En ofarlig knöl


För exakt två år sedan var jag och min dåvarande kille på Bali. Vi hade en helt fantastisk semester och njöt av sol, bad och underbara dyk. Minnen för livet helt enkelt.

När vi kom tillbaka efter fem veckors semester så hade jag en inbokad tid för ultraljud av den knöl jag hade på min vänstra axel. En knöl som jag haft sen hösten. Jag minns att jag fick gå och sätta mig på en brist i väntan på läkaren (eller vad han nu var). Han öppnade dörren och såg allmänt stressad ut. Han tog mig i hand samtidigt som han tuggade på något - en hand som förövrigt luktade fisk fråga mig inte varför men det minns jag mycket tydligt.

Läkaren kletade sen på lite gelé på axeln och rörde "ultraljudspinnen" fram och tillbaka över knölen samtidigt som han bekräftade att det var en vanlig och framförallt ofarlig fettknöl. En fettknöl som folk lever med hela livet utan att ta bort. Ofarlig. Just då sa det inte mig så mycket, jag ville ju bara ta bort den. Det var ju trots allt en knöl som syntes och jag störde mig på den. Jag framförde mina önskemål om en operation men läkaren (eller vad han nu var) avfärdade det och sa "-Det är en vanlig fettknöl som man inte gör någonting åt" Han upprepade även att "Folk lever med dessa hela livet." Han fick mig att känna mig dumförklarad, extremt utseendefixerad och resurskrävande som ville göra en operation på något som "Folk lever med hela livet". En ofarlig knöl helt enkelt.

Det känns skönt att skriva om det här såhär en tid efter. Man har hunnit reflektera, glömma och förtränga. Men framförallt så minns jag flera detaljer. När jag skriver minns jag flera detaljer. När jag skriver så minns jag. Det är jobbigt, men samtidigt känns det som att personen jag skriver om, som satt på britsen och väntade på läkaren (eller vad han nu var) vars händer luktade fisk, inte var jag. Det var någon annan. En annan Johanna.


Roliga saker.


Idag har det hänt två roliga saker! Dels blev jag intervjuad av två sjuksyrrestudenter som skulle göra sitt examensarbete. De skulle skriva en uppsats om hur det är att blogga om sin cancer. Tycker att det var en väldigt vettig frågeställning då internet och framförallt bloggar är väldigt inne i tiden.

De började med att ställa frågan "-Hur skulle du beskriva dig själv?" Jag tycker verkligen att de frågorna är så svåra! "-...Hmmm.. Jo, jag är väl rätt trevlig, typ.. Ibland social... Kan vara rätt rolig, men oftast en pessimistisk bitterf*tta.." Typ så lät det. Förrutom den delen om en pessimistisk bitterf*tta, det skulle nog vara lite väl magstarkt :p Men i övrigt gick intervjun bra, tror jag i alla fall. Jag hoppas att de tyckte att de fick lite vettig bakgrund och bra saker att använda och ha med i sitt arbete.




Den andra roliga saken hände en utav mina bästa vänner Sofia under natten/morgonen! Hon skulle ta nattåget ner till Helsingborg där hon pluggar. Hon kom till T-Centralen vid 24-snåret, men tåget var försenat till 01. Så hon stod ute i kylan i en timme och längtade tills tåget skulle rulla in på perrongen, hon ville in i värmen.

När sen tåget kom så visade det sig att elen inte fungerade. Det var kolsvart och svinkallt. Men hon gick och la sig och sov väl i typ 5 timmar innan hon vaknade upp av att hon var kissnödig. Så hon knallade iväg mot toaletten. Påvägen mötte hon en utav tågvärdarna som gick omkring med en ficklampa (elen fungerade forfarande inte) Hon frågade värden var det var någonstans varpå han svarade "- Vi är i Huddinge" Under de fem timmar hon sov hade de alltså inte kommit längre än till Huddinge! Jag skratta så jag grät när jag fick höra det, HAHA, hilarious!!



Det har faktiskt hänt en rolig sak till, men det kan jag berätta om först nästa vecka.. WOHO!

Åldersnojja...


