan person att när jag vill ha något så vill jag ha det NU. helst IGÅR.  Patric fick guida mig från jobbet och nu funkar det!. Kan inte låta bli att ta åt mig äran! haha

Snart är det dags för sprutan. Den ligger på "uppvärmning". Det är inte så kul att ta sprutan när vätskan fortfarande är kall. Då känner man verkligen att det spänner och gör ont.

Ångest!


Rubriktorka

Bloggen är väl inte världens roligaste nu kanske. Tycker själv om bloggar med massor av bilder, men här är det visst lite brist på det. Skyller på att vi precis fått tillbaka den bärbara och att man där inte kan sätta in minneskortet från kameran.

Men imorgon mina vänner, då blir det bilder! haha dock kanske inte världens roligaste! 



Trött...

Kom hem  från Patrics landställe vid 13:00-tiden. Hade det supermysigt.
Väl hemma hade vi en hel del att göra. 

- Hämta maccen (Som jag förövrigt använder nu) 
- Träffa kompisen Sofia och hennes kille Matti som drar iväg till Norge och jobbar
- Lämna pengar till lillebror
- Handla och fixa avmaskningsmedel till monstret hemma.

Sååå, en hel del med andra ord. Nu sitter vi och äter lite godis och ska snart kolla på Hells Kitchen. :)

Morgondagen ser ut på följande: 

Ska försöka ta min spruta så fort som möjligt. Tar jag den inte så fort som möjligt så går jag med ångest typ hela dagen, och sen slutar det med att jag tar den vid midnatt typ. Plus att jag blir sur på Patric för att han undrar om jag tagit den. Killen har det absolut inte lätt iallafall.. :)

Imorgon blir det lite bilder på allt möjligt, kanske på mina nya kläder från Ellos oxå, Vem vet.. haha!!

Vi för ca 1,5 år sedan. Ser ganska stirriga ut haha!


På landet!

Helgen har spenderats på landet. Först min familjs i Edsbro, och nu på Patrics familjs ställe på Solö, Norrtälje.
Helgen har verkligen varit kanon. Bara mysa, sola och fiska! :) Kommer bilder imorgon!
Början på den  här kuren har varit helt ok. Mår mycket bättre än förra gången. Alltid positivt!

På måndag börjar spruthelvetet? Vet inte om ni vill se när jag tar dom? Kan kanske vara ganska obehagligt. fast tycker man det behöver man kanske inte titta!

Kram på er alla! och tack för alla söta kommentarer. Det värmer kan jag säga.. <3

Godmorgon!

Vaknade upp till strålande sol och en pruttande Milo. Så fort han sträcker på sig.. PRUTT. Men dom högljudda är oftast luktfria haha!
Milo


Kvällen igår var helt ok. Mådde ändå relativt bra. Men hade en konstig bakiskänsla hela dagen. Känslan av att man vill spy med det går inte. När den känslan kommer är det lika bra att bara stoppa fingrarna i halsen. Känslan efteråt är helt obeskrivlig. Jag mår som en GUD. Blir genast pigg igen! 

Åker nog till landet idag. Orkar inte riktigt vara instängd i en lägenhet. Mår inge vidare här.  Förhoppningsvis kan jag uppdatera på lördag. 

Kram på er alla!  

Hells kitchen

Jag och Patric har kollat på nästan hela Hells Kitchen säsong 4. Som ett moment skulle som göra pasta med hummer.
Jag dregglar. Mat har blivigt en sådan stor del av mitt liv. När jag väl kan äta så går jag gärna ut på restaurang och lyxar till det ORDENTLIGT!.

Haha är det någon som har ett bra recept på skaldsjurspasta?

Börjar piggna på mig..

Jag får en behandling  varannan vecka. Första veckan är värst. Extrem trötthet. Illamående, förstoppad pga illamående medicin,  torrhet i munnen, bortdomnande fingrar osv. 

Vi har en lång uppförbacke i vårat område som jag brukar gå uppför med hunden. Det är tur att det finns 2 parkbänkar längs backen. Kondisen suger. Okej, den har aldrig varit bra. Men shit, jag svettas som en gris flåsar och blir alldeles illröd i ansiktet. Så känns det första veckan.

