Hårprodukter?


Jag är ett riktigt fan av TIGIs hårprodukter. Eller deras stylingprodukter i alla fall. Vad gäller schampoo och balsam så är det Redken som funkar kanon för mitt hår. Jag har väldigt mjukt och fint hår, och produkter har svårt att "fästa" i mitt hår. Det ser bra ut när jag lämnar hemmet, men när jag sen går ut så faller håret och blir platt och mjukt igen. Det känns alltså som om jag inte ens haft några produkter i håret alls. Men, TIGIs produkter funkar alltså för mitt barr plus att det doftar grymt gott!

Vart brukar ni köpa era hårprodukter?
Har ni något tips på en bra hemsida, som är prisvärd??

Har hittat en sida som jag är lite sugen på att köpa ifrån, men jag vet å andra sidan inte vad som räknas som "billigt"?




TIGI Bed Head After-Party 100ml för 149:-

TIGI Bed Head Headrush 200ml för 139:-


Sista augusti


Vilken kanonkväll jag hade igår!

Först ett spinningpass från helvetet som var så jäkla tufft. Känner att kroppen är sliten för satan vad jag fick kämpa. Kom inte ens över 87% av maxpuls trots att jag kämpade som ett djur. Jag var helt färdig efter det. Illröd i ansiktet och kritvit om läpparna. Hett som fan.

Sen blev det ett stopp vid "thai-vagnen" på vägen hem för att köpa middag. Tog hem maten, snackade om allt och inget och sen däckade vi i soffan framför filmen "Awake". En mycket bra tisdag!


Vad tycker ni...


... Om mitt nya übermoderna badrum??

Jag gissar på att detta kommer att bli en kommande trend!



Sen på kvällen blev jag kissnödig men orkade inte gå ned i källaren, så jag satte mig i handfatet istället. Funkade minst lika bra ;) hahahahahahaah!


Att nedvärdera sig själv.


Att se sina positiva egenskaper mot sig själv kan knappast räknas som något enkelt. Hur gör man det? Det är något som jag dagligen försöker att jobba med. Att inse sina fel och brister och att erkänna dem är knappast ett problem för mig. I mitt fall är det tvärt om. Jag är extremt bra på att hitta mina så kallade fel, men väldigt dålig på att kunna se mina positiva egenskaper, varesig det gäller utseende, kunskaper eller personlighet. Jag nedvärderar alltid mig själv och ser alla andra som så mycket bättre.

De är mer vackra, mer drivna, har en personlighet som lyser igenom, är fantastiska vänner, ambitiösa, motiverade, mer strukturerade. Jag kan bara fortsätta att rabbla upp positiva egenskaper om mina vänner, de är fantasiskta helt enkelt.

Jag berättade för en nära vän att jag länge försökt jobba på min självkänsla, och att jag berättade att jag testat att skriva ned mina positiva egenskaper. Enbart positiva. Och jag kom inte på en enda sak av värde. Inte en enda. Jag skriver inte det här för att fiska kommentarer om "hur bra jag är", utan jag skriver detta för att det här verkligen är ett problem för mig. Det hindrar mig i min vardag och framför allt när jag träffar nya männsikor. Jag tar alltid steget tillbaka för jag anser inte att jag är en intressant person. Jag tycker själv inte att jag har något att erbjuda eller att komma med.

Komplimanger från andra,  eller att tala om mig själv som person eller mitt utseende är fruktansvärt svårt. Jag liksom drar mig undan eller börjar prata om annat, just för att jag blir så osäker.

Vad gör ni för att bygga upp självkänsla och självförstroende? Har ni några bra tips och ideér?

Träning v. 35


Måndag: Gymma
Tisdag: SpinningPuls
Onsdag: Vila (träffa kompis)
Torsdag: Vila (kundbesök)
Fredag: Kickoff/konferans med jobbet
Lördag: Födelsedagsmiddag och utgång.
Utgången räknas kanske som ett träningspass? ;)
Söndag: Powerwalk, om jag inte är allt för sliten vill säga...

Den här veckan blir det rätt dåligt med träning. Hade velat få in ett pass till men den här veckan får jag inte ihop det. Hade velat gå på ett lunch-pass på torsdag och ett kvällspass på fredag. Men nu måste jag hoppa båda. Men det tar jag igen nästa vecka istället! Då ska jag gå på ett Shape-lunchpass på torsdagen och så ska jag testa på det nya passat SH´ABAM eller vad det nu heter på fredag!