...Or what?

21,2


Det är KALLT i Stockholms idag! Hela 21,2 minusgrader. Det blir att pälsa på sig ordentligt, med mössa, vantar, halsduk och de ful/söta med fruktansvärt sköna och framförallt varma Uggsen!

Efter jobbet idag ska jag möta upp två sjuksköterskestudenter för en lite intervju till deras examensarbete. Så det ska bli roligt :) Annars händer ingenting speciellt idag. Det är måndag.


Tragiskt...?


Jag är kär. Kär i min nya rosa dator. Jag är även kär i min tv, eller snarare boxen som ger mig alla kanaler. Jag vet inte om jag tidigare berättat att jag under dessa månader jag bott hemma varken haft tv eller egen dator? Fram till och med i julas gjorde brorsan lumpen, så under veckodagarna bodde jag i hans rum, och hade där tillgång till både och, men på helgerna fick jag flytta in i ett annat rum utan varesig tv eller dator.

Egentligen är det nog ganska tragiskt. Att man inte kan klara sig utan dessa saker, men det blir ju tomt! Inga ljud, eller någonting! Jag tycker att det är mysigt att ligga i sängen och zappa lite på tv:n eller surfa och blogga på datorn. Sen är det absolut inte det enda jag gör på kvällarna, men de flesta människor har både tv och dator och då även möjligheten att se ett bra program eller surfa.

Hmm. Känner att jag kom ifrån ämnet lite. Det jag ville säga är att jag nu har en dator, och att jag äntligen fixat en box till tv:n. Så. Nu vet ni det :)


Födelsedagsfirandet!


Igår kom som sagt mina närmsta vänner över för att fira min 23:e födelsedag! Sofia och Stephi kom över redan vid 16-tiden för att hjälpa mig med sushin, och vilken jäkla tur att de kom för annars hade jag fortfarande rullat risbollar och skurit avokado :)

Sushi in the making...

JÄKLAR vad god sushin blev! Är grymt imponerad faktiskt! Använde färsk lax, tonfisk, scampi och avokado och massor av annat gott! Glömde dock att ta en bra bild innan vi började att äta, men de två faten på bilden nedan var helt fyllda med rullar och "risbollar".



Efter middagen var det dags för presentöppning, haha! Fick ett stort kort där det stod :

GRATTIS VÅR GAMLA TANTA!
Som sexig, snygg singel, så lovar vi 
att dessa kit är mer än nödvändiga för
din egna stimulans. Slit de med hälsan!

Go Girl
WE LOVE U

Sofia, Stephi, Hedda, Maria och Häss


Ni kanske kan gissa vad som fanns i påsarna? HAHA
 
Efter present öppningen åt vi efterrätt och sen blev det utgång! Jag hade en jätterolig kväll, och det har jag att tacka mina underbara vänner för ♥




Min nya rosa leksak!

 
Äntligen har jag köpt den! Ligger just nu i sängen och försöker lära mig hur den funkar. Men bara att kunna ligga i sängen och surfa, blogga eller bara lyssna på musik är en sådan frihet! Nu slipper jag gå till brorsans rum eller till datorrummet! Sen så är den rosa oxå, haha, helt klart ett stort plus :)


Ambassadeur


Så vad gjorde jag igår då?
Jag gick helt spontant på en spelning på Ambassadeur med två vänner och tillika kollegor! Hade en jättetrevlig och relativt nykter kväll. Hade lovat mamma att inte vara bakis, haha ;)

En bra kväll helt enkelt! Och väldigt, väldigt spontan och lite otippad oxå. En bra födelsedag :)

Nu är det dags att förbereda för kvällen. Efterrätten är på gång, jag ska ner till centrum och köpa vin och en kvarting till en fördrink, kanske leta efter något att ha på mig, handla sista minuten mat. Senare i eftermiddag kommer Stephi och Sofia och hjälper till att laga sushi!

Dans med en bror på en födelsedag.


Blåsa på kladdiga händer, haha


Fick till den "rätta" Let's Dance-hals-sträckningen-a la-typ-vals.


