Slutkörd.


Jag tror inte att min kropp eller mitt psyke mår helt hundra. Anledningen till detta kallas för munsår, som jag har haft typ konstant sen jul / nyår. Munsåret hinner inte mer än försvinna innan det dyker upp ett till någon annanstans på munnen. Verkligen jätteroligt. Uppenbarligen är inte immunförsvaret på topp, och så känner jag mig stressad och orolig. Då passar de små monstrena på att poppa upp vilket gör mig ännu mer nedstämd. Skit kul. Verkligen. Det finns så många tankar och måsten just nu. Jag vill träffa folk, umgås och ha roligt. jag nojjar över mina pengar, över min träning, över att se bra ut, över att prestera, över framtiden, över måsten. Det känns som att kroppen sakta håller på att lägga av. Jag känner mig ledsen och nedstämd.

Hade tänkt träna idag, men kände mig inte helt hundra i kroppen.
Plus att munsåret fick mig att inse att jag måste lyssna på kroppen. Uppenbarligen mår inte min kropp, det vill säga jag helt bra. Så den här veckan kommer jag att skippa all träning. Hade även tänkt äta middag med Häss och Stephi i veckan men hoppar det oxå. Funderar på att åka hem tidigare från jobbet någon dag, eller kanske till och med vara ledig en dag. För att sova, och återhämta mig. Kanske ta en lång lugn promenad. Åka och handla med mamma. Laga en god middag. Jag måste helt enkelt varva ner och lyssna på kroppens signaler.

Fan vad jag vill ha semester och värme... Komma bort från allt jobbigt och bara ha roligt, njuta av värme och god mat. Dyka på spännande platser och träffa roligt folk. Dricka goda drinkar. Sola och bada. Jag hoppas att planerna på en Thailandsresa blir av till hösten/vintern. Det skulle göra så mycket gott.


Kommentarer
Postat av: tess

ååh d önskar jag med...ahde varit så mysigt om ha dig närmre!!!



vetdu veckan innan jag fick min första ordentliga panikångestattack i höstas så fick jag världens största munsår....men jag blundade bara o ångade på i samma takt....att lära sig att lyssna på sin kropps signaler är otroligt svårt o kan ta många år att lära sig.....iom höstens prövningar och hur jag mår idag så har jag lärt mig att jag måste stanna upp och lyssna, tänka, pausa...för att jag ska kunna leva överhuvudtaget...



kram älskade vän och jag hoppas du kan planera en resa snart, att ha ngt roligt att se framemot och fokusera på!!



<3<3

2010-02-01 @ 21:25:34
URL: http://smultronpastra.blogg.se/
Postat av: Sarah

Det är bra att du lyssnar på kroppen. Mycket har hänt sista tiden och ditt liv ser idag annorlunda ut, vilket gör att man måste anpassa sig till allt det nya. Man vill så mycket! Men du måste lyssna på kroppen vännen. Den säger åt dig att vila och varva ner. Kryp ner i sängen med en kopp varmchoklad och en bra bok, det är bomull för själen <3

2010-02-01 @ 21:34:22
Postat av: Madde Lövdahl

Vart bor du någonstans om man får fråga? =)



Kul hitta lite mer likasinnade här i bloggvärlden!

2010-02-01 @ 22:15:10
URL: http://mlovdahl.blogg.se/
Postat av: Milla

Ibland måste man bara slå av på takten och ta hand om sej själv ett tag. Vila, ta det lugnt och gör sånt som du verkligen tycker om.



Kram

2010-02-01 @ 22:30:53
URL: http://sagabus.blogg.se/
Postat av: Marie

Hej!

Det är tufft när sådana dagar kommer och när man känner att kroppen inte följer med som man vill. Har du någon gång funderat på att gå till någon "alternativ medicinskt läkare". Efter jag var klar med mina behandlingar träffade jag en person som jobbar med "Kraniosakral Terapi" och hon hjälpte mig att känna igenom min kropp, berätta vad jag skulle tänka på att äta och hur jag skulle tänka i situationer som blev jobbiga. Det finns ju massa andra alternativ också.



Lyssna på din kropp och var rädd om dig!

