Snart träning

Jag suger på att skriva i bloggen just nu. Kommer återkomma om varför lite senare. Ska snart iväg och träna. Ska bli jätteskönt att få svettas lite! : ) Har ju blivit lite si och så med träningen under förra veckan med tanke på Milo och så...

Har ni något tips på hur man går tillväga för att få en hund att inte skälla när han lämnas ensam? Vill dock inte använda skällhalsband..

Hur som, för att motivera mig mera till att skriva så tänkte jag lägga upp en lista med vad jag ska skriva om! HAHA

- Naglar
- Ögonbryn
- Varför jag har en hat/kärlek till bloggen
- Flytten

Kanske inte låter sååå intressant, men det kommer massa bilder iallafall. Blir lite intressantare att läsa då..

Kommentarer
Postat av: susanne

Hej! Vi hade samma problem med vår hund. Vi fick hem en hundpsykolog som sa att man skulle träna när man är hemma. Typ gå ut och kommer han då och börjar skälla så går man in och bannar. Vet inte, det funkade sådär för oss men hon sa att det är från hund till hund så ni kanske kan pröva? Vi fick också göra så att man låtsas att man ska gå. Typ tar på sig skor jacka skramlar lite med nycklar så hunden blir orolig att man ska gå. Men så går man och sätter sig i soffan och låtsas som ingenting. Samt att det är viktigt att man inte ger hunden någon uppmärksamhet för gnället. Hoppas ni får bukt på det för det är verkligen jättejobbigt att lämna hunden när den blir ledsen!

2008-10-12 @ 14:51:04
Postat av: Sofia

Hej,

Håller med Susanne, "låtsas" gå hemifrån, gå bara precis utanför dörren, var bara borta max fem minuter första gången. Är han tyst, gå in och var jätteglad för att han skött sig! Utöka tiden med någon minut varje gång, och så fort han skäller det minsta så öppna och banna! Tror att det går att få bukt med ganska lätt! Och sen får ni inte göra så stor affär av att ni ska gå, behåll lugnet och be honom gå och lägga sig, så blir nog detta bra!

Kämpa på, någon som är så stark som du kan garanterat klara detta!

2008-10-12 @ 14:57:51
URL: http://sofiaelinviktoria.blogg.se/
Postat av: Milla

Testa att lämna radion på när ni går. Då blir det som lite sällskap så känner hunden inte sej så ensam. Funkade bra på våran vovve :-)

2008-10-12 @ 18:24:26
Postat av: Emily

Hej Johanna!

Att hunden skäller när den är ensam kan bero på många saker. Det vanligaste är väl att den helt enkelt blir lämnad för länge och ofta. En hund ska inte vara ensam mer än 4 timmar per dag. Är den inte ensam så mycket men skäller ändå kan det bero på att hunden inte får tillräcklig mental stimulans. För att hunden ska kunna "vila" när den en ensam behöver den vara trött mentalt. Är den understimulerad leder detta ofta till stress, och skällande. Alla såna saker som att "träna" hunden på att vara själv och att banna dem när de skäller gör oftast tyvärr bara mer skada än nytta. Hundar är flockdjur, de är inte skapta för att vara ensammma. Man glömmer det ibland.Jag har ca 15 års erfarenhet av hundträning och stor erfarenhet av "problemhundar". Om du tycker att något av det jag sa lät vettigt får du hemskt gärna höra av dig om du skulle vilja ha tips på exv "hjärngympa" för hunden.Lycka till med Milo! Han verkar vara ett riktigt charmtroll!Kram

Emily

2008-10-13 @ 00:33:46
URL: http://www.emilydc.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0