Gryta

Vi har massa viltkött i frysen. Älgfärs, vildsvin och rådjur. Snart får vi även hjort! Hur som, idag ska vi äta rådjursgryta. Jag började laga maten vid 12-tiden, och nu blev den precis klar! Jag gjorde grytan på rådjurshals, vilket är ett  v ä ä l d i g t  segt och ganska senigt kött, därför är det perfekt att göra en gryta på.

Men gud så god den är! Jag har provsmakat lite under dagen för att kolla om köttet är tillräckligt mört.. mmm, jag längtar tills middagen : )

Morot, palstenacka, championer, trattisar, scharlottenlök och offcourse - köttet!
     

M m m m m

Tant röd är på besök!

Imorse kära vänner, kom det jag väntat på sen i juli - tant röd bestämde sig för att nu var det dags att hälsa på!
Jag har i och för sig känt det på mig i flera veckor. Har haft offantliga magsmärtor, ömmade bröst och ont i svanken. Men imorse kom den, och det med besked.

Jag kommer knappt ihåg att jag har haft sådana här rikliga blödningar, eller känt mig så konstig i kroppen - jag sa till mamma att jag nästan kände mig sjuk. Haha, hon ringde förresten och grattade mig för att jag nu blivit kvinna! : ) 

Hur som,
jag har verkligen känt mig jättekonstig hela dagen, plus att jag sprungit 511 miljoner gånget till toaletten.. Skit jobbigt ju.. Det här var ju en utav anledningarna till att jag började käka mini-piller, för att slippa ha det så här. Ska det nu vara såhär så vet jag inte om jag orkar med det planerade uppehållet av mina piller.

När jag var yngre var det här verkligen ett problem för mig. Vissa gånger kunde jag inte ens stå upprätt för jag hade sådana smärtor i magen.. Min "vecka"  kunde även vara i 7-11 dagar.. Men, även fast jag tycker att det är ganska jobbigt nu, så är jag ändå fruktansvärt glad över att den kommit!  Att ha utebliven mens innebär ju att kroppen inte mår helt 100. För mig innebär det att kroppen nu har återhämtat sig från en tuff sommar och nu mår bra igen! Nu behöver jag inte längre nojja mig över att aldrig kunna få barn! :D

Så idag är det inte bara första advent som firas, utan idag ska jag fira att jag blivit kvinna -  i g e n !  HAHA


Godmorgon lördag!

Tog en riktig sovmorgon idag, vaknade vid 09:30 tror jag.  Sen var det dags för morgonpromenaden med Milo och sen frukost. Började även städa i kök, badrum och hall. Det är typ dom ända ställena i lägenheten vi orkar städa nu, för båda vardagsrum och sovrum ser  f ö r j ä v l i g a   u t !  haha

Började även packa ut köket lite.
Det ska nämligen flyttstädas där på tisdag. Nu ser köket förjävligt ut igen.. Orka..

Gårdagen mys med Milo


Vi ser helt galna ut! haha : )

Pendel och buss

Idag efter jobbet  åkte jag till Patric jobb för att hämta upp Milo. Husse jobbar långpass idag så Milo har det bättre hemma. Hur som, idag åkte vi pendeltåg för första gången. Buss har vi åkt en gång förrut, men pendel det var något nytt. Det gick faktiskt jättebra! Visst var det lite småläskigt på perrongen när X-2000 dundrade förbi, men annars var Milo kolugn. Förrutom att han gnällde lite på både pendeln och bussen och att han typ satt på mina fötter. Men efter ett tag lade han sig ner och slappnade av...

Vilket han gör nu oxå.. : )
På pendeln..


Tror han blev lite trött av alla nya intryck.. <3

Julgrans bulle..

Patric lyckades med något sensationellt idag. Han gjorde en julgransbulle. Den är helt klart för vacker för att äta, eller vad säger ni?


Min dag..

Det känns som att jag har gjort hur mycket som helst idag. Patric hämtade mig på jobbet och så drog vi vidare till Täby Centrum för att köpa julklappar. Men jag glömde min lista hemma, så jag visste inte riktigt vad jag skulle köpa...

Jag är en sådan person som - när det gäller julklappar, måste skriva en lista över vad jag ska köpa till mina nära och kära. Jag måste ha struktur när jag handlar åt andra, för annars står jag där helt handfallen och vet inte alls vad jag ska köpa... Men lite köpte jag iallafall : )

Milo fick några tidiga julklappar som han sprungit runt med hela kvällen! En av Patrics närmaste vänners flickvän jobbar på ett djursjukhus, så vi har köpt en massa bra grejer av henne.. Dels 2 hårda (annars tuggar han sönder dom på 2 sek)  tuggleksaker som man kan stoppa godis i, sen köpte vi revben av vilt som man kan ge frysta till hunden, och sen är dom sysselsatta ett bra tag! : )

S
en ville Milo visa sin nya leksak, precis där jag skulle slå in julklappar..


Han har en annan speciell grej för sig. Han ska alltid lägga leksaken mot en. Mot ryggen, benet, huvudet, ja det som fungerar bäst för tillfället. Sen står han där och tuggar och lutar sig mot en.. Det skulle vara ganska mysigt om det inte var så att man blev alldeles nerdregglad och ganska ofta råkar bli biten.. Men det är väl det som kallas kärlek? haha


Hela 6 julklappar har jag fått ihop... : )

Mys middag

För att fira vårt "förlovingsjubileum" lite lagade vi extra god och lite "roligare" mat. Vi grillade ciabatta, gjorde en avokadoröra, fixade sallad, gurka, bacon och kyckling. Sen lade jag smörgåspapper runt för att vi skulle kunna äta dom som hamburgare! Svingott blev det.. Speciellt avokadoröran... mmmmm

     


27/9 - 2008

Idag är det 2 månader sen som jag och Patric förlovade oss..
  Vi hade pratat löst om att förlova oss ett tag, men hade inte bestämt oss för när. Men då vårat 2008 varit otroligt händelserikt, både med positiva och negativa händelser så kände vi att det nu var dags.

År 2008 har verkligen varit prövningens år för oss. Att åka till Bali i 5 veckor var en prövning, att bli sambo ännu en, och sjukdomen. Nu har vi som sagt varit förlovade i 2 månader, och jag fick mitt friskbesked för 2 månader sen och 1 dag!