Lillebror är med på ett hörn och skäller


Avslutar starkt. Samtliga i juryn gav 10-poängare :)

Godmorgon rynkor!


Nej, riktigt så illa är det inte. Men då var man 23 år då. Tjugotre vintrar. Jag märker ingen som helst skillnad. Hade en jätteroligt spontan kväll igår! Den blev inte alls som jag trodde att den skulle vara. Jag var inställd på en lugn hemmakväll med päronen, bänkad framför Let's Dance och ladda inför ikväll istället. Men så blev det inte!

Kom hem vid 4-tiden imorse, och som vanligt skiter jag alltid i att ta bort sminket när jag kommer hem sent, villet resulterar i en  v ä ä ä l d i g fräsch Johanna ;)

TACK ni underbara för era gratulationer på min födelsedag! Jag bockar och bugar ♥

Vad är det för en dag...


...Vad är det för en dag?
Nej, det är ingen vanlig dag för det är Johannas födelsedag
HURRA, HURRA, HURRA!


Livet kan inte vänta.


Sabina hittade mig i bloggrymden när jag var sjuk. Hon kommenterade ofta och vi peppade varandra. Vi var cancersystrar. Vi hade en ömsesidig förståelse för varandra, trots att våra sjukdomar hade olika prognoser.

Jag läste även hennes boksysters Ulricas blogg, dock lämnade jag sällan något spår efter mig i kommentarsfältet. Jag visste heller inte att hon läste min blogg. Men så i samband med min separation så lämnade hon ett meddelande. Hon hejjade på mig och höll tummarna för mig. Också hon en cancersyster. Efter det har jag allt oftare kikat in på hennes blogg, och ibland lämnat en liten kommentar. Men nu är även hon borta. Livet kan inte vänta... ♥

Ni starka, starka kvinnor. Jag tror inte att ni anar hur många ni har hjälpt. Så mycket ni har gjort för oss andra cancersystrar ♥

Peace.



Godmorgon torsdag.


Status : Fortfarande förkyld
Dagens : skitigt hår, fleecetröja och mjukisbyxor
Att göra idag : TVÄTTA HÅRET. Ner till Täby Centrum för att köpa färsk ingefära. Ladda inför lördagens födelsedags/sushimiddag :)

Sen efter det blir det nog ännu mera tummrullning och navelpillning. Spännande.

Jag vill tillbaka till Åre!!

ett, två, testing, testing!

Som jag skrivit ett antal gånger tidigare så äger jag inte en egen dator. Exet har den gamla. Så just nu använder jag mobilen. Har inte gjort det förut, så vi får se om det funkar :p Ligger just nu i sängen, ska snart sova, måste bara gå o borsta tändern.. Kan ju även meddela att jag ännu inte tvättat håret- fy fan vad jag är äcklig.. Usch!

tummrullning och navelpillning.


Ringde närmsta chefen nyss. Tänke ringa för att be om råd för hur jag ska göra under morgondagen, men hann inte mer än säga "-Hej.." innan hon nästan befallde mig att stanna hemma imorgon oxå. Det är tydligen flera på jobbet som är sjuka och har varit hemma i flera dagar - som jag. Hon tyckte inte att det var värt att riskera något. Så, jag blir hemma imorgon oxå. Kul. Jag går hemma och rullar tummarna och pillar mig i naveln. Typ.

Sen så är jag jäkligt frustrerad över att jag inte äger en laptop. Jag vill kunna ligga i sängen och kolla på film, surfa och blogga. Jag orkar lixom inte gå upp för att sätta mig i datorrummet...

Men forhoppningsvis får jag lite bidrag till en dator på fredag/lördag, för då blir lilla jag ett år äldre :)

Så här het är jag idag. Sen så har jag inte tvättat håret på typ fyra dagar. Kanske är dags nu?


Sjuk


Är hemma idag oxå, men imorgon är det dags igen! Mår bättre idag men känner inte alls för att prata i telefon när jag låter som jag gör.. Har precis varit ute ned lillebror Nelson, som han njuter av att vara ute i snön ♥

De underbara Uggsen är på jobbet, därav gummistövlar med raggisar i. Nu är det dags för frukost!