Andra veckan svettas jag som en gris, flåsar och blir alldeles illröd i ansiktet. Men jag behöver inte parkbänkarna. VICTORY! 

Men för att återkomma till rubriken " börjar piggna på mig". Känner mig nu relativt ok. Dagen har spenderats inne på toaletten och i sängen. Tror jag har duschat 3 gånger redan. Blir en gång till innan det är dags för sängen. Behöver värmen. Hatar däremot att våran dusch inte blir varmare. Vill nästan bli skållad. Jaja, man kan väl inte få allt här i livet :p

Bali februari 2008 Jag och min Mojito :)

...

Ny duschad, nykräkt och nysovd. Bra ord.
Är så trött. Inte i kroppen, men ögonen är så tunga. Det kommer att bli en prövning den här veckan och se om man orkar skriva så mycket som man vill.
Saknar vår bärbara apple. KOM HEM!

Sova igen.. ser typ ikors. Skriver efter min lilla tupplur


På sjukan

Sa i första inlägget att jag börjar bli svårstucken. Jo tjena. Jag börjar bli extremt svårstucken. Det är ironi egentligen. Jag hatar allt som har med sprutor att göra.. Nu ger jag mig själv sprutor. Hmm fan ta ironi...
 
Redo att bli stucken. Come on bara!


Högra armen gick sådär, hittade inget bra kärl + att jag blev stucken där igår
oxå. Inget stick alltså...



Vänstra armen då? Jo, där hittade vi ett kärl, men det gick i alla fall inte.
Ett byte av sjuksyrra kanske hjälper?



Högra armen igen då. Efter att hon "slagit" och värmt upp armen för att få kärlen
att svullna lite hittade hon ett bra sticktälle. RAKT PÅ EN NERV.  Om ni någonsin
har varit med om att nerven träffas så vet ni vilken smärta det är!!!!!
När nålen väl är i ett kärl ska man inte känna den. Det gjorde jag.  Det syns väl 
på minen oxå.
Behöver jag säga att vi fick ta ut kanylen igen?? 




Vänstra armen igen. Halleluja moment. Bara ett stick och inget mer.
Visst ser jag ganska nöjd ut?



Var ganska nöjd över att äntligen få börja med kuren.. sen dröjde det inte
länge...




...innan Johanna blir så trött så trött.


Tar med mig kameran.

Ända sen jag fick beskedet cancer har jag sagt att jag vill dokumentera min "resa", inklusive bilder. Nu har det inte blivit så vansinnigt mycket bilder. Men jag tror att det kan vara en bra terapi att ha bilder och titta på när allt det här är över. Att kunna se tillbaka och inse vad man faktiskt varit med om.

Har nog inte riktigt insett det, trots att över en månad gått.

Hmm, vilken jävla munterjök! Syns det att det är ett rosa tema idag?


Vad tycker ni om elefanttavlan i bakgrunden?


Godmorgon!

Gick upp kl 07:00, gick ut med hunden, och käkade frukost - kräkvänlig frukost bestående av fil och en knäckemacka. Enkel frukost som inte egentligen smakar så mycket.

Kan ju berätta att efter min första kur så var jag jättehungrig. Kände mig bakis hungrig. Ville ha fett och socker. Så vi köpte pizza. Jag mådde ju relativt bra då, inte fan visste jag att skiten skulle komma upp igen. Så fort jag tänker på pizza nu så får jag kvälningar.


Kan inte sova...

Vet att jag borde sova. Både hund och sambo sover. Jag då? Varför kan inte jag sova?
Helgen och dagarna efter har varit de första på länge som jag faktiskt mår bra. Hatar att veta att jag om några timmar kommer att få något i min kropp som gör mig sjuk.

Vill utnyttja den tiden jag mår bra till max. Det suger att vara sjuk...

Ångesten smyger sig på.

Hela dagen har jag hållit mig sysselsatt. Mest med att skriva, det får en att tänka på annat. Men morgondagen är oundviklig.  Fan.

Känslan när dom sprutar in skiten som ser ut som Rosévin i armen. 



Två timmar tar det. Första timmen är ok. Andra timmen börjar jag bli trött, eller ögonen känns så tunga och trötta.
Vår bärbara data är på reparation annars hade vi tagit med den och kollat på film. Tiden går fort då,  man får fly till en annan värld.