Även fast jag minns allt från den helgen så känns det som att det hände för flera år sedan. Men jag kan fortfarande ibland inte förstå att jag faktiskt är förlovad med min älskling. Han är min fästman, min Patric..





    

Dagen vi kom hem från de spa vi förlovat oss på åkte vi även på visning av den lägenhet vi om en månad ska flytta in i. Vi skulle möta upp mina föräldrar. Kommer ihåg att pappa inte såg ringen utan jag fick ta upp handen och hålla den framför honom. Minns att farsgubben blev alldeles tårögd.. <3

Mmmm

Ville bara säga att hos mig luktar det nybakta kanelbullar... Doften av nybakt bröd och kanelbullar får mig att minnas när man var liten och mamma bakade goda limpor och bullar. Det är en bra doft helt enkelt! : )



Julkänsla

Idag på jobblunchen sprang jag iväg till en jättemysig liten inredningsaffär. Den har en blandad stil mellan typ shabby chic / lantlig / gammal stil. Men det beskriver väl typ egentligen chabby chic? HAHA

Hur som, hittade dom här supersöta siffrorna som jag ville använde till min "adventsljusstake".
Köpte ju en riktig ljusstake för typ en månad sen, men kom på att jag ville göra något annorlunda. Bilderna ger absolut inte ljusen rättvisa, men jag tycker iallafall att dom är svincoola! : )

1 , 2 , 3 , och en halv 4







Gud vad jag längtar till julen! På torsdag ska vi iväg och handla julklappar.. Jag längtar...

Biskvier in the making..

Mandelmassebottnar
    

maräng/smörkrämen
    

Den "lilla" skålen jag smälte chokladen i.


Patric arbetar
   
Det färdiga resultatet! Helt ok för att vara nybörjare, men dom blev helt gudomligt goda iallafall.. : )

Bakning pågår

Gör chokladbiskvier. Eller dom står nästan klara i kylen, ska bara doppas i choklad! : ) Mmmm
Imorgon ska vi baka bullar. Kände inte för att baka traditionella julsaker eftersom att vi kommer att ha julbak hos båda våra familjer.





Nej, nu är chokladen smält. Nu är det doppning som gäller! HAHA :)

Hej alla!

Orkade inte skriva något igår. Kände helt enkelt inte för det. Ibland har jag sådana skrivar dagar att det verkligen kilar i fingrarna, och ibland har jag asbolut nada lust!

Hur som, i söndags klippte jag mig. Eller rättare sagt, dom "trimmade" mig. Fixade till lite vid öronen och i nacken. Började storböla när det var min tur.  Men det kanske var tur, för jag behövde bara betala 100 kr istället för 270! Så ett hett tips, grina lite så kanske ni får rabatt! :)

Efter jobbet idag åkte jag, Patric och lillebror Fredrik och åkte pulka. Men latmasken jag orkade bara åka 2 gånger - det var alldeles för jobbigt att gå upp för backen! :)

Annars har det väl inte hänt så mycket mer, funderar på att hoppa i duschen och sen mysa in mig i soffan. Mina kärlekar ligger nämligen redan där!

Juste, häromveckan så fick jag en massa gratisprover av Linnéa. Märket är Kanebo. Har redan börjat använda deras cellförnyande ansiktskräm, men inte riktigt vågat mig på resten, då min hud verkar vara väldigt känslig för tillfället...




Hej mitt vinterland!

Att promenera är nog det bästa för själ och välbefinnande. När det är fint väder vill säga, annars kan det ha heelt motsatt effekt! : )

Jag är väl inte direkt en mästerfotograf, det överlämnar jag till sambon. Men det är ganska rofullt att gå runt och fota och trixa med inställningar..




  







Nu är det lunch som gäller. Skulle helst av allt vilja käka donken, som alltid när man känner sig lite dagen-efter-seg!

Gårdagens inflyttningsfest!

Stephanie kom vid halv 8 snåret, vi drack en mojito och snackade! Sen blev det dags för att gå till bussen, men Patric hittade inte sin plånbok, så vi alla irrade runt som yra höns och letade. Tur att Stephi var här - hon hittade plånboken!

Hur som, vi kom i alla fall till inflyttningsfesten. Där kändes det som att man drog upp medelåldern ganska ordentligt - även fast vi alla säkert var i samma ålder. Men fy fan vad gammal man kände sig!

Men det värsta var nog hur folk stirrade. Jag träffade folk jag inte träffat på länge. Folk som vet om vad som hänt, dom stirrar. Dom som inte vet något, stirrar ändå - på huvudet, man ser ju inte ut som förr?. Människorna där var verkligen jättetrevliga, men jag kände mig otroligt utsatt och sårbar.

En gammal jobbarkompis till Patric kom fram och började snacka med mig :

Hon - Det är du som är Patrics tjej va?
Jag - Ja, det är jag.
Hon - Jag måste bara fråga en sak, en personlig sak...
Jag - Okej....?
Hon - Har du varit sjuk?
Jag - Eeehh, jaa...
Hon - För att Patric, eller om det var chefen nämde att Patrics flickvän var sjuk, men jag fick aldrig reda på vad det var!
Jag - Okej....
Hon - Det var cancer eller hur?
Jag - Joo, det var det...
Hon - Usch, vad jobbigt, det var jobbigt va?, eller du behöver inte svara, om du inte vill förstås, men det måste ju varit jobbigt? Vad var värst? Hur känns det att tappa håret?  o s v  o s v  o s v  o s v

Jag skulle ha sagt det som Stephanie sagt åt mig :

Hon - Det är du som är Patric tjej va?
Jag - Ja, det är jag.
Hon - Jag måste bara fråga en sak, en personlig sak...
Jag - Okej...?
Hon - Har du varit sjuk?
Jag - Sjuk? Nej, inte vad jag vet, eller du kanske vet någonting jag inte vet?

Jag vet väl att det kanske inte är så lätt för omgivningen heller. Man vet väl inte riktigt hur man ska reagera, utan att allt blir fel. Samtidigt förstår jag att folk är nyfikna. Men GUD så jobbigt det är..

En annan sak sak jag fick reda på när vi kom hem från festen var att killen som hade festen, hans lillebror hade gått fram til Patric och sagt något liknande med  " - Är det där din flickvän? Hon passar faktiskt i kort hår"  Hon passar faktiskt, faktiskt,  f a k t i s k t ,  FAKTISKT i kort hår!! Som om det skulle vara en omöjlighet att man faktiskt kanske v ä l j e r  att snagga sig. Som om jag på något sätt skulle vara konstig?

