Svininfluensa...?

Hela dagen har varit som i ett töcken, eller nästan i alla fall =). Har haft halsont, frusit, har huvudvärk och är stel i kroppen.. Kände redan igår att något var på G, hade känningar i halsen men trodde att det skulle gå över, som man alltid tror. Kom till jobbet och kände mig helt ok den första timmen. Men efter att ha pratat  k o n s t a n t  i telefon blev inte halsen/rösten bättre... Tanken nu är att hoppa ner i badet med en bra bok, middagen är redan lagad sen igår (laxlasagne)... Känner jag mig bättre kanske det blir en till strykning på väggarna, eller så får Patric göra det, men mig liggandes i soffan och berömmer..!

Veckan som kommer

Ligger här i sängen med min älskade som just nu tittar på Konungens Återkomst på 3:an. Själv ligger jag här och halvsover =).


Imorgon är det måndag och för vår del betyder det ett pass på gymmet efter jobbet och sen stryka på ett till lager färg på väggarna i taket.


På tisdag ska jag fixa nya mini-piller (gå lite tidigare från jobbet) och kanske strosa lite i Väsby Centrum. Vill hitta ett par Sneakers till NY. Senare på kvällen blir det ett spinningpass och eventuellt en sista strykning.


På onsdag ska jag på ett lunchpass med en kollega, vi ska gå på 30 min spinning och 30 min core. Måste få in mera rutin och verkligen få in träningen i vardagen. Kanske kommer pappa förbi och kollar upp det där extra hålet vi nu har i taket…


På torsdag har jag nada planerat. Verkligen nada…


På fredag ska jobbet iväg på konferans, jag kan tyvärr inte följa med då Patrics morfar fyller 80. Vi ska åka på en skärgårdskryssning och käka middag.  Jag kommer arbeta hemifrån den dagen, ska bli jätteskönt faktiskt!

Gammal bild från förra sommaren - vi upptäckte photobooth! =)


 

Ps. Idag är det exakt tre veckor till jag åker till London och sen New York, can’t wait!!

Nu ska Johanna soooova!


Bloggdesign

Jag vill ändra min design på bloggen. Jag vet att jag har sagt det ett antal gånger tidigare, men jag är ju så j*kla dålig på allt vad heter webb-design (jag behöver inte berätta att jag min linje på gymnasiet hette WWI- WorldWideInformation, som innefattar, skoltidning, H E M sida och layout, haha! ) Fick trots allt ett väldigt betyg i de kurserna, men man glömmer ju så lätt =)

Hur som,
jag vet i alla fall vad jag vill ha för typsnitt, alltid något =) Känner att jag vill ha en lite mer lättläst text då mina inlägg ibland kan bli relativt långa och utan bilder, eller vad säger ni själva? Eller ska jag helt enkelt sluta med de långa inläggen, haha??

Nu väntar jag på att Patric ska komma hem, ska käka hamburgare och pommes från "Mammas"! Vi båda känner oss lite halvslitna efter den alkohol vi drack igår, haha!


Myskväll

Igårkväll hade jag och Patric världens mysigaste kväll. Vi korkade upp en flaska vin, tog ut några kuddar, och tände vattenpipan och satte oss på altanen. Satt ute i närmre 2 timmar och bara myste och lyssnade på Jack Johnson. Tillslut var första flaskan vin slut, så då gick vi och hämtade FishermansFriend shots, och en till vinare =) Hela kvällen var verkligen supermysig, hela konceptet lixom. Sitta ute i mörkret när det är lite småkyligt, en flaska vin, vattenpipa, och tända ljus, och trevligt sällskap.. ♥








Spinning

Körde ett lunchpass idag med två kollegor. Det blev ett 45-minuters pass spinning. Det var jobbigt, men jag kan inte riktigt avgöra hur jobbigt, haha! Grejen är att salen var  h e e e l t  full, och då menar jag till bristningsgränsen, säkert närmre 50 personer var där. Det var fruktansvärt dålig cirkulation i rummet så svetten typ droppade på alla. Självklart tyckte jag att passet i sig var jobbigt, jag fick upp flåset ordentligt, men det är svårt att avgöra HUR jobbigt när det är så varmt i salen att man nästan håller på att svimma och svettas bort!


Det fanns en kille som satt snett framför oss som faktiskt ångade plus att han hade en halvmåne av svett nedanför styret.. Då svettas man =)



Kul förresten att så många "nya" gamla gav sig till känn i inlägget nedan ,det är väldigt kul att lära känna er oxå!
Nu är middagen färdig, lövbiff med potatis och den klassiska b-såsen. Sen är det bio-time!