Fortsättning...

Middag på hotellet


Körutbildning. Sladd på is, skoterkörning och start/stop


Team två äger!


Roommates






Hemma!


Japp. Efter en timmes bussresa från Åre till Östersund, en timmes väntan i Östersund och en timmes flygresa från Östersund. Sen bussresa till jobbet, från jobbet åkte jag med Carro. Vi gjorde ett pitstop på Willys och köpte ostbågar och cola :p. Jag har försökt få tag på riktig cola under helgen men överallt serverades det bara pepsi.. WHY?!

Jag har haft en helt fantastisk helg, underbart väder, roliga upplevelser, roliga kollegor. Fantastiska kollegor helt enkelt!

Partytåget upp till Åre


Spa-avdelningen på Copperhill Mountain Lodge



Poolen



Zipline..


Afterski :)


Tre tjejer delar badrum ;)



Fortsättning följer...

Åre!


Jag hann inte skriva om det som jag raderade igår. Har packat som en galning inför Åre. Så under helgen helgen kommer det inte att bli några inlägg. Det har i och försig varit rätt tomt på det under några dagar nu, och dessutom är ju ni rätt vana vid rätt gles uppdatering, haha!

Men hoppas att ni kommer att få en underbar helg i kylan! Förresten! Är det några som ska upp till Åre??

J*vla skit!


Jag hade precis skrivit ett riktigt bra inlägg. Jag var riktigt nöjd med det jag skrivit och hur jag skrivit det. Sen så råkar jag radera skiten istället för att publicera det!! Fan vad jag är puckad!! Får se om jag orkar skriva skiten igen.. Jag som var så nöjd med det jag skrivit.. Jävla skit.

Hej vänner!


Hur är läget?

Med mig är det bara bra.. Sitter just nu i brorsans rum och fixar över partymusik till Ipoden. Lyssnar på musik som spelades mycket "förr" när jag var ute, det vill säga när jag var typ 18 bast (shit vad gammal jag känner mig nu...) På torsdag går nämligen tåget upp mot Åre, och konferans med jobbet. Väl där ska vi konferansa, åka Zipeline och afterskia :p

Bjuder på lite bilder från i lördags - hemma hos Häss! Jag kom dit efter träningspasset Sats höll i Globen, sen köpte vi hem mat och satt och käkade och snackade, och flummade en hel del :p Sen kom det över ett gäng 18-åringa tjejer (då kände jag mig v e e e r k l i g e n  gammal!!) som Häss ville ragga lite på, haha!!

Vid 00.00-tiden drog vi vidare till Cafèt, där var det helt ok. Men gillar inte riktigt folket där, det är lite för mycket drinkluder (får man kalla dem så?) och mycket överklassdregg, men jag dansade och hade kul ändå, haha!

Vi kom hem runt 04:30-tiden efter att ha stannat vid korvmojen precis nedanför! Juste, påväg hem från Cafèt så bestämmer sig Häss för att han ska ringa till Stephi. Klockan är då runt 04.00. Självklart så svarar hon inte, så han börjar snacka om hur dålig hon är som aldrig svarar och bla,bla, bla. Hur som, tillslut kommer vi hem och hoppar i säng. Men vi hinner inte sova så länge innan Häss alarmklocka börjar tjuta, jag springer fort som fan upp för att stänga av skiten, men måste ha kommit åt en snoozeknapp. För sen ringde klockjäveln var 5:e minut. Inte nog med det. När klockan var runt 08 så bestämmer sig Stephi för att hämnas Häss samtal... Men det gjorde inte så mycket...


... För hon och Micke kom över sen och gjorde frukost till oss - PANNKAKOR! :)



Lördag


Hej vänner, hur mår ni?

Jag mår helt ok. Var hemma igår och kollade på Lets Dance med mami och papi, men gick och la mig efter Solsidan. (Som förövrigt är ett grymt roligt program, HAHA!) Men jag missade vilka som åkte ur Lets Dance.. Har fortfarande inte tagit reda på det, haha!