 Det roliga i allt är att han inte visst om att jag varit sjuk. Hade han vetat om det hade den kommentaren inte varit så konstig. Det är så folk reagerar, får någon reda på att man har tappat allt hår pga cancer så säger 9 av 10 att man passar i snaggat - det klär dig säger dom.

Men jag har kommit fram till en sak. Jag vet att jag på jobbet känner mig bekväm till 100 %. Där får jag inga konstiga blickar på mig, varesig från kollegor eller kunder. Jag är bekväm med familj och vänner, och fester där medelåldern är något högre. Men så fort medelåldern sjunker så känner jag mig så fruktansvärt osäker och obekväm. Kanske är det för att det dansas ordenligt, folk skakar rumpan och svänger med håret, dom släpper loss helt enkelt - hämningslöst. Det är ju precis det jag vill, jag vill kunna dansa så att svetten lackar, jag vill kunna skita i hur jag ser ut och bara dansa och njuta! 

Jag var så förr...

Jag ska äta snopp till middag...

... eller inte, men det ser nästan ut som det, HAHA!


Snart ska vi iväg på inflyttningsfest. Köpte hem lite drinktillbehör och så ska vi nog göra en god mojito när Stephanie kommer förbi!


Hoppas att ni får en mysig lördagskväll! <3

Historien och halsbanden!

Söta Linda frågade om halsbandet jag alltid bär. Det är en id-bricka med Patrics namn på framsidan och mitt namn och datum på baksidan.

        

 

Julen 2006 hade jag och Patric varit tillsammans i nästan ett år. Jag hade bestämt mig för att ge honom något speciellt i julklapp. Så jag satt i flera veckor och pysslade ihop en bok med bilder och roligheter om oss två, plus att jag bestämde mig för att ge honom ett halband.

Jag gick till en smyckesaffär och bestämde mig för en ganska liten och diskret id-bricka som skulle ha hans namn på framsidan och mitt namn och datumet för den dagen vi blev tillsammans på, på baksidan. So far so good. Jag skrev ner alla detaljer för hur jag ville att smycket skulle se ut. Sen skulle det bara hämtas ca en vecka senare.

En vecka senare går jag ner i butiken för att hämta smycket. Butiksbiträdet tar fram halsbandet och jag inspekterar och undersöker för att tillslut godkänna, allt såg ut som det skulle - trodde jag. Tjejen slår in paketet så fint, och säger att det var en påhittig julklapp!

När jag snart är hemma får jag en sådan panikkänsla i hela kroppen - något äe fel, och det första jag tänker på ar halsbandet. Så jag sliter bort presentpappert och tar upp smycket igen. Då visar det sig att det var F E L   D  A T U M  ! Jag springer tillbaka till butiken och säger att dom har gjort fel och nu får dom minsann ge mig ett nytt smycke!

Men, det visar sig att det faktiskt är J A G  som uppget fel datum, och att jag därför måste köpa ett nytt smycke om jag ville ha rätt information på det. Till saken hör att det nu bara var 4 dagar kvar tills julafton. Men eftersom att jag inte kunde ge honom ett smycke med fel datum så fick jag glatt punga ut för ett nytt halsband!

Jag fick det nya halsbandet dagen innan julafton. Patric har på sig det med rätt datum, och jag anväder det med fel! :)
Jag har Patrics namn så att det syns, medans Patric har valt att ha mitt namn+datumet så att det syns!

Jag kan ju säga att vi nu har startat en mindre trend bland våra vänner. Flera har nu gett bort liknande halsband till sin kärlek! <3



"Mitt" halsband, dvs fel datum. Det rätta ska vara - 22/3 05


Jag kan ju säga att vi nu har startat en mindre trend bland våra vänner. Det är flera som gett bort liknande halsband till sin kärlek <3 "Mitt" halsband, dvs fel datum. Det rätta ska vara - 22/3 05

Mamma, pappa och Pippis

Har precis haft päronen här. Pappa skulle kolla hur våra vitrinskåp ser ut, och om man kunde sätta i spotlights i dom. Kan inte klaga på att ha en elektriker till pappa! : )

Förresten, ni kanske inte vet att jag även har en fågel, en liten blå undulat vid namn Pippis. Hon absolut  ä l s k a r  min pappa, så fort hon ser honom börjar hon skrika och vill ut ur buren! Så utsläppt blev hon, och sen lämnade hon inte pappas sida på hela fikastunden. Pappa har fågelbajs över hela tröjan, men det är kärlek!


 
  Sen hittade hon en bra "spanar" plats uppe på lampsladden i köket! haha

Morgonpromenad!

Imorse gick jag och Patric upp tidigt för att kunna ta en promenad tillsammans. Det är precis lagom kallt, så att det sticker så där härligt om kinderna! : )

Milo fick inte gå i bilspåren, för där skulle husse minsann gå..


Snygg väska va? Kanonbra för Milo som då får arbeta lite mer
  

<3 ...KÄRLEK...<3


Stickande och röda kinder! : )

Flyttkartonger

Pappa hämtade upp mig på jobbet idag. Käkade middag där och hämtade lite flyttkartonger och mina adventsljusstakar. Jag och Patric fick nämligen inte plats med kartongerna i våran lilla Renault, haha, så därför fick pappa ta dom i hans bil!

Nu har vi hela lägenheten fylld med kartonger. Vi fick inte ens plats med alla i hissen, utan fick åka 2 gånger... Men, nu är alla kartonger inne i lägenheten och tar plats! Fast inte längre i hallen, utan i vardagsrummet! :)

Milo mitt i skiten, som alltid


Första kartongen. Tydligen, heter det inte "målargrejjer" enligt Patric utan = grejor, så det fick bli "målarsaker, då!"
Besserwisser
Det uppstod en väldig röra efter våran organiserade packning. Den röran kvarstår. Det kommer det nog göra tills den dag vi flyttar. Om sisådär 40 dagar

Växelhäxa

Under hela veckan har det verkligen varit jätte lugnt i växeln. Inte alls samma tryck som det brukar vara, vilket har gjort att jag typ sitter och rullar tummarna.