Godmorgon, godmoooorgon...


... Hör fåglar sjunga glatt, godmorgon, godmorgon i köööööööör!

Tänkte försöka pigga upp mig själv med en klämcheck (stavning?) låt men jag vette fan om det fungerar. Låg och snoozade i en halvtimme imorse trots att jag visste att hantverkarna eventuellt kunde knacka på dörren vid 07-tiden. Plus att jag var tvungen att packa min träningsväska och göra massa annat småfix.

På tal om träning. Har fortfarande grym träningsvärk efter fredagens crosstraining. Måste börja strecha mer, det funkar lixom inte att man inte kan gå normalt på flera dagar. Men idag är värken bättre så efter jobbet ska jag gymma! Tänkte ställa mig på löpbandet ett tag (om ryggen pallar) och sen satsa på mage och armar. Har blivit mycket ben och kondis på sistone så nu måste jag balansera upp det lite!

 


SÖNDAG


Idag tog jag en lång sovmorgon innan jag började fixa i lägenheten. Inatt är sista natten här, för sen börjar min hotelvistelse hos mamma och pappa, haha! Pappa kom även förbi en sväng och hjälpte mig sätta upp dörren som avskärmar hallen och vardagsrummet, allt för att försöka undvika byggdammet. Jag plockade även ned hallspegeln så nu står den i köket. Så nu ser ni en liten glimt av el kitchaaan.

Annars är jag relativt nyss hemkommen från en timmes powerwalk, sen blev det en snabbis ned till centrum för att köpa middag. Tänkte lyxa till det med färsk pasta, scampi och en pestosås.



Ps. Lägg märke till mina strumpor... ;)


Tröttmössa


Dålig med uppdatering igår. Var helt slut! Var iväg på kundbesök med två kollegor, men jag var helt säker på att jag skulle iväg först nästa vecka, men istället blev det igår en tripp till Södertälje. Hade rätt tur som faktiskt sminkade mig igår och att jag kände för att klä upp mig lite. Vaknade nämligen igår morse och kände inte alls för att varken sminka mig eller klä mig snyggt.

Kom som sagt hem vid 19-tiden. Då jag hade bokat tvättstuga. Så det var bara att pallra sig ned till med två fulla IKEA-kassar till källaren. Så det var det jag gjorde igår. Sprang mellan tvättstugan och köket.

Hoppas att ni hade en bättre torsdagskväll än vad jag hade, haha!

Vill även passa på att gratta Kajsa som har ett litet frö i magen!! Som sagt, nu blir det bara alkoholfria mojitos för din del ;)

Systerlunch


Snart kommer min syster Malin hit för lunch, med sig har hon Ellie som har börjat med sin inskolning! Ska bli jättemysigt, var länge sen jag träffade Malin och bara hängde :)



ElliePellie ♥


LEDIG


Halloj!

Kom precis hem efter att ha sovit i stan. Jag, Anna och Jenny gick ju på SpinningPulse igår och efter det gick vi hem till Anna och käkade middag och snackade om Filippinerna! När Anna drog till jobbet drog jag hem tog spontant en dag ledigt idag. Jag flyttar som sagt hem till mamma och pappa på söndag så idag ska jag städa och tömma badrummet och i hallen.

Sitter just nu i soffan och käkar frukost och kollar på tv samtidigt som det borras och väsnas från hantverkarna som håller på i grannarnas badrum. Det är ett jävla liv. Är så nöjd över att jag lyckades tajma in min semester med deras så man slapp vakna i panik av att det borras i betong, haha!

Ps. Har ni fått IKEA-katalogen?? Min har inte kommit än ... :(

Dagens...


... Eller en halv i alla fall.

Skitigt hår = uppsatt hår.


Tisdag 2011-08-23


Godmorgon vänner ♥

Jag vaknade upp med världens träningsvärk imorse! Helt galet vad femtioelvatusensjuhundraåttiotre knäböj kan göra för lår, vader och röv. Känner mig som en invalido idag, så jag gissar på att morgondagen blir värre!

Alltid när jag går på det här passet förbannar jag instruktören för alla dessa j*vla benövningar. Jag skojjar inte när jag säger att av passets 55 minuter, så är det 45 minuter benböj a la olika konstalationer. Jag blir riktigt jävla arg och typ blänger på henne när vi gör samma övning för femte gången i rad. Å andra sidan har jag en mördande träningsvärk så passet ger ju uppenbarligen något!