Ska snart åka in till Globen för att tillsammans med en kollega medverka i ett event som Sats håller i. De ska lansera ett nyss pass som nu går under namnet SatsX, ska bli riktigt kul! Jag som inte tränat på hela veckan!

Efter Globen ska jag åka hem till Häss, vi ska väl käka något för att sen dra ut tillsammans med Stephi och några till! Men vill önska er alla en jättemysig lördag!

Emma, Maria och jag på Tegel förra lördagen

2010-02-04 och födelsedagsmiddag


Torsdag.

Idag mår jag något bättre. Hade en riktig depp när jag kom till jobbet och Stephi ringde. Hon hörde att jag lät ledsen och självklart blev jag ännu mera deppig. Men som tur är får jobbet och ens arbetsuppgifter en att må bättre och fokusera på annat. Mamma och pappa kom och hämtade mig efter jobbet och så åkte vi och handlade till morgondagens sushi-middag. Ska bara vara hemma imorgon och ta det lugnt. Som jag har gjort hela veckan. Har säkert gått upp de 7 kilo jag gått ner pågrund av att jag inte tränat ett skit och svullat chips. Men men, nästa vecka tar vi tag i det igen!

På tal om sushi! Anledingen till att vi ska käka det imorgon är för att jag ska laga det på min födelsedags-middag jag ska ha den 20 februari, så vi kör en liten prov-omgång. Det middag med de bästa vännerna och sen utgång :) Ser verkligen fram emot den kvällen, ska bli så jäkla kul!

Nu ska jag gå och lägga på mig ytterliggare ett kilo i vikt.
Godis väntar. Fast jag fattar inte varför jag valde godis egentligen när chips äger godis så jäkla hårt!

Varför?


Varför kommer ångesten alltid smygandes under kvällen?
Jag har inte direkt märkt av någonting under dagen, men under eftermiddag / kvällen så kom den som ett brev på posten... Det är ett tryck över bröstet och det blir jobbigt att andas. Jag blir trött, samtidigt som jag blir rastlös. Jag vill bara att det ska gå över. Jag tycker inte om den person jag blir när jag mår dåligt. Jag vet  h u r jag ska tänka och vad jag  i n t e ska tänka på. Men det är inte så jävla lätt när allt jag tänker på är negativt, när jag har svårt att se något positivt.

Jag är fruktansvärt glad över mina vänner, de ställer upp och gör allt för att muntra upp och peppa mig. Men i det här läget kan de inte hjälpa mig. Det är jag själv som måste släppa dessa jobbiga tankar och försöka tänka positiva saker. Vilka positiva sidor har jag egentligen? Just nu ser jag bara negativa och dåliga saker. Vad kan jag se som positivt i den situation jag hamnat i och vilka positiva erfarenheter har jag fått?

Som sagt. Varför kommer alla jobbiga tankar under kvällen?

Laptop


Jag måste köpa mig en laptop. Maccen som jag och exet hade får han behålla, enbart för att jag inte behöver en sådan avancerad dator. Jag vill ha en surfdator som jag kan blogga med och så vill jag kunna kolla på film. Den får gärna vara lite mindre och så vill jag ha en söt dator :) Prislappen vara upp till 5000-6000 :- Har ni några tips??

Gamla bilder.


Systrar på promenad i Kingston, London. Hade dagarna innan fått reda på att jag hade cancer. Eller, samma dag som jag skulle åka fick jag beskedet. Dock var läkaren säker på att det räckte med strålning.


Lillebrors studentdag och två dagar efter första kur för min del. 


Eller den här. Den har jag inte sett tidigare. Dagen jag började tappa håret. Minns att jag var rätt facinerad av det och bad även pappa att dra. Mamma ville inte :)


Midsommarafton -08. Älskar chips. Sjuk eller inte. Chips ska det vara. Och ett glas vin.


Den här har jag visat tidigare. Men jag tycker att den visar en hel del : omplåstringen av såret. Skallig. Rödmosig runt ögonen och LAGAR MAT! Jag minns att det inte var länge sen jag hade fått en kur på den här bilden. Det gjorde att jag hade svårt att äta. Men ändå står jag och rör i stekpannan?? Som förövrigt innehöll tacoköttfärs, haha!