Jag jobbar ju som receptionist, med ansvar för växeln. Ringer det inte något har jag alltså inget att göra. Idag var en sådan dag. Så jag slet och drog i folk och bad dom ge mig något att göra. När jag väl fick något att göra, ja då kunde jag inte göra det för det blev något knas i det programmet vi arbetar med - s å å  typiskt

Istället sysselsatte jag mig med att rensa upp i mina lådor, och renskriva massa skit jag skrivit. En väldigt givande dag med andra ord..

Växelhäxa! : )


Tidigare idag

Tidigare idag :
Jag på pendeln

Flytten

Har fått en del frågor om när, var och hur vi flyttar. Inte hur kanske, men jag tyckte att det passade in :)
Flytten blir nog, med 99 % säkerhet av den 29 december. Säljarna och mäklaren är med på det, så nu ska det bara funka med banken, vilket vi borde få besked om nu i veckan.

Lägenheten är en 2:a på 61 kvm - markplan, med en l i i i i t e n  uteplats. Måste bara sätta upp ett högt staket så monstret kan gå lös.
Lägenheten behöver egentligen ingen renovering, annat är lite ny fräsch färg. Men det är sådant vi valt att vänta med tills vi "bott" in oss lite och känt efter vilka färger som passar var.

Som sagt, vi flyttar ju närmre våra jobb. Kommer att ta oss ca 20 min att  till jobbet. Det är annat än 1 timmes åkande kommunalt, eller 30 min bilfärd.





Bilderna är fotade från beskrivningen - därför ser som lite mysko ut :)

Fransar

Som sagt, det växer :)
Nu måste jag bara köpa mig en bra mascara oxå. Den jag har nu köpte jag innan jag blev sjuk för ett halvår sedan.
Kanske dags för en uppdatering.. Har ni något förslag på en bra mascara som "förlänger" fransarna?



Kom hem från Patric jobb för typ 30 min sen. Hade tänkt fortsätta att rensa bland våra kläder men vi orkade inte :p

Glömt laddaren

Sitter på Patrics jobb och väntar på att klockan ska bli 20.00 så att vi kan få åka hem. Datan laddar snart ur för Patric glömde laddaren hemma... smart där :)

Vad har ni gjort annars idag då?

Här är en gammal bild från i somras - midsommarafton för att vara exakt. Oxå på Patric jobb!


I väntan på bussen

Okej, inte världens vackraste eller mest skarpa bild. Men jag tänkte visa att mina ögonfransar nu är nääästan lika långa som dom var förrut. Det fattas väl bara någon ynka millimeter egentligen. Score :)

Nu ska jag snart gå till bussen som tar mig till the work. Efter jobbet drar jag till Patrics jobb för att träna Milo lite. Sen åker vi hem tillsammans och plockar lite hemma! 





I soffan

Ligger i soffan, med benen på Patric och väntar på att D.H ska börja. Tycker inte riktigt om att dom helt plötsligt hoppat 5 år fram i i tiden, men men.


Idag fick jag ett paket hemskickat till mig, vad det är kan jag inte avslöja, för det är en julklapp till en i familjen! :) 
Åååh, jag längtar verkligen tills jag får pynta lite och kunna dricka glögg varje dag! Jag har nog aldrig (förrutom när jag var liten) haft en sådan längtan efter julen som jag har nu, i år. Kan bero på att jag har blivit moster - det bli Isabelles första jul, att jag är sambo med min älskade - vi kan fira advent och vänta in julen tillsammans på ett helt annat sätt. Tror även att jag ser på alla högtider på ett annat sätt nu - jag uppskattar dom nog mer, vilket säkerligen beror på sjukdomen.

Nej, nu är det DH som gäller :)


Sängen!

Nu är det sängen och sovdags som gäller för Johanna och Patric. Kom i säng redan 21.30, men har legat och läst fram tills nu.. Jag har läst "Allt om mat" och Patric en fototidning.. haha



Vi har kommit fram till att det är mysigare att lägga sig tidigt i sängen och läsa eller bara mysa, istället för att sitta framför tvn. Så det blir det mera av.. <3

Jobbet idag!

Det gick faktiskt riktigt bra att jobba idag. Trots att det var första dagen som jag jobbade 75%. Visst blev jag riktigt trött, men det var absolut inte så jobbigt som jag trodde! Sen hade jag turen att få skjuts hem av vdn för förtaget. Han bor i Täby så han skjutsade hem mig till mina föräldrar där det bjöds på middag. Behöver jag säga att jag har underbara kollegor? : )

Jag har fått endel frågor om jag verkligen orkar gå upp så snabbt i procent. Efter att ha jobbat 50 % i en månad så kände jag mig verkligen motiverad till att gå upp mera i tid. Jag kände att jag skulle få ut mera av det, och därför även må bättre. Vill ju komma tillbaka till vardagen så snabbt som möjligt - utan att stressa! Nu ska jag, preliminärt arbeta 75% fram tills den 17 dec. Men allt är som sagt beroende på hur jag känner och orkar. Målet - för min del - är att vara tillbaka på 100% till nästa år! 

: )

Inga prickar eller ett rödflammigt fejs så långt ögat kan nå! haha


Hoppas att ni får en super måndag - det det underbara vädret!

Godmorgon måndag!

Idag är dagen då jag börjar jobba 75 %. Förra veckan kändes det kanon att jobba 6 timmar / dag. Men det var innan jag riktigt förstod att det var stängning jag skulle jobba den här veckan + att jag ska ha lunch på det. Jobbar jag stängning så jobbar jag 11.30 - 18.00. Måste då åka hemifrån 10.30. Det kommer att bli en  l å å å å n g  dag. 

Jag och min kollega jobbar varannan vecka ständning/ öppning. När jag jobbar öppning är det mellan 08.00 - 14.30. Men just den första dagen på 75% kommer att bli svinjobbig - känner mig redan helt färdig. Tur att Patric kunde köra mig till jobbet idag, för annars hade det aldrig gått...

Johannas önskelista volym 21 : )




Mm, mm, mm

Julklappar?

Igår slog jag in den första julklappen - till Isabelle. Hennes julklappar är färdiga, eller nästan, jag ska hämta ut ett paket på posten nästa vecka. Hade velat berätta vad jag ska ge till alla nära och kära, men mina nära och kära läser vad jag skriver.. Kan vi inte säga att ni får läsa igen efter jul? : )

Men jag har typ ingen inspiration till vad jag ska köpa till alla.. Så snälla, kom med tips, framför allt vad man kan ge till mina bröder, eller till det manliga släktet överhuvudtaget...