Ikväll är det SpinningPuls som gäller. Kommer dö även då. Men nu är det bigtime träning! Vågen står redan på minus och detta på bara en vecka, och då har jag bara tränat två gånger, och ätit rätt onyttigt i helgen. Men att ändra om kosten på vardagarna verkar fungera!

Sista veckan...


... I frihet ;)

För nästa vecka flyttar jag återigen hem till mamma och pappa. Jag fick för mig att det var sju veckor det handlar om, men det är tio. TIO veckor!! Men den här gången ska jag organisera bättre när jag temporärt byter adress - igen. Jag ska ta med mig en byrå bland annat så att jag lättare kan förvara alla mina pryttlar.

Känns sådär att flytta hem igen, visst funkar det bra att bo hemma och det är mysigt på många sätt, men man vill ju bo i  s i n  e g n a  lägenhet. Men som sagt, när jag väl flyttar hem igen så kommer jag att ha ett grymt snyggt badrum, grym belysning i vardagsrummet och förhoppningsvis en riktigt schysst buffert på sparkontot!



Bild från i vintras. Och en sneak-a-peak på badrummet. Ska lägga upp bättre bilder på hur badrummet ser ut idag. Men det är blå plastmatta och en liten ful kabindusch. Bläää.


Ideér


Jag och pappa spånade på lite ideér till lägenheten under helgen. Jag bor som sagt ganska litet, och jag har rätt dålig belysning i både hall och vardagsrum. Hallen vet jag hur jag vill ha det, men eftersom att stamrenoveringen av badrummet börjar nästa vecka så får hallen vänta. Dock ska vardagsrummet få sig en rejät uppimpning i form av belysning!

Jag berättade att jag vill ha spottar i hörnen i mitt vardagsrum, spottar som är nedsänkta i typ lådor. Låter helknäppt när man ska försöka förklara, men det kommer att bli så himla fint! Väggen som går mot köket ska ha två spottar vardera i hörnen, dels för att belysa upp min fina elefanttavla som jag har på ena sidan, och sen tvn på andra! Sen ska det finnas spottar som belyser soffan och sängen! Nu ska lägenheten få hög mysfaktor :)

Vi har pratat om att fixa till det här undertiden hantverkarna jobbar med mitt badrum, för då kommer jag ändå inte att bo här, så när jag väl flyttar in i lägenheten igen om cirka åtta veckor, så kommer jag inte bara ha ett nytt, fräscht badrum, utan även grym belysning!

Inte första gången papi fixar el och spottar till mig. Han fixade även till lägenheten jag bodde i tillsammans med mitt ex. Kök och hall och även vardagsrummet som blev grymt snyggt! Helt okej att ha en pappa som är elektriker :)

VECKA 34


Veckan som kommer ser ut såhär:

Måndag - Shape eller gymmet. Just nu är jag på reservplats 5, så vi får se vad det blir.
Tisdag - SpinningPuls Stadshagen. Ev sova över hos Anna beroende på hur jag ska göra på onsdag.
Onsdag - Eventuellt ledig. Vill börja packa och fixa iordning i lägenheten inför flytten. Pappa ska även komma och hjälpa mig hänga upp en dörr i hallen.
Torsdag -  Har bokat in mig på ett BodyBalance-pass.
Fredag - Lunchpasset Crosstraining. Kvällen är oplanerad
Lördag - Inflyttning-/födelsedags-/legitimationsfest!
 
Söndag - Gissar på en slappardag. Kan ev bli brunch med folket från gårdagen!


Godmorgon!




Jag har bokat in mig på ett Shape-pass ikväll, men jag var lite sen med bokningen, så jag står som nr7 i kö. Känns dock inte som att jag kommer att få plats. Annars tänkte jag gymma lite! Sen är det hem, laga middag som jag inte har någon som helst aning om vad det blir. Pasta med tomatsås kanske? Sen är det baka som gäller. Bröd för att vara exakt! Mitt team på jobbet har team-möte imorgon och vi bakar alltid och imorgon är det min tur! Så jag kommer att bjuda på ett grymt gott filmjölksbröd som ett ex:s syster bakade, med bikarbonat, linfrö, solrosfrön med mera!

Önskar er en kanon måndag sötnosar!


DAGENS MIDDAG - Panerad fisk med sallad och aioli


Kvällens middag bestod av torsk, rullad i lite mjöl som jag blandat med en fiskkrydda som jag köpte på Gotland. Den innehåller bland annat sesam, dill och andra kryddor. Till det åt jag en vanlig sallad och sparris, och en väääldigt vitlökig aioli! En riktigt god söndags middag som även blir morgondagens matlåda!
 