Ha en underbar fredagskväll sötaste ♥

Olustigt

Jag tycker att det är fruktansvärt roligt att det är så många "nya" gamla som ger sig till känna här på bloggen i form av kommentarer. Har den senaste tiden fått flera kommentarer från människor som säger sig ha läst ett bra tag, men inte kommenterat förens nu. Sådant är alltid kul! Man vill ju veta vilka som läser lixom =)


Som det är nu så kommenterar bara ett fåtal av de läsare jag faktiskt har, vilket är jätteroligt, så klart! Men ibland kan det kännas lite jobbigt att inte veta vilka som faktiskt läser bloggen. Ni är ändå en hel del som tittar in, men många väljer att vara helt anonyma, vilket är helt ok. Men, det kan kännas lite  o l u s t i g t  att skriva om vissa saker. Jag tycker själv att jag skriver en väldigt personlig blogg, och att då inte ens veta vilka en bråkdel är kan kännas,  just  o l u s t i g t . . .


Det är väl det här som är dilemmat med att skriva en dagbok offentligt. Vem som helst kan komma och läsa om mig och mina känslor, mina bilder, ja, allt. Men det var ju samtidigt mitt val...

Nu är det sängen som gäller för mig och min käre sambo. Är lite slitna efter att ha varit och storhandlat och städat lite hemma. Imorgon är det bio som gäller! Mys på hög nivå ♥


Bild tagen i februari


ID Bare Minirals..?

Som ni redan vet så tappar jag återigen mina ögonfransar. Varje kväll när jag står i duschen så gnuggar jag mig i ögonen och försöker att dra bort de fransar som sitter löst. Varför vänta på att det trillar av lixom?


Hur som, när jag tappar fransarna så känner jag att jag vill lägga större fokus på ansiktet, en jämn ton, lyster. Att man ser fräsch ut helt enkelt Jag har en tendens att ofta se rödflammig ut och trött ut. Förra hösten provade jag sminket I.D Bare Minerals och trodde att jag kommit till himmelriket, en jämn fin ton över hela ansiktet som höll sig hela dagen. Jag var så jäkla nöjd! Sen kom utslagen och den allergiska reaktionen som gjorde att jag såg ut som en knottrig tomat i hela ansiktet. Hur som, har fått förklarat för mig att det skulle kunna vara sminket jag reagerat mot. Men, det skulle också kunna vara borstarna som jag var känslig mot...


Nu kommer ju problemet, jag skulle vilja testa på sminket igen, men utan borstarna. Men jag har inte någon större lust att köpa en hel burk för att sen märka att jag inte tål det. Kan man köpa provburkar? Och vilka borstar kan man i så fall använda om man inte vill använda I.Ds egna?


Har ni egna erfarenheter av I.D så får ni mer än gärna komma med tips och idéer, eller om ni kan rekommendera annat smink som är bra mot lite flammig hud?




Sjukt äcklig/läskig bild, men här ser man ändå att jag har tappat en massa fransar. De fransarna som är närmast ögonvrån tappade jag för ganska länge sedan, för de har nu vuxit ut till hälften. Nu väntar jag bara på att resten av fransarna ska försvinna.


New York

Sitter och ser ut från fönstret och drömmer mig bort en månad framåt. Om exakt en månad sitter jag och storasyster Malin på planet från London som ska ta oss till New York! Kan inte fatta att det bara är en månad kvar! Som vi längtar.. New York lixom! Haha, hoppas på att hitta en I love NY t-shirt! =)


Har ni några tips på vad man kan/bör göra/se så är ni mer än välkomna att lämna en kommentar! Än så länge har vi inte planerat vad vi vill göra, funderar dock på att se en Broadway föreställning.. och jag vill äta på Nobu Next Door, och gå på Macy's, och strosa i Central Park, kanske sitta på en SATC-buss tur, dricka drinkar, Guggenheim museét, besöka Ground Zero, Century 21, och så vill jag gå till Forever 21, och så får man ju inte glömma Victoria's Secret, sen måste man ju se Frihetsgudinnan, gå på Times Square, åka de berömda gula taxibilarna...Tiffany's... Marc Jacobs....Louboutin.... I can go on and on, and on and on and....


Så det kan gå..

Vilken besvikelse det var igår. Pappa och jag började att borra ut hålen för spottarna. So far so good. Sen skulle vi borra ut hålen för att kunna nå dosorna uppe i taket. Det gick NOT so good!! Vi hade gjort en missräkning med flera decimeter så nu har vi ett hål i taket där det inte ska vara ett hål!