Patric är ute med Milo nu, när han kommer hem blir det Hells Kitchen! haha Älskar Gordon Ramsey!

Jag är hungrig..

Vill ha min lasagne nu!

Hej ni

Ser att det är endel som klickat sig in här.. Vilka är ni?
Skulle vara kul att veta vilka som läser om mitt svensson liv med en knorr.
HAHA det beskriver faktiskt mitt liv perfekt.

Johanna - lever sitt svensson liv med en knorr.


PS. Milo hälsar



Vilka är ni?

Mitt hår.

Jag har alltid velat ha långt hår. Inte extremt långt men bra mycket längre än det här iallafall. Hittade inte någon jättebra hårbild på mig.

Nu när jag varit utan mitt hår i ca 1 månad så ser jag helt annorlunda på mitt hår. Jag hade ju långt ju!
Det är verkligen så att man saknar inte något eller inser inte hur bra man hade det förrens man förlorat det.

Nu kan jag helt ärligt säga att jag inte saknar mitt hår så extremt mycket. Det blir en vanesak helt enkelt.
Men helt seriöst, hur många av er tjejer har inte någongång varit nära på att raka av er håret i ren protest för att håret inte gör som man vill? :p

haha jag har rakat håret. Eller Patric gjorde det. Även fast det var en jobbig och tråkig sak så var han så nöjd för att han fick raka mig. Haha det är inte alla som får raka av sina flickvänners hår. 
 
MEN, något som jag faktiskt  saknar så är att duscha med långt hår. Är inte alls samma njutning att duscha skallig. USCH!


Pyssliga jag!

Jag är så inponerad av mig själv! Till och med Patric är det. Han tycker att jag är så pysslig.. I helgen har jag bakat bröd, städat nästan hela lägenheten, tvättat sjuuuuk massa tvätt. och då menar jag sjuuukt massor av tvätt. Igår gjorde jag efterrätt som jag tog med till mammas och pappas middag och idag har jag lagat lasagne. :) Jag har varit er riktigt bra hemmafru åt min man!

Man märker att jag utnyttjar tiden nu innan kuren, för sen vet jag att tvättberget kommer att växa, disken kommer ligga framme, hela hemmet förfaller typ. Vem är det då som får plocka upp efter mig? Jo, Patric får - efter jobbet. Han får plocka, och diska och städa.

Behöver jag säga att jag älskar honom?
Utan han hade det här varit 1000 gånger jobbigare!

Vi i Turkiet för 2 år sedan... <3


Efterbilder...

Ni har nu sett hur jag ser ut i vanligafall. Jag ser väl ut som vemsom helst egentligen. En svensson haha. Men nu ska jag visa hur jag ser ut i sjal.

En sliten Johanna med min senast köpta sjal!


Det syns att man varit ute lite i sol

Uttråkad..

Det kanske märks att jag är uttråkad. EXTREMT UTTRÅKAD! Vädret suger, Patric jobbar, jag är trött, och godissugen. VÄLDIGT GODISSUGEN! :)


Samma dag som jag fick reda på att jag hade cancer skulle jag åka till London
och hälsa på min syster Malin och hennes dotter Isabelle. Den resan kom verkligen
lägligt. Det är svårt och tänka på tråkigheter när man håller en sån liten liten bebis.

Moster Johanna och Isabelle



Vacker som en tavla...




Jag och Stina förfest :) (Bilden är tagen 2 veckor efter oparationen, man
ser omslaget på axeln)



Pappa, jag och mamma på landet


Jag, lillebror Mattias som tar studenten och lillebror Fredrik. Bilden är tagen
två dagar efter min första kur. Ser lite sliten


Min berättelse... (Varning för långt inlägg)


Allt började med en knöl på min vänstra axel. Trodde först att det bara var en finne, eller annat konstigt och att den skulle försvinna av sig själv. Men efter några månader sa min pappa att jag faktiskt borde kolla upp den - försäkerhets skull. Det hade ju även jag tänkt eftersom att jag störde mig på den. Inte för att den gjorde ont, utan mer för att den syntes. 

Inte världens bästa bild på mig kanske, men det här är den ända bild jag har där man faktiskt ser knölen.