Skogen


Hej bloggen!

Har precis lagt mig en sväng i sängen och hade precis slagit igång datorn då kände jag hur det "kliar" lite på typ magen. Kliar tillbaka och vad fångar jag upp då? En bauta-fästing. Min första för iår, haha! Äckliga djur!

Men men, åter till dagen :)

Herregud vad det har regnat inatt! Och idag! Det har verkligen öst ner! Särskilt kul var det inatt då jag var tvungen att kissa. Inte en, utan TVÅ gånger! Jag bor i lillstugan och där finns ingen toalett, så man får lixom sätta sig ute i det fria. Bara det att det ÖSregnade. Så då satte jag mig under "carporten" som står bredvid lillstugan, haha!

Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag och pappa var i skogen en sväng och plockade kantareller, jag hittade även en liten men mycket fin Karl-Johan svamp. Åtta små påsar med härlig svamp blev det som ska frysas in!

Sen blev det en sväng ut i regnet för att lägga nät. Hoppas på feta gösar och aborrar att grilla/röka/steka och ääääta!








Och vill även säga grattis till barndoms-kompisen Jocke som imorse blev pappa till en liten flicka!! ♥


Med liten

 


Ser onekligen ut som det i alla fall. Var bara tvungen att sätta handen under magen, bara för att lixom. Jag har de senaste två veckorna varit så jäkla svullen om magen och verkligen sett gravid ut! Nu har magen börjat lägga sig lite, men det är inte kul att gå om kring med en liten kula på magen. Utan att ens ha en bebis i den. Men magen är fan längre ut är tuttarna, och då har jag ändå rätt stora boobs, haha!

Dock fick jag en rätt konstig känsla i kroppen när jag såg bilden. Tänk när/om jag själv kommer att få en liten babybula, en liten som växer i magen. Vilken upplevelse. Att se magen växa och sen få möta det vackraste i världen...

Ja, det är ju inte aktuellt än på ett tag, men jag har alltid velat ha barn och att få bli mamma till en liten, men som sagt, det får vänta i några år till ;)


Kräftlasagne


Här kommer receptet på den kräftlasagne jag lagade igår! Väldigt lättlagad och smakrik mat, rekommenderas skarpt!

Portioner: 4
Tid: 20 minuter

200 g färska lasagneplattor
1 squash
1 vitlöksklyfta
1 ask körsbärstomater (250g)
1 msk matolja
1 burk färdig tomatsås (500g) (jag har använt mig av finkrossade tomater, dels med vitlöksskak och en med basilika.)
1 burk kräftstjärtar i lake (330g)
1 påse babyspenat (70g)
2 dl riven parmesanost

1. Skär lasagneplattorna i mindre bitar (om man vill göra det i portionsformar/tallrikar)

2. Ansa och skär squashen i bitar. Skala och hacka vitlöksklyftan. Halvera tomaterna

3. Fräs squash och vitlök i olja i en kastrull ca 2 minuter (jag har stekt längre, föredrar squashen lite mjukare)
Tillsätt tomater och tomatsås och låt koka upp. Ta kastrullen åt sidan

4. Koka lasagneplattorna i lättsaltat kokande vatten i en gryta i 5-7 minuter. Låt rinna av

5. Häll av kräftstjärtarna och blanda ner dem i tomatsåsen

6. Varva lasagneplattor med tomatsås och spenat på tallrikar eller i en ungsform. Toppa med parmesanost och servera!


Receptet hittar ni även här!


Mysko väder


Kolsvart på ena sidan. Blått och molningt på andra.
 

Dimma och dis imorse.


Tidig morgon. Osminkad o ofixad. Mot fruko...

img_2171 (MMS)

Tidig morgon. Osminkad o ofixad. Mot frukosten på Scandic Hotell!!


Så gått som VEGETARISKT...


...Om man bortser från kräftstjärtarna! Men vill man ha det helt vegetariskt funkar det nog lika bra med typ fetaost för att få lite sälta.


Mitt-i-veckan


Min eftermiddag/kväll igår var så jäkla bra!

