Helgen på Åland

Jag har haft en superhelg! God mat, mycket vin, roliga kvällar, bastubad, minnen, bada hav. Men det är väl lika bra att jag tar det från början? :)


I fredags åkte jag hem till Sofia för att bli upphämtad av hennes faster + man och son Jonas.
Väl på färjan åt vi sjöfrukost.. GUD SÅ GOTT!! Bacon, äggröra, grapefrukt, chokladcroissant, färskt bröd, juice. Helt klart heaven! Efter ca två timmars åkande med färja och ca 30 min bilfärd var vi äntligen framme.


Sen tog vi det lugnt resten av dagen.
Gick ut och gick/sprang innan det var dags för bastubad och dopp i det kalla havet (4 grader). Sen lagade vi mat och drack vin. Sofias mamma Helena är grym på att laga mat. Hennes tapas är gudomliga! Vi åt grillade scampi, vitlöksgratinerade musslor, hoummos, soltorkadetomatertapenad, tsatsiki, färsspätt, auberginrullar med ostfyllning, potatischips. Och vin på det.

Min andra familj


Gryyymt god mat!



 I lördags började vi dagen med en lååång promenad. Eller jag och Helena gick, Sofia och hennes boyfriend Matti sprang. Efter springturen bastade vi –igen. Den här gången klämde vi in oss 8 pers i den ”lilla” bastutunnan. Det var jag, Sofia, Matti, Sofias mamma och pappa + en faster och två kusiner. Så, vi satt där i värmen som packade sillar, men det var så gött det!

Lördag morgon

Efter bastubadet gick alla hem till sig för att förbereda den gemensamma middagen bestående av helstekt oxfilé i ugn, klyftpotatis och massor av goda såser och röror. Till förrätt åt vi en grym pumpasoppa! Sen, efter middagen, då blev det livat! Vi sjöng och dansade och pratade minnen. Jag och Jonas (ena kusinen) fastnade vid matbordet och pratade hur mycket som helst, gamla minnen (som ynge så lekte vi alltid ”Ge mig en vink” och andra roliga lekar). Jonas är 24 och Martin är 28, så nu känns det som att vi är mer ”jämna i ålder, än vad vi var för 10 år sedan. Så det var verkligen så roligt att träffa alla igen!! Vi kom i säng vid 04-tiden på söndag morgon och sov till 12, haha, sliiten!

 
Min och Fias dukning. Spets i tak och på bordet. Som vi kämpade! =)





Sofias kusin Martin och jag, tummen upp för det, haha!


Jag, Matti, Sofia


Kusin Johan


Men jag sparar det bästa till sist! Haha, Jag och Fia är BÄST på barnsånger!

 


Söndagsmorgonen började som sagt segt.
Jag skulle kunnat mörda för en cola och pommes, men det fanns ju så klart inte. Så min frukost bestod av gårdagens potatisklyftor som jag doppade i aioli och the till det. Men det gick ner det också! :) Sen spelade vi alla volleyboll innan det var dags att sätta sig i bilen för att åka hem till Stockholm!

Pigga och fräscha dagen efter??


Med andra ord, en grym helg tillsammans med grymma människor!

 


Kommentarer
Postat av: Anne

God morgon!

Härligt att läsa att du haft en toppen helg =)



Synd bara att helgen är så kort, eller hur? Tänk om helgerna kunde vara lika många dagar som i en arbetsvecka..och man jobbade bara i 2 dagar som det är i en helg..det vore väl toppen =)



Vad duktiga ni var sjunga barnvisor =)...själv har jag glömt bort hur texterna går..hmm...



Ha en bra dag!



Kramis



2009-11-03 @ 08:48:42
Postat av: Jenny

Åh vilken härlig helg du har haft d! Vad avis jag blir nu haha..men men, det är alltid bra att ha sådana helger lite då o då, träffa människor som man har det kul med!

har själv haft en halloween filmkväll, mycket skräck alltså..lite svårt att sova på natten men så får det väl vara på allhelgonahelgen haha :D

ha det så bra! kram

2009-11-03 @ 18:36:09
Postat av: Lottie

heeej!!! Fy vad roligt ni hade!!! Livet är till för att levas så för sjutton HAVE FUN and enjoy :)

kraaam

2009-11-03 @ 20:54:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0