Vi bestämde oss, idag, för att trots hålet sätta upp spottarna för att sen sätta tillbaka rundeln i hålet, spackla och sen måla över. Ser det förjävligt ut har vi sagt att vi ska ta ner spottarna och måla om taket. Men, behöver vi måla om hela taket så kommer det inte kännas lika jobbigt, för då är allt klart sen =)

Pappa in action!


Alla spottar på plats!
Här ser man även vart hålet är, eller man ser sladdarna.. Det är sladdarna längst bort, närmast köket



Dålig bild, men så hrä blev det! =)


Barky

Vi är så nöjda med Milos dagis! Bättre dagis finns inte, personalen är så engagerade i hundarna och vill så mycket. De har verkligen tagit sig an Milo och  jobbat för att han ska trivas och för att det ska fungera. De bevisar verkligen att om man kämpar för en hund, oavsett bakgrund och tidigare erfarenheter så kan man få det att fungera. När Milo kom dit och gick på inskolning så var det lite gruff från hans sida gentemot hanhundarna, och han fick då sitta med tikarna ett tag. Dagen efter var det inga som helst problem att sitta med hanarna.
 
Han har skällt en hel del, men det har han oxå lugnat ner sig med. Han hade en period då han både kissade och bajsade inne, vilket han helt har slutat med nu. Dom hade till och med försökt med blöja (många hundar fick blöja då det vara flera som kissade inne och markerade) men den hade de fått sluta med så Milo tillslut kom på hur man fick av den =)


Jävla skit!

Morgonen startade ju så bra! Vi gick upp 06:15. Patric gick ut med Milo och jag hoppade in i duschen. Käkar sen frukost och hoppar in i bilen och Patric släpper av mig vid jobbet. Kommer upp på jobbet 07:25 och inser att jag glömt min jobb telefon hemma F**TA! Till saken hör att jag ju sitter i växeln, och inga av mina kollegor var på plats och kunna ta över medans jag drog hem! Fatta min panik! Sprang typ hem, svettades som fan! Sitter just nu hemma med växeln i telefonen och väntar på att kollegan ska komma på plats så kan jag åka till jobbet igen... Bra jobbat Johanna!

Att vara vuxen..

Jag är nu inne på min sista karta på mina mini-piller. Vart ringer man när man är 22 bast och vill få ett recept på preventivmedel? Jo, än så länge får jag gå  till ungdomsmottagningen, haha U N G D O M S mottagningen! Men det här är sista gången jag går dit och får frågorna : "- Är du i ett fast förhållande?" "- Hur länge har ni varit tillsammans" "- Har du haft någon könssjukdom"  osv, osv... Det jag definitivt kommer att sakna med Ungdomsmottagningen är det reducerade priset, typ 10 spänn kartan.. Är det någon som vet vad tolv kartor kostar? Kommer man bli ruinerad eller? Inte lätt att bli vuxen och behöva betala fullt pris på både busskort och preventivmedel =)

Hittade den här bilden från i höstas.. Photobooth är verkligen en bra bilddagbok,
där ser man verkligen hur mycket håret växt =)

Pyssel

Jag är så fruktanvärt trött... Har varit en riktigt seg dag...  Patric dammsuger och fixar lite medans jag bestämde mig för att sätta mig här i några minuter, eller två =p. Ska snart sätta igång med morgondagens middag som vi ska äta med mamma och pappa. Pappa kommer för att installera spottarna i taket, W O H O O O ! !  Vi ser ljuset i tunneln!  Nu kommer vi bara på flera saker som vi vill ända i köket och som vi ska fixa till. Just nu håller vi på att byta knoppar, nya vita köksluckor ska fixas, vi ska göra ett vinställ över kyl/frys och skafferi, och vi ska ändra om lite i hyllor och sådant. Men först och främst ska spottarna fixas, sen ska det målas väggar och införskaffas en bänkskiva. En vit sådan... Åååh det kommer att bli så jäkla bra!!
Där, över kyl, frys och skafferi ska vi bygga ett vinställ..


Färgen vi valt. Är en brungrå färg. Wet Sand heter den.
Matchar riktigt bra med kaklet!


Nu ropar kyckligen på mig! Ska laga Currygrytan igen, önskemål från sambon =)

Ett härlig sätt att starta morgonen på..

Så här startade vår morgon igår... Milo och Coca leker och Ozzy ligger på högsätet och tittar nästan med förakt på småpojkarna som för sådant liv, haha =)



♥ ... Ä l s k a d e   h u n d a r...  ♥

F o t o v ä g g !