Först var jag så jäkla otaggad på att spinna, funderade flera gånger på att avboka klassen, men så tänkte jag att jag och Anna skulle ju käka middag efter och kolla på film, så jag bet i det sura äpplet och gick! Satan vad jag är glad för det! Spinninginstruktören var riktigt bra och hon peppade oss alla! Sa att när man låg på 80-85% av maxpuls så skulle det vara oliiiidligt jobbigt, och när man sen kom upp och touchade på 90% så skulle det dansa svarta fläckar i ögonen, och det gjorde det kan jag säga, haha!

Sen åkte vi hem till Anna och lagade en sån jävla god kräftlasagne med zuccini, spenat, vitlök, cocktailtomater och tomatsås, och massa parmesan på det. Så jäkla fräscht! Älskar att äta mat med mycket färger! Sen att den var så gott som vegetarisk (om man bortser från kräftorna)

Nu är jag grymt motiverad att börja träna och äta bra igen! Dock blir det inget pass idag, då alla är fullbokade, men jag funderar på att ta en powerwalk direkt när jag kommer hem istället!

Hoppas att ni alla får en grym onsdag!


En kik i arkivet


Då och då går jag tillbaka och kolla på bilder i arkivet. Jag minns att jag förminskade dessa två bilder för att jag inte ville visa hur mullig jag var. Jag minns även att jag inte kunde knäppa min väst. Jag var inte ens i närheten. Idag kan jag knäppa västen, men rent viktmässigt är det inte så stor skillnad. Det har ofördelats och blivit muskler istället, inte för att det syns, men det måste ha blivit det, eftersom att jag har gått ned i storlek.

Dock gäller inte det bh-storlek för alla mina bh:ar har blivit för små. Inte alls kul när man i tid och otid måste typ dra i bhn för att inte halva tutten ska ramla ut, haha!

   


TISDAG 16/8 - 2011


Godmorgon bloggen!

Vet inte hur jag har sovit och vet heller inte om jag vaknat på fel sida, är trött, eller mår sämre än vad jag gör just nu när jag skriver detta (tidsinställt inlägg). Jag hoppas att jag är pigg och känner mig snygg när jag går hemifrån, det gjorde jag inte igår i alla fall, och det påverkar verkligen ALLT. Ni vet när man har en sån där fuldag. Håret blir fel, sminket sitter åt helvete och man känner sig plufsig och ful. Men jag hoppas på att jag känner mig riktigt nöjd när jag går till el wörk! 

Idag efter jobbet blir det CykelPuls i Stadshagen tillsammans med Anna och sen hem till henne för lite tjejsnack och film. Jag ska introducera henne för Band of Brothers, haha! Som jag redan sett fem avsnitt av de senaste två dagarna haha!

Hoppas att ni andra också förhoppningsvis vaknat på rätt sida och att ni känner er skitsnygga ;)

Sänggaveln


Okej, rätt kass mobilbild, but you get the picture!

Som jag skrev tidigare så har jag en minimal säng så gavel blir för bred, men när jag köper ny säng kommer den att passa bättre, måste dock kanske spika in en extra planka vid sidorna eftersom att överkast och annat gör sängen "bredare", men det tar jag som det kommer :)

Ska även köpa ben till sängen, så jag kommer nog vara tvungen att palla upp gaveln på något, annars kommer den typ inte synas, vill ju ha lastpallen liggandes och inte stående. Sen ska jag köpa en sängkappa som blir i spets eller liknande,  kommer nog att bli riktigt bra tror jag!


Tycker lite synd om mig själv...


Det blev ingen träning idag. Jag mår inge vidare. Känner mig sliten och har har ont i huvudet och fryser. Sen känner jag av magen också. Känns som stressmage. Känner igen den smärtan allt för väl. Men nu har jag myst till det hemma, tänt lite ljus och ligger i soffan med mysiga filtar och kollar på film. Inte världens myspys film kanske, utan en av de bästa serierna som gjorts - Band of Brothers!

Annars har jag klämt i mig varma mackor, en med ost och en med svampstuvning, gjorde extra stor sats så att jag får två mackor imorgon till lunch också! Är inte så hungrig nu förtiden till lunch så två smörgåsar med svampstuvning funkar bra...


                                               Jag och ElliePellie och Isafisa för några veckor sedan ♥

Måndagen den 15/8-2011


Mårrn, mårrn!

Det var riktigt segt att gå upp imorse. Ögonen ville lixom inte öppna sig alls vilket gjorde att jag låg och drog mig rätt länge.  Vilket gjorde att jag blev rätt stressad när jag insåg att jag inte packat min träningsväska, och ännu mer stressad när jag inte hittade min sport-bh! Men bhn hittades och jag hann till bussen!