Gamla bilder. Gamla minnen.

Godmorgon trötta onsdag.


Fy fan vilken natt det har varit. Har inte sovit en blund. Vaknade imorse när klockan ringde och insåg att jag inte kommer orka att jobba 8 timmar idag. Så jag smsade mina kollegor och sa som det var. Sov fram tills 9, sen gick det inge mer. Nu sitter jag här framför datorn och slappar lite samtidigt som jag är in loggad på jobbet och försöker arbeta med det jag kan. Usch, hatar att känna den här stressen och ångesten.

Före och efter.



Före

 

Efter

Inte världens bästa bilder rent ljus och kvalitets-mässigt. But you get the point. Det är blondare i alla fall :) Och lite mera "tillklippt". Hon tog ingenting där fram i luggen, förrutom att jämna till det som var ojämt. Hon klippte bara upp det och formade i nacken!

Juste, när jag kom tillbaka efter jobbet säger Sanna (som inte visste att jag skulle klippa och slinga mig) "-Har du varit och solat?!" HAHA, tydligen såg jag mycket brunare ut i mitt blonda hår :)


Jag har blivit blond(are)!


Sitter på jobbet och väntar på att bussen ska gå. Den lämnar inte Infra förrens om 30 min, segt som fan, men vad ska man göra? Idag stod egentligen ett simpass på träningsschemat men som jag skrev i inlägget nedan så hoppar jag all träning denna vecka. Känns som ett bra beslut.

Ett annat bra beslut var att jag idag hos frisören bestämde mig för att go blond(er). Riktigt snyggt om jag får säga det själv, haha! Hon klippte ytterst lite på håret, klippte bara upp lite där bak för att forma till kaluffsen, och sen toppade hon lite och tunnade ut det. Till sommaren tror hon att jag kommer att kunna ha en tuff pagefrisyr :)

Tack så jättemycket snälla, söta ni för kommentarerna i inlägget nedan! Era kommentarer och pepp gör så mycket för mig! ♥


Inlägg som skulle publicerats för en timme sedan. Men blogg.se verkar vara helt stööört segt idag!

Slutkörd.


Jag tror inte att min kropp eller mitt psyke mår helt hundra. Anledningen till detta kallas för munsår, som jag har haft typ konstant sen jul / nyår. Munsåret hinner inte mer än försvinna innan det dyker upp ett till någon annanstans på munnen. Verkligen jätteroligt. Uppenbarligen är inte immunförsvaret på topp, och så känner jag mig stressad och orolig. Då passar de små monstrena på att poppa upp vilket gör mig ännu mer nedstämd. Skit kul. Verkligen. Det finns så många tankar och måsten just nu. Jag vill träffa folk, umgås och ha roligt. jag nojjar över mina pengar, över min träning, över att se bra ut, över att prestera, över framtiden, över måsten. Det känns som att kroppen sakta håller på att lägga av. Jag känner mig ledsen och nedstämd.

Hade tänkt träna idag, men kände mig inte helt hundra i kroppen.
Plus att munsåret fick mig att inse att jag måste lyssna på kroppen. Uppenbarligen mår inte min kropp, det vill säga jag helt bra. Så den här veckan kommer jag att skippa all träning. Hade även tänkt äta middag med Häss och Stephi i veckan men hoppar det oxå. Funderar på att åka hem tidigare från jobbet någon dag, eller kanske till och med vara ledig en dag. För att sova, och återhämta mig. Kanske ta en lång lugn promenad. Åka och handla med mamma. Laga en god middag. Jag måste helt enkelt varva ner och lyssna på kroppens signaler.

Fan vad jag vill ha semester och värme... Komma bort från allt jobbigt och bara ha roligt, njuta av värme och god mat. Dyka på spännande platser och träffa roligt folk. Dricka goda drinkar. Sola och bada. Jag hoppas att planerna på en Thailandsresa blir av till hösten/vintern. Det skulle göra så mycket gott.


RSS 2.0