Äntligen köpte vi några (ska köpas fler..) tavlor till att påbörja projekt  f o t o v ä g g !  Det är vitt och björk som ska kombineras på ett bra sätt..Sitter just nu och kollar igenom alla kort vi har tagit under de snart 4,5 år vi har varit tillsammans.. ♥ Tyvärr har vi inte så många fina, seriösa bilder på oss själva. Framför allt inte från det senaste året, men några ska vi nog kunna hitta =)





Ett plock av vad jag skulle vilja ha med...
 
 






Dagen so far..

Vaknade imorse av att det spöregnade och att hundarna busade i sängen. Eller, Coca och Milo busar och låter en massa, Ozzy ligger som en primadonna på ena kudden och morrar och säger åt småskitarna, haha! Det blev en andra strykning av taket idag oxå... Skönt att få det gjort! Senåkte vi till Täby Centrum för jag skulle köpa Miniderm för min torra hud. Köpte även Priorin som gulliga Anne tipsade om! Kanske kan det vara så att jag lider av vitaminbrist och att det är det som gör att jag tappar fransarna..?

Sen blev det ett besök på IKEA, köpte nya knoppar till köksluckorna, snappsglas (?), och massa tavelramar =). Tittade även på köksluckor då vi funderar på att byta ut de vi nu har i köket...

Nu är det dags för mig att skörda, haha! Har blivit  h e e e l t  beroende av Farmville!!


Laddad...

Potatisgratäng. Fläskfilé. Svampsås. B-sås.Vin.Cola. Chips. Godis. 


Vill lixom inte slipa idag... Haha, jag vill ju äta och supa! =)

P r o f f s h j ä l p !

Fan, vad glad man är som har kunniga hantverkare i familjen! Christian spacklade taket på en pissekvart (kändes det som iallafall)  Han gav oss även bra tips om  h u r  man ska spackla men framför allt hur man ska slipa, haha! Hade visst inte gjort ett jättebra jobb =). Men å andra sidan så lär man ju sig av sina misstag..

Som tack för hjälpen bjöd vi på en fruktanvärt god indisk/curry kycklinggryta med ris till.. Vi alla fick seriös matkoma efter den, men fy satan var gott det var.. M m m m m . . .

Imorgon är det fredag och den är så efterlängtad! Vi ska vara hundvakt åt Patrics föräldrars hundar, Coca och Ozzy i helgen, sen har vi planerat in ett IKEA-besök, slipning och spackling...

Hur ser er helg ut..?

Ensamm hemma

Patric har precis åkt för att träna innebandy och jag har bänkat mig framför laptopen i soffan. Har precis lagat färdigt den kyckling-curry-gryta som vi ska äta till middag imorgon då Patrics syster Nanna med pojkvän (som förörvigt är målare) kommer på middag. Christian (pojkvännen) ska nämligen kolla "bulan" som uppstått i skarven där gipsskivorna möts... Har sagt det förut och kommer säga det igen - det är  s å å å  härligt med hantverkare i familjen =)

Promenix med Milo för en halvtimme sedan..



SATS, regn och ugnspannkaka...

... Ja, typ så har det sett ut idag. Vädret har verkligen varit helmysko.. Det har regnat från klarblå himmel och blåst något så fruktanvärt mycket! Men imorgon lovar dom sol och hela 19 grader, vilket jag håller tummarna för! Även fast jag välkommnar hösten så är jag inte  r i i i k t i g t  redo med att släppa sommaren.

Annars har vi ätit husmanskost till middag - ugnspannkaka med bacon och lingonsylt! Fy fasen vad gott det är! Jag och Patric har bestämt oss för att börja göra matlistor för att på så sätt kunna minska våra matkostnader som nu ligger på ett antal 1000-lappar för mycket. Det roliga är att nu, när vi följer våra listor så äter vi bra mycket bättre. Nyttigare, billigare och godare! Tummen upp för matlista!

Efter middagen drog vi till Sats för en senare träning. Idag blev det 15 min på crosstraniern, mycket mage och bål och armhävningar. Så jobbigt, men oj så skönt.. Imorgon ska jag och min nya kompis crosstrainern köra igen, dock under lunchen =)



Jag är helt fylld av känslor, och tårarna har runnit både en och två gånger när jag läst igenom era kommentarer till inlägget " En fråga...". För det första så berör ni mig alla något så otroligt, vilka starka männsikor.. Jag blir så rörd över att veta att det finns de som faktiskt har funnit tröst och kanske hopp i att läsa min blogg.. Att ni har funnit stöd i att ni inte är ensamma... Gud, jag börjar gråta nu! Ni anar inte hur mycket det här betyder för mig! Att veta att jag genom att bara vara mig själv, att vara ärlig har hjälpt någon genom deras helvete.. Jag saknar ord...
Tack för att ni delar med er, det betyder allt...
♥ ♥ ♥ ♥

Fortsätt gärna att dela med er av era erfarenheter i inlägget " En fråga...". Självklart så riktar det sig även till dem som kanske inte själva varit/är sjuka utan är anhörig...