1.
Vanligt läkarbesök - läkaren klämde och kände. Sa att det antagligen bara var en förstorad talgkörtel. Vissa människor får sådana. Vissa tar bort dom, andra lever med dom hela livet. Läkaren ville att jag skulle göra ett ultraljud på knölen för att bekräfta att det verkligen var en talgkörtel. Fick dock inte någon tid för ultraljud förens efter min ocg Patrics Baliresa. Tror att jag gjorde undersökningen i slutet på februari, början på mars.


 2. Ultraljud. Skit äcklig läkare. Han hade äckliga händer som luktade fisk. Tyckte även att han var oproffesionell. Han antydde in princip att jag var konstig som sa att jag ville ta bort den. Även han sa att de flesta som får förstorade lymfkörtlar låter dom vara. Ungefär som att det skulle vara onödigt att ta bort - onödig tid. Men jag sa ändå att jag ville ta bort den.


3. Den 17 mars 2008 fick jag ett samtal från Täby Närsjukhus om att dom hade en ledig operationstid om två dagar - den 19 mars. Tackade genast ja, eftersom att väntetiden brukar vara ganska långa för sådana här typer av operationer. Var inte speciellt nervös. Hade ju fått förklarat att det skulle vara som att ta bort ett födelsemärke, och det har jag ju gjort förut. Utan speciell smärta.

Den 19 mars kom jag till sjukhuset utan att vara speciellt nervös. Patric var med och satt och väntade i väntrummet. Jag fick ta av mig alla kläder och sätta på mig en mössa och en sjukhusrock som var öppen där bak. Bara där reagerade jag ganska mycket. Så här hade de inte gjort när jag tog bort mitt födelsemärke. Fick gå in i ett sterilt rum och lägga mig på en brits. Där fanns en läkare och två sjuksyrror. När ena sjuksyrran såg knölen sa hon att det var ju en liten töntig knöl. Läkaren la sen lokalbedövningen. Fy fan vad ont det gjorde! Blev så yr och illamående att jag fick syrgas för att jag skulle må bättre. Under tiden läkaren opererar mig pratar hon med sjuksyrrorna utan att hon vet att jag hör dom. Hon säger saker som att "det här var konstigt" och "den var ju betydligt större än vad vi trodde" osv. Hon kunde heller inte sy igen såret eftersom att hon var tvungen att gå djupare än vad som var planerat. Syr man då igen såret så finns risken att det blir infekterat. Så jag blev omplåstrad och sen lämnade jag sjukhuset och åkte direkt till jobbet.


4. Dagen efter skulle omläggningen bytas. Åkte till Täby Centrum Doktorn och vilken smärta! Var nära på att svimma. I ca tre veckor bytte jag förband varje dag. Efter det kunde vi byta var annan dag. Patric lärde sig även att byta, så vi slapp åka till sjukhus eller till Tessan (Patrics sjuksystsyster) var och varannan dag. (Idag är det den 8 juli och det har fortfarande inte läkt ihop)


5. Den 29 april ringer min husläkare och säger att hon vill träffa mig för att gå igenom provsvaren. Går tidigare från jobbet för att få det överstökat så fort som möjligt. När jag träffar henne sen så säger hon in princip bara att hon ska skicka en remiss till Hematologen på Karolinska Universitetssjukhuset för en vidare utredning. Det hon sa till mig var att jag hade något fel på mina vita t-celler. Här sviker minnet, kommer inte riktigt ihåg allt. Några dagar senare får jag en remiss till Karolinska.


6. Efter många om och men kom jag till Karolinska och Hematologi avdelningen. Hade en avtalad tid kl. 11:30 men kom inte in till läkaren förens kl. 12:00. Bara det att sitta och vänta på att få komma in i 30 minuter samtidigt som du vet att du kanske kommer att få höra något som kanske inte är så roligt. Men jag trodde hela tiden att det var något med hur mitt blod koagulerar, eftersom att jag ligger på gränsen till att vara blödarsjuk.

