Återbesök


Igår var jag på ytterliggare ett återbesök på Hematologen på Karolinska Sjukhuset. Helt otippat var det även denna gång en ny läkare. Tror jag har haft alla läkare på den avdelningen. Men han var trevlig och det kändes bra. Hade tid vid 09:30, var klar med hela besöket 09:45 och ute ut byggnaden 10.00 (var tvungen att lämna ett blodprov innan). Så allt som allt tog det 30 minuter för ett återbesök med kläm och känn på lymfställen, och de vanliga frågorna såsom: nattsvettningar, viktnedgång, allmän tillstånd osv. Men allt såg fint ut och jag känner mig nöjd.

Efter besöket åkte jag till jobbet, men det gick inge vidare. Var helt slut i skallen och sa till min chef att huvudet inte var på topp och att jag skulle ställa mig i arkivet och pyssla istället. Hade så svårt att fokusera. Men det är alltid så efter ett återbesök. Alla krafter försvinner.

Inför mina första återbesök efter min sjukdom (sommaren 08) var jag ett känslomässigt vrak. Jag mådde illa och målade upp hemska scenarion i huvudet. Sen kom lättaden när man fick beskedet om att allt såg fint ut. Då var alltid tiden innan besöket värst, den ångesten var inte att leka med.

Idag är det tvärtom. Jag vet att risken för att bli sjuk igen är väldigt liten, och att den risken minskar ännu mer ju längre tiden går. Så idag oroar jag mig inte på samma sätt. Jag tänker inte lika intensivt på återbesöken och är inte lika nervös. Men trots det målar jag ändå upp en bild i huvudet...

Jag ser framför mig hur jag lugnt och sansat tar emot beskedet att cancern kommit tillbaka. Vi pratar om vilka behandlingar som gäller och hur prognosen ser ut, håret skiter jag i denna gång. Jag är starkare både psykiskt och fysiskt och har hittat mig själv ganska bra under de senaste tre åren. Jag hoppas att möjligheten till att resa bort en vecka innan behandligarna startar finns. Vill komma bort och ha kul innan skiten börjar igen. Jag ser även framför mig hur jag åker till jobbet och berättar det för min chef. Men denna gång har jag bestämt mig för att jobba lite, om det nu är möjligt vill säga. Vill även inkludera mina vänner och familj mer, vill de följa med till läkaren eller sitta med under en behandling så är de välkomna.

Inte så konstigt att man blir trött och sliten, gring och ledsen. Dessa tankar finns ständigt i huvudet men ganska långt instoppade, men de poppar upp just inför läkarbesök, men jag tänker inte på tankarna finns där. Make no sense, men det är lite så det känns. Tankarna blir mer uppenbara och intensiva när det närmar sig återbesök. Och satan vad de tar på krafterna.




Kommentarer
Postat av: M

jag beundrar dig verkligen vilken stark person du är!

Har läst din blogg ett tag och följt dina "up and downs" du tar dig alltid tillbaka! Du inspererar många!

Tack för att du delar med dig!

/M

2011-05-19 @ 14:06:35
Postat av: Matilda

Kul att du är tillbaka på skrivbanan igen! :) Kram!

2011-05-19 @ 14:35:34
Postat av: JohannaMariaMs

M - tack snälla du för fina ord! O som du säger, ups and downs är en del av min vardag o de påverkar definitivt bloggen. Trots mina svackor så finns fortfarande en del trogna läsare kvar :) Ps. Det är kommentarer som era så inspirerar mig!

2011-05-19 @ 17:08:09
URL: http://johannamariams.blogg.se/
Postat av: JohannaMariaMs

Matilda - Tack för att du läser :)

2011-05-19 @ 17:10:12
URL: http://johannamariams.blogg.se/
Postat av: Camilla

Skönt att allt såg bra ut. Jag ser verkligen på dig hur mycket starkare och mer självständig du blivit sen jag började läsa din blogg (förövrigt den bloggen jag läst längst av alla).

2011-05-19 @ 17:15:44
Postat av: Kamilla

Hej,, vet precis hur det känns! Och förstår dina tankar om oro och allt! Stor kram till dig!

Kamilla

2011-05-19 @ 18:42:04
URL: http://www.kamilla-milla.blogspot.com/
Postat av: frida

Hej!

Tänkte tipsa om en superbra gratissajt: http://www.supergratis.se/?r=75450



Genom denna sida samlar man poäng genom att utföra gratiskampanjer, tävlingar osv. För att sedan byta in sina poäng mot valfri pryl (telefon, kamera, presentkort osv)

Jag själv har samlat ihop till en kamera och 1000kr på HM och 1500kr rikspresentkort.



Gratis är gott, eller hur?

Prova du också :) Helt gratis!

2011-05-19 @ 19:03:14
URL: http://www.supergratis.se/?r=7545
Postat av: Anonym

heej, fin blogg! vill du ha lite bok förslag så kolla gärna in min blogg!:)

2011-05-19 @ 19:03:49
URL: http://ilonam.blogg.se/
Postat av: Anette A

Bra beskrivet! Precis så känner man sig. Hurra för att allt såg fint ut! Kram

2011-05-19 @ 20:20:50
Postat av: Christina

Förstår dina tankar! Klart att funderingarna gnager i bakhuvudet, trots att varje felfritt återbesök är lika med ännu större chans att förbli frisk. Håller alla tummar att ALLA återbesök blir bra! Du ser så frisk (och snygg hihi) ut att nåt annat är otänkbart :)

2011-05-19 @ 20:56:28
Postat av: Anonym

Du är en sådan inspiration för oss alla!

2011-05-20 @ 11:58:19
Postat av: Kajsa

Tänk att det gått 3 år sedan sjukdomen kom. Har läst din blogg sedan dess, känns nästan som att man känner dig nu. Du inspirerar mig alltid, tack ska du ha för det. Skönt att det gick bra på återbesöket. Det får du fira (kanske med Mojito - haha).



Jag försöker verkligen ta tillvara på varje dag, även om det går upp och ner som för alla. Ha en skön helg!



Kramar

2011-05-20 @ 14:29:20
Postat av: Kajsa

Tänk att det gått 3 år sedan sjukdomen började! Jag har läst din blogg sedan dess och du inspirerar mig alltid! Kul att återbesöket gick bra - fira med en Mojito kanske? ;)

Man får ta tillvara på varje dag man får, det är ingen som vet hur många man har kvar. Försöker tänka på det ibland när man går och gnäller över småsaker. Men det är ju upp och ner för alla. Du är grymt stark tycker jag iaf!! <3



Kram och ha en trevlig helg!

2011-05-20 @ 14:34:24
Postat av: Kajsa

meeeen...suck..första inlägget försvann trodde jag...haha ;)

2011-05-20 @ 14:35:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0