Familjen Moll
Mamma -
Inte köpt, men vet vad hon ska få
Pappa - Inte köpt men vet vad hon ska få
Fredrik - Ingen aning
Mattias - Ingen aning
Malin - Nästan klart
Isabelle - Nästan klart

Familjen Moe
Pia -  Ingen aning
Lasse - Ingen aning
Tessan och Jim -  Ingen aning
Nanna och Magnus -  Ingen aning

Jag och Patric har bestämt att vi inte ska köpa något till varandra. Kan spara dom pengarna till att göra eller köpte något roligt tillsammans istället. MEN, jag struntar l i i i t e  i det. Han och Lasse ska åka till alperna i mars (?), därför ska jag ge min kärlek en Jägermaister i julklapp, haha! Dom måste ju ha något att supa under bussresan ner : )


Igår slog jag in den första julklappen, och det är inte ens första december, haha!



Dagens lista

Patric jobbar till 18.00 ikväll, och han har hunden med sig för jag ska dra och träna snart.

- Tvätta
- Gymmet öppnar kl 14.00
- Tvätta mer
- Rensa kläder och annat skit
-Tvätta ännu mer
- Torktumla
- Skriva en julklappslista
- Laga middag
- Måla naglarna
- Tvätta och torktumla ännu mera

195,24 kr

Måste säga att lönen är efterlängtad. Det blir att leva snålt dom närmaste 8 dagarna :)


Som tur är har vi hela frysen full med mat, det är bara färskvaror som måste inhandlas. Typ mjölk, bröd och pålägg, fast som det ser ut idag kommer det säkert att gå på 200 spänn.. Kul.

Trötter

Kom nyss hem från en cykeltur med Milo. Han hade både en dragsele och bärväska på sig, såå söt han var min bebis! Så fort man öppnar byrålådan och tar fram väskan så blir han så överlycklig och ställer sig vid ytterdörren och gnäller :p

Efter att vi busat lite så somnade han i mitt knä.. Milo min Milo






Torsdag

Godmorgon!

Ska snart pallra mig iväg och träna, men jag hittar inte min Ipod : (, hatar att träna utan den.. Efter träningen ska jag gå förbi Linnéa på Kicks. Ska reklamera mitt smink och få nya hudprodukter som ska vara jättebra för dom som genomgått cellgifter!
Sen blir det nog lite städning och plock som gäller. Sen ska jag ta bussen till Täby Centrum för att möta upp Patric, vi ska köpa en present till hans pappa som fyller år imorgon! :p

Hur ser er dag ut?

På Patrics jobb!

Sitter nu i det jätteäckliga köket på Patric jobb. Så jäkla snuskigt. Milo ligger på golvet och gnäller, och jag dricker Cola!
Patric slutar vid 15.00, då ska vi hem och fixa flera ljus :) 

Imorgon är det torsdag, och jag är ledig. Har väl inte planerat in något speciellt, annat än att jag ska träna och reklamera sminket jag köpte.. Har ju kommit fram till (tillsammans med läkare och Linnéa) att jag antagligen reagerat på sminket, det i samband med att jag för tillfället har väldigt känslig hud.


I sängen

Jag ligger med laptopen i knät, Milo ligger i mitten (som alltid) och snarkar och Patric läser sin nya fototidning. MYS på hög nivå alltså.. :)

Imorgon efter jobbet ska jag åka vidare till Patrics jobb. Han slutar klockan 1500. Men efter som att Milo är där så kan jag fördriva tiden med honom lite..

Nej, nu är det sängen

Tisdagkväll

Snart kommer min  ä l s k a d e  sambo Patric hem <3. Som den duktiga husfrun jag är så är middagen färdig, och väntar på att bli serverad! Hoppas att han hinner hem innan D H  börjar, vill ju äta framför tvn ikväll...

Ha en underbar kväll, och tack för alla era fina kommentarer!
Ni är bäst helt enkelt! <3

HAHA!!

     Kom nyss ut ut duschen. Kände mig kall, frusen och eländig. Kom däremot ut varm och glad! Ännu gladare blev jag när jag såg hur mitt hår ser ut när det är blött och jag dragit med handen "mothårs"  H A H A !


    
 
Jag ser lite ut som en gammal tunhårig permanentad tant! HAHA, kan inte låte bli att skratta! :D

HAHA!

På tal om hår. Igår blev det typ stopp i duschens avlopp. Jag rakade benen. Har ju inte rakat mig på flera månader, och nu när jag vet att det börjat växa har jag helt enkelt inte tänkt på det, HAHA - i g e n!

Men, jag har tänkt på en sak. Hur kommer det sig att det känns som att håret på huvudet inte växer lika fort som håret på resten av kroppen? Där växer det i rekordfart, även fast jag absolut inte vill det. HAHA - igen igen
Och ja, jag är nog lite uttråkad... :)

Tacka vet jag photobooth!

Ja mina vänner. Jag har insett att jag älskar photobooth.
 Photobooth är som en våg som drar av två extra kilon. Här ser man inte ens att jag har dålig hy. Jag ser allmänt pigg och fräsch ut. Hädanefter blir det ALLTID photobooth, haha!
            
Jag tänkte att jag skulle visa mina ljus - igen. jag är faktiskt riktigt stolt över mina (våra) konstverk.
Snart kommer Patric hem. Då blir det tacos. Fast jag måste erkänna att jag känner mig mer sugen på mina stooora köttfärsbullar jag gjorde tidigare idag.... *muuumma*

BLÄÄÄÄÄÄ!

Jag har skrivit förrut att min självförtroende är nere i botten just nu. Jag känner mig inte fin för fem öre, vilket gör att jag gärna drar mig undan från roligheter med mina vänner.

I lördags var jag ju med Linnéa och Stephanie. Vi käkade middag och drack vin och drinkar. Vi hade det verkligen j ä t t e m y s i g t... Jag visste redan från början att dom hade planer på att dar ut senare, så jag och Patric bestämde oss för att gå på bio senare. Vilket jag kände mig nöjd med eftersom att jag inte kände för att dra ut - Framtills dom började göra sig partyfina... Shit vad dåligt jag mådde!