Det första läkaren säger till mig sen när han väl kommer är "- oj, du är ensam?". Då blev jag nervös. Det var ju ingen som sagt att jag borde ha haft någon med mig? Hur kunde jag veta att han skulle ge mig ett tråkigt besked?? Läkaren ställer först några frågor, och sen börjar han klämma och känna i armhålorna, halsen, och ljumsken. Sen sätter han sig ner och berättar att jag har cancer - Lymfom. Han börjar berätta om behandling och massa saker. Men det ända jag egentligen hörde var tumör, cancer, strålning, cellgiftsbehandling, tappa hår. Han berättade att det kommer att bli tre tuffa månader med strålning. Förhoppningsvis så slipper jag cellgiftsbehandling, men det är inte uteslutet. Han berättade att jag nu kommer att få genomgå ett antal tester. Bland annat blodprover, ryggmärgsprov och datortomografi och urinprov.


7. Efter det väntade ett antal mindre roliga tester. Ryggmärgsprovet var helt fruktansvärt. Först så bedövade läkaren området med tandläkarbedövning. Herregud vilken smärta! Kunde knappt ligga still även fast jag fått det berättat för mig att det är så viktigt att ligga stilla. Efter att stället är bedövat så tar dom och sticker mig i fingret, fråga mig inte varför, för det har jag absolut ingen aning om. Men stack mig gjorde hon i alla fall. Sen säger läkaren att nu börjar vi med själva proceduren. Ok, säger jag. Trodde inte att jag skulle känna när nålen gick igenom huden. Men jag kände typ ett "plopp". Jätte obehagligt. Hon säger att jag kommer att känna ett tryck som går ner mot rumpan till. Fan vilket tryck! Och det var otroligt svårt att känna skillnad på om det faktiskt bara var obehagligt eller om det gjorde ont.


8. Blodprover. Hela 10 rör skulle dom ta från mig. Som tur så hade jag en super trevlig utländsk karl som stack mig. Han var verkligen super! Fick mig att slappna av, då jag tror att han förstod att jag tycker att nålar och sprutor är så fruktansvärt obehagligt. Sticket kändes knappt inte. Han var bra!


9. Urinprov. På toalettväggen hade dom en jätterolig beskrivning om hur man tar ett urinprov. Kvinnor: Sära på blygläpparna, låt den första urinen hamna i toaletten, likaså den sista urinen.  HAHA, Hade ingen aning om att det fanns ett "fel" sätt att ta urinprov på! :)


10. Sen var det dags för kontraströntgen. Kom till Täby närsjukhus. Och där väntade två timmars kontrastdrickande. Kul! Vattnet var smaksatt med lite lakrits för att det skulle vara lättare att dricka. Yeah right! Första glaset var helt ok. Skulle dricka ett glas var 20:e minut. Och det var 1 liter vatten. Resten av glasen fick man verkligen pina i sig.

Jag var så nära på att spy flera gånger. Plus att jag var tvungen att gå på toa 4 gånger på 2 timmar. Och snyta mig femtioelva gånger på grund av allergin. När kontrasten var uppdrucken var det dags att gå till datortomografi. Väl där fick jag en kanyl i armen för att få ännu mera kontrast i blodet. Fick ligga med armarna över huvudet. Sen skulle jag blunda och hålla för andan samtidigt som hon satte igång maskinen och jag skannades. Det var en jättekonstig känsla att åka in i maskinen. Man hade ingen uppfattning alls om hur fort man "åkte" eftersom att man blundade. Sen stannad maskinen och en slang kopplades till kanylen. När kontrasten kom in i blodet så blir man alldeles varm i kroppen. Över halsen, magen, rumpan osv. En både skönt och konstig känsla. Men det äckligaste var att det riktigt bubblade till i kanylen när kontrasten kopplades på.


11. 
 Fredagen den 23/5-2008 var det dags att återigen träffa min läkare Anders. Den här gången följde även pappa och Patric med mig. Måste erkänna att jag inte alls kände mig nervös när vi satt i väntrummet. Kände mig nog mest tom. Till slut kom läkaren och han frågade hur de senaste två veckorna hade varit. Vi kom in i rummet och alla satte sig ner. Han sa att diagnosen är den samma dvs. lymfom. Men dom hade även hittat en förändring mellan armhålan och bröstet. Han kunde inte känna den men den satt antagligen under bröstmuskeln. Detta betyder att det inte längre räcker med strålning. Jag måste genomgå cellgiftsbehandling eftersom att man inte till 100 procent kan veta att jag inte har det någon annanstans. Cancer celler kan finnas någon annanstans och därför blir det cellgifter.