S ö n d a g

Hej vänner! Har haft en riktigt fullspäckad helg med massor av roligheter men även något så tråkigt som att min syster Malin och Isabelle åkte hem till London i eftermiddags =( Hur som, i fredags var jag och Patric, tillsammans med lillebror och spelade bowling! Jag är alltid grym den första serien men sen tröttnar jag alltid, men trots en sista plats så vann jag strike-ligan. Hela sju fick jag! =)

Igår var det kräftskiva hemma hos familjen Moll tillsammans med Patrics föräldrar och mina syskon + respektive. Alla hade med sig lite mat, och jag bidrog med en Västerbottenpaj och en jättegod egengjord färskost med oliver! 

Idag har jag och Malin fixat inför vår NY-resa om ca en månad!! Hotellet ska fixas i veckan och den där HomeLandSecurity grejjen är oxå fixad!! WOHO snart bara en månad kvar!

Nu ska jag och Patric käka Ben&Jerrys och bara slappa! Hur har eran helg varit??

Nu var det länge sedan...

Jag fattar inte att jag  a l d r i g  lär mig att  i n t e  säga "- Nu var det länge sedan jag hade...". Häromdagen tänkte jag på just det att  "- Nu var det länge sedan jag hade munsår, nu var det länge sedan jag hade mens, eller nu var det länge sedan jag tappade mina ögonfransar..."  Gissa vad som händer??  Jo, så fort jag tänker dessa tankar så poppar det upp ett munsår dagen efter. Jag får min mens, och ögonfransarna börjar trilla av igen... Mensen visste jag i och försig skulle komma då jag glömde att ta med mina mini-piller under tiden jag bodde hos mamma och pappa, men ändå... Jag är mest ledsen över ögonfransarna... Trodde att jag skulle få slippa det nu... Hur många gånger har jag inte tappat dem under det senaste året, varav sista gången var i slutet på April??  F a n , f a an , f a a a a a a n  o c h  f * * t a ! ! !  Jag blir så jäkla piss arg!!!!

Man ska aldrig säga " -Nu var det länge sedan.."  Tror ni att jag kan lära mig det nu?? Så kan vi hoppas att jag aldrig mera får munsår eller tappar en enda jävla ögonfrans igen!! Jävla skit!   




Jag älskar dig <3









Glöm inte att svara på mina frågor lite längre ned =)

Acceptans

Häromveckan mötte jag och Patric en gammal klasskompis till Patric. Vi pratade om allt möjligt och sen frågade hon när jag klippte av mig håret, var det länge sedan frågade hon? "Ja" - svarade jag. "Det var för ungefär ett år sedan." Sen så lämnade jag det där. När jag och Patric sen gick ensamma så berättade jag att det kändes så bra att bara svara "Ja" på frågan om jag klippt mig. Idag känner jag mig ändå fin med den korta frisyr jag har, vilket gör att jag känner mig bekväm, vilket gör att jag inte längre måste berätta varför håret är kort. Det var en enorm seger för mig. Nu räcker det bara med ett "Ja"...



...Glöm inte att svara på mina frågor i inlägget nedan...

En fråga...

Jag vet att en stor del av er läsare själva också varit / är drabbade av cancer. Skulle inte ni kunna presentera er själva i det här inlägget?

- Vad för typ av cancer var / är ni drabbade av?
- Vilken typ av behanling fick ni (cellgifter, strålning, opertion, eller alltihop) och hur länge pågick den?
- Hur gamla var ni när ni blev sjuka?
- Hur mår ni idag, just idag? Oavsett om ni är friska eller ej..








Svamp!

I helgen så plockade jag, pappa och Patric hur mycket kantareller som helst! Har just nu en hel fryslåda full med svamp, så därför har jag bestämt att vi ska äta kantarellsoppa till middag ikväll. Måste bara hitta ett bra recept..

 Någon som har ett gott recept att dela med sig av?

 

Det växer...