Det var verkligen fruktansvärt att se dom göra sig iordning. Fina kläder, fixat hår och Linnéa som sminkade. Det låter väl hemskt, men det känns jobbigt att ha så vackra vänner. Dom blev så jäkla snygga. Och så jag då, jag satt där i typ myskläder. Knappt sminkad eftersom att jag har dom här jävla fucking prickarna i hela nunan.

Dom är så fina mina vänner.. och omtänksamma. Dom såg att jag blev ledsen så vi hade lite kramkalas, och sen sminkade Linnéa mig. Blev på lite bättre humör! Men helst av allt önskade jag att jag hade långt hår igen... Det kommer ju fan ta år innan jag ens får hår till axlarna... FAN

Inte nog med att det är massa prickar. Jag blir helt rödflammig i hela fejset, OCH torr på det. Jag kan ju inte påstå att jag känner mig vacker. Utan smink syns det, med smink syns det nästan ännu mera.. Inte konstigt på att man blir deppig...



Kunde det inte räcka men den  j ä v l a  c p  cancern? Räckte det inte med att hela sommaren blev skit? Räcker det inte med att jag redan mår piss? Varför måste hela tiden skiten fortsätta??

Uppdatering :
Efter dusch och insmörjning av kortison.. Jag känner mig vacker...


På något sätt känns det här vissa gånger värre än själva cancern. Att jag såg ut som skit mellan alla kurer rörde mig inte ryggen. Jag visste vad det berodde på.
Nu när jag är "frisk" så förväntar jag mig att allt ska vara som vanligt, och att jag ska SE ut och MÅ som vanligt.. Men nej, än är det tydligen inte över...

Gårdagen

Igår fick jag och Patric för oss att vi skulle göra egna ljus. Vi hade nämligen massa överblivna "kanter" från stora ljus liggande. Så vi åkte till Panduro och köpte formar och grejjer! Verkligen s k i t k u l  ju :)

Smältningen av stearinet tar ju ett tag, och man måste ständigt fylla på formen med mera stearin eftersom att det "sjunker ihop" i mitten.. Men det var ett riktigt roligt söndagspyssel!  Patric tyckte iaf att det var det roligaste pysslet någonsin! Och då har vi försökt oss på minder lyckade pyssel förrut.. haha!

Smälter stearin i en konservbruk


Lite pilligt var det. Framför allt eftersom att man efterhand var tvungen att fylla på..


Fick äntligen användning för dom fina snäckorna vi plockade på Bali..



Färdigt resultat


Tycker verkligen att snäckorna blev  g r y y y y m t  fina...

Min lördagskväll!

Ska snart hoppa in i duschen och sen hoppa in i mina nyinköpa kläder för att sen bege mig till systemet! Stephanie slutar jobba kl 15.00 och då ska vi tillsammans bege oss hem till Sofia. (Linnéa och Stephanie är kattvakt tills resten av Sofias familj kommer hem från deras Sydafrika-resa!) Där ska vi käka middag och dricka lite alkohol.

Stephanie och Linnéa drar nog antagligen ut sen, och då ska jag och Patric gå på bio. Hade verkligen velat följa med ut, var s å å å å  länge sedan jag var ute och festade och dansade. Saknar verkligen det! Men just nu är som sagt inte självförtroendet på topp. Vill få lite längre hår, känna mig lite snygg lixom.

Men en mysig biokväll är inte helt fel det heller.. <3
Linnéa och Maria


Stephanie

Jag är en prickig korv

Vaknade imorse och var typ helt svullen i hela ansiktet. Brukar bli så när jag sovit lite för många timmar på en natt : )

Men kan ju säga att jag inte känner mig vacker alls för tillfället. Jag är svullen i ansiktet och har fått en massa prickar över hela fejset. Har fått höra Linnéa som är utbildad hudterapeut att det kan bero på alla gifter jag haft i kroppen. När man är torr i ansiktet kan inte alla orenheter komma ut på samma sätt. Nu när jag återigen har börjat sminka mig mer och börja använda reningsprodukter så kommer  a l l a  orenheter upp till ytan  p å   e n  g å n g !

Så nu är jag alldeles srovlig, prickig och rödflammig. Inte alls kul vill jag lova. Jag som alltid varit nöjd med min hy. Jag har knappt fått finnar!

Finns det  någon annan som lidit av samma problem? Isåfall, vad gjorde ni åt de?

HAHA

Haha, man märker  s å å å å  tydligt att det är helg när man tittar på statistiken!

Nej, nu tror jag det blir sängen för min del. Måste hinna läsa lite innan jag somnar oxå!
Kram på er alla! <3


Utmanad

Jag har blivit utmanad av både Erika och Sabina  att göra den här listan. I början tyckte jag att det var skitsvårt att komma på grejer att berätta om sig själv. Men sen insåg jag att jag har ganska många mysko saker för mig! Skulle nog kunna lägga till lika många till tror jag : )


Regler:
* Sätt in dessa regler på din blogg och länka gärna den som utmanat dig.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
*
Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka dem. 
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade!


1.  Jag har, enda sedan jag var liten älskat att röra. Röra i mat alltså. Jag måste alltid få röra i maten som lagas. Köttfärssås, grytor, svamp, ja allt. Jag kan faktiskt putta bort folk från spisen, för att jag kan störa mig på att folk rör fel. Hur man nu kan göra det?

2.  När vi ändå är inne på matlagning så kan jag ju säga att JAG tycker att jag lagar mat bäst. Jag har svårt att se på när andra lagar mat för jag tycker att jag själv kunde göra det bättre, eller på ett annat sätt. Vilket är helt stört eftersom att jag vet att jag inte direkt är någon master chef. Men som sagt, man har ju endel mysko saker för sig.

3.  Mitt längsta förhållande innan Patric varade i hela 7 månader. Är nu inne på 3,5 år : )

4.  Jag har jättesvårt att hänga upp handduken på dess rätta plats efter att jag duschat. Den ramlar lixom bara ner på golvet efter att jag klätt på mig. Detta fenomen händer inte bara hemma, utan typ vart jag än kommer och om jag skulle använda en handduk där.

5. Jag hatar att ha fel. Eller vi kan väl säga såhär : Jag har aldrig fel, alla andra har det men inte jag. Jag har alltid rätt. Om jag nu, mot all förmodan skulle ha fel någongång så ser jag till att diskutera mig fram till att jag på något sätt ändå får rätt.