Idag blir alltså första träningspasset på gud vet när. Det blir dock inget pass och inte heller ska jag ställa mig på löpbandet. Känner att ryggslutet är ansträngt så jag vill inte förvärra det.

Annars idag finns det inte mycket planerat, pappa kommer nog förbi ikväll och ska hjälpa mig sätta upp en dörr som ska avgränsa hallen mot vardagsrummet. Detta för att slippa så mycket byggdamm och annat skit när hantverkarna sätter igång och renoverar badrummet om några veckor! 

Kikade lite i bildarkivet och hittade dessa två, första är från augusti 2008och den andra från augusti 2009



Okej att det är några år sedan, jag har blivit äldre och klokare(?) haha, men jag känner fasen inte igen personen på dessa två bilder.


Projekt


Dagens projekt, eller snarare "final touches" är denna lastpall som jag "hittade" och faktiskt snodde från hantverkarna som håller på med stamrenoveringen av lägenheterna. Den tillsammans med sina andra lastpalls-kompisar lutade mot en vägg, så jag snodde den (ssshhh, säg inget till någon)

Tanken är att det ska bli en gavel till sängen, dock gissar jag på att jag måste "förlänga" sidorna med några plankor för att den ska passa till min säng rent måttmässigt, idag passar den, men det är för att jag har en minimal säng. Men en större säng och sängben ska inhandlas, tillsammans med en snygg sängkappa! Idag står min sängmadrass direkt på golvet vilket ger en rätt omysig känsla.

Kan jag säga att det var en hel del pussel med att måla pallen, inte det lättaste, så här i efterhand kom jag på att jag skulle ha köpt färgspray istället, men det är lätt att vara efterklok.


Ellie 1 år


Idag ska vi fira att minstingen i familjen fyller ett år! Eller egentligen fyllde hon den 3:e augusti, men mamma Malin valde att fira henne ordentligt idag för att alla har haft semestrar!

Kan inte fatta att det är ett år sedan jag följde med min syster in till BB, att jag fick vara med på den fantastiska upplevelsen som en förlossning är!

Ellie för bara någon vecka sedan


Ellie nyfödd och för första gången i mosters famn medans mamma Malin duschar. Barnmorskan lindade in Ellie i min stora vita kofta - för att den luktade moster!


INPLANERAT


Jag berättade ju tidigare att jag typ bara hade en rolig sak inplanerad under hösten, men nu trillar det in fler och fler aktiviteter att göra:

27 augusti - Födelsedagsfest/inflyttningsfest
2 september - Kickoff/konferans med jobber
9 septemer - Landet med vänner
1 oktober - Heldag med min plus one Anna, ansiktsbehandling och middag
2 november - Rihanna
3 november - planerar på att vara ledig ;)

Förövrigt ser jag att julafton i år är en LÖRDAG vilket betyder att nyårsafton oxå är en LÖRDAG. Det suger ju hästpung!!


Filippinerna 2012!!!


Godmorgon vänner, allt väl?

Här är allt mycket väl till och med, det är fredag och solen skiner och nu är biljetterna till Filippinerna äntligen bokade!! Vi åker tidigt på morgonen fredagen den 10/2 och kommer hem söndagen den 26/2! Så det blir två underbara veckor i paradiset med två fantastiska tjejer!!

Det roliga i detta är att jag hörde av mig till mitt ex kompis som är halv-filippin, han gav oss massor av tips, plus att det visade sig att den ö vi tänkt bo på, hans släkt har hotell där, så han skulle hjälpa oss att boka och även kika på priset!! My gooood!!

Han har även släkt i Cebu, där vi kommer att övernatta en natt efter att ha flygit i ca 24 timmar, sen sa han att han kunde fixa en chaufför som kör oss sträckan från Cebu, till färjelägret som tar oss till ön Boracay. Det är en sträcka på åtta timmar, men man åker via regnskog och det autentiska Filippinerna! Can´t wait!!

Tips på saker att se och göra mottages mer än gärna!!

 

 


Godmorgon bloggen! O god morgon solen!!

img_3495 (MMS)

Godmorgon bloggen! O god morgon solen!!


I väntan på röntgen.

img_9678 (MMS)

I väntan på röntgen.


Lax med cashewnötstäcke


Här kommer receptet på den grymt goda laxen för fyra personer!