För ett tag sen fick jag en liten, liten tomatplanta av mamma. Den tomatplantan har nu växt sig stor och stark och har producerat inte mindre en tre små, små gröna tomater som bara väntar på att få komma ner i min mage!


Dagen so far!

Mamma väckte mig vid 07:30. Då var det dags för mig att gå ut med "lillebror" Nelson medans Malin och mamma tog upp Isabelle och bytte på henne. Sen kom jag hem från promenaden och då gick mamma och Malin. Sen blev det frukost, påklädning och byte av en mega bajsblöja. Efter frukost och en timmes bus och lek gick vi en promenad till mammas jobb och hälsade på, sen blev det en kortvisit hem för att hämta mat och blöjor till lilltjejen för att sen möta upp pappa i Täby Centrum och käka lunch på Tegel.

Nu har hon precis somnat efter att ha bökat runt och pratat en del i sängen...
Haha, sötnosen och mosters fina ♥ 


Moster skulle oxå behöva sova middag.. Det är helt klart krävande att vara småbarnsmamma, men så mysigt!!

Kärlek...

Jag har alltid velat ha barn och få chansen att bli en ung mamma. Jag tror även att den känslan, eller kanske begäret har växt i samband med min sjukdom. Jag har insett att livet är till för att leva och man ska göra det  m e s t a  a v  a l l t . Jag vill även ge mina barn den glädjen det är att ha mor-och farföräldrar, av den enkla anledningen att jag endast hade min farmor kvar i livet när jag var liten. Min farfar dog när jag var en liten bebis och mina morföräldrar dog innan jag ens var född. Min farmor fick min pappa när hon var närmre 40 år. Det gjorde att jag bara fick chansen att ha farmor i mitt liv fram tills jag var 9 år. Jag kan känna nu, när jag är vuxen, vad jag har saknat att ha mor och farföräldrar. När man var liten så åkte vänner över till farmor och sov över, fick presenter av mormor, åkte ut och fiskade med farfar och fick en femma av morfar... Det är något som har fattats mig, och det vill jag kunna ge mina barn...

Att Isabelle sen kom in i våra liv har verkligen inte gjort saken värre. Den kärlek jag känner till denna underbara lilla tjej är helt enorm, hon betyder så fruktansvärt mycket för vår familj och min längtan efter en liten har nästan blivit som ett begär. Det är något som fattas mig helt enkelt och längtan är enorm..




...Tänk den dagen då vi själva håller en liten i vår famn... ♥


Hos mamma och pappa

Då var man hemma hos mamma och pappa! Mamma hämtade upp mig vid halv 3 tiden och så åkte vi och hämtade upp storasyster Malin och lilla Isabelle. Det var så mysigt att möta dom på flygplatsen för man möttes av ett jätteleende från Isabelle! Så kul att hon nu blivit så stor att hon faktiskt känner igen en =)

Efter att vi varit hemma i någon timme gick jag, Malin och lillebror Mattias ner till Centrum för att handla mat och leta en topp till Malin som hon ska ha på sig under morgondagen.. Satan vad det kliade i mina shoppning-fingrar! Har inte shoppat på evigheter och nu tillåter inte ekonomin det heller. Dels på grund av renoveringen och dels på grund av Milo, han har inte varit billig den här månaden... Herregud han har nog kostat oss närmre 5000:-

Imorgon ska jag vara barnvakt hela dagen. Ska nog svänga förbi mammas jobb för att hennes kollegor ville se hennes barnbarn =)
Sov gott alla söta!

Milos mat

Vi har ju börjat med ny mat åt Milo. Vi har mixat broccoli, vitkål och morötter i matberedaren. Han får ris och kött. Antingen får han en halv kalkonkorv, eller lite av viltfärsen (som förövrigt luktar pyton!) Det är skitäckligt att ens ta i färsen..  det finns massa hår och annat gojs kvar...  H u a ! !

Men som vår bebis älskar det!! Så fort vi tar fram matberedaren för att mixa mer morötter så står han bredvid och ylar, haha!


Laxolja


Ps. Det är INTE att rekommendera att lägga laxoljan ner och sen glömma bort den - liggandes. Jag har de senaste 15 minuterna försökt torka bort en olja som luktar rutten lax från spisen... Jag stinker!!

Tisdag!

Morgon startade klockan 06:50 med rastning av Milo. Känns ändå helt okej att gå upp så tidigt på semestern. Klockan är inte ens 9 och jag har redan hunnit ätit frukost, tagit en promenad och städat i köket =) 

Mamma kommer och hämtar upp mig vid 14:30 för att åka till Arlanda och hämta upp systeryster och Isabelle! Jag ska ju vara barnvakt imorgon och torsdag, ska bli s å å  jäkla mysigt! Det enda tråkiga är att jag måste sova utan Patric under de två nätterna. Det blir alldeles för mycket åkande för honom om han ska sova i Täby, men han skulle komma på middag ikväll i alla fall!