6. Jag älskar att måla, rita och läsa. Tyvärr har det inte blivit så mycket av dom två förstnämda. Jag är som sagt en periodare i det jag gör. Jag måste hitta suget och inspirationen till att måla.

7. Jag är en impulsshoppare. Jag har svårt att bara köpa en sak. Den blir ju så ensam då. När jag shoppar så gör jag det ordentligt. Men ibland kan jag bara shoppa för shoppandets skull. Vet inte hur många kläder jag köpt där prislappen fortfarande sitter kvar. Det värsta är väl att jag sen är för lat för att gå och lämna tillbaka kläderna. Antingen hänger dom i garderoben i flera år, eller så slänger jag dom bara. Precis på samma sätt som jag slänger mina pengar i sjön...


Nu utmanar jag alla ni som läser bloggen att skriva samma lista! Lämna gärna en kommentar till det här inlägget så jag kan läsa om era knäppa/roliga/ärliga saker ni har för er! : )

Dagens shopping

Fejkuggs. Blev helt frälst när jag provade Patrics systers fejk för ett tag sen. Helt gudomligt sköna. Hon hade korta, jag köpte långa. Dock är dom liet förstora. Har normalt strl 36-37, dom här är 38. Men va fan, det går det med : )



Lång hoodtröja. Köpte en grå oxå, men den har jag på mig. Hur härlig som helst!


Söt lite höstig klänning.


Gråa leggings och söta undies


ID sminket jag köpte idag. Blev bara ögonskuggor och en borste.


Smink och nagellack jag köpte i måndags! :)
  

Uppdatering av dagen!

Pappa kom och hämtade mig vid 11 - tiden. Läkarbesöket gick bra, hon klämde och kände på alla "lymfställen" dvs hals, under armarna, mage och ljumskar mm. Hatar när dom tar under armarna och på magen. På magen kittlas den som fan och under armarna gör det ont.

Frågade även om varför jag har ont på mina "tumörställen" och hur det blir med min mens. Jag berättade att jag under hela min behandling käkat mini-piller med att jag nu slutat för att ge mensen en chans att komma tillbaka. Hon sa då att man snart ska börja med en studie där vissa kvinnor ska äta p-piller under kur, andra inte. Tydligen så tror forskare att kvinnor genom att äta p-piller under sina behandlingar skyddar sina äggstockar från att bli skadade av gifterna. Bra gjort av mig att "stay on the pill"haha!

Hur som.
Läkaren tyckte att jag ska fortsätta med mitt uppehåll av p-piller. Hon sa att vi skulle ge det några månader till, har den inte kommit då så skulle jag få genomgå lite undersökningar! Så allt känns mycket bra, jag trivs verkligen bra med min nya kvinnliga läkare. Känner att hon förstår mig bättre än min förra...

Efter läkarbesöket åkte jag och pappa till Täby Centrum och käkade lunch - sushi! Sen blev det shopping för min del. Massa kläder från Gina Tricot, ett par fejkuggs och ID smink. Sen bar det av hem till familjen och käka fisksoppa! Det är sååå jäkla gott med fisksoppa, aioli och baguette... M m m m.  Jag luktar säkert mumma ur munnen nu. Stackars Patric som inte käka soppa, haha! : ) 

Dags för jobbet!

Då var det dags för jobbet. Sen ikväll blir det hem till Patric päron. Far och son ska nämligen boka en skidresa till alperna!
Det är en bra dag idag känner jag. Jag känner mig pigg och fräsch. Trots oron inför morgondagen. Men som sagt, shopping brukar hjälpa! :)




Ha en underbar dag!

Godnatt

Nej, nu är detä sängen och bokläsning som gäller! Jobbar eftermiddag imorgon igen.
På fredag är det läkarbesök som gäller - det första efter min sista behandling.
Efter besöket på Karolinska ska jag unna mig själv att shoppa.. MASSOR!

Kram och godnatt på er alla <3


Den andra systern Boleyn...

Jag har alltid tyckt om att läsa. Jag är en allätare egentligen. Tycker om allt från romaner till deckare, självbiografier och drama. Ja, allt egentligen. Men, jag är en periodare i min läsning. När jag väl är inne i en läsarperiod kan jag sluka flera böcker i veckan.

Nu är jag inne på en g r y y y m t  bra bok. Nämligen "Den andra systern Boleyn". Det är helt klart min typ av bok. Nu är det inte längre jobbigt att vänta på bussen eller sitta på pendeln. Det ger ju mig ännu mer tid att läsa! : )

Hur som, hörde av en arbetskollega att det kommit ut på hyrfilm, så påvägen hem gick jag förbi videobutiken för att hyra den. Men den kommer tydligen inte ut förrens i februari! Fast tur är väl det eftersom att jag inte läst ut boken än.. : )


Balsam för själen

Kom precis ut ur duschen. Tvättade mitt enorma hårsvall med både schampoo och balsam. Inte för att det kanske behövdes, men g u u u d  vad skönt det var! Bara lukten av schamoo och balsam för mig att må bra..

Håret växer på bra nu! Ser ni hur det nästan lagt sig som vågor på huvudet : )
Tänk om jag får lite fall på min nya kaluffs?

Man tänker inte riktigt på att håret växer. Alla påpekar att det "växt så mycket sen vi sågs sist", men jag ser verkligen inte det. Förrens jag ser "gamla" bilder på mig själv.

                  Jag för EXAKT en månad sen                       Jag idag                                                          
             

Sköna onsdag!

Vi vaknade klockan 0900 imorse. Så skönt att känna sig riktigt utvilad : )
Ska snart gå ner till bussen som ska ta mig till jobbet. Hade hellre jobbat förmiddag idag och imorgon eftersom att Patric är ledig då. Men men, vi får ju hela förmiddagen tillsammans <3

Det här är det som möter mig när jag kommer att gå ut om 15 min...


Utkast: Träningen gick ...

Träningen gick bra, men det märks att jag inte varit där på några veckor. Men det var skönt att få svettas lite! :)
Nu har jag gjort mig iordning för dagen och käkar för tillfället lite lunch, äggröra och knäckemacka!

Har på mig mitt nya smink jag köpte igår I.D Bare minerals. Fy fan vilket bra smink. Man får sådan fin "matthet" i ansiktet. Känner mig faktiskt jättefin idag, för ovanlighetens skull.  Lite hår på det här och jag skulle vara en 10 poängare, haha!