Kram

2010-02-02 @ 07:38:25
Postat av: Marie

Gud vad jag känner igen mig i det du skriver... ett tag hade jag konstant munsår, det hann inte mer än försvinna förrän det kom ett nytt och det var väldigt påfrestande då man mår så jädra dåligt för det ser så extremt fult & äckligt ut så jag gick till läkaren och fick först lite olika sorters krämer och prova, funka inte det kom tillbaka igen, sen fick jag antibiotika två omgångar, funka inte det kom tillbaka igen, sen kom det så pass stort på både mun & haka & inne i munnen så jag kunde inte äta, åkte ännu en gång till läkaren fast en annan, fick antibiotika igen & ett recept på Aciclovir Ranbaxy som är tabeltter mot just munsår(Herpes) och jag har inte haft ett ändaste munsår på snart ett år, måste dock lägga av med dom snart för det är inga man äter hela livet precis utan dom ska bara hjälpa en och komma ur den onda cirklen kroppen har satt en i. Så ett litet tips, står du inte ut med dom, gå till läkaren när du har de som värst och be om hjälp och få tabletter så du kan få slut på det. Folk tror inte det men det tar som fan på en när man går och har munsår så ofta.

2010-02-02 @ 08:01:28
Postat av: JohannaMariaMs

Sarah - Jag måste lära mig att lyssna på kroppen. Den är ju lixom rätt viktig :) Jag drack inte varm choklad igår, däremot kurade jag upp mig i soffan med täcke om mig och en påse chips :p



Marie - Jag skulle absolut kunna tänka mig att gå och få den typen av hjälp. Mitt problem är bara att jag inte orkar ta tag i det :(



Marie - Ja det tar som fan på krafterna att ha munsår, och på psyket! Det suger! Min ända fördel är att de försvinner rätt snabbt, varför det nu är en fördel det vet jag inte med tanke på att det kommer ett nytt precis efter. Jag vet att det finns mediciner att prova, men som jag skrev i kommentaren innan : Jag har inte orken att ta tag i det just nu, tyvärr :(

2010-02-02 @ 08:34:20
URL: http://johannamariams.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Hej!

Tänkte skriva att en semester skulle göra dig gott, sen skrev du det på slutet :) Har precis kommit hem från 2 veckor i Thailand. Det har varit underbart. Jag behövde komma bort och koppla av från allt. Nu känner jag mig starkare att ta itu med saker i vardagen som jag inte trivs med...

Läste att du skrev att du ville dyka. Har du dykcert? Jag har dykt ett tag och tog två nya cert i Thailand. Fantastiskt roligt och det är total avkoppling från allt annat när man dyker :) Jag hoppas du mår bättre snart! Ta lite ledigt från allt om du har möjlighet.

Kramar

2010-02-02 @ 08:45:04
Postat av: JohannaMariaMs

Kajsa - Ja, jag har dykcert :D Tog det på Bali för två år sedan, men har inte dykt sen dess tyvärr :( Vad härligt med semester!! Blev det några mojitos ;)



Jag skulle helst av allt vilja åka iväg nu, men med aallt som händer och sker just nu så funkar det inte. Får hålal tummarna för att jag kommer iväg till vintern!

2010-02-02 @ 09:49:34
URL: http://johannamariams.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Hej! Vad kul! Jag tog scuba diver förra året och nu tog jag open water och advanced. Ska garanterat fortsätta med nästa steg för det är jättekul :) Ja, det blev flera mojitos faktiskt! De var goda i Thailand också! :) Starka rackare ;)



Du får spara och se fram emot en resa till hösten/vintern istället :) Kanske kan du ta nån ledig dag snart som du skrev, och bara ta det lugnt eller åka bort till en kompis nån helg kanske? Bara bryta mönstret liksom.



Kramar



2010-02-02 @ 10:03:37
Postat av: JohannaMariaMs

Kajsa - Jag tog Open Water men är sugen på Advanced oxå! Ska försöka ta den kursen om jag kommer iväg. Eller NÄR jag kommer iväg :D

2010-02-02 @ 10:27:05
URL: http://johannamariams.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Ja gör det! Det är bara 5 dyk till och inget teoriprov. En rolig kurs får jag säga. Jag satsar på Rescue Diver nästa gång, när det nu blir. Åker till Grekland genom jobbet emellanåt, så antingen då eller ett återbesök i Thailand :)

Kram

2010-02-02 @ 10:29:31
Postat av: Anonym

Det är så viktigt att lyssna på kroppen och känna efter! Stress-relaterade sjukdomar är så vanliga i dagens samhälle. Det är bra att du lyssnar på kroppen när den säger ifrån, det är viktigt. Krya på dig nu vännen och må så gott du bara kan!

2010-02-02 @ 13:36:04
Postat av: Clara

Fokusera på dig själv och på ditt välbefinnande! Strunta i alla måsten och krav, du ska bara ha dig själv att tänka på!



Kramen

2010-02-02 @ 15:28:33
Postat av: Jenny

Bra där!

Ta hand om dig själv först och främst, det kommer du ha igen sen.

Ta det lugnt och lyssna verkligen på din kropp.

Det tar tid och det får det göra.

Du är stark och du kommer komma igen bättre än nånsin!

Kram

2010-02-02 @ 21:15:28
URL: http://calanthes.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0