4 skinn- och benfria laxfiléer.
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Nöttäcke:
50 gr cashewnötter (rostade och saltade)
1-2 vitlöksklyftor
2 msk rumsvarmt smör
2 msk sweet chilisause
1 tsk rivet limeskal

Enligt receptet skall det vara en potatissallad till det här, men vi åt det med det med bulgursallad och sparris. Har även ätit detta recept med ris och det funkade lika bra det med =)

För recept på potatissalladen kan ni gå in här.

Kan som sagt starkt rekommendera detta recpet, det har blivit en verklig favvo!

Mårrn, mårrn!


Herregud vad bloggen beter sig konstigt! Har gjort det i flera dagar nu. Inlägg som inte publiceras och det där inlägget om vitlöken/röven, det skulle ha publicerats igår under dagen, inte kvällen innan. Mycket märkligt det där.

Idag pyser jag iväg lite tidigare från jobbet, ska röntga ryggen/svanskotan. Jag var ju hos läkaren för ett tag sen för jag hade så ont att jag faktiskt grät av smärta. Jag var tvungen att vara hemma från jobbet och äta smärtstillande, fick brorsans morfintabletter som han fått när han opererade bort blindtarmen. Kunde inte sitta, inte stå, inte gå. Kunde bara ta mig framåt genom att flytta fötterna långsamt i typ sidled och hasa mig framåt.

Läkaren undersökte mig och trodde att min smärta snarare var muskulärt snarare än att jag skadat svanskotan. Jag har ju sedan tidigare haft problem med både svanskotan och svanken/ländryggen. Svanken/ländryggens problem har uppkommit efter att jag var så mycket sängliggande för tre år sedan, men det är just tre år sedan så det känns inte som att jag skylla på det längre.

När jag har fått ryggen okejad, eller det blir bekräftat att det är muskulärt och inte att det är en faktisk skada, då ska jag gå till en naprapat/sjukgymnast (som tydligen hjälpt Foppa mycket) så kan även han kika på ryggen och bekräfta att det "bara" krävs att bygga och och stärka bålmuskelaturen för att det ska bli bättre.

Jag är grymt taggad på att börja träna, och jag vill inte köra någon mestränining, utan med PT, ut och springa och gymma, och pass på det. Men innan jag börjar vill jag veta att min kropp är frisk och att jag inte har några skador som skulle kunna förvärras!


Hos Anna

Då ligger man i sängen efter att ha haft en jättemysig eftermiddag/kväll med Anna. Tanken var att vi skulle ta en prommis efter jobbet, men det redan innan vi lämnade jobbet så vi sket i det, haha! Istället lagade vi en grymt god middag - lax med ett cashewnötstäcke - den laxen hamnar fan på min topp fem lista över godaste laxrätten, den är gryyym!! Annars har vi inte gjort så mycket, snackat massa skit typ, sex o killar är ju alltid ett ämne som funkar, haha! Satan vad vi har garvat åt roliga och konstiga historier! Herregud säger jag bara! Nej, nu är det sova som gäller, måste först bara ta ur batteriet ur Annas jävla klocka, kan verkligen inte sova när jag hör ett tickande ljud! Godnatt vänner <3

Mitt-i-veckan


Godmorgon vänner!

Jobbigt att gå upp imorse, som vanligt, men det är ju onsdag, mitt-i-veckan-, lillördag! Kunde inte bli bättre, det skulle vara om det var fredag då, haha!

Idag efter jobbet åker jag direkt hem till Anna, vi hade tänkt gå Kungsholmen runt, sen äta middag och ha filmkväll! Så stora övernattningsväskan kommer med till jobbet med ett ombyte kläder för morgondagen och träningskläder!

Hoppas att er onsdag blir kanon ♥

Vitlök


När jag var på Gotland var jag inne i en liten inredningsbutik som hade grymt fina saker, bland annat porslin, möbler, doftljus, keramik och cement-prydnads-saker. Däribland denna vitlök. Eller rumpa?

Den står i vanliga fall i köket, ovanpå mina kokböcker (som väldigt sällan nuförtiden används, tyvärr) som jag har på diskbänken. Gillar min röv skarpt, den har fina former, haha!


Efterrätt.


Sitter just nu och äter min nya favvo efterrätt - hallon&blåbär, vaniljkesella och lite kanel på det! Funkar perfekt när det där suget efter chips och cola är som värst, haha!


Tisdagen den 9/8-2011

Hej hopp!