Godmorgon tisdag!

Har precis käkat frukost och ska börja knata mig ner till gymmet. Jobbar ju eftermiddag på jobbet idag 13-18. Har lite panik för jag hittar inte min senaste sjukskrivning, den finns inte här hemma. Men den kan finnas i bilen, hos Patrica föräldrar eller på jobbet... PANIK





Sofia har åkt : (

Direkt efter jobbet åkte jag in till Stockholms Central där jag efter många om och men mötte upp Stephanie och Sofia. Sofia åker ju till Sydamerika på onsdag, men åker från Danmark då hennes kille Matti bor där. Hela 6 månader ska skiten vara borta..

Igår hjälpte jag henne att packa ur väskan lite... Stumpan hade ju packat typ 15 klänningar 10 shorts och massa linnen : ) Men vi fick bort en hel del iallafall...



Sötnosen kom och mötte oss på Centralstation med en stor backpack ryggsäck, och högklackade skor! Dom skulle ändå slängas i Danmark så då kunde hon lika gärna ha dom på sig nu.. haha, hon är ju klockren!

Dagen idag

Kom till jobbet imorse och började dagen med ett möte för receptionen. Vi gick bland annat igenom julens ledigheter och min sjukskrivning. Tycker att det är väldigt jobbigt att prata om min sjukskrivining och hur jag vill jobba. Jag vill inte vara till en belastning för dom andra. Hur som, kommer imorgon att jobba eftermiddag, dvs 13-18. Dels för att avlasta i receptionen och sen för mig själv - att känna efter.

Men inte nog med att det är jobbigt  m e n t a l t  att bara jobba 50 % för jag vill ju faktiskt egentligen jobba 100. Det är även jobbigt att känna att vissa kanske tycker att jag borde komma tillbaka helt mycket snabbare. Jag känner lixom stressen.

Jag hade bara jobbat där i 2 månader innan jag blev sjuk. Hann därför inte bygga upp någon kontakt med någon egentligen. Nu när jag är tillbaka känns det som att jag är tillbaka på noll igen.
Inte nog med att jag känner att jag är en belastning, jag känner även att jag måste bygga upp den kontakt kag väl byggt upp. Men jag känner mig både blyg och tillbakadragen. Tror att mycket beror på det faktum att jag inte har det självförtroende jag hade tidigare. Idag känner jag mig bara ful och fet...

Jag längtar tillbaka till Bali. Där hade man ingen ångest, och ingen oro för morgondagen. Där var det bara sol, bad och underbar dykning...

Jag vet, bilderna är kassa. Trodde dom skulle bli bra eftersom att vi lånat dykcentrets kamera. Men inte då. Färgerna suger verkligen..
Här dök vi vid Tulamben - Bali. Dök vid två små öar som bildade ett rev. Såg massa fiskar bland annat en skit s t o r  Napoleon fish, lionfish mm. Var även nere i en lite grotta där det var fullt av blacktip reef sharks, sååå maffigt. Tog bilder med en engångskamera där, men vi vet inte var rullen är någonstans : )

Älsklingen och jag <3


Den bästa bilden vi fick på en firre.. En s t o o o r  firre. Kommer dock inte ihåg vad den hette


"Okey"

Lördagenskvällen!

Lite bilder från lördagens mysmiddag!
Tände fina ljus och bytte till svarta bordstabletter..


Stephanie is the "stekmaster"


Sofia is the diskmaster


Linnéa och Maria is the "hang around masters"


Milo is "the stalker"

I sängen

Sofia, Stephanie, Linnéa och Maria gick vid 24.00-tiden. Käkade kyckling och klyftpotatis med sallad och såser. Kanon gott och supermysigt med riktigt tjejsnack. Pratade om allt från hur det skulle kännas att skära i en pung och suga på ett öga till sex och allt där till! haha

Nu har jag precis lagt mig i sängen efter att - för ovanlighetens skull - plockat undan all disk. Vet inte vad som for i mig, eftersom att jag ALLTID brukar ta det dagen efter. Kanske har det att göra med att Patric inte är hemma.. På tal om Patric, jag tror inte att jag sovit utan honom i den här lägenheten. Sist vi var utan varandra var någon gång under sommaren..

Det kommer att bli en ensam och kall natt. Då är det tur att jag tagit fram duntäcket och att jag har en hund som tagit husses plats i sängen! : )


Städpaus

Hann även med en lite mysstund med Milo - trots städning. Ser att mina boobs ser helt  e n o o o r m a  ut på bilden. Förresten, ser ni finnen? Jag brukar aldrig, och då menar jag aldrig ha finnar där. Förrutom när mensen är på G. Igår hade jag även sådan "menssmärta" att jag trodde att jag skulle svimma, plus att brösten ömmar.. Jag hoppas jag snart kan få min lingonvecka! : )


Storstädning

Jag satt hemma i godan ro och kollade på tv, och hade laptopen i knät. Planen var att ha en mysig hemmakväll för mig själv. Tanken var egentligen att gå ut någonstans med vännerna, men jag kände inte att jag orkade - det gjorde inte vännerna heller, så nu är dom som sagt påväg hit.

Jag började röja lite smått sådär, men allt slutatde med att jag typ storstädat  h e e e l a  lägenheten... Nu ska jag bara gå ut med Milo, sen duscha och hitta något mysigt att ha på mig..

Tjejerna kommer vid 18.30-19.00 med lite baguette, nötter och groggvirke. Blir dock en lugn kväll då några är bakis och andra ska jobba imorgon...

Före                                                                          Efter
       

Före                                                                      Efter
        

Före                                                             Efter
           

Härliga lördag!

Om några timmar kommer Sofia, Stephanie och Linnéa hit. Vi ska käka middag och dricka vin och bara mysa! Patric jobbar på Älvsjömässan idag, och sen ska han vidare med sina arbetskollegor och basta och dricka öl. Riktigt manligt! :)

Har glömt att berätta att jag pratade med min läkare häromdagen. Jobbar 50 % i två veckor till. Vi tar det lite som det kommer. Två veckor är ändå gaanska lång tid ändå.

Nej, nu är det städning som gäller. Måste hänga upp all ren tvätt och ta ut soporna, det luktar skunk här..

Jag, Stephanie och Sofia för några evckor sedan



RSS 2.0