Jag kommer att tappa håret, och jag blir sjukskriven i 4 månader - under hela sommaren. Jag har även fått en massa mediciner, bland annat kortison och illamående tabletter. Men även sprutor som jag ska ta dag 6-10 efter cellgifterna. 

- Jag hade min första kur den 27 maj 2008. Kräktes som en gris. Men bara den dagen.
- Onsdagen den 4 juni hade jag, Stephanie och Stina en hår cermoni. Vi klippte av håret, eller hästsvansen. Blev faktiskt fint.
- Lördagen den 7 juni började mina fingrar att doma bort
- Söndagen den 8 juni. Håret började att ramla av. Kunde dra handen genom håret och få med ett 20 tal hårstrån.

Idag är jag rakad. Orkade inte vakna med att kudden var full med hår. Eller duschen.  Idag är jag som sagt rakad. Har hår kvar, men det är extremt tunt.  Not to pretty


Min hund är en slampa


Milo sover nästan alltid så här.. Med bollarna helt synliga!



HAHA, min bebis <3

:(

Det funkar inte att ladda upp bilder... :(


Hemma från sjukhuset!

Besöket hos min läkare Anders gick bra! Mina värden hade gått upp igen vilket betyder att vi kör på imorgon som det var tänkt. Det blir då min fjärde kur. Hade ju egentligen hoppats på att den skulle skjutas upp.. men men.

Gick även till apoteket för att hämta ut mina Neupogena sprutor. Kan ju säga att jag är glad att det finns frikort. Annars ska dom ha ca 10.000 för 10 sprutor! Insane...

Förra kurens använda sprutor...




Närbild på en använd spruta



Måste jag säga att jag har ångest? På måndag ska fösta sprutan tas. I låret. Ibland gör det skit ont, ibland känns det inte alls. Men bara känslan att själv ge sig själv en spruta, att själv trycka så att nålen går igenom huden och sen spruta in vätska. Jag svimmar nästan varje gång. Dock alltid precis när jag är färdig. Haha lyckas alltid hålla mig tills jag är färdig!

Godmorgon!

Har precis ätit en mycket god frukost med min kära sambo! :)
Pappa kommer om ca en halvtimme för att skjutsa mig till Karolinska sjukhuset.
Idag känns det väldigt vemodigt. OM alla mina prover är bra så blir det en fjärde cellgiftsbehandling imorgon. Vet att jag måste gå igenom dom men fy fan vad det suger. Igentligen hoppas jag att mina värden är liiite för låga. Då är dom tvungna att skjuta upp behandlingen i upp till en vecka. Förstå, jag skulle må som en prinsessa i en vecka! Ingen illamående, inga bortdomnande fingrar,

Imorgon.

Imorgon ska jag visa lite bilder på hur jag såg ut för ett halvår sen och hur jag ser ut nu. Vet inte om jag vågar visa flinten :p men annars får det räcka med sjal. Scaaary. Det är typ bara familjen som sett hur jag ser ut utan hår. HAHA som ett ollon! :)

Åter hemma.

Kom precis hem efter middag hos familjen. Orkar bara vara hemma hos dom sista dagarna innan en ny behandling.  Veckan efter behandling är jag så trött, orkar typ nada.
Men middagen var supermysig och jättegod. Pappa följer med på läkarbesöket imorgon eftersom att Patric ska på intervju. Men det känns alltid tryggt att ha pappa med. Är pappas lilla flicka.

Nu ska jag och Patric kolla på Hells Kitchen och smälla i oss popc

Det regnar ute.

Dagen har varit sådär. Inte nog med att det är piss väder. Jag har tvungen att  åka till KS för att göra en datoromogafi för att se om tumörerna svarar som dom ska på cellgifterna. Inte nog med att dom stack mig för att jag skulle få kontrast i blodet. Sen så skulle dom jävlarna sticka mig igen för att ta blod. Jag som hatar att bli stucken. Nu har dom stuckigt så mycket att jag tillochmed börjar bli svårstucken... Huuuh!


RSS 2.0