Känns som att man redan kommit in i workmode, det gick snabbt, haha! Igår rensade jag bland mina ca 150 mail, men många av dem kunde jag deleta på en gång. Vid dagens slut hade jag 30 olästa eller "ogjorda" mail. Idag är inboxen som den brukar vilket känns riktigt skönt!

Vid lunch gick jag till SATS för att fixa mitt kort som gått ut. Har inte tränat regelbundet sedan innan Malaysia och det märks. Både fysiskt och mentalt. Men nu är jag taggad som få! Men det är så jäkla dyrt, 495 spänn ska de ha i månaden, och då har jag ändå fått "rabatt". Tanken är sen att jag ska träna med PT, vi har ett rätt schysst friskvårdsbidrag via jobbet så jag kommer att kunna ta en hel del PT-timmar som jobbet står för!


Spärr av kort


Jag är så jäkla smart. Gick och la mig sent igår, kom inte i säng förrens vid efter 12 för jag hade svårt att komma ned i varv. Istället gick jag omkring och plockade i lägenheten, fixade iordning på balkongen och gick ned i förrådet och ställde undan lite grejjer. När jag väl la mig i sängen så kunde jag inte sova. Söndagsångest utav bara h-vete.

Hur som, vaknade imorse och kände mig ändå hyffsat pigg. Gick hemifrån lite tidigare för att jag skulle hinna köpa busskort. Kom fram till SL-center och tar fram mitt kort och slår koden - fel kod. Tänker inte så mycket på det då jag kände att jag slant lite med fingret när jag skulle trycka en siffra, så jag slår koden igen - fel kod. Blir förbannad får jag kan ju koden! Så jag slår kodhelvetet en gång till - fel kod.

Drar kortet igen - medges ej. Får panik, vart är mina pengar?? Loggade via telefonen i på min internetbank och ser att pengar finns där. Inser att jag slagit in koden till ett annat kort...

Inte kunde jag beställa ett nytt kort via telefonsupport heller utan jag måste logga in på min personliga sida för att göra det! Jag blir så jäkla irriterad! Framför allt på mig själv som inte tar fram legget istället för att slå koden den tredje gången! Sen blir jag förbannad på banken som inte kan beställa ett nytt jäkla kort till mig! De har ju min personliga kod och allt!

Det är en bra måndag. Den bästa måndagen. Det är en bra måndag. Den bästa måndagen. Och det är inte första måndagen efter semester. Och det är inte första måndagen efter semestern.

Söndagsångest...


... Har fått en helt ny innebörd. Jag vill ha mer semester!! Två veckor är inte tillräckligt! Men å andra sidan, den som väntar på något gott. I veckan skall vi nämligen boka Filippinerna! Blir borta i totalt 17 dagar, men då tar det cirka ett dygn att ta sig dit, men fan va gött de ska bli!

Nu gäller det att ha helger och annat roligt att se fram emot tills resan som kommer att bli av i februari, dock har jag typ ingenting inplanerat, förrutom en Rihanna-konsert i november, haha!!

Annars fick jag frågan om jag inte ville åka till Sandhamn nu till helgen, har velat åka dit hur länge som helst, men det känns som att den trippen kommer lite olägligt. Förra helgen var jag en snabbvisit på Gotland och utgångar, middagar och kläd- och inredningsshopping gjorde att plånboken sinade.

Känner att jag vill fokusera på att få min lägenhet klar, saknar fortfarande massa inredning då jag inte riktigt bestämt mig hur jag vill att det ska se ut. Sen måste det sparas till vinterresan samt att det kommer gå åt lite pengar till stamrenoveringen av mitt badrum (jag har gjort lite ändringar som kostar extra). Så vi får se hur det blir med Sandhamn. Nu skulle det inte vara helt fel att vinna några miljoner på lotto eller Triss eller nått, haha!



Ps. Jag har hittat min kamerasladd, haha! Ds.


2 augusti 2011


Jag har skapat en privat blogg. Vill skriva av mig på ett sätt som jag inte kan göra i en öppen blogg. Min privata dagbok. Jag är väldigt ärlig i min blogg, men vissa saker skriver man inte om när man har en blogg som kan läsas av vem som helst.

Jag skrev just ett lång inlägg om hur jag mår idag och varför. Jag försöker att hitta ett svar på varför jag känner som jag gör, beter mig som jag gör och mår som jag gör. Men så försvann hela skiten. Typiskt.

Lunch på balkongen! Rödbetor, Chèvreost o ...

img_4497 (MMS)

Lunch på balkongen! Rödbetor, Chèvreost o ruccola!


RSS 2.0