Godorgon måndag!

 Och första dagen på en veckas semester =) Jag var uppe redan klockan 7 i morse och gick ut med Milo så att Patric kunde sova lite längre. Snart kommer svärmor hit. Vi ska iväg till Brottby och köpa hundmat. Vi har ju börjat med annan mat till Milo - broccoli, morötter, vitkål, laxolja, och kött (typ viltfärs, kalkon, kyckling osv) Vi märker redan en avsevärd skillnad på Milo! Han bajsar inte lika mycket (då kroppen tar upp all näring bättre i maten en vad torrfoder gör) plus att han pruttar inte lika mycket längre =)


Efter Brottby är det dags för lunch på min gamla arbetsplats! Ser verkligen fram emot det, har inte varit där sen jag slutade för 1,5 är sedan! 

Sista dagen...

... Innan en veckas semester! =)


I eftermiddag åker vi ut till landet (mitt) för att fiska kräftor och plocka hallon, blåbär och svamp. Svärföräldrarna kommer även dit på lördag för att vara med och fiska. Så ser min helg ut! Som jag längtar efter ledighet...

Hur ser nästa vecka ut då?

Måndag : Städa och kanske måla tredje strykningen på taket?
Tisdag : Besöka gamla arbetsplatsen Svalnäs och Tessan (Patrics sjuksystersyster som jobbar där )
Onsdag : Systeryster Malin och Isabelle kommer hem på morgonen. Jag ska vara barnvakt.
Torsdag : Barnvakt då Malin ska på konferans.
Fredag : Ingenting planerat, kanske boka hotell till NY-resan i september?
Lördag : MÅLA
Söndag : MÅLA


För ett år sedan...

... Hade jag min sista kur! Det är h e e e e l t  galet... Ett helt år har gått. Ett helt l å å å n g t  år. En julafton, födelsedagar, halloween, påsk, sommar och semester. Många konstiga känslor poppar upp i skallen på en, samtidigt så har jag glömt bort en massa. Ibland tänker att:  - Så farligt var det ju inte, så dåligt mådde jag väl inte , så ont hade jag väl inte. Men så går jag tillbaka till det jag skrivit i bloggen, här,  här,  här,  här  och här, och minns. Men jag minns bara om jag väljer att själv minnas genom att gå tillbaka och läsa. Då minns jag hur jag  v e r  k l i g e n  mådde.



Strax innan pappa kom och hämtade mig


På Ks. Fick kanylen i på handen. Armen blev iskall, därav handduken.


Morgonen efter


INBJUDAN!

Fick ett sms av Patric som även hans systrar och respektive fått

"  M e d  d e n n a   l i l l a  m e n  v ä r d e f u l l a
i n b j u d a n  v ä l k o m n a r  j a g  e r  t i l l
S t :  E r i k s g a t a n  5 6  i m o r g o n
o n s d a g  k l  1 8 : 3 0  f ö r  e n  
r o l i g a r e  v a r d a g s a k t i v i t e t .
A n v ä n d  e r  a v  k l ä d e r  s o m  t å l   l i t e
s t r y k  s a m t  l i t e  f u k t  u n d e r  a r m e n .
Ä v e n  e n   l i t e n  p e n g  p å  6 0   t i l l  a n t a l e t .
E f t e r  d e n n a  a k t i v i t e t  k a n s k e  v i  b e s t ä m m e r
o s s  f ö r  a t t  ä t a  e n   b i t  m en   d e t  t a r  v i  d å .
P u s s  o c h  k r a m  P a t r i c  a k a  R A M B O  "

Kan ni gissa vad vi ska göra..?? =p


För exakt ett år sedan..




Sista läkarbesöket någonsin innan kur :)

Var ju hos läkaren tidigare idag. Det gick jättebra! Hade en jättetrevlig kvinnligläkare den här gången. (Har ju haft 4 olika läkare pga semester). Hon berättade att efter sista kuren så kommer jag att få göra en datortomografi för att se att allt verkligen att borta, sen träffar jag inte läkaren igen förrens om 3 månader. Efter det blir det återbesök var tredje månad för att kolla hur allt går, och att se att allt är som det ska..

Kan inte fatta att det är min sista behandling på onsdag.. Mina känslor är helt klart helt fucked up! Känns så skönt att återkomma till det normala.
Det känns till och med bra att återkomma till jobbet, dock 25 % till att börja med, men det känns kanon! :)

Är så lycklig...

 
2008-08-04 @ 17:13:54 Permalink Behandling Kommentarer (3) Trackbacks (0)



MOT KS!

Snart kommer pappa och hämtar upp mig för snart bär det av till KS, igen, för att träffa läkare och ta blodprov igen. Men det är SISTA gången idag! :) Tror nästan att jag ska köpa hem en flaska vin och fira BIG TIME ikväll! :)

Ska till försäkringskassan idag, kul, verkligen. Har bara fått positiva vibbar från försäkringskassan, verkligen.

Vet ni va försäkringstanten sa till mig på telefon?
Vi började prata om typ ersättning om man varit sjukskriven i över ett år..

F = Försäkringstanten
J = Jag

J =
  bla, bla bla..... Men hur funkar det med ersättning och så?

F = Alltså, det är bara den som är, eehhh, hmm, typ.. eehhh lite sjukare, eller aaaa. Om man är...

J = Du menar någon som är DÖENDE?

F = Eeehhh aaaa. Någon som vet att dom bara har veckor kvar att leva..




Tycker att det är helt sjukt att dom på försäkringskassan som faktiskt arbetar med sånt här inte har en aning, om hur man ska formulera sig. Visst, jag vet att jag inte är döende, men det betyder inte att det jag går igenom är så jävla lätt.

Var finns respekten??!!
2008-08-04 @ 10:24:10 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks (0)

Sicken resa..

 Från att vara skallig i juli 2008...
 
 
 
 
 
 


...till att i augusti kunna platta håret och styla till en tuff frisyr!
Det är lycka mina vänner

Kan dock påpeka att jag under detta år säkert har klippt  mig typ 7 gånger, färgat en och slingat två =)

Tråkmåndag

Usch vilken seg måndag, Var ju ledig i fredags och det märktes på min mailinkorg, haha! Men lat som man har blivit så tog man det ganska lugnt endå. I och försig så ringde det på telefonen helt galet mycket, nu är folk tillbaka från sin semester! Tur att jag bara jobbar den här veckan innan jag har en till veckas ledighet =)

A n n a r s  d å ?  Var hos sjukgymnasten idag och det gick bra! Han ger mig massor utav jobbiga övningar att göra, men det måste göras för att kunna stärka upp bål och rygg. Efter besöket hos Mattias kom jag hem och strök vi på det andra lagret färg på taket,  det blir verkligen  s å å å  fint.... Som min pappa saDet måste kännas bra att ni har gjort det själva, för er själva, till er själva.  Ja, fan vad bra det känns!

Förresten, nästa vecka kommer min syster Malin hem igen, (hon var är i två veckor och åkte hem för bara en vecka sedan) men nu kommer hon hem till Sverige för en konferans, och med sig tar hon Isabelle, mosters fina.. ♥ Inte nog med det, eftersom att alla jobbar så får jag äran att vara barnvakt =) Ska bli så mysigt, plus bra träning inför framtiden, haha!
På skansen för ca en vecka sedan


På landet och grymt stolt över den "lilla" flytvästen =)


♥    ♥    ♥

Nya frippan!




Helgen..

... Som varit!
I   t o r s d a g s  gick jag från jobbet lite tidigare, hann bara hem innan det var dags att ge sig iväg till Simon och hans tjej Linda för middag. Hade en supermysig kväll med god mat, drinkar, och trevligt sällskap, och två hundar (Milo och Saga) som antingen försökte humpa varandra eller slicka snopp, h a h a !

I  f r e d a g s 
var jag ledig så dagen började med att både jag och Patric klippte oss (även slinga för min del) sen slipade vi väggar och sen åkte vi till mammas och pappas landställe övert dagen innan det var dags att  åkta  till Solö för att fira Patrics faster som fyllde år. Då är det alltid kräftskiva och snapps som gäller. Hemgång igår, lördag!

I  g å r  slipade vi - igen. Käkade en grymt god middag bestånde av grillad lax, vitvinssås sallad och färsk potatis.

I  d a g  har vi slipat det sista i hallen, och målat första lagret med färg i taket! Kommer att bli så jäkla fint! Sen åkte vi iväg och handlade en ny smal(are) plattång till mig och mitt fina hår, haha!

 

Milo tyckte att det var en bra grej att stoppa nosen i målarfägen.. och att kliva i den. Vilket resulterade i massa vita tassavtryck på golvet. Sen fick Milo bada =)


